דיון החדשות 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏25/11/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

בגלל שיש לו כרגע משהו טוב בק״ש, לאמן בקבוצות עם קהל יהיה לו עוד 20 שנות קריירה לאמן, אין לו לאן למהר.
    מעבר לכך, אנשים שוכחים אבל ברק בכר מאמן בסה״כ משהו כמו 3-4 שנים בכלל ובתור שחקן מעולם לא התנסה במועדון עם לחצים כמו של ב״ש, לטעמי הוא יקפוץ מעל הפופיק בכך שהוא יגיע לב״ש כל-כך חסר ניסיון.

לא מזמן היה פה דיון על השריף ורוני לוי.
    הטיעון המוביל של המחנה המתנגד היה ״אם הם כל כך טובים למה הם לא מאמנים או שורדים במקום לאורך זמן?״, והסיבה היא שבכדורגל הישראלי קשה מאוד למצוא קבוצות לאמן וקבוצות שאפשר לבנות משהו לאורך זמן לברק בכר יש את זה, לכן אם אני הייתי במקומו לא הייתי ממהר לעזוב.

Maccabi Diamond אוהב/ת את זה.
  2. Bon Argumentum Ad Hóminem

ברור שהמצב האולטימטיבי הוא - בכר נשאר בק"ש עוד שלוש עונות +. אבל הוא בנאדם, לא רובוט. כשבנאדם מרגיש מיצוי, עדיף לו לא לכפות את עצמו על מערכת שהוא מרגיש בה באופן הזה. בייחוד כשמדובר במאמן, במוביל, איך הוא יכול להיות ישר עם השחקנים שלו כשהוא בעצמו מרגיש משועמם וחסר אנרגיות לאמן את הקבוצה? הרגשת מיצוי משפיעה על כל ההתנהלות שלו לרעה. הוא פוגע במועדון שנתן לו הכל ובשחקנים שלו אם הוא נשאר רק כי 'עדיף לא לצאת להרפתקאות בחוץ'. גם שנת שבתון זה לא מומלץ בליגה הזאת, הוא יכול למצוא את עצמו בבית ללא מעט זמן ולהגיע לאמן ברעננה באמצע עונה זה לא משהו שהוא מאחל לעצמו.

Bluekipper ו-Don Joan Roman אוהבים את זה.
  3. Don Joan Roman Member

ומי אמר שיהיו לו עוד 20 שנות קריירה לאמן קבוצות עם קהל גדול? אתה לא נביא ולא יכול לדעת מה יהיה, גם ברק בכר לא, יכול להיות שבעוד X שנים לא תהיה לו ההזדמנות הזו מכל מיני סיבות שאני ואתה לא יודעים ולא יכולים לדעת ולכן החלטה של עזיבה תהיה יותר מלגיטימית, בן אדם לפעמים מרגיש מיצוי, גם בכדורגל ואולי במיודח בכדורגל הישראלי ואם זו ההרגשה של בכר אני הכי בעד שהוא ינסה את עצמו במקום חדש.

שי אוהב/ת את זה.
  4. עידן444 Member

תמיד אפשר לקחת את הדוגמה של ארסן ונגר. אז נכון שהוא כבר הרבה שנים במועדון כמו ארסנל, שהוא בהחלט מועדון נהדר לאמן בו ובנה שם סוג של מפעל חיים. לצערי בשנים האחרונות מפעל די כושל אבל אי אפשר לקחת לונגר את ההישגים שלו שלקח מועדון אפור בצניחה חופשית, והחייה אותו!

