בספורט אי אפשר לקבוע יכולת של שחקן מסוים לפי משחק ספציפי, יכולת נמדדת לאורך זמן. אם לאורך חצי שנה מארי הראה יציבות והציג את הטניס הטוב בסבב אפשר להגיד שהוא הטניסאי הטוב ביותר כרגע. כשקובעים לגבי שחקן מסוים שהוא בכושר הטוב ביותר או שהוא השחקן שנראה הכי טוב כרגע, מסתכלים על תקופה בה הוא נבחן מול הרבה שחקנים. להסתכל על משחק או מאץ' אפ ספציפי זה טיפשי ובכל זאת, מארי נמצא בעדיפות גם מול פדרר. מבחינתי מארי משחק יותר טוב מנדאל על קשים, בחימר נדאל כמובן עדיף ועל דשא קשה להכריע כי אין מספיק הזדמנויות לבחון את השחקנים. התחושה שלי היא שמארי עוד יפתח את המשחק שלו ואם הוא יעמיס על עצמו פחות בשנה הבאה הוא גם יגיע להישגים בטורנירים הגדולים על כל המשטחים.
מעניין תוך כמה זמן ייצא לאור:" My first Masters Cup". גועל נפש של טורניר, בא לי להקיא. כל הכבוד לדווידנקו על הניצחון הגדול בחצי על מארי. נתראה בעונה הבאה.
מסכים עם אבו אבל ראוי לציין שזאת שנה נפלאה לג'וקוביץ' שלקח את אליפות אוסטרליה הפתוחה ועכשיו סגר את השנה עם תואר מכובד נוסף. אומנם אני לא מחבב אותו ואת כל הרמאויות שלו, אבל הוא בניגוד למארי החביב גם לקח תארים משמעותיים. כל הכבוד.
גם מארי השנה לקח מאסטרים, וגם הוא עוד ייקח סלאמים. ולדג'וקוביץ' לא הייתה שנה עד כדי כך טובה, מאז ווימבלדון עד הטורניר הזה הוא לא הפסיק לפשל. בכל מקרה, טוב לדעת שהקהל לא טיפש. משעשע היה לראות איך בכל המשחקים של דג'וקוביץ' הקהל נותן דחיפה עצומה ליריב, לא משנה מי הוא.
לדעתי דג'וקוביץ נתן עונה מאכזבת למרות התארים המכובדים. מבחינת כשרון אני לא חושב שהוא נחות ממארי, אבל בניגוד אל הסקוטי הוא לא הצליך להתייצב בשנה הנוכחית. הוא היה נראה כל כך חזק מנטאלית שנה שעברה , אבל אחרי ההצלחות בתחילת העונה הוא לא הצליח לשמור על יציבות ואיכזב כל פעם מחדש. למרות הנצחון בטורניר הזה הוא לא הראה את הטניס הטוב ביותר שלו. שנה הבאה יהיה לו המון על מה להגן בתחילת השנה והוא יהיה חייב לחזור לעצמו. הזכייה במאסטרה אמור לעזור לו לשמור על המקום שלו גם במידה ולא יצליח לשחזר את ההישג באוסטרליה. למרות שאני לא אוהב את האופי שלו,הוא מוסיף המון איכות והייתי רוצה לראות אותו פותח את השנה הבאה באותה יכולת שהוא הציג בתחיל תהשנה הנוכחית and let the best man win.
סוף סוף!!!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx לפני הטורניר רק רציתי שהופעה לא תיהיה מביכה כמו בעונה שעברה ובסופו של דבר לא רק שהיא לא הייתה מביכה, הוא גם לקח את הטורניר. אז נכון שהיכולות הייתה מזעזעת והרבה בזכות מזל הוא הצליח לזכות בטורניר אבל בשורה התחתונה, הוא עשה את העבודה שלו. פער ה10 הנקודות מפדרר לדעתי הוא ממש לא משקף כי נובאק צריך להגן על מאסטרס וAO כבר בתחילת העונה ועם היכולת הנוכחית שלו כרגע אני לא רואה איך הוא עושה את זה במיוחד שלפדרר הייתה תחילת עונה מזעזעת יחסית. סה"כ, סיום טוב לעונה בינונית.
