לפי התמימות דעים פה אפשר לחשוב שמעולם לא נתקלנו בהחלטה/ות הזויות שנגזרות ממהלך פוליטי זול, במקרה שכזה הביקורת המקצועית היא לא רלוונטית בעליל אלא רק לחפש את המושך בחוטים ולהעניש אותו..
התארים השוליים האלו נקראים "השחקן/המגן/הקשר/החלוץ הטוב ביותר", לא "השחקן שזכה באליפות". תארים אינדיבידואלים כמו התארים הנ"ל וכמו כדור הזהב, שחקן השנה באירופה וכו' נמדדים ע"פ הישגים ויכולת אינדיבידואלית. אמנם בד"כ השחקנים שהציגו את היכולת הטובה ביותר הם גם השחקנים שזכו באליפות, אבל לפי ההיגיון הזה ה-11 הטובים ביותר צריכים להיות מורכבים רק משחקני אתלטיקו. באשר לבחירות עצמם, הבחירה בראמוס באמת ביזיונית כי הוא אפילו לא היה הבלם הכי טוב בריאל מדריד וגם הבחירה באינייסטה לא מובנת, אבל מודריץ' ורונאלדו זכו בצדק לדעתי, הכדורגל שהם הציגו הרשים אותי יותר ממה שכל שחקן אחר בעמדתם הציג. אמנם אני חושב שלקורטואה הייתה עונה טובה יותר מנבאס על אף 160 ההצלות שלו אבל לא בפער שיגרום לי לחשוד בזכייה של הקוסטה ריקני.
המספרים היבשים לא מספרים את כל הסיפור במפגשים בין המשולש בצמרת ריאל השיגה נקודה אחת מ 12 סיימה מקום שלישי כאשר במאני טיים היה לה מספיק הזדמנויות לנצל את המעידות של אתלטיקו ובארסה, איפה היו מודריץ ורונאלדו בתקופה הזו? אין לי מושג אני כן יודע מה עשו קוסטה גודין גאבי ושות הרבה מעבר למה שציפו מהם דבר שסחב גם את הקבוצה לאליפות היסטורית בעונה לא פחות ממדהימה ככה שהמספרים גם היו בעלי משמעות.
http://estaticos01.marca.com/imagenes/2014/11/02/futbol/equipos/real_sociedad/1414954543_extras_noticia_foton_7_1.Xxx זה היה באוויר לאחר ההפסד של סוסיאדד אתמול במשחק הביתי נגד מאלגה כשהתקשורת דיווחה שזה עניין של שעות, ועכשיו זה רישמי: ג'אגובה ארסטה כבר לא מאמן ריאל סוסיאדד. המאמן הצרפתי שהוליך את סוסיאדד למקום הרביעי לפני שנתיים והחזיר אותה לליגת האלופות - שילם את מחיר פתיחת העונה החלשה. סוסיאדד השיגה ניצחון אחד בלבד(!) בעשרת מחזורי הליגה ויש לה רק 6 נקודות מתוך 30 והיא התדרדרה עד למקום ה-18. העונה נפתחה ברגל שמאל לאחר ההדחה המוקדמות בסיבוב הראשון בליגה האירופית והמאמן לא הצליח להרים את הקבוצה. כרגע עדיין לא מונה מאמן מחליף. דיוויד מויס, ההוא שהצליח באברטון אך כשל במנצ'סטר יונייטד הוא המועמד הבכיר לתפקיד. יחד איתו ציינו גם את פפ מל, לשעבר בבטיס, וגם אלחנדרו סאבלה שהוביל את ארגנטינה עד לגמר המונדיאל. ארסטה לא העביר את אימון הבוקר של סוסיאדד.
מאוד חבל אבל קשה לי להאשים את ההנהלה. שנה שעברה הכל דפק ומשהו פשוט עבד שם אצל סוסיאדד. העונה הכל קורס; ההתקפה לא מסוכנת כפי שהייתה, ההגנה לא מסודרת ואין מי שינהל את המשחק. ציפיתי לראות תהליך של בנייה ואולי אפילו שחזור של ההישג אשתקד. מבאס, במיוחד לאור העובדה שהמחליף יהיה - ככל הנראה - עוד איזה מאמן ממוצע שלא יוציא כלום מהקבוצה (במידה והשמות שציינת הם אכן אלה שבתמונה).
דיויד מויס המועמד המוביל אבל פפ-מל מאמן לא רע והגיע להצלחות עם בטיס בזמנו. בכל-מקרה, אני ציפיתי לראות את סוסיאדד לדרך חדשה אחרי שהצליחה למחוק פיגור 2:0 מול ריאל מדריד(!) ולחזור ל-4:2 ענק - אבל זה לא קרה. חשבתי שהכישלון באירופה(הודחה כבר בסיבוב הראשון ע"י קרסנודר הרוסית) התקבל איכשהו והקבוצה תעשה את הסוויץ' ותנצל את זה שאין עומס משחקים רציני מבחינתה אבל זה לא קרה. כמה אפשר לתרץ בכך שולה לא כשיר במאה אחוז או שגריזמן עזב. הקישור פשוט לא מייצר כלום. ומבאסקית אחת לבאסקית אחרת: http://estaticos03.marca.com/imagenes/2014/11/02/futbol/equipos/athletic/1414937751_extras_noticia_foton_7_1.Xxx אריס אדוריס לא ישחק מחר בצ'מפיונס. בשלב מוקדם של המשחק הוא כבש גול ענק עם כל הלב והרים את הסאן-ממס באוויר - אבל בדקה ה-28 לא היה יכול להמשיך וביקש להתחלף. החלוץ סובל מפציעה בשריר ההאמסרטינג מה שיגרום לו להיעדר לשבועיים וחצי לפחות. הוא יחמיץ מחר את המשחק נגד פורטו בליגת האלופות ולא ישחק גם נגד ולנסיה במאסטייה ביום ראשון. הוא יחזור רק לאחר פגרת הנבחרות, למשחק נגד אספניול ב-21 בנובמבר. אוסקר דה-מרקוס צפוי להחליפו.