לונגר בתקופות הטובות היה ביקוש גדול הן בריאל מדריד והן בנבחרת צרפת. וונגר דחה בעקביות הן את נבחרת צרפת והן את ריאל מדריד. האם עשה נכון שהעדיף את היציבות, ההערצה שהיתה לו(ולמרות הכל קיימת עד היום) בארסנל לטובת הלא נודע בריאל מדריד?
    אני חושב שאף אחד לא ידע להגיד...
    בכל אופן, השנים עברו, ימי התהילה חלפו, ולא הרבה זמן אחר כך שמו של ונגר כבר לא עלה יותר באף מועדון צמרת באירופה...
    כנראה שאת ריאל מדריד הוא כבר לא יאמן... יש הזדמנויות שלא חוזרות... איש לא יודע מה ילד יום...

ברק בכר יכול להחליט להישאר עוד עונה בק"ש, להיכשל, ולאבד את המומנטום...

נערך לאחרונה ב: ‏27/2/15
  5. alexshw Member

ברור שבצדק. כי ונגר יכול ליישם את הפילוסופיה שלו רק בארסנל, כיוון שהוא עשה מהפכה במועדון הזה.
    בריאל הוא לא היה מחזיק מעמד, מהסיבה הפשוטה שהוא שם את הפילוסופיה שלו מעל ההישגיות.
    הוא לא מאמן גמיש מספיק מחשבתית והוא גם יחסית לוזר באופיו לדעתי.

6. עידן444 Member

וונגר דווקא הוכיח ווינריות גדולה בתקופתו הראשונה בארסנל אבל יכול להיות שאתה צודק ומה שגרם לקח הוא יותר הווינריות שהיתה לשחקנים שהיו בקבוצה לפניו ופחות הוא.
    לא חושב שהוא מקובע מחשבתית. אני חושב שהפילוסופיה הזו פשוט מתאימה לשמרנות של ארסנל.

7. itzik.miro Member

מי שחושב שברק בכר יכול לרשום כל כך הרבה שנים בק"ש כמו ונגר בארסנל חי בסרט פנטזיה, שנתיים בק"ש בלי להיות בצמרת והוא הולך לאמן את מכבי פתח תקווה בלי שקבוצה עם קהל גדול תסתכל עליו שוב

8. alexshw Member

כפי שנוכחנו לדעת קבוצות עם קהל גדול הסתכלו אפילו על בלבול וגיא לוי. :)

נערך לאחרונה ב: ‏28/2/15
  9. סמואל אטו Member

אני לא פוסל את מה שאתה אומר, אני פשוט חושב אחרת.
    אני תמיד בעד בנייה הדרגתית, ובשלב הזה אני חושב שבכר עוד לא עשה מספיק, יכול להיות שאני טועה. אני גם חושב שאם מאמן מאמין בעצמו מספיק כדי לעבור עכשיו לב״ש, אז הוא גם מאמין בעצמו שזה יקרה גם בעתיד ולא נותן למשתנים כאלה ואחרים לקבוע לו את הדרך.

לגבי ההשוואה לונגר, מגוכח.
    מצבים שונים, אנשים שונים, ליגות שונות.
    אפשר גם להסתכל על פרגוסון שנשאר יותר זמן ממנו באותו מועדון ונשאר מוצלח לכל אורך התקופה.

10. Don Joan Roman Member

אין בעיה שתחשוב אחרת, זה בדיוק כל העניין בפורומי כדורגל.
    גם אני בעד בנייה הדרגתית אבל אני חושב שאם מאמן (או שחקן) מרגיש שהגיע למיצוי יכולות במקום מסוים אז בהחלט עדיף שיעבור למקום אחר, שיאתגר אותו ויוציא ממנו את המיטב, כל שכן כאשר מדובר על מועדון מסודר כמו ב"ש, לכן אמרתי שכל החלטה של בכר מבחינתי תהיה לגיטימית כי רק הוא יכול לדעת עם עצמו מה הוא מרגיש ברגע נתון.

אלכס, אכן, אבל בית"ר ומכבי חיפה של היום לצערי לא מסוגלים ואפילו לא קרובים למה שב"ש של היום יכולה לתת לבכר.