http://www.atptennis.com/5/graphics/tournamentlogos/shanghai2008_95_104.Xxx נובאק ג'וקביץ' ניצח את ניקולאי דוידנקו, וזכה בפעם הראשונה בקריירה בגביע המאסטרס בשנגחאי ! נובאק ג'וקוביץ' השלים היום זכייה ראשונה בקריירה בגביע המאסטרס בשנגחאי, אחרי שגבר 1:6, 5:7 על ניקולאי דוידנקו (רוסיה). סיקור המשחק: ג'וקוביץ' פתח בסערה את המשחק, שבר פעמיים את דוידנקו וברח ל-0:5. במשחקון ה-6 דוידנקו הצליח לעלות על הלוח, אבל לא יותר מכך וג'וקוביץ' השלים ניצחון 1:6 קליל במערכה הראשונה. ג'וקוביץ' המשיך את המומנטום גם במערכה השנייה, כששבר כבר במשחקון ה-3 ומיד עלה ל-1:3. דוידנקו הצליח הפעם להישאר צמוד ולשמור על הגשותיו, ואף לשבור את ג'וקוביץ' כשהוא מגיש לזכייה בתואר, והשווה ל-5:5. ג'וקוביץ' התאושש מיד, שבר חזרה והפעם הצליח גם לשמור על הגשתו, והשלים ניצחון 5:7 במערכה, ובמשחק כולו אחרי שעה ו-43 דק' ! * לג'וקוביץ' הסרבי זהו כאמור גביע מאסטרס ראשון בקריירה, ובזכותו הוא ישלשל לכיסו צ'ק של 1.24 מיליון דולר. בעיקבות התואר, הוא יצמק את הפער מרוג'ר פדרר (שוויץ) ל-10 נק' בלבד. דוידנקו יסתפק ב-615 אלף דולר, וישאר במקום ה-5 בעולם. http://img377.imageshack.us/img377/3601/l3500487cl0.Xxx ג'וקוביץ' מאושר עם הגביע. * בטורניר הזוגות זכו דניאל נסטור (קנדה) וננאד זימוניץ' (סרביה), אחרי שגברו 6:7(3), 2:6 על האחים בוב ומייק בראיין (ארה"ב). בכך הגן דניאל נסטור על זכייתו בתואר מהשנה שעברה (עם מארק נואלס). לזימוניץ' זהו תואר גביע מאסטרס ראשון בקריירה. בזכות התואר, נסטור וזימוניץ' יסיימו את העונה במקום ה-1 בדירוג העולמי לזוגות. אחרי שסיימו 3 שנים רצופות בראש הדירוג, האחים בראיין יסיימו השנה רק במקום ה-2. מצטער בשבילך סלבי.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx http://img122.imageshack.us/img122/6273/l3500339mz9.Xxx נסטור וזימוניץ' עם הגביעים. הבאנר, התמונות והמידע באדיבות האתרים: האתר הרשמי של הטורניר, הסבב הרשמי של סבב ה-ATP, האתר
למרות שסיימנו למעשה את עונת הטניס הסדירה (טורנירי ה-ATP), הטניסאים הישראלים ממשיכים להסתובב בעולם במטרה להשיג נק' דירוג שיקדמו אותם. דודי סלע (91) העפיל הערב לשמינית הגמר בצ'לנג'ר בהלסינקי (פינלנד, סה"כ פרסים - 106,500 יורו), אחרי שניצח בקלות 3:6, 2:6 את דויד אולייניצ'אק (פולין, 211). הטורניר נערך באולם על משטח קשה. סלע (4 בטורניר) שהרוויח בזכות הניצחון 1,830 יורו ו-9 נק' דירוג, יחכה בשמינית הגמר למנצח במשחק בין קרול בק (סלובקיה, 160) לאלכסנדר פייה (אוסטריה, 148). סלע שמגן השבוע על הזכייה ביוקוהמה אשתקד (55 נק'), חייב לפחות לרבע הגמר על מנת לשמור על סיכוי להגיע להגרלה הראשית באליפות אוסטרליה הפתוחה 2009. 3 השחקנים המדורגים לפני דודי בטורניר הם דמיטרי טורסונוב (רוסיה, 27), יארקו ניימינן (פינלנד, 38) ו-איגור קוניצין (רוסיה, 44). שלושתם קיבלו כרטיס חופשי. * הראל לוי (225) משחק השבוע בצ'לנג'ר יוקוהמה (יפן, סה"כ פרסים - 35 אלף דולר), ויפגוש בסיבוב הראשון את ראמיז ג'ונאיד (אוסטרליה, 310). * נועם אוקון (455) ישחק בטורניר הזוגות ביוקוהמה, יחד עם הראל לוי. הם יפגשו בסיבוב הראשון את מרטין פדרסן (דנמרק) וג'וליאן רייסטר (גרמניה). ------------------------------------------------------------------------------ עידכונים נוספים: דירוג הישראלים/ות ל-17.11 (בסוגריים, השינוי משבוע שעבר): נשים: 1) שחר פאר - 38 בעולם (0) 2) ציפי אובזילר - 175 בעולם (1+) 3) יוליה גלושקו - 375 בעולם (20-) 4) חן אסטרוגו - 525 