דיון החדשות 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏25/11/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. oranfu Member

איזה קבלות יש לג'ורדי? חוץ מגרופיות כמו אורימור, רוב האוהדים מסכימים ששחקני הרכש הזרים שלו, בגדול, לא מהווים הצלחה מסחררת.

אני לא מבין למה צריך מישהו אחר מהמאמן שיתווה מדיניות, שילוב צעירים וכדומה. אם המאמן הוא טוב ורציני, הוא בכל מקרה מסתכל גם לטווח רחוק יותר.

אפשר מנהל מקצועי, אפשר בלי, אפשר קונסטרוקציה אחרת. אין מבנה אחד שבהכרח עדיף על האחר.

2. DRORIKO Member

ממש לא מסכים. בוא ניקח את חמשת הזרים של העונה. אז יהיו כאלה שלא יאהבו את חלקם או את כולם,אבל יש הסכמה כללית שאף אחד מהם הוא לא פלופ. עכשיו בוא תשווה את זה לבחירת הזרים של שחר?

3. DRORIKO Member

וכשאתה אומר לי "רוב האוהדים של מכבי" מה שעולה לי בראש זה הפרצוף של אורי משיח. קבוצה לא צריכה להתחשב במה ש"רוב האוהדים רוצים". גם רוב האוהדים של חיפה רצו את בניון בקבוצה,אז זה אומר שהם מבינים משהו מהחיים שלהם?

4. oranfu Member

לא פלופ זה עדיין לא אומר הצלחה, והיו לא מעט זרים שהוא הביא שכן היו פלופים.

ומה הקשר שחר? שחר הוא מהגרועים בליגה אם לא הגרוע שבהם.

לא התכוונתי רוב האוהדים של מכבי ת"א אלא אוהדי הכדורגל בארץ.

5. DRORIKO Member

אם אני לוקח את כל חמישיית הזרים של מכבי, לכולם מגיע ללבוש חולצה של קבוצה אלופה,כולל מיטרוביץ' שאני הכי פחות תופס ממנו מבין החמישיה. ג'ורדי יודע לבחור זרים, נכון הוא לא הביא לפה זר שישדרג את מכבי לאירופה,אבל זה קשה בקבוצה עם 100 מיליון ושנמצאת במדינה עם סטיגמה של מדינת דייגים.

6. סמואל אטו Member

מיטרוביץ׳ שחקן לא מוערך בכלל.
    הוא עושה את הדברים הטקטיים שלא מושכים את עין הקהל אז לא מתלהבים ממנו. וכן, בסופו של דבר הזרים של מכבי הם בטופ של הליגה, אבל לא 8 רמות מעלה הליגה כמו שכולם מצפים שיהיו( בלי סיבה לוגית).

נ.ב.

מישהו גם כתב שג׳ורדי לא בטוח שיצליח בקבוצה צנועה, אבל זה גם קרה עם לרנקה שאותה לקח לאירופה עונה לאחר העלייה לליגה הראשונה בקפריסין.

7. DRORIKO Member

זרים כמו רוסו או פראלייה או שאלוי כבר לא יגיעו לפה,תתחילו להפנים

8. Telkiyski Member

נניח שג'ורדי קרויף הוא הג'נרל מנג'ר של הפועל באר שבע, הקבוצה עם התקציב השלישי בגודלו בליגה.
    נניח שהוא מחליט להביא לקבוצה את עדן בן בסט וקורה שברק בכר לא סופר את עדן בן בסט. מה עושים? אין בשאר הסגל את פריצה, ברק בדש, ורמוט, טב"ח, מיכה וזהבי ואפילו יצחקי.
    יש את דובב גבאי.

גם אוהבים לדבר על ה"יציבות". כבר עונה שלישית (וכנראה רביעית) ברציפות שהמאמן מתחלף, עוד איזה חודש וחצי הם אמורים להתחיל להתכונן למוק' ליגת האלופות, ומה? אפילו לא יודעים מי יהיה המאמן.
    וכשיהיה המאמן הבא, גם עליו קרויף ינחית שחקנים בלי לתאם איתו.
    מה כזה מדהים בזה אני לא מבין.

זה כזה מודל לחיקוי? שמאמן שלוקח את כל התארים בארץ מקבל יחס של סמרטוט רצפה ממר קרויף רק בגלל שהוא לא מוכן להיות הבובה שלו?

