דיון החדשות 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏25/11/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Bon Argumentum Ad Hóminem

אתה מבקש ממנו להתמודד עם משבר שאף מאמן בעולם כנראה לא יתמודד איתו. להתמודד עם ארגון אלים שמרביץ לאוהדים אחרים ביציעים ושורף את המועדון שלו. אלה לא דברים שמאמן אמור להתמודד איתם, אלה דברים שמועדון אמור להתמודד איתו וזה לא שהוא הוריד את בית"ר ליגה, הם פשוט הפסיקו להיות הקבוצה המלהיבה שהם היו לפני-כן ואי אפשר שלא להבין איך. כל האווירה מסביב הייתה עכורה, אוהדים בירושלים קרובים לשחקנים יותר ממה שאתם יכולים לתאר לעצמכם. תדבר על בניון ועל מי שאתה רוצה, הדוגמה של בית"ר היא לא דוגמה לשום דבר, זה מועדון שהתרסק לחלוטין ועד היום רוב הקהל נשאר מחוץ ליציעים בדיוק בגלל אותו משבר.

אגב, אחת הסיבות העיקריות שריקן הוא אחד השחקנים המובילים בקבוצתו בשוויץ היא אלי כהן שידע להוציא אותו מעמדת המגן ופיתח אותו להיות שחקן נהדר תוך חודשים בודדים. מעבר חד ומהיר שכזה ביכולת של שחקן ישראלי לא קורה כל יום.

נערך לאחרונה ב: ‏24/1/15
    Nigel de Jong ו-itzik.miro אוהבים את זה.
  2. wings Member

על מה אתם מדברים? אולי היו לא כמה הבלחות בבית"ר אבל הקריירה שלו זה 90% כשלונות וכמעט בשום מקום הוא לא מחזיק יותר מעונה. שלא נדבר על זה שכמה קבוצות שהוא אימן הוא הביא למצבי שפל. אולי אוהדי הפועל פ"ת יכולים לספר על העונה הנפלאה שלהם עם אלי כהן שהם חטפו חמישיות כל משחק והובסו בגביע ע"י קבוצה מליגה א'.
    היתה לו עונה מצוינת בעונת השרוכים בהפועל ת"א ועל העונה הזאת הוא עשה קריירה. והקדנציה ההיא זו כנראה גם הסיבה היחידה שהוא קיבל את המינוי - נוסטלגיה. אם משהו רציני היה בוחן אותו מקצועית אין סיכוי שהוא היה מקבל את המינוי.

3. עידן444 Member

הוא עשה אליפות יפה בהפועל ת"א בלי שום ציפיות. עם המון טקטיקה ומשמעת. חבל שהיא נלקחה ממנו בצורה שהיא נלקחה, למרות שאם אני לא טועה במפגשים ראש בראש בית"ר ניצחה ויש שיגידו שהאליפות הגיעה לה. גם איתן טייב ומאיר כהן בטוח יגידו שהם נתנו הכל על המגרש ופשוט הפסידו. בכל מקרה הפועל ת"א היתה נחותה משמעותית מבית"ר של אז, ואלי כהן ידע לגרום לשלם להיות הרבה יותר גדול מסך חלקיו.
    הוא גם לקח אליפות שלי זכורה כאליפות נהדרת בבית"ר אבל אני זוכר את זה די במעורפל... זוכר בעיקר את איציק זוהר ממתג את עצמו כבועט בעיטות עונשין הטוב בכל הזמנים באותה עונה. מקווה שלא עשיתי סלט.
    לי אישית ירד ממנו בשבניון השתין עליו בקשת, והוא עוד נתן לו לבעוט פנדל בסוף... לא מת עליו, אבל בסך הכל הוא מאמן טוב, בטח ביחס לסחורה שמסתובבת בשוק המאמנים היום...

4. itzik.miro Member

אין מאמן שהצליח בכל מקום, בטח לא אלי כהן, אבל ברמת המאמנים שיש כיום הוא מהטובים ביותר אם לא הטוב ביותר

Igi אוהב/ת את זה.
  5. עידן444 Member

אני ממש לא מת על חיים רמון אבל אני חייב לחזק אותו היום על כך שהעמיד היום את התקשורת במקומה! תקשורת הספורט בארץ הפכה פשוט תת רמה! הגיע הזמן שמישהו ישים להם את זה בפרצוף!

6. alexshw Member

אם אלי כהן המאמן הטוב בארץ אז איך זה ש 15 שנה הוא לא אימן בקבוצה שמתמודדת על אליפות פרט אולי לעונה אחת במכבי ת"א? חוץ מזה הוא בן 64. כמובן עד 120 אבל הכוונה שמדובר פה במאמן מבוגר מאוד.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לנו בארץ אולי 5-6 אנשי מקצוע ראויים והשריף הוא אחד מהם, את השינוי העצום שהוא בבית"ר בקדנציה האחרונה שלו אני לא אשכח, לקח קבוצה שהייתה רגל וחצי בלאומית והבקיעה 15 שערים ב-27 מחזורים(!) והשאיר אותה בליגה בצורה מרשימה עם כדורגל יפה וסוחף ועונה אח"כ בנה קבוצה עניה עם 16 שחקני בית מתוך 22 שחקני סגל שאם לא קורה מה שקרה אז לכו תדעו לאן היא מגיעה.
    לאלי כהן אין חברים בתקשורת וכל מיני מקורבים שדואגים לו לתפקידים, יש לו כסף מחוץ לכדורגל אז הוא לא לחוץ לקחת כל ג'וב.
    אנחנו במדינה שהכל הולך בה הפוך, המאמנים האמיתייים הם הבעלים ועל הקווים אנחנו רואים בובות/מוטיבטורים בגרוש, השריף דעתן ובד"כ לא מוכן לתכתיבים מלמעלה.