בעולם (3+) 5) קרן שלמה - 535 בעולם (4+) גברים: 1) דודי סלע - 91 בעולם (9-) 2) הראל לוי - 225 בעולם (10+) 3) נועם אוקון - 455 בעולם (3-) 4) אמיר ווינטראוב - 544 בעולם (24-) 5) דקל ולצר - 707 בעולם (45-) * אנדי רם נשאר במקום ה-5 בדירוג העולמי לזוגות, ויוני ארליך נשאר במקום ה-11. * בצמרת הדירוג העולמי לגברים היו מ"ס שינויים. ג'ו-ווילפרד צונגה ו-ז'יל סימון (צרפת)[/b] עלו לדירוג שיא בקריירה - מקום 6 ו-7 בהתאמה. הם עשו זאת ע"ח של אנדי רודיק (ארה"ב) ו-חואן מרטין דל פוטרו (ארגנטינה), שירדו למקומות 8 ו-9 בהתאמה. הטופ 100 אצל הגברים. * בצמרת הדירוג העולמי לנשים לא היו שינויים. הטופ 100 אצל הנשים הבאנר והמידע באדיבות האתרים: הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים
ראיתי את גמר הזוגות, אין הרבה מה להגיד חוץ משזימונסטור פשוט היו יותר טובים ורצו יותר. צריך לדעת לפרגן ואני באמת מפרגן לשניהם על שנה מדהימה ואני אומר בלב שלם שהגיע להם המקום הראשון יותר מלאחים. ועם זאת, אני מזהיר אותם, שיתכוננו כי בשנה הבאה לבוב כבר לא תהייה בעייה עם הכתף והאחים יבואו עם אש בעיניים ומוטיבצייה בשמיים ועם כל הכבוד לזה שהם צמד מדהים(והם הוכיחו את זה בטורניר הזה ובמיוחד בגמר) אין להם ואין לאף אחד סיכויי נגד האחים כשהם בשיאם. טוב העונה נגמרה, אין לי כוח לסכם אותה כמו שצריך אבל בכל זאת, בקצרה, מהמבט שלי: זו לא הייתה שנה טובה בכלל לשחקנים שאני אוהד, אפילו שנה נוראית לשחקנים שאני אוהד וזו הייתה שנה שהמשיכה את הדעיכה של הטניס האמריקאי. מזל שהנפילה של פדרר שלא יכולתי אפילו לפנטז עלייה בסוף העונה שעברה הגיעה סוף כל סוף כדי להמתיק קצת את הגלולה המרה. הציון מבחינתי: 6.5 מבחינת אוהד הטניס האובייקטיבי, שנה מדהימה לדעתי, מתחילת עונת החימר עד הUSO כולל, זה פשוט היה חוויה, כל טורניר וכל משחק היו יותר טובים מזה שלפניו ואי אפשר להתכחש לכך שאם פדרר היה ממשיך את הדומיננטיות שלו לא היינו מקבלים עונה כזאת. אתם מוזמנים לסכם, משחקים שזכורים לכם במיוחד(עכשיו כולם במקהלה גמר ווימבל), שחקנים שהתחלתם לאהוד השנה, לבחור את נקודת השנה(באתר הATP) ועוד ועוד ועוד...
הייתה יופי של שנה, גם עונת החימר(פרט לגמר הארור). אני מאוד מחבב את הדם החדש והצעירים החדשים והעולים, יש יופי של דור כרגע בטניס וזה מצויין. לטעמי, המשחקים הבולטים מהשנה האחרונה: * צונגה-נדאל, אוסטרליה. אחד ממשחקי הרשת הטובים שראיתי בחיי משחקן טניס. * קולשרייבר-רודיק, אוסטרליה. רמה גבוהה ביותר, משחק מפוצץ בווינרים ובקהנד מדהימה של קולשי. * דווידנקו-נדאל, מיאמי. *פדרר-נדאל, ווימבלדון. אחד מהמשחקים הדרמטיים בהיסטוריה של הטניס. * גאסקה-מארי, ווימבלדון. לא משחק ברמה גבוהה במיוחד, אבל איזו אווירה ודרמה הייתה שם. * דג'וקוביץ'-נדאל, המשחקים ביניהם גם בקווינס וגם בהמבורג. *פדרר-טיפסרביץ', אוסטרליה. * יואיט-בגדאטיס, אוסטרליה. איזה משחק זה היה. * מארי-פדרר, TMC שרק נגמר. יש עוד כמה וכמה משחקים, אבל זאת רשימה מכובדת מספיק. פדרר-נדאל בווימבלדון, אין אף משחק ברשימה שמתקרב לרמת הדרמה והאמוציות שהייתה שמה. מבחינת רמה, נדאל-דג'וקוביץ' בהמבורג היה המשחק הטוב ביותר השנה. קרב אדיר. נקודת השנה שלי היא של דווידנקו מול מולר בUSO, בטיי-ברייק המכריע שהיה שמה. נקודה פשוט אדירה! אין לי שחקן מיוחד שקנה אותי השנה, את גולביס אני מכיר עוד הרבה לפני השנה. אפשר לומר שאני מאוד אוהב את המשחק של נישוקורי, סטרצ'ה, גרנולרס, דודי שלנו ועוד כמה אחרים שהתחלתי לסמפט השנה. שנת 2009 הולכת להיות טובה יותר, אין לי ספק.
