דיון החדשות 2018/2019

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Butragueño, ‏21/5/18.

1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אחרי שזכינו ב-3 אליפויות רצופות יצאו בוואלה בסדרת כתבות בנושא "גולדהאר הרס את הליגה". חשיבה עקומה לחלוטין.

אגב, לוזון מצוטט אומר "תן לי 150 מיליון ואני לוקח אליפות, אם אני נכשל מחזיר 300 מיליון". האיש גנב, לכאורה, 42 מיליון שקל מקופת ההתאחדות, שיתחיל מזה.

2. סיונרה Member

הוא לא הרס את הליגה כי אין ממש מה להרוס, אבל כן, כשיש קבוצה אחת עם תקציב בלתי מוגבל זה פוגע בתחרותיות ולא באמת מוסיף שום דבר מלבד אפסים לחשבון הבנק של שחקני הכדורגל.
    אין פה גם עניין של שיפור. יש מישהו שמגיע מחוץ לכדורגל עם הרבה כסף ופשוט קונה שחקנים. קבוצות אחרות לא יכולות להביא כסף בכמות הזאת יש מאין.

Telkiyski אוהב/ת את זה.
  3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אז יש פייר פליי, מכבי גם נכוותה ממנו (לא שזה מפריע לאנשים לדבר על תקציבי עתק גם בעונה בה ישנה מוגבלות כלכלית).

4. סיונרה Member

הפייר פליי הוא מול אירופה, לא מול ישראל. והתקציב עדיין גבוה משמעותית משל היריבות, במיוחד תקציב השכר שם מכבי לא באמת נפגעה מהפיירפליי. אי אפשר להגיד שיש פה תחרות שווה.
    אני מתנגד לכל דבר שאבי לוזון יעשה כי ברור לי שלא מדובר בטובת הכדורגל הישראלי, וגם אם כן, הבנאדם אפס מהלך ולכן זה בהכרח גם ייכשל כי יעשה גרוע, אבל אי אפשר להגיד שמכבי מתנהלת בכדורגל הישראלי בלי יתרון משמעותי על היריבות שלה.

שי, Telkiyski ו-סמואל אטו אוהבים את זה.
  5. סמואל אטו Member

אני לא בהכרח נגד תקרות כלכליות כלשהן, אבל ברור לי שהרעיון נובע שוב מהפאניקה הזו שמישהו עם כסף שיקח פה אינספור אליפויות, או שנקרא לזה קנאה, ולא כתוצאה מתהליך ארוך ומחושב.

6. Telkiyski Member

תקרת שכר היא צעד נכון, וזה גם עדיף על קיזוז (שהכניסו באוסטריה אגב העונה).

לא הגיוני שקבוצה שתרצה לקחת פה אליפות תצטרך צירוף מקרים וחיבור יוצאי דופן (בש) או תקציב של לפחות 120 מיליון כדי להתמודד.
    לטווח ארוך אין באמת תחרות בליגה הזו במתכונת הנוכחית.

7. Morientes Member

חד משמעית כן, שוב אם אתה חושב שטיבי זה פנדל אתה כנראה מונע משנאה ושום דבר לא יעזור

8. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה יגידו באנגליה שיש קבוצות כמו סיטי וצ'לסי עם תקציב על גבול הבלתי מוגבל ? או באיטליה שיובה שולטת כי היא הכי עשירה הרבה בזכות ניהול נכון ואיצטדיון חדש,ועל ספרד בכלל אין מה לדבר שריאל ובאסה זה ליגה אחרת מבחינה כלכלית.
    אין מה לעשות אלה חוקי המשחק תמיד יהיו קבוצות יותר עשירות וקבוצות פחות עשירות. להגביל עם תקרת שכר ? לא רק שזה לשקר לעצמנו בפנים זה גם ימנע בעתיד להנחית זרים איכותיים.
    רוצים עוד כסף ? תמשכו משקיעים,ספונסרים,חוזי חסות,להגדיל את המרצ'נדייז. זה בקטן. בגדול אם יבנו פה יותר אצטדיונים ראויים יהיה גם יותר הכנסות,ראו ערך מכבי חיפה.
    הגיע הזמן להפסיד עם הבולשיט הזה,לא קיזוז ולא תקרת שכר. ודרך אגב גם הגיע הזמן הזמן לבטל את הפליאוף שהוכיח שהוא לא יעיל בשום צורה,ולא נמצא באף ליגה בכירה שממנה אנו שואפים ללמוד.

