להחרים את כל הכדורגל הישראלי. לא ללכת למשחקי הנבחרת. לא ללכת למשחקי ליגה. לא לראות כדורגל ישראלי בטלוויזיה. פשוט לא. גם ככה הכל מכור וידוע מראש. אם לא יהיה להם קהל, לא יהיה להם כסף, ואם לא יהיה להם כסף, הם לא יוכלו לעשות מה שהם רוצים.
אני מסכים איתך לגמרי, הרבה גם חושבים כמוך, אבל לצערנו יש המון אוהדים שלא יכולים לעבור שבת בלי הקבוצה שלהם. קשה להוציא את האהבה מהחיים שלך חבל שלוזון דואג להרוס גם את הדבר הבסיסי בכדורגל - ההנאה והספורטיביות
גם להפועל ב"ש יש עבר יחסית נקי. אז כמו שכבר רשמתי, אין מניעה שמישהו מב"ש ישבור מחר לשחקן פ"ת את הראש. מקסימום יורידו נקודות בעונה הבאה. ביה"ד נתן פה רישיון להרוג. וחוץ מזה, הפועל ובית"ר משולות במקרה הזה למישהו שלא עצר 7 פעמים בעצור, בעוד מכבי פ"ת משולה לאדם שגרם לתאונה עם פצועים, ואמר במשפט שהוא לא עשה כלום והפצועים התחזו. מי צריך לקבל עונש יותר קשה?
אני מודה, קל לי לדבר. אני לא אוהד אף אחת בארץ, ובדר"כ גם לא אכפת לי יותר מדי ממה שקורה כאן, אבל תחושת הבחילה שאני חש לנוכח מה שקורה כאן, מביאה אותי לקרוא לכם להחרים. לא ללכת למשחקים, לא לראות אותם בטלוויזיה, לא להאזין לתוכניות רדיו של כדורגל ישראלי, לא לצפות בשער השבת. חרם מוחלט על הכדורגל הישראלי.
החרם לא צריך לבוא מהאוהדים. החרם צריך לבוא אך ורק מבעלי הקבוצות שיחליטו חד משמעית שלא עולים יותר לשחק. שיעבירו את כל הכעס שלהם על לוזון להחלטה גורפת שלא עולים לשחק יותר כדורגל אם קבוצה אחת תעשה את זה היא תרד ליגה אם חצי ליגה תעשה את זה יהיה פה בלאגן. שיורידו חצי ליגה, תאמינו לי שבהתאחדות מבינים שזה לא יעבוד להם הם צריכים את הקבוצות הגדולות בליגה הראשונה. אני מקווה שאלונה היא רק פורצת הדרך ואחריה ג'קי ייצטרף ומיד אחריהם עוד בעלי קבוצות.
תמיד תקראו את ההחלטה של בית הדין בעניין לפני: http://football.org.il/SiteCollectionDocum...ril-15-2012.Xxx אני לא חושב שזו עילה להחרים את הכדורגל בישראל. דברים כאלה קרו כבר לפני וקורים בכל העולם, וזה שיש עונש לא מידתי (לא בדיוק הגדרה חד משמעית) כדורגל ישראלי זה דבר נהדר, כן גם במתכונת הנוכחית שלו. אני כן חושב שהעונש שמכבי פתח תקווה ספגה הגיע לה לאור הורדת הנקודות שספגו קבוצות אחרות השנה בגלל מקרי אלימות או גזענות, אבל גם הורדת 3 נקודות לעונה הבאה בהתחשב במצב הנוכחי זה עונש ראוי, ומכבי פתח תקווה מסתכנת פה בזה שהיא גם תרד ליגה וגם שנה הבאה תתחיל במינוס 3. גם כמעט כל הטיעונים שהועלו פה לכל צד- נכונים ומתאימים, והם כולם עברו בראשם של השופטים ששפטו את המקרה הזה, אבל משפט זה דבר סובייקטיבי וכל שופט יכול לקבל החלטה לפה או לפה. אני יודע שאתם מדברים עם הרגש והיצר, אבל חוץ מצירופי מקרים וקונספירציות יש לכם רבע הוכחה שאבי לוזון באמת היה מעורב בהחלטה של בית הדין העליון? זה שהיה מקרה שנקבעו יורדות על שולחן הדיונים וגם אז מכבי פתח תקווה נהינתה מההפקר? מאיזה מילניום בכלל הכתבה? הלוזונים עוד היו קשורים אז למכבי פתח תקווה? בהשוואה לזה של מכבי פתח תקווה, ממש לא. ללוזונים אשכרה יש הרשעה אחת על סעיפי אלימות במשך 6 שנים. לבאר שבע רק העונה יש יותר מאחת (או שרק אחת?). יש אפשרות לערער על החלטת בית הדין העליון?
