דיון החדשות 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏25/11/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

כל אוהדי מכבי ת"א [emoji1]

2. סמואל אטו Member

התגובות של מביכות.
    ג׳ורדי קרוייף לא המציא את תפקיד המנהל המקצועי/מנהל טכני/דירקטור ספורטיבי/ג׳נרל מנג׳ר/ קרא לזה איך שאתה רוצה. יש עוד המון סוגי אנשים שממלאים את התפקיד הזה באירופה במגוון סגנונות שונים.
    הרצון שלך לגמד את התפקיד ע״י הקטנת ראש רק מוציאה אותך קטן, צר עין ובעל ידע מוגבל.

טענת שאין, עובדתית יש, בעיה שלך שאתה לא מכיר בזה. אין שום פחיתות כבוד בלהגיד שטעית.

3. עידן444 Member

א. מה שמביך הוא ההשוואה שלך בין ג׳ורדי קרויף לאיזה מנהל טכני שאחראי על הדחת כלים בצ׳לסי כשברור שמוריניו עושה את התפקיד של ג׳ורדי ופאקו ביחד.
    ב. אני לא אמרתי שג׳ורדי המציא את התפקיד. אמרתי שאין פונקציה כזו באנגליה. יש מנג׳ר שאחראי על כל הפן המקצועי. זה שאתה לא מבין את זה זו בעיה קשה שלך בהבנה של היררכיה במועדונים באנגליה, אגב, לא היחידה. יש לך בעיית הבנה בעוד כמה נושאים.

4. סמואל אטו Member

אני לא מספיק יהיר כדי להתיימר לדעת מה חלוקת התפקידים בין מוריניו לאמנלו, אבל אתה מוזמן להמשיך לשחק אותה כאילו אתה יודע הכל. בהצלחה.

5. DRORIKO Member

אף אחד לא מגמד את ג'ורדי. ג'ורדי בתור המנהל המקצועי עושה עבודה מצויינת ועם תוצאות אי אפשר להתווכח. מה שאנחנו אומרים זה שמנהל מקצועי זה לא איזה מילת קסם, ולא מתאים לכל קבוצה(וב"אנחנו" אני מתכוון גם לג'ורדי עצמו שאמר את זה). פתאום עכשיו נהייה איזה טרנד להגיד "תביאו מנהל מקצועי". זה מגיע אפילו לרמה שאופירה צועקת על יואב כץ שיביא מנהל מקצועי,כשלבן אדם בקושי יש כסף לאפסנאי.

בסופו של דבר זה לא משנה אם מי שבוחר את השחקנים הוא המנהל המקצועי או המאמן או הבעלים. מה שמשנה זה אם הוא עושה את זה טוב או לא. ג'ורדי בתור מנהל מקצועי עושה את זה טוב, איזי בתור בעלים עושה את זה טוב ומוריניו בתור מאמן עושה את זה טוב. הטייטל זה החלק השולי.

oFiRzZz ו-Hapoel_Tel_Aviv אוהבים את זה.
  6. סמואל אטו Member

אני מסכים איתך במאה אחוז.
    האחריות נמצאת שם בין אם היא בידיים של בעלים,מנהל מקצועי או מאמן. מישהו ממלא התפקיד הזה.
    הבעיה בארץ היא שחוץ מאיזי אין כאן בעלים אחד עם הידע והזמן לעשות את התפקיד הזה.

יואב כץ, לדוגמא, נמצא בחלקים רבים מהזמן מחוץ למדינה ולאורך זמן בניית הסגל שלו מאוד מאוד רעה.
    בעלים במצב דומה עם שאיפות גבוהות כבר מזמן היה ממנה מישהו שיש לו זמן ואת היכולות להביא שינוי.

7. עידן444 Member

אני גם לא מזלזל בתפקיד שג'ורדי ממלא. המועדונים הישראליים ברובם כל כך חובבנים שצריך מישהו שיתווה דרך ותוכנית ארוכת טווח כי המאמנים בארץ ברובם תת רמה. באים, מעבירים אימון, והולכים הביתה. כשהם רוצים שחקן הם פונים לאיזה סוכן שהם עובדים איתו, ברוב המקרים אפילו הסוכן מציע שחקנים בלי קשר להאם בכלל צריך שחקן בתפקיד הזה וכל העסק הוא מאוד חובבני.
    לכן למועדונים בארץ יתכן ופונקציה כזו היא חשובה וזה לא חייב להיות פיגורה כמו ג'ורדי ובעלות כזו.
    אני כן חושב שזה לא המודל היחיד המוצלח ומסכים עם @DRORIKO שזה נהיה מן טרנד.
    מאמנים בכירים לא יסכימו לעבוד בשיטת עבודה שמכבי ת"א עובדת וזו הסיבה העיקרית שמאמן מוצלח כמו פאקו שהביא טרבל לא כל כך רוצה להמשיך. מאמן רציני רוצה הוא עצמו להתוות דרך, הוא רוצה בעצמו לבנות את הסגל, והוא לא רוצה הנחתות.
    מנהל טכני רציני במועדון כמו מכבי נתניה ללא ספק היה מונע המון נזקים שמאמנים חאפרים עשו תחת בעלים חסר מושג או בלי בעלים כלל.