שי, hbs7 ו-orimor2212 אוהבים את זה.
  9. עידן444 Member

לכם כל הפנדלים מגיעים.
    למעשה אתם עדיין באירופה, לא סיפרו לך?
    אתמול יצאתם תיקו עם פרנקפורט.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Telkiyski אוהב/ת את זה.
  10. גלצ Member

גם במשחק בנורבגיה טיבי גרם לפנדל בדקה 7. שחקן חמור.

11. Morientes Member

נגמר לך מה לטעון?
    ראיקוביץ ביצע עבירה מחוץ לרחבה נשרק לרעתנו פנדל, טיבי שם כתף ונשרק לנו פנדל
    אם זה לא טעויות שיפוט אז מה כן?

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

תן לי צידוק אחד ריאלי ושקול לתקרת שכר עצמאית של הליגה הישראלית.

13. hbs7 Member

מילא קבוצות פה באמת היו מתנהלות באופן שקרוב למקצועני והיו מפיקים 70% ממה שהתקציב מסוגל לתת.
    אם אנחנו וחיפה עם תקציבים של אזור ה70 מיליון העונה (חיפה אולי יותר, לא באמת יודע) וזה כדורגל שאנחנו מייצרים, אז כסף זו ממש לא הבעיה.
    שיתחילו מלהקים מחלוקת סקאוטינג נורמלית שמורכבת מאנשי מקצוע ולא אנשי עבר שצריך לדאוג להם לג'וב, אותו דבר גם לגבי מאמנים במחלקות הנוער.
    שישלחו בני 18-19 מוכשרים לקבוצת בת או קבוצה בלאומית שמתנהלת בצורה לא חובבנית שיטעם קצת בוגרים במקום שיביא "תואר" בליגה לנוער ובאמת ינהלו מעקב, שיביאו שחקנים לפי צורך במגרש ולא יח"צ.
    שההתנהלות תהיה לפי דרך, ולא לפי כמה נגמר בשבת האחרונה.

שיעשו חלק מהדברים הללו ואז ידברו. 70 מיליון שקל זה מספיק לקבוצה בישראל.

Drama2 אוהב/ת את זה.
  14. Melikson24 Member

מסכים עם רוח הדברים, אבל אתה והרבה אוהדי מכבי חוזרים על כתבת "גולדהאר הרס את הליגה", רק לשם הבהרה נביא את הכתבה המדוברת של וואלה -
    הכסף של גולדהאר פוגע בליגה? דיון בעקבות פרק 1 בסדרת הכתבות - וואלה! ספורט
    לא בדיוק נגדכם.

בנושא הדיון, תקרת שכר זה אסון ואסור שיקרה. אבל כן הייתי רוצה שתהיה יוזמה שתכריח את הקבוצות להשקיע נתח מסוים מהתקציב על נוער, תשתיות וצוות מקצועי. שיהיו עוד מועדונים, פחות קבוצות. צריך להכריח קבוצות להשקיע את הכסף בצורה נכונה ושקולה ולא רק על שכר שחקנים, כך שאם אין הצלחה מקצועית אז כל המגדל קלפים מתפרק (הפועל ת"א של רמון ורב"ש שבנו על העפלה לאירופה, ב"ש העונה, בית"ר). בנוסף אם יש בעלים שמגיעים לעשות סיבוב שלפחות ישאירו משהו אחריהם.

15. סיונרה Member

כל עוד מי שיוזם הם אנשי המנהלת וההתאחדות, אז לא צריך ליזום כלום מלבד תוכניות לנעול את החבר'ה האלו בחדר (עם מזון ושתייה שלא יקרה להם כלום) ולזרוק את המפתח לים.
    הכדורגל הישראלי מנוהל בחובבות והחובבות הזאת היא מנת חלקן גם של הקבוצות הקטנות וגם של הגדולות. אחרי שאמרתי את זה, ברור לגמריי שמכבי ת"א והצורה בה היא מתנהלת עם הארנק הפתוח דומה לאיזה עשיר שמגיע לכפר קטן באפריקה ומתחיל לפזר כסף. הדבר האחרון שזה יועיל לו זה לאיכות החיים של התושבים בטווח הארוך. זה בסך הכל מתרגם למשכורות גבוהות יותר לשחקנים ישראלים בינוניים ולויתור שלהם על משחק באירופה.