הבאתי לך כתבה, זה לא משנה מאיזה שנה היא, העובדה ברורה השאירו את מכבי פ"ת ליגה על השולחן הירוק. ואם הלוזונים לא מעורבים בהחלטה, איך אמרתי לכם כבר לפני שבועיים בדיוק מה העונש? איך אמרתי לכם שיורידו להם נקודות ובערעור ידחו את זה לעונה הבאה? אני מבין שאתה מנסה להיראות תמים ושאתה אוהב את הכדורגל הישראלי וקשה לך להבין שהוא רקוב ומכור אבל זה המצב, ואם זה לא יקרה עכשיו זה יקרה בעתיד הקרוב אני מכיר את הכדורגל הישראלי כבר 20 שנה וכמו שאתה רואה יש לי קשרים גם מעבר לקבוצה שלי שבה אני בקיא מא'-ת' גם אני הייתי בגיל שלך תמים וחשבתי שהכל שטויות וספקולציות, אבל התעוררתי וגליתי כמה הכל פה רקוב שנה אחת מחוץ לליגה הזו הראתה לי כמה הכל פה מכור, כמה הריקבון של הכדורגל פה גדול. אני מאחל לכולנו שיהיה עתיד טוב יותר, גם למכבי פ"ת שעם כל השנאה שלי אליהם היום הם שמחים אבל את הנזק שמשפחת לוזון עשתה להם הם יבינו רק בעתיד.
מעניין איך בית המשפט "מחוץ לכדורגל" היה מתייחס לאדם שרק לפני חודש פשע בצורה קשה (אוהדי מכבי פתח תקווה פרצו למגרש וניסו להכות את שופט המשחק) אבל קיבל בסופו של דבר עונש קל בצורה בלתי רגילה (משחק רדיוס עם קהל על תנאי וקנס של 10,000 ש"ח) בגלל עברו "הקל יחסית" כשאותו אדם חוזר בפעם השנייה בתוך חודש לבית המשפט בעקבות עבירה נוספת על החוק. מעניין מה היה קורה אם כל קבוצה אחרת הייתה מגיעה לבית הדין העליון בפעם השנייה בתוך חודש אחרי התנהגות חריפה (בפעם הראשונה ניסיון לתקוף שופט וכעת תקיפת שחקן), מי היה מדבר אז על עבר נקי. אנחנו לא צריכים להחרים את הכדורגל הישראלי אלא להתחיל לפעול באופן מעשי ומיידי נגד ההתאחדות והעומד בראשה. ההפגנה מחר היא התחלה מצוינת, בדיוק כמו ההתפטרות של אלונה היום.
אני שומע וקורא כל מני תגובות, וכתבות שנאמר בהם שבגלל שלמכבי פ"ת יש עבר נקי, התחשבו בהם והזיזו להם את העונש לעונה הבאה מה זה לעזאזל השטות הזאת?! בנאדם כמעט ונהרג במשחק כדורגל במדינת ישראל. חברי מועדון (לא אוהדים, ולא שחקנים) נכנסו למגרש והיכו אותו עד אובדן הכרה בחייאת ראבק אפשר לרדת יותר נמוך מזה?
אמרתי את זה על המחאה החברתית, ואני אגיד את זה גם על הדבר הזה שמתכנה ככדורגל ישראלי. פה זה לא אירופה או ארה"ב או יפן. פה אין מוסר, מצפון ואם אתה תנהג ברכות או ג'נטלמניות, אף לא ישים עלייך. אתה חייב להתעמת איתם בדרכים לא אלימות(כי רק עם אלימות הם יודעים להתמודד), אך חסרות פשרה וקיצוניות. להחרים את משחקי הליגה, זו התחלה טובה. להחרים את משחקי הנבחרת זאת לא שאלה, למרר את חיי הלוזונים זה ברור מאליו. רק ככה יהיה אפשר להעיף אותם. תוך כדי להוביל דרישה ציבורית להקים ועדת חקירה בראשות שופט עליון שתחקור את המינוי של גיא לוזון למאמן הנבחרת, שתחקור מה קורה עם מכירת המשחקים בארץ(ע"ע קריית שמונה) ותחשוף גורמים פליליים שמעורבים בכדורגל ומנסים להשפיע עליו.
עוד מתעמים תוצרת אבי לוזון, הרבה מילים לאוויר ואפס מעשים לוזון: "מי שלא רואה את הכתובת על הקיר אין לו עיניים. ברגע שמישהו ייפגע כתוצאה מאלימות, אני אומר לכם - הקבוצה האחראית תיסגר עם רב בריח ומצידי שיבנו אותה מחדש בליגה ג'". http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=882152
רק כחודש לפני כן [או פחות?] אוהדי הקבוצה [ולא משנה הכמות] פרצו למגרש במטרה לתקוף את אלון יפת, אך לא הצליחו. אז הקבוצה קיבלה עונש מגוכח יחסית, בגלל 'עברה הנקי'. אז גם עכשיו הוא נקי? ואם עלי חטיב היה נהרג כתוצאה מהבעיטה והכל? אז זה היה שונה? מה שהולך פה זו הסתה. וכשהורידו לבית"ר 2 נק', זה לא היה בזמן קריטי של הקבוצה? לא יכל לסכן אותה בירידת ליגה? למה את זה לא העבירו לעונה הבאה? אה נכון, יש שיוויוניות. אם בעלי הקבוצות גברים מספיק, כולם יודיעו, כמו ברקת, שהם פורשים מההתאחדות. ההתאחדות לא תוכל להתנהל עם מכבי פ"ת לבדה, גם אם היא ממש תרצה בכך.
"עבר נקי" זה המושג שהכי מרתיח אותי, כל מקרה צריך להישפט לגופו אי אפשר להשוות 200 העמדות לדין בגלל זריקת שקיות גרעינים וכוסות שתייה לתקיפה של בן אדם, כך ש"העבר הנקי" במקרה הזה לא משחק אפילו תפקיד מינורי