דיון החדשות הרשמי 2013/2014

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏30/5/13.

1. הרצליה Member

2. Ice Cream חסה

הכל טוב ויפה, אבל לא הסברת למה ההתאחדות ובית הדין (בהתאם לתקנון שיש להם והכל...) צריכים לקחת אחריות על כל דבר לא מכובד ששחקני כדורגל עשו.

עוד העברות:
    הפועל רעננה צירפה את בן בנימין מנתניה בהשאלה, ואת אנתוני נוואקומה הניגרי מאוניברסיטאה קלוז'. מי שעזב את הקבוצה הם צ'יממבה סייס החלוץ הזמבי, ודן רובינסון שעבר לבית"ר כפר סבא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/8/13
  3. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו שבנבחרת אתה מייצג את הכדורגל הישראלי ככה גם במשחקי אימון.
    מה שקורה מחוץ למגרש (מסיבות,חאפלות,חופשות וכו') לא מעניין ובאמת צריך להיות מטופל במסגרת דין משמעתי פנימי בקבוצה.
    קח לדוגמא את מקרה גור שלף ואוהד הפועל תל אביב כאשר במקרה זה "נענש" בוויתור על סרט הקפטן למשחק אחד - אמנם עונש מצחיק והיה ידוע אך עדיין יש התערבות של איגוד הכדורסל.

מאידך, מקרה וויל ביינום ודריסת הילד במועדון בתל אביב נחקר במסגרת משטרת ישראל וטופל בדין משמעתי פנימי במכבי תל אביב.

יש 1001 מקרים וכל מקרה לגופו אבל לדעתי מקרים כאלה של אלימות כן צריכים לתת דין וחשבון נוסף גם בהתאחדות לכדורגל.

4. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

מעכשיו אם שחקן נכנס בשחקן אחר באימון הוא מורחק ל3 משחקים אוטומטית

חלאס עם הבולשיט, לוזון וחברים שלו מוציאים את החשק מהכדורגל

5. אלי מתחן Member

אלון אברמוביץ' היה בלם מבטיח בבית"ר עד שבמשחק אימון מול קבוצת חובבים גרמנית איזה אידיוט נכנס בו, באלימות יש לציין, ופצע אותו לשנתיים. כל הקריירה שלו הלכה, והיה מדובר באחד מבלמי העתיד של ישראל.
    אמנם העניין הזה לא מונע מקרה זהה, אבל לפחות שבארץ דברים כאלה לא יקרו.

בנושא אחר. אבי לוזון הולך למשכן את העתיד של הכדורגל הישראלי כדי לקנות לו עוד כמה שנים בראש. אין בושה גדולה מזאת.
    מישהו חייב למנוע את המהלך שעתיד לדרדר את הכדורגל למצב סופני.
    http://www.globes.co.il/news/article.aspx?...2113&ref=sport5

6. Ice Cream חסה

בשביל זה יש בית משפט ויש ביטוח, לא פונים לאופ"א על תיקול במשחק אימון, אפילו לא על מכות.

איזו ייצוגיות יש במשחק כזה?

עובדה שבשניהם איגוד הכדורסל לא היה מעורב ישירות, ואפילו בכלל לא בפרוטוקלים ובמה שידוע (את הקונספירציות תשאיר בצד). לא הענישו אף אחד בבית הדין שם ורק העמידו אותם לועדת משמעת פנימית, כלומר במקום העבודה שלהם. ככה זה צריך להיות. אם כי כשנעשית פנייה רשמית לאיגוד השופטים כדי שימנו עבורם שופט למשחק זה נתון לויכוח...

בחייאת זומזום.
    א. תקרא שוב את המילה הראשונה של הכותרת.
    ב. ועד 2016 לא יהיו שום פלטפורמות חדשות שמהן ההתאחדות תייצר הכנסות... לא נראה לי מישהו לפני 7 שנה חשב על למכור זכיון לשידורי משחקים או תקצירים בסלולר, או תקצירים מלאים באינטרנט. מכיר את המושג PETS? אז לך תדע איזה שינויים יתרחשו עד אז, ואני יכול להביא 10 דוגמאות בשליפה לדברים ריאליים.
    ג. גם עכשיו ההתאחדות מוכרת זכויות שידור לכמה שנים, ובחלק מהעונות קבוצות מקבלות חלק גדול יותר מההקצבה. אם הזכויות יימכרו 6 שנים קדימה או רק 3 זה לא מה שיפיל את הכדורגל שלנו.
    ד. אם המהלכים של לוזון יובילו את הכדורגל לדיראון, יש את הנהלת ההתאחדות שיכולה לא לאשר את זה, ויש את האסיפה הכללית שתוכל במרץ הקרוב אאל"ט להביע את דעתה על לוזון בקלפי. לא שאני אומר שהאסיפה הכללית הזו תקינה לגמרי (ובעיקר לא נהירה לציבור ולא שקופה), אבל כמה שבעלי קבוצות לא יבכו בועדות בורקסים על לוזון הרודן, הרשע והאיום שדואג שכל עונה מכבי פתח תקווה תזכה בדאבל (אה, לא?) - הם אלה שבוחרים בו. תאשים אותם.

