הבעיחה פה של שחקנים, שהם חושבים שהם יכולים לצאת לאירופה בלי שהם בכלל שולטים פה בליגה. כל אחד חושב שבלגיה אולי זה אירופה, או לאציו שנשאר ממנה רק השם שלה, או שהוא בכלל יצליח בקבוצה עם קהל כל כך אנטישמי ומקצועית קבוצה שנמצאת בליגה נגרית שבנויה על פיזיות. שיקחו לדוגמה את יוסי, שחקן שיש לו כל כך הרבה חוכמה וסבלנות. לא מחפש להתקדם בכוח, אלא עבר מחיפה לראסינג, הצליח שמה, הסתגל, הפך לכוכב, נהיה למוכר ברחבי ספרד. אחר כך עבר לווסטהאם שזו קבוצה בליגה וברמה יותר קשה מראסינג, אז שוב הוא הסתגל לרמה ולאיכות, הפך לידוע ברחבי אנגליה ועבר לליברפול. ולגבי שחקן שרוצה לצאת עכשיו לאירופה, אז קודם תהיה איגביני, אחרי זה נדבר. ברוכיאן, יצחקי, גולסה... אלה שחקנים לאירופה ?
ארון,מבחינת כשרון יצחקי ברוכיאן וגולסה שחקנים לאירופה,אני לא יודע מה במקרה של גולסה אבל השניים האחרים עם מנטליות של אירופה כל עוד אירופה שווה ג'לג'וליה,יצחקי בכלל הוכיח שיש לו מנטליות של של תחנה מרכזית בתל אביב במקרה הטוב. גם לא מבין מתי חוזרים ועוזבים קבוצה וגם לא חיכה בכלל הרבה זמן בבלגיה,חבל עליו כי הוא מבוזבז מאוד.
שחקן ישראלי לא מחוייב לככב בליגה הישראלית בשביל לצאת לאירופה. שחקנים יכולים לממש את הפוטנציאל שלהם באירופה ולהיות פספוס כאן. אולי הוא שיחק עם שחקנים מעפנים מסביבו? אומן תחת חובבן ישראלי חסר-מושג? לא מצא את האדם הנכון לגלות אותו? בלגיה זה אירופה. בלגיה זו התקדמות, מפני שסקאוטרים מבקרים בליגה הבלגית לעיתים קרובות הרבה יותר מאשר בליגה הישראלית. בבלגיה הכדורגל הוא מקצועני ויסודי הרבה יותר מאשר השכונתיות של הכדורגל הישראלי. ובקשר לאנשטימיות שלך - שמעת על חואן פאבלון סורין?
יש הבדל בין סורין לבין גולסה,סורין הוא יהודי אבל הוא לא קשור לישראל,גולסה אזרח ישראלי ואמור לשרת בצבא הישראלי מה שעושה אותו להרבה יותר "אהוב" בקרב כל האנשים החכמים והיפי נפש שגם לא מבינים על מה הם מדברים וגם מדברים על זה שזה לא בסדר להרוג פלשתינאים אבל באותה הנשימה מציינים כמה היטלר היה בסדר,אין ספק שמישהו מהאנשים האלה גילה תרופה נגד האיי קיו.
ראשית, אנטישמיות היא הגדרה כוללת, לכן אם הקהל של לאציו אנטישמי, אף שחקן יהודי לא היה שורד שם (הקהל של בית"ר עושה השוואות בין מוסלמי לבין ערבי-ישראלי?). שנית, הקהל של לאציו לא יותר אנטישמי מאף קהל של קבוצות תחתית אחרת באיטליה ואין להם שום אינטרס לאמלל שחקן שמשחק בשירותיהם. שלישית, כמה אנשים כבר גלשו בפורום האוהדים של לאציו, והדבר היחיד שעניין אותם היה האם הוא יוכל לשחק גם באירופה. פורום אינטרנטי הוא לא בהכרח אלמנט שאפשר לבסס עליו הכללה כלשהי, אך פורום בהחלט יכול לייצג פלג מסוים בקהל אוהדים.