תעשו לי טובה.
    כשיש לך תקציב כמו של מכבי ת"א בליגה הזו, מרווח הטעויות שלך הוא כמעט בלתי נגמר. אתה יכול לטעות עוד ועוד ועוד אבל זה אף פעם לא יהיה בלתי הפיך.
    קרויף שפך טונה כסף על בן בסט והמאמן בסוף לא סופר אותו? לא נורא, יש בסגל עוד 10 ישראלים בכירים שיפצו על זה. פה ההבדל.
    כשיהיה להפועל ת"א ג'נרל מנג'ר שיחתים ישראלי או שניים יחסית בכירים וניפול איתם, נראה מה יגידו על המודל המופלא הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏1/6/15
  9. סמואל אטו Member

איזה מזל יש לאנשים כמו איתי שעדן בן-בסט חווה עונה כה רעה, כך שיש להם עכשיו טיעון להיתפס עליו למה קרוייף הוא כישלון. פאתטי.

האוננות מוח זאת שאתה עושה אפשר למתוח לכל כיוון ולייצר תיאוריות אין סופיות.
    גם אם אני קונה לרגע את התיאוריה שעדן בן-בסט ״הונחת על המאמן״( שקר גס, מאחר והוא היה החתמה של קרוייף ואוסקר, וגארסיה הוכיח את תמיכתו בהחתמה בכל שהוא הכניס אותו להרכב הראשון מיידית), אז אפשר גם לטעון שערן זהבי הונחת על המאמן ואני לא רואה בכך שום בעיה. לעזאזל, כל הסגל הזה הונחת על פאקו והבן-אדם לקח טרבל אז כנראה שכל ה״הנחתות״ האלה הצליחו יופי.
    בוא ניקח את זה עוד שלב, אם ג׳ורדי היה בב״ש ביחד עם פאקו והמחליף של בן-בסט היה גבאי ולא פריצה, אז מי אמר שבן-בסט לא היה זה שמקבל עדיפות בהרכב בזכות העובדה שהיכולת שלו טובה יותר? קל להחליף אותו שיש לך את פריצה או בן-חיים.
    הנה מצאתי לך תירוץ.
    רוצה עוד אוננות בשביל הכיף? ניקולה מיטרוביץ׳ לא היה רצוי פה על ידי אוסקר, ופאקו החזיר אותו לסגל והפך אותו לשחקן מפתח. כישלון או הצלחה? עד כדי כך דק הקו שמפריד.

מי שרוצה לראות דבר מסויים דרך משקפיים שליליות תמיד יצליח למצוא משהו.
    אם מתוך סגל שלם של קבוצה מצליחה מאוד יש לך שחקן ממורמר אחד, וזה הדבר שנתפסת עליו במקום על כל שאר הסגל שכן הצליח, אז זה רק מראה עד כמה החוסר אובייקטיביות שלך גדולה.

10. Telkiyski Member

כמו שעידן אמר, הנקודה היא לא הכישלון עם בן בסט, רמי מראבל, סטיב גורי או שפונגין, אלא העובדה שיש פה מודל שהבסיס שלו הוא שיש דמות שנמצאת מעל המאמן, קובעת לו איזה שחקנים ישחקו באיזה עמדות, כשבדרך כלל כל זה קורה אפילו לפני שמתמנה מאמן.

בעיני, זה מודל שמועד לכישלון בכל מועדון שבו אין פריוולגיה להחזיק בסגל 15 שחקנים ישראלים בכירים ועוד חמישה זרים יקרים יחסית.
    אני בסך הכל תוהה אם "ההנחתות האלה ייצאו יופי" במועדון שאין לו תקציב שגבוה פי 3-4 מהתקציב של שאר קבוצות הליגה והוא לא מונופול בשוק השחקנים הישראלים הבכירים.

מזמין את תואם ג'ורדי קרויף להנחית על ברק בכר שחקנים בב"ש, על רוני לוי שחקנים בחיפה או על כל מאמן אחר בליגה, רק בלי תקציב כ"כ גבוה, נראה מה ייצא מזה.

11. סמואל אטו Member

לא פיספסתי שום נקודה, כמו שאמרתי אם אתה רוצה להסתכל על משהו באופן שלילי אתה מצא את הנקודות השליליות. יש כל-כך מעט מהן שאתה צריך לגרור את עצמך למחוזות הפנטזיה.