11. Bon Argumentum Ad Hóminem

אני לא חושב שקפיצה מק"ש לב"ש זאת כזאת קפיצה גדולה. עם כל הכבוד לב"ש, היא עדיין לא מועדון בדרג של מכבי חיפה, הפועל ומכבי. בחירה בב"ש זאת בחירה הדרגתית לקריירה. ב"ש עדיין לא לקחה תואר מסוים בשנים האחרונות, זאת עדיין קבוצה בבנייה, זאת רק עונה שניה שלה בצמרת והיא מחפשת לשבור את תקרת הזכוכית של אלישע. זה עדיין לא שם ובכר יכול להביא אותם לשם, בייחוד עם ההתלהבות של אצטדיון חדש שינתן להם בוסט התחלתי טוב, בנוסף לכל. קפיצה מק"ש למכבי חיפה זאת קפיצה גדולה מדי, כן, גם מבחינה ניהולית הם מקשים על מאמנים. אבל לא מק"ש לב"ש, הוא מאמן בבנייה והם קבוצה בבנייה עם תנאים טובים. זה יכול לעבוד טוב.

שי ו-Don Joan Roman אוהבים את זה.
  12. Don Joan Roman Member

@SaarQ מסכים איתך בהחלט
    רק אוסיף שב"ש היא קפיצה גדולה רק בעניין הקהל, לא בשום עניין אחר ולכן לדעתי היא מתאימה לו.

13. alexshw Member

מכבי חיפה יכולה לתת הרבה יותר כלים לבכר מאשר הפועל ב"ש, אם להסתכל על התקציב, כמובן יש בעיה ניהולית.
    אגב בדיוק מה שסער ציין שמקשים על מאמנים, אז בחיפה בדיוק כמו בק"ש בעלים הוא גם מנהל מקצועי וגם כופה דברים על המאמן, ההבדל הוא ששירצקי מנהל מקצועי מצוין ושחר כבר הרבה שנים מנהל מקצועי כושל.
    שחר דווקא יאהב מאוד מאמן מסוגו של בכר. פודל מושלם שרגיל לקבל הנחתות מלמעלה.

14. עידן444 Member

כרגיל נטפל לטפל עם אותו לגלוג אופייני...
    איפה ראית שמישהו השווה בין בכר לונגר?????????????
    סך הכל הבאתי דוגמה לסיטואציה בה מאמן נמצא במקום טוב בו הוא מוערך ויש לו בטחון תעסוקתי, מקבל הצעה קורצת, ונמצא בדילמה אם לקבל אותה. ונגר לא קיבל אותה כי כנראה קו המחשבה שלו היה דומה לשלך. וגם לא פסקתי האם זה היה צעד חכם או לא, ואלכס פסק חד משמעית שזה היה צעד חכם.
    הנקודה היתה שלפעמים כדאי לנצל מומנטום כדי להתקדם, כי לפעמים יש לך הזדמנויות שלא תחזורנה...
    לא חושב שבתגובה שהיזכרתי את ונגר בכלל הזכרתי את השם של בכר...

נערך לאחרונה ב: ‏28/2/15
  15. סמואל אטו Member

אם הוא יגיע לשם בעונה הבאה הצפייה תהיה לקחת אליפות. עכשיו תוסיף את העובדה שמדובר במועדון סופר לחוץ על בסיס רגיל.
    המאמן האחרון שעשה את המעבר מק״ש ללחץ של מועדון גדול התקשה פעמיים לעשות את אותו מעבר.
    מאמן מצויין או לא, יש דברים שאי אפשר לקחת בקלות ראש. ברק בכר מעולם לא התנסה במעמדים כאלה, מאמן בסה״כ שנתיים(!!) ומעולם לא ניהל חדר הלבשה עם אגו. מאמנים גדולים ממנו התרסקו על הדברים האלו.

עידן, אתה השוואת בין המצב של בכר למצב של ונגר, אם לא שמת לב.

מצב נושא:
הנושא נעול.