לפי דעתי שחקן צריך לככב פה, ולפי דעתי קבוצת תחתית בבלגיה זו לא התקדמות. בכל מצב פה יהיה לך יותר נוח, פה אתה בבית, פה אתה בליגה שיותר קלה אם אתה מעוניין לשחק באירופה. גם מפה אפשר להתקדם, תלוי איזה מין שחקן אתה. ברוכיאן תמיד היה שחקן של 20 דקות במשחק מקסימום, יצחקי עושה פה שכונה כאילו הוא איזה מראדונה וגולסה עוד צעיר.. הוא בורח מחיפה כאילו היא עומדת להתפרק.
אתה מצטט את ויקיפדיה כמקור לזהותו של אדם? מעבר לכך שבערך הזה ספציפית הייתה מלחמת עריכות בנוגע לדת של סורין עד שהתפשרו על "מוצא אתני", אני מאמין שהאדם עצמו מגדיר את זהותו ולא ראיתי הפנייה לראיון עם סורין בו הוא מספר כי הוא יהודי. אני זוכר אותו מצטלב במשחקים, ומכיוון שאני לא מאמין בתורת גזע זו או אחרת, אני מתקשה לכנותו יהודי. יכול להיות שהוא רואה את עצמו ככזה, אבל אני לא מכיר עדויות לכך. אולי בשבילך זו התעסקות בדקויות תפלות, אבל בתור אחד שחי סיטואציה דומה פחות או יותר אני רגיש לנושא.
נוחות? ביתיות? הוא הולך לשחק סנוקר עם השולחן הביתי או לשחק כדורגל? אם כבר, בלגיה יכולה להוות נקודת מעבר מעניינת בקריירה של שחקן ישראלי שרוצה להתקדם באירופה. הוא צריך להתבגר מנטלית בשביל לשחק שם וזה יכול לנבוע גם משהות שהיא לא בספרד או אנגליה. ברוכיאן שיחק תחת המאמנים הלא נכונים, שהרבו להציב אותו בעמדות לא מתאימות לו מקצועית וכרגע קורבן לחוסר-בשלות והמתנה לעונת הפריצה שעוד לא עשה, בגיל שהיה כבר צריך להיות כוכב. יצחקי התפנק בבלגיה וחזר, גם הוא בדומה לברוכיאן, לא התבגר מנטלית ומחזיר את עצמו אחורה עם מאמן שתוקע את כל הקבוצה במקום ולא מאפשר לאף שחקן להתפתח מקצועית. אם גולסה צעיר זה אומר שהוא לא מוכן לשחק בקבוצה בחו"ל? בדיוק מכיוון שהוא צעיר, ההתקדמות ללאציו הייתה מטיבה לו מקצועית, מאחר ולאציו היא קבוצה שיכולה לתת לו את הכלים להתפתח מקצועית הרבה יותר מאשר חיפה (ראה מקרה בן סהר). אתה מדמיין איפה ברוכיאן היה יכול להיות לו היה נחטף לאיזו קבוצה אירופאית? כמות הפוטנציאל של שחקן צעיר מתפרצת תחת התנאים הנכונים. sixtobastia - צודק, שכחתי לשאול אותו...
יופי ציניות, בוגר... אתה לא צריך לשאול אותו, כמו שמצאת איזכור למוצאו האתני ברשת אתה יכול בוודאי למצוא איפה הוא אמר שהוא יהודי, זה לא חייב להיות בפנייך אם זה לא ברור (נו באמת). אפילו באינציקלופדיה שצוטטת, ההפנייה לא מראה שהוא יהודי בוודאות אלא מטילה ספק.
כן, נוחות, כן, ביתיות. אם הוא לא מצליח כאן, אני די מתקשה להאמין שההצלחה תבוא לו בקלילות באירופה... ברור שהוא צריך להתבגר מנטלית כדי לחיות באירופה בכלל, אבל פה יש לו פריבילגיות. פה אם אבירם משחק 12 דקות מול הפועל ושותה מים כל שאר המשחק היה לו משחק ענק, פה אם יצקחי שם גול במספרת הוא שחקן ענק. באירופה, ולא משנה איפה, אין את הפריבילגיות האלה. אתה מקבל הזדמנות - תוכיח את עצמך. ולגבי סורין, ביררתי טוב עם חבר ארגנטינאי שמבין עניין. סורין בן למשפחה יהודית אבל הוא לא מגדיר עצמו כיהודי.