דיויד מוייס הוא המאמן החדש של ריאל סוסיאדד. נראה אם הוא מסוגל להרים את הקבוצה מהתחתית, בניגוד למה שהוא עשה ביונייטד בעונה שעברה.
המינוי הזה נראה לי גרוע ומאוד חסר מעוף(לא באמת השקיעו והתאמצו בחיפושים ובצירוף מאמן רציני למרות שהעסק התעכב), משהו כמו תיקון הבעיה, אם בכלל - לטווח הזמן הקצר(מאוד), הייתי מעדיף מאמן מהליגה הספרדית כמו פפה מל למשל. מנצ'סטר יונייטד גדולה על דיויד מויס וגם על רבים אחרים, אבל סוסיאדד לא קבוצה באותה הרמה. אולי העובדה שמויס רגיל שהקבוצות שלו פותחות את העונה חרא ואז משתפרות(עיין ערך אברטון - כל הזמן) - זה יתרון לסוסיאדד. או שפשוט תחכה למשחקים נגד הקבוצות ממדריד יש שם חומר שחקנים טוב, זה בטוח.
http://estaticos01.marca.com/imagenes/2014/11/13/futbol/equipos/real_sociedad/1415896518_extras_noticia_foton_7_0.Xxx "אני יותר דומה למוריניו מאשר לגוארדיולה בסגנון המשחק". דיוויד מויס הוצג היום רשמית כמאמנה החדש של ריאל סוסיאדד כשחיוך רחב על פניו. המאמן הפגין אופטימיות באשר למצב הקבוצה וגם סיפר על ימים עברו כששיחק במדי אברדין נגד סוסיאדד בעונת 82-83. כמוכן הוא מצא נק' דמיון רבות בין סוסיאדד לקבוצה בה הצליח בצורה נפלאה בפריימרליג - אברטון. "נפגשתי לארוחה עם הנשיא וראיתי עד כמה הוא רוצה אותי כמאמן הקבוצה. ראיתי את מתחם האימונים וקיבלתי החלטה להגיע. התלבטתי בשל המעבר למדינה אחרת אבל אני מביא איתי את כל המשפחה. דחיתי כמה הצעות בקיץ והעדפתי לקחת חופשה. הטענתי את המצברים שלי ואני מוכן ונחוש לעבוד". מויס אופטימי - "ראיתי כבר באימון הראשון הרבה תשוקה ומוטיבצייה אצל השחקנים. יש לנו רק שני נצחונות העונה אבל נשתפר. ברור שהסגל שווה הרבה יותר מאשר הדירוג הנוכחי בטבלה". מויס דיבר על העבר של מנג'רים בריטים - "ג'ון טושאק הגדול אימן כאן והיו עוד סיפורי הצלחה. תמיד רציתי להיות בטופ של הכדורגל והליגה הספרדית היא הטופ". מויס התייחס לחוזה - "בכדורגל של היום אין משמעות לחוזים. חתמתי בשנה שעברה לשש שנים ועזבתי אחרי שישה חודשים ככה שזה לא חשוב. אם יהיה מוצלח - נמשיך". נשיא סוסיאדד אמר על מויס שהוא מאמן טוב ובר מזל שהגיע לאמן את הקבוצה ושהדרישות שלו עלו בקנה אחד עם סוסיאדד מבחינה כלכלית(מצד שני, באנגליה מדווחים על חוזה גבוה מאוד של 6 מליון יורו לעונה וחצי) והמשא-ומתן היה מהיר מאוד. כרגע מויס יאמן לבדו ללא עוזרים אך הוא ביקש את העזרה של כל המערכת. העבודה מתחילה כבר עכשיו. המשחק הראשון - נגד דפורטיבו לה-קורוניה בריאזור לאחר פגרת הנבחרות.
כתבה נהדרת על ראיו, ״the last of the neighbourhood teams". Rayo Vallecano demonstrate why they're different from the rest - ESPN FC
אני לא מוצא כרגע את הסרטון, אבל נתקלתי באחד שמראה את מויס מקרוב בהופעת הבכורה שלו ויש שם רגעים קומים גדולים. באחד מהם מויס קורא שעה לאסטבן גרנרו והשחקן לא מתייחס אליו, אולי בגלל שמויס צועק "סטפנו, סטפנו"... באחר הוא שואל את הספסל אם "זה צ'ורי (קסטרו)?" ובכלל עושה רושם שיש שם מחסום שפה רציני. יש גם וויכוח עם ספסל היריבה והתערבות במהלך המשחק בין היתר.
כך זה התחיל: ב-18 במאי השנה אוהדי אטלטיקו בלה קורוניה חגגו את האליפות בכיכר ש"שייך" לחגיגות של אוהדי דפור והותקפו ע"י אוהדי דפור. איכשהו הקטטה של אתמול משכה גם אוהדי ראיו, אלקורקון וספורטינג. כלומר בחיחון ידעו איפה אפשר יהיה להחטיף מכות לאוהדי דפור ובמשטרת מדריד לא ידעו. וזה למרות שהנהלת דפור הזהירה את המשטרה שלפחות אוטובוס אלד של אנשי ריאסור בלוז נוסע למדריד.