8. alexshw Member

באנגליה באופן כללי תפקיד המאמן רחב יותר מבארץ וכנראה עוד ארצות ולכן הוא גם נקרא מנג'ר ולא קואץ'. הוא גם לא מעביר את האימון ביום יום כמובן עוקב ומתערב אבל עוזרי מאמן מעבירים את רוב האימון

oranfu ו-Hapoel_Tel_Aviv אוהבים את זה.
  9. DRORIKO Member

אם המאמנים בארץ הם תת רמה אז לא חייבים להביא מנג'ר שיתווה להם את הדרך. אפשר פשוט להביא מאמנים טובים.

10. עידן444 Member

מסכים לגמרי. הבעיה שאין מספיק. כל חאפר מגיע, מביא את מי שהוא רוצה, משחרר את מי שהוא רוצה, פה עושה טובה לאיזה חבר סוכן(סטייל מה שיוסי מזרחי עשה עם אריאל הרוש שאם לא נתניה היה נשאר ללא קבוצה), שום אסטרטגיה, שום חשיבה לטווח ארוך.
    מועדון צריך דרך ואסטרטגיה שתתאים ליכולות הכלכליות שלו, ולממדים שלו. אי אפשר שהכל יהיה בשליפות. אי אפשר שכל מאמן חלטוריסט יבוא ויעשה מה שהוא רוצה, ולא יתכן שמועדון כמו מכבי נתניה לדוגמה כל שנה יחליף את כל הסגל ולא דווקא בגלל אילוצים כלכליים אלא פשוט היעדר דרך. היעדר איש כמו ג'ורדי שזה תפקידו.

11. Telkiyski Member

בתכלס המודל הזה שיש במכבי ת"א הוא בעייתי ביסודו ובאמת היה מעניין לראות איך הוא יעבוד בקבוצות עם שליש/רבע תקציב ממה יש במכבי תל אביב, או שבכלל היה מעניין לראות מה קרויף היה מצליח לעשות כשהוא ממלא את התפקיד הזה בקבוצה שהיא לא ביי פאר הכי עשירה בליגעה אלא נניח הקבוצה עם התקציב ה3-5 בגודלו בליגה.

אני בהחלט חושב שיש משהו בעייתי בזה שקיימת דמות שמנחיתה על המאמן שחקנים בקיץ/ינואר (אפילו לפני שמתמנה מאמן), ואז אותו מאמן צריך ליישר עם זה קו.
    פאקו הוא זה שכ"כ רצה את איגיבור? את בן בסט? את ורמוט? לא. זה קרויף החליט בשבילו.

אני בהחליט יכול להבין את מי שטוען שזה בעייתי שקיימת דמות מקצועית שקובעת למאמן מי יהיו השחקנים שלו (אפילו לפני שהוא נכנס לתפקיד).
    בגלל זה היה מעניין לראות איך "ג'ורדי" היה ממלא תפקיד דומה בב"ש נניח או בק"ש, ומה היו ההישגים שלו שם.
    בינתיים ככל הידוע לי הוא התמודד בפני אתגר דומה לזה בקפריסין עם לרנקה ולא ממש לקח שם אליפויות...

איזי שרצקי בקרית שמונה כנראה עושה בערך את מה שעושה קרויף מהבחינה הזו של בחירת שחקנים, רק שהוא לא עושה את זה תחת הטייטל המפוצץ של "ג'נרל מנג'ר" והוא גם עושה את זה עם הרבה פחות כסף.

oranfu ו-שי אוהבים את זה.
  12. alexshw Member

נו אז שירצקי מוכיח שזה יכול לעבוד גם בקבוצה צנועה

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  13. DRORIKO Member

פאקו האמת די מתלהב מאיגיבור ובגלל זה הוא באנקר אצלו בהרכב. הוא מתאים לשיטת המשחק שלו. מבן בסט הוא התלהב פחות וראית את זה בדקות המשחק שלו. בעיקרון ג'ורדי לא מכתיב למאמנים שלו לא את ההרכבים ולא את שיטת המשחק,ועובדה ששיטת המשחק של אוסקר נניח ושל פאקו שונה לחלוטין. כן יש את החסרונות הידועים של שיטת המנג'ר, מצד שני אם היו נותנים לפאקו לבחור שחקנים אולי הוא היה בוחר שחקנים יותר גרועים. ג'ורדי לפחות מוכח בקטע הזה, אני לא יודע איזה קבלות יש לפאקו בתחום.

14. Hapoel_Tel_Aviv Member

15. DRORIKO Member

העיקר שיש עוד ועדת שקר בשביל לפרנס כמה מקורבים

Hapoel_Tel_Aviv אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.