אם התקציב יהיה קטן יותר להביא שחקנים, אז כנראה שהשחקנים הבכירים יקבלו יותר דקות מאחר ואין לך שחקנים בכירים אחרים לגבות אותם(כפי שכבר רשמתי), ובנוסף כנראה שהמטרות יהיו אחרות. הרי, אתה לא מחתים מנהל מקצועי בשביל להביא אליפות. זו משוואה שאנשים כמוך המציאו כדי להצדיק את הטענות המגוחכות שלהם.

כפי שאתה טוען פה על כישלון המודל המנהל הספורטיבי( ומביא לכך תירוצים קלושים), אז אני יכול לטעון פה לכישלון של חוסר במנהל ספורטיבי( ולי יהיו טיעונים עם בשר לפחות). כך ששוב, מה שאתה טוען פה זה מגוחך.
    אתה טוען שמדובר במודל שמועד לכישלון, אך בעולם הספורטיבי המודרני זה תפקיד שהוא חובה בכל מועדון. האם אתה איתי, מבין יותר מכל המועדונים המצליחים על הפלנטה?

בינתיים, תואם ג׳ורדי של ב״ש - אלונה ברקת - בנתה סגל לא רע והנחיתה יופי של רכש על הראש של אלישע, ומה שמצחיק עוד יותר גם על הראש של בכר(צדק וווקאמה).

נערך לאחרונה ב: ‏1/6/15
  12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא מבין מה הקטע פה. על ברק בכר כבר "הנחיתו" שחקנים בתקציב נמוך משל באר שבע. זה הסתיים בגביע וסגנות.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  13. עידן444 Member

המודל בק"ש מאוד דומה למודל במכבי ת"א. והמנהל המקצועי שם בהחלט עושה עבודה נהדרת.
    כל עוד המנהל המקצועי פוגע בול למה שלא תהיה הצלחה?

14. Telkiyski Member

איזה חובה בכל מועדון? אמרו לך פה שבמועדונים הכי גדולים בעולם אין תפקיד כזה.
    אתה מכיר דמות שעושה את התפקיד הזה בריאל מדריד? בברצלונה?
    אתה חושב שיש דמות מקצועית מעל מוריניו בצ'לסי או מעל ונגר בארסנל?
    ואל תעוות את מה שכתבתי. לא כתבתי שהמודל הזה הוא כישלון, אלא שבתנאים נורמלים יותר סביר מאוד להניח לדעתי שזה לא היה מצליח.

ואם אלונה ואיזי בב"ש וק"ש הם תואמי קרויף לטענתכם (הרי הם אלה שמנחיתים עליו שחקנים כמו שעושה קרויף במכבי ת"א), אז למה צריך אותו בכלל?
    הנה, אתם בעצמכם אומרים שאלונה ואיזי עושים את זה טוב מאוד לבד, והם לא מינו מישהו בתפקיד שלו.

אז הוא כזה מאסט בכל קבוצה, או שאלונה ויענקלה יכולים למלא לבד את התפקיד שלו?
    אתם סותרים את עצמכם.

ואורימור, לא טענת פה פעם שההצלחה של ק"ש היא בגלל ש"זו קבוצה בוגרים עם תנאים ולחץ של קבוצת נוער" או משהו כזה?
    אז עכשיו פתאום הם מצליחים בגלל שאיזי הוא הקרויף שלהם?

עידן444 אוהב/ת את זה.
  15. עידן444 Member

ברור שאיזי הוא המנהל המקצועי של ק"ש.
    לגבי אלונה אני די בטוח שלא.
    אלישע לוי כמו רוב המאמנים החאפרים בנושא הרכש השתמש בקשרים כדי להביא את הזרים. לא חושב שאלונה הביאה את הזרים.
    גם הבאתם של מליקסון וארביטמן היתה על דעתו של אלישע בלי שום צל של ספק.
    אלישע הוא הסמכות המקצועית הבלעדית בהפועל ב"ש. ברק בכר לא הסמכות המקצועית הבלעדית בק"ש כפי שפאקו לא הסמכות המקצועית הבלעדית במכבי ת"א.
    אני חושב שזה ברור לכולם.

מצב נושא:
הנושא נעול.