בינתיים הליגה הלאומית צפויה להידחות בשבועיים כי הבעלים של הקבוצות הללו זקוקים ל-600 אלף שקל שההתאחדות מעבירה, עד העונה הזו הכסף הזה הגיע מהקזינו היחיד במדינת ישראל, כרגע לוזון מחפש (טוב, בערך..) מקור אחר לכסף הזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/8/13
  7. אלי מתחן Member

אין לי בעיה עם הספין. יש לי בעיה עם המהלך, אני מתקשה להבין את הנקודה שלך.
    אם הזכויות נמכרות 6 שנים קדימה, הכסף מתקבל במזומן במקום, זה אומר שעוד 6 שנים, לא יהיה את הכסף הזה. אבי לוזון כבר לא יהיה, מישהו אחר יצטרך למצוץ למישהו בשביל להוציא את הכסף הזה, שיהיה קריטי אז בדיוק כמו היום להכנסות של הקבוצות.
    קטע נחמד. אלי טביב ממשכן הכנסות עתידיות כשמוכר זכויות על כרטיסים כמה שנים קדימה - נוכל ורודף בצע.
    אבי לוזון עושה דבר דומה - לגיטימי וסביר.

הנהלת ההתאחדות בראשות שטרן חלובה היא כלב השמירה מפני תאוות הפרסום והכבוד של אבי לוזון, אין ספק, הכדורגל בידיים בטוחות. אולי נעמיד את אכיפת האלימות באיצטדיון טדי בידי הלה-פמילייה על הדרך.

אם יש משהו שאפשר להגיד עלייך זה שאתה יודע לקרוא. על מה אני מדבר ועל מה אתה מדבר.
    מה הביטוח יעזור לאלון אברמוביץ' כבמקום להיות בלם נבחרת ישראל הוא בקושי בהרכב של הפועל מבשרת?

נערך לאחרונה ב: ‏14/8/13
  8. Ice Cream חסה

הבנת הנקרא שלי בסדר גמור. כתבתי גם שיש בית משפט והוא גורם הרתעה הרבה יותר כבד מעונש מבית הדין של ההתאחדות/ פיפ"א.

גם הזכויות הקודמות נמכרו 3 שנים קדימה, וזה אומר שהיום נכנס פחות כסף מבעונה הראשונה (אלא אם חלק ממהסכם היה שמחלקים כל שנה את הסכומים שווה בשווה. בנושא אחר לגמרי: הייתה פארסה ארוכה בין ההתאחדות לצ'רלטון על החוזה הקודם כי באמצע החוזה הם לא העבירו את הכסף שחתמו עליו). כמו שאמרתי: ב-6 השנים האלה יכולים לחול כל כך הרבה שינויים בעולם בכלל ובכדורגל בפרט שההתאחדות תוכל למצוא הכנסות נוספות, והחלק הנמוך מזכויות השידור יהיה פחות רלוונטי בהכנסות של קבוצות הליגה.
    אם אתה לא מבין לבד ורוצה שאני אסביר את ההבדל בין מה שלוזון עושה לטביב, אני אסביר (מעדיף שלא כי זה קצת ארוך, אבל אם אתה מתעקש).

היו"ר לא בסדר, הנהלת ההתאחדות לא בסדר, האסיפה הכללית לא בסדר... בקיצור להחליף את העם.

9. אלי מתחן Member

זאת הדמגוגיה הזולה ביותר שנתקלתי בה, ויצא לי להתקל בכמה כאלה בחיי. נכון זה שאני לא סומך על יו"ר ההתאחדות, יד ימינו ואיש אמונו וחבורה של אינטרסנטים רקובים שרק מנסים לשמור על מקומם, אומר שאני איש שאי אפשר לרצותו. כמובן שלא הגיוני שגוף שלם (!) יהיה רקוב עד היסוד.