שנה מצוינת לטניס, עם כמה שחקנים שעשו את הפריצה הגדולה שלהם. הרבה שחקנםי צעירים מתחילים לדבר חזר ועושה רושם שהדור שאחרי פדרר,יואיט,סאפין רודיק ואחרים (ולא שהראשון והאחרון גמרו את הסוס) עומד להויות לא פחות כשורני. מעבר למשחקים שאבו ציין אין לי ממש מה להוסיף, באמת אוסף של משחקים מצוינית על כל המשטחים ובכל טורניר גדול. השנה התאזכבתי השנה מדג'וקוביץ', שחקן שאהבתי מאוד כשהיה צעיר יותר, גם מסגנון המשחק שהוא הציג השנה וגם מכמה התבטאויות ומהלכים שהוא בחר לעשות. גם על באגדטיס חבל לי, כל כך הרבה חוסר מזל בשנה אחת.. אבל עם האופי שלו אני מאמין ומקווה שהוא יוכל לחזור ולתת עונה טובה. גם אני עקבתי אחרי גולביס לפני השנה הזאת אבל השנה הוא הוכיח לי שהוא באמת יכול להפוך למפלצת של טניס, אז אפשר להגיד שהשנה הוא הוכתר ליורש של נלבי מבחינתי.חוץ ממנו אין לי מה להוסיף, שוואנק ובלוצ'י נראים נחמדים אבל לא ראיתי אותם מספיק, כך שאין לי ציפיות מיוחדות מהם.
אם אני צריך לבחור ב'פריצת השנה'- מארי ללא ספק. משחקן טיפש עם קבלת החלטות של ילד בן 4, לשחקן מהטופ של הטופ. מי ציפה לדבר כזה בכלל? למארי היה כמה טורנירים גדולים בעבר, אבל בוודאי אף אחד לא יכל לצפות את הפריצה הזאת והשינוי התהומי שעבר במשחק שלו. 'הפתעת השנה'- ג'יל סימון. לא בחרתי בדל פוטרו, בגלל שהוא לא ממש הפתעה. הכישרון שלו היה ידוע לכל אחד והיה ברור שהוא יגיע לרמות האלו. אבל סימון? סומן כשחקן שידשדש בשנים הקרובות בין הטופ 30 ל-50, אצלו אף אחד לא חלם בכלל על הרמות הגבוהות האלו, על מאסטרס! כך שהוא המפתיע ביותר. לגבי האכזבה, VaN, קשה בכל זאת לבחור שחקן שזכה בגרנד סלאם השנה לאכזבה. במהלך השנה מאז ווימבלדון היו לו כמה נפילות, אבל עדיין בכל הטורנירים הגדולים פרט לווימבלדון, הוא הגיע לשלבים הגבוהים. אבל בכל מקרה, עניין של זמן לדעתי עד שמארי יחליף אותו במקום ה-3 בתחילת העונה הבאה.
