דיון החדשות 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏25/11/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עידן444 Member

עם רוני לוי זה הלך... עם אריק בנאדו לא... ולאיזי זה הלך עם בכר... לתת למאמן מוצלח בנוער לאמן את הבוגרים זה לא תמיד דבר רע... לפעמים להפך... ואת עטר כולם יודעים ששחר לא רצה. אני לא יודע כמה שחר מבין כדורגל או לא. נראה לי שכן, ונראה לי שהוא ידע טוב מאוד שעטר זה בלוף.

2. aviran11 Member

אם כן נשאלת השאלה, אם שחר ידע שעטר הוא בלוף מדוע הוא החתים אותו?
    אם בגלל לחצים מצד הקהל אין התנהלות חובבנית יותר מלהחתים מאמן ע"פ גחמות הקהל.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  3. alexshw Member

שחר מבין כדורגל פחות ממה שחושבים לפחות בעשר השנים האחרונות.
    ועטר מונה כי שחר רצה. לצורך העניין אלישע הגיע עם רזומה לא יותר טוב מעטר.
    גם לא הקהל זה שנתן לעטר חוזה כל כך ארוך ובלי אופציות.

4. עידן444 Member

אל תיתמם... כמה עונות התעלם מהקהל ובעונה הזו החליט שמגיע לעטר צ'אנס. זה היה מתבקש. התקשורת לחצה והתקשורת בחיפה יכולה לחרפן בן אדם, ובדיעבד זו היתה טעות. מותר לטעות. גם לאיזי זה לא הסתדר פרפקט עם כל מאמן. עובדה ששני מאמנים שם גם הלכו די מהר הביתה...

5. עידן444 Member

ולגבי התקציב של ק"ש כבר דיברנו על זה לא מזמן שהוא משקר. ש 26 מיליון ש"ח בק"ש זה לא 26 מיליון ש"ח בהפועל ת"א. זה שווה הרבה יותר. אז התקציב של ק"ש ממש לא ממוצע בליגה. הוא מהגבוהים.

6. aviran11 Member

חחח נראה לך הגיוני שבעלים שממנה מאמן לפי הקהל הוא בעלים נורמלי?

ואם כבר דיברת על מאמנים-עטר, בנאדו, סאלה ובלבול מוכיח עד כמה ההתנהלות שלו מונעת מדחפים, קהל ותקשורת.

אתה רוצה לחשוב שהתנהלות במכבי חיפה בשנים האחרונות היא מקצועית שיבושם לך, כל העובדות מצביעות אחרת.

7. alexshw Member

שחר דווקט האחרון שיקשיב לקהל כי הוא שונא אותו.
    פשוט ההחלטות שלו מתקבלות בשלוף וכיום גם המערכת עצמה רעה וחובבנית והוא לא מוכן לשום שינוי אז גם מאמן טוב יתקשה יותר.
    וספציפית הבעיה העיקרית של בנאדו הייתה שהוא מכר את המקצוע תמורת חברות עם קטן פרט לכך הוא לא קיבל שום דבר כמעט ממה שרצה

oranfu ו-aviran11 אוהבים את זה.
  8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אם כבר שחר והקהל, אתמול נסעתי והרדיו היה פתוח על התכנית של אופירע ואלון חזן אמר את הדברים הבאים: ״הגיע הזמן שהקהל של מכבי חיפה יוקיע את החלק הרע שבו״ כתגובה על השלטים נגד יעקב שחר. אם היית אומר עלינו הייתי מבין, מכבי או הפועל מילא, אבל חיפה? נראה שזה כבר נהיה טרנד להיכנס בכל קהל שטיפה עושה רעש.

