תודה על האישור. לא הרבה אני יודע עליו, יש הרבה סרטונים שלו למי שמעוניין, מגיע מהליגה השנייה ולא צפוי להערכתי להשאיר חותם מיוחד בישראל
עומר גולן שב למלאבס וחתם לשנתיים במכבי פתח תקוה http://www.sport5.co.il/articles.aspx?fold...d=84562&lang=HE חיזוק מעולה ללוזונים.
הרבה מזלזלים בעומר גולן, אבל אני חושב שהוא חלוץ גדול, שהוכיח את עצמו במכבי פתח תקווה כשהקבוצה הייתה בשלב הבתים של גביע אופא והוא היה השחקן הטוב ביותר שלה יחד עם אוהד כהן ועוד קשר רכש רוסי שאני לא זוכר את השם שלו. אין לי ספק שאם הוא בכושר משחק טוב, הוא יוכל לסחוף את מכבי פתח תקווה לצמרת.
לדעתי ההחלטה של עומר גולן לחזור למכבי פ"ת מציגה אותו כלוזר לא קטן. נכון, נכשל באירופה, אבל למה לחזור למכבי פתח תקווה? קבוצה בלי שאיפות מקצועיות בכלל. הוא יכל למצוא קבוצה עם שאיפות הרבה יותר גבוהות בארץ או בחו"ל.
בוא נתחיל מזה שכשהוא עזב נחתם סעיף הזוי שאם הוא חוזר לארץ זה רק למכבי פתח תקווה, כך שגם ככה הוא צריך אישור מהם לחזור לקבוצה אחרת. מעבר לכך היו את כל העניינים עם לוקרן. וחוץ מזה, שכן, עומר גולן כנראה קצת מפונק והוא יודע שאת המעמד שלו בפתח תקווה הוא לא ישיג בשום מקום אחר, ונוח לו עם זה.
משחקן שיכול לעשות את ההבדל הפך עומר גולן לעוד שחקן ליגה. בפ"ת הוא יהיה טוב, יופי לו. בגדול הוא נכשל ונכנע לאופי הישראלי של להיות ראש לשועלים ולא להתאמץ יותר מדי. אם הוא היה רוצה הוא יכול היה לעבור לקבוצה אחרת, הכל תלוי בכסף, גם אם מדובר בלוזונים. יצא קטנטן...
אם הוא כבר חזר מחו"ל אז ציפיתי שיעבור לאחד הקבוצות הגדולות כמו יצחקי לבית"ר, קטן לחיפה ורמוט להפועל ויואב זיו וסטרול למכבי ת"א אבל הוא דווקא בחר ללכת למכבי פ"ת... כנראה שעומר גולן ממש כבול אל הלוזונים ולא יכול להשתחרר, כנראה אף פעם.
אני חושב שאתה קצת מגזים, אמנם הוא לא חלוץ ברמה של יצחקי או שכטר למשל אבל עדיין יכול להיות חיזוק טוב לכל קבוצה. דווקא היו דיווחים על כך שמכבי חיפה רוצה אותו אבל גולן אמר שאם יחזור לארץ זה יהיה רק למכבי פ"ת. זו עוד חיזוק למה שאמרתי למעלה, שהוא כנראה כבול יותר מדי ללוזונים וכנראה שאף פעם לא ישתחרר מהם, אבל בזה רק הוא אשם.
אני לא חושב שזה נכון להאשים אותו. הלוזונים הציבו לו אולטימטום כששיחררו אותו לבלגיה, שכשיחזור ארצה זה יהיה אך ורק אליהם, כך שלגולן לא היתה ברירה אלא להסכים. אני בטוח שבתוך תוכו הוא רצה להיות כעת באחת הקבוצות הגדולות, אך רצון לחוד ומציאות לחוד.
אז זהו, אולי הטעות שלו הייתה כאשר הסכים לאולטימטום. אני יודע שהלוזונים אוהבים לעבוד רק בכוח ובאולטימטומים אבל עדיין אני מאמין שהיה אפשר לפתור את זה אחרת. בסופו של דבר הלוזונים אוהבים את עומר גולן, למרות שזה קשה להם, הוא תרם הרבה למועדון כך שהיו צריכים ללכת לקראתו. שוב, אני עדיין מאמין שהעניין היה יכול להיגמר אחרת אבל כנראה מסתבר שעומר גולן הולך אחריהם בעיניים עצומות...