מבחינת השחקנים שאני אוהב הייתה לי שנה נוראית , כמו כל השנים האחרונות למעט הבלחה חד פעמית. אל מאגו קוריה כנראה ולא יחזור לשחק טניס בצורה תחרותית יותר אחרי שנכשל בשנתיים באחרונות מס' פעמים בנסיונות חזרה ובמצב קצת שונה נמצא ווילי קאניאס שעדיין משחק כביכול אבל זה כבר לא זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx יורש לווילי אין לי עדיין וקשה לי להאמין שאני אמצע ארגנטינאי עם אופי כזה , אבל שחקן שראיתי פעם ראשונה השנה ומאוד אהבתי הוא הילד היפני ואחד קצת יותר ותיק הוא שוואנק שאני מחבב , אולי הפייבוריט שלי יהיה מארי השנוא אחרי הוידוי שלו בנוגע לקוריה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ציינתם כבר את כל המשחקים הגדולים פה ובאמת שאני לא ראיתי עוד דבר כמו גמר ווימבלדון אבל גם מאוד נהנתי ממשחק נוסף שדווקא לא הייתה בו רמה מדהימה אבל בסה"כ היה מאוד נחמד , הגמר בין רודיק לדודי סלע שהפתיע בכמה נק' ממש יפות. לקראת שנה הבאה אני חושב שמארי זה הדבר הבא ואני מאמין שהוא הולך להתקדם בדירוג אולי אפילו עד המקום הראשון , בכל מקרה קשה לי להאמין שנדאל ישאר שם הרבה זמן כמו קודמו. ותודה לשלומי על הסיקור המדהים של כל השנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
האכזבה מהיכולת משנית, האזכבה שלי היא בעיקר על מה שגיליתי עליו דרך ההתבטאויות שלו והבלופים שלו בכל פעם שהוא מאבד מומנטום. מעבר לזה סגנון המשחק שלו קצת השתנה. לפחות ממה שאני רואה הוא התחיל לשחק יותר הגנתי ופחות יצירתי. יכול להיות שככה הוא מנצל את היכולות הגופניות שלו יותר טוב, וכמו מארי מנצל את משחק ההגנה שלו ומסתכן בדיוק במידה הנחוצה. מעבר לזה שאני לא אוהב את הסגנון הפחות אגרסיבי ושלתלטני אני לא חושב שדג'וקו עושה את זה טוב. אויל אני מגזים, כי גם אני לא חשוב שהוא שינה בהמון את משחק שלו והוא עדיין שחקן מאוד מאוד מגוון. אבל לי נראה שדג'וקוביץ' החליט לשנות קצת את המשחק שלו. פעם בחירת המכות שלו הייתה אדירה והיה קשה לצפות אותו, אחרי אוסטרליה הוא קצת איבד את זה. אבל שוב, אולי אני סתם נתפל אליו בגלל שבאופן כללי אני פחות מחבב אותו ובעצם הוא נותן את אותו הטניס.
אליאס, תודה על המחמאה. סחתיין לכל המסכמים..דווקא נחמד יצא לכם..במיוחד לך אבו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx אני לא כ"כ אוהב לסכם, אבל מסכים עם רב הדברים שלכם. לי אישית כמובן כואב על שחר והשנה הלא כ"כ מוצלחת שלה. מקווה שהשנה הבאה תאיר לה פנים. הלוואי שגם דודי יצליח לשחזר את הישגיו מבייג'ינג וירשום עוד הצלחות כאלה. נאחל גם בהצלחה להראל ונועם, והלוואי שיחזרו לטופ 200. ברצוני לאחל גם ליוליה שתפרוץ בשנה הבאה ושתתחיל להשתתף בטורנירים ה-WTA. ציפי נראה לי תתרכז בתפקידה בעיר גבעתיים ופחות תשחק טניס, אבל כמובן תייצג את ישראל במפגש הפדרציה מול אוקראינה ותשווה את שיא ההופעות של אנה סמשנובה. אני מניח שהיא גם תשבור אותו. בכל מקרה, שיהיה לה בהצלחה בתפקיד החדש. ועכשיו נעבור לעידכוני הישראלים להיום: * דודי סלע (91) יפגוש מחר בשמינית הגמר בצ'לנג'ר בהלסינקי את קרול בק (סלובקיה, 160). שעת המשחק: 13:00 * ניתן לעקוב אחרי המשחק בלייב נתונים באתר הזה. ניתן גם לראות באתר את המשחק למי שמפקיד כסף לאתר. * הראל לוי (225) העפיל לשמינית הגמר בצ'לנג'ר יוקוהמה, אחרי שגבר 6:7(8), 3:6 על ראמיז ג'ונאיד (אוסטרליה, 310). לוי (7 בטורניר) יפגוש בשמינית הגמר את סמואל גרות' (אוסטרליה, 265). * הראל לוי ונועם אוקון ישחקו מחר בסיבוב הראשון בטורניר הזוגות ביוקוהמה מול מרטין פדרסן (דנמרק) וג'וליאן רייסטר (גרמניה). שעת המשחק (משוערת): 5:30 בבוקר. * כל המידע באדיבות אתר הסבב הרשמי של הגברים.