ואדון חזן, אוהדי חיפה צודקים. אולי אתם חיים בסרט כמו כל ישראלי שני בערך שמנסה להמציא את הגלגל, אבל הכדורגל של האוהדים. מכבי חיפה על שלל תאריה והישגיה לא הייתה כזו גדולה אם לא האוהדים שלה. אני חס וחלילה לא מזלזל ביעקב שחר ובדברים האדירים שהביא למכבי חיפה (בלי שום קשר להווה), אבל ראבק תפסיקו כבר לחשוב שהבעלים, השחקנים והאפסנאי של המועדון יותר חשובים מהאוהדים. זה קודם כל אנחנו, אחר כך כל השאר.

oranfu ו-שי אוהבים את זה.
  9. עידן444 Member

ח'ברה, כל מה שהיה העונה במכבי ת"א זה אמאמא של הניהול כושל.
    להחתים מאמן. עוד לפני תחילת העונה המאמן בורח, מביאים במקומו מאמן שתפיסת העולם שלו נוגדת לגמרי את מבנה הסגל. בנו סגל עם שלושה חלוצים מרכזיים ברמה גבוהה, כולל שחקן ששנתיים יושבים לו על הצוואר שיבוא, והביאו מאמן שמעדיף לשחק בלי חלוצים.
    חפרו לנו בשכל כבר שנתיים על זה שאלישע לא בנה טוב את הסגל כי יש לו רק שניים וחצי בלמים אבל זה שמכבי ת"א מגיעה לגמר גביע עם מגן שמאלי וקשר אחורי במרכז ההגנה זה אחלה...
    מנהל מקצועי ומאמן שבקושי מתקשרים. המנהל המקצועי מחתים את ורמוט, המאמן לא סופר אותו, מחדל כרטיסים בגמר הגביע...
    עשו כמעט הכל הפוך אבל כשלא משלמים על הכשלים בגלל שגודל התקציב ועומק הסגל מכפרים אז זה נקרא ניהול למופת!
    ניהול למופת בתחת שלי!
    מה שלמופת שם זה שהתקשורת בארץ, שבכל מועדון מצליחה לסכסך אפילו בין המאמן לבין עצמו- לא יכולה להתקרב, החרא לא יוצא החוצה וגם אם הכל מחורבן, כל ההבדל הוא שאף אחד לא יודע...
    אז כן, בראש ובראשונה הכסף עושה את ההבדל... הכסף שגם ריפד היום את ערן זהבי בחוזה הזוי שמבטיח לו שגם בגיל 42 הוא עדיין יהיה השחקן עם השכר הכי גבוה בכל הזמנים... פשוט גאונות! מחר אני לוקח את המודל הזה לנתניה! איך אמר @orimor2212 - רק בכסף קטן יותר...

oranfu, Telkiyski ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אפשר גם להסתכל על זה כך:
    מאמן החליט להתפטר כי המצב הבטחוני בישראל היה בעייתי, תוך זמן קצר ובזמן בעייתי מצאו לו תחליף טוב שהוביל את הקבוצה לטרבל.
    בתוך אותו סגל היו בפועל שני חלוצים - בדש לא מספיק טוב למכבי, ובן בסט שקיבל המון דקות והיה נורא ואיום. פריצה היה פצוע רוב העונה. זה לא שפאקו לא משחק עם חלוצים, פשוט נוצר לו מצב בעייתי בסגל.
    העיוות של המציאות חסר תקדים - ורמוט שיחק במכבי עד שנפצע וחזר להיות כשיר לחלוטין לפני שבוע, מכבי הגיעה לגמר עם בעיית כרטיסים ופציעות ואין לי מושג על איזה מחדל כרטיסים אתה מדבר.

ניהול מועדון זה לא רק מקצועי. מכבי חתמו השנה עם שני ספונסרים חדשים, הקימה שתי חנויות (שהראשונה רווחית והשנייה פתוחה שבוע), קיימה מכירה של פריטי אספנים, חתמה על שיתוף פעולה עם יוניסף, וכמובן הפכה לישראלית הראשונה שחותמת על חוזה עם אדידס העולמית ולא שלוחה מקומית של מלבישה. כמות המבצעים החכמים שהוציאו מהמועדון עצומה, התקיימו עשרות פעילויות לרווחת האוהדים, קיימו צ'טים עם שחקנים בפייסבוק, יצאו בקמפיינים פשוטים וחכמים של תחרות של תמונות אוהדים נושאת פרסים, ועוד.