וב-15 שנה האחרונות גם קלינגר, יוסי מזרחי, שום ואלישע לוי לקחו כאן אליפויות, זה לא המדד.

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
  8. alexshw Member

אלישע מאמן בכיר בליגה(נכון בגלל רמת אימון ירודה) וכמות הכשלונות שלו נמוכה יחסית ל 25 שנה שהוא מאמן. שומי לקח דאבל ביוון בקבוצה ששנים לא עשתה את זה לפניו וגם אחריו.
    גם להם לא היה כזה לובי בתקשורת

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

התקשורת חולה על אלישע כי מדובר באיש נוח ונחמד, לשום תמיד היה את הגב של שלמה שרף וכל החונטה האשכנזית של פעם.

הראייה שלך מאוד צרה ואתה מסתמך על מספרים ונתונים יבשים כאילו מדובר כאן במדע מדויק, לפני כל תוצאה יש דרך.
    שום לקח דאבל היסטורי בבית"ר, לואיס פרננדז סיים מקום 3 והשריף מתוך 6 עונות בבית"ר סיים 4 בחלק התחתון של הטבלה אבל אם אתה שואל אותי אני לוקח את הצרפתי והשריף על פני השמן בכל יום בשנה, למה? כי איתם הכדורגל היה טוב,ראו טביעת אצבע של מאמן ושחקנים אשכרה השתפרו תחתיהם.

Don Joan Roman ו-Abu George אוהבים את זה.
  10. alexshw Member

זה לא מספיק טוב בשביל להיות מאמן מצליח קרי לעבוד בהצלחה בקבוצות שרצות לאליפות.
    כיום מאמן הוא מנהל - מנהל אנשים. אלי כהן מנהל איום ונורא.
    גם בעניין יחסי אנוש אז אולי הוא לא היחיד עם בעיה הזו אבל כל הקטע זה שתהיה סמכותיות ולא אם אתה נחמד או רס"ר. הוא לא סמכותי מספיק.
    אולי להפועל במצבה זה טוב אבל שוב עד להפרעה הראשונה.
    עצם זה שהוא בכלל רלוונטי גם כן מצביע על מצבת מאמנים גרועה בארץ.

נערך לאחרונה ב: ‏25/1/15
  11. סגול בדם Member

אלי כהן זה בדיוק האיש שהפועל צריכה , פיגורה , שירגיע את המערכת יותר מהכל - מאמן מצוין . אין לקבוצה הזאת כלום , הברקות של ורמוט זה נחמד אבל לא מספיק

12. סמואל אטו Member

חחח אולי בגלל שבכל שנה יש מתמודדת אחת או שתיים על האליפות?
    אולי בגלל שיש עוד מאמנים בארץ?
    שאלה דמגוגית לחלוטין.

13. alexshw Member

מתמודדות זה מצב מקצועי נתון באותה עונה. הכוונה לקבוצות שיכולות לשאוף באותן שנים להיאבק על אליפות וזה רק מכבי ת"א בתקופה המדוברת. ביתר הקבוצות שלו שהעסיקו אותו לא היו עם שאיפות כאלה.
    בקיצור הוא 15 שנה כבר לא מאמן צמרת. כן בשנות התשעים הוא היה כזה, אבל מאז עבר מלא זמן.

נערך לאחרונה ב: ‏25/1/15
  14. סמואל אטו Member

נו מן הסתם.
    יש לך קבוצה אחת או שתיים כל שנה שמתמודדות על אליפות, ויש לך אין סוף מאמנים בארץ. אתה רוצה שרק אלי כהן יאמן אותם?
    אין לי נתונים לזה, אבל אני בטוח במאה אחוז שלא קיים מקרה בשנות האלפיים של מאמן שלקח אליפות והועסק בקבוצה שלקחה עוד אליפות.
    אנחנו לא נמצאים באירופה והמאמנים פה הם לא מהטובים בעולם, אז כשלוקחים בחשבון שגם הטובים בעולם לא תמיד מצליחים, איזה ציפיות יש לך פה בארץ?

כשאתה בוחר מאמן צריך לעניין אותך רק דבר אחד - האם הוא יודע לאמן. תארים וירקות אחרים זה טוב לארון בבית.

15. Don Joan Roman Member

מי ישמע בהפועל בונים ללכת עכשיו על כל התארים.
    הבנו אלכס שיש לך שנאה מיוחדת לאיש ושאתה מנסה לגמד אותו לרמה של אפס חסר תועלת אבל מה לעשות שיש פה אנשים עם אהבה לאיש שלא יתנו לך להמשיך בדמגוגיה של רבע שקל.
    אף אחד לא אמר שאלי כהן עילוי כמאמן ושאין דומה לו ושני לו בעולם אבל בליגה שבה המאמנים המובילים הם אלישע לוי, רוני לוי, ברק בכר, מנחם קורצקי וניר קלינגר אז בטח שלאלי כהן השריף יש מקום בליגה הזו ובטח שבקבוצה כמו הפועל.
    אם בהפועל יתנו לו לעבוד, תהיה להם אחלה קבוצה

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.