עזוב את מכבי, הפועל כפר סבא שהוזכרה היא דוגמה נהדרת. אם מועדון כזה יכול למכור מרצ'נדייז בכמויות יפות, להתנהל בחוכמה מבחינה שיווקית ולגייס ספונסרים איכותיים, אין סיבה שמועדונים אחרים לא יכולים.

11. עידן444 Member

אני חושב שאתה מעוות את המציאות. אבל שיהיה. מכבי ת"א לקחה טרבל מול הפועל ב"ש של אלישע המושמץ וק"ש שבאמצע העונה שכחה איך נראה ניצחון...
    מעניין נגד מי מכבי ת"א היתה אמורה ליפול בדרך לגמר הגביע עם ה- 120 מיליון שלה? נגד אשקלון או נגד אחי נצרת?
    ועל הפועל כ"ס נמאס לי לשמוע... בוא נראה אותם בליגת העל עם אורן ניסים, אוהד כהן, ועידן דוד ואז נראה אם עדיין תמשיכו להלל...
    כמו שאמר @Nigel de Jong... כשעולים ליגה הכל נפלא... להראות לך את הכותרות בקיץ הקודם על מכבי נתניה? כותרת אחת אני זוכר מצויין- "הבקרה שיבחה את מכבי נתניה על האופן בו היא העבירה את התקציב"... לדעתי אם מישהו אי פעם יחליט לחקור מה קרה במכבי נתניה- אני הייתי מתחיל משם...
    אז הפועל כ"ס עם סתיו שחם כנראה לא תתרסק... אבל אם להרוויח עוד קבוצה סטייל עכו\רעננה\אשדוד בליגה זה מה שעושה לכם את זה- שיהיה בכיף...

12. סמואל אטו Member

איך דיון על ניהול של קבוצת כדורגל מגיע לעדן בן-בסט ומי פתח בגמר גביע רק אלוהים יודע.

13. alexshw Member

אם שחם לא יצא מהכלים, אז גם לא נראה מצב כמו בנתניה

14. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוי ויי זמיר.

בהודעה אחת אתה מצליח להאשים את המועדון בהתנהלות אנשיו במצבי קיצון (כמה זרים עזבו את הכדורגל האוקראיני בשנה האחרונה?), לספר לנו על שלושה חלוצים ברמה גבוהה כשפריצה פצוע תמידית, בדש מעולם לא היה מספיק טוב ובן בסט... פלופ (ונפילה מקצועית רצינית), להאשים את... אלוהים יודע מי בכך שהגענו לגמר הגביע כשטיבי, קרלוס וייני פצועים (אולי בעצם מגיעה לנוגעים בדבר מילה טובה על כך שהסגל שהעמידו הצליח לדלג מעל החיסורים הרבים ולזכות בגביע בקלות?) ולשקר על המאמן שלא סופר את שחקן הרכש שבעצם פצוע, וכשהעמידו אותך על טעויותיך הרבות שינית אסטרטגיה לנראטיב לעוס אחר.

הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

סמואל אטו ו-orimor2212 אוהבים את זה.
  15. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

או קיי, זה כבר גולש הרבה מעבר למה שדיון החדשות אמור או צריך להכיל.
    טענות, מענות או סתם הערות על הניהול של מכבי ת"א/הכסף של גולדהאר/הפיצות של ג'ורדי עם שחקני היריבות, בבקשה להעביר לדיון של הקבוצה.

המשך לילה טוב לכולם.

מצב נושא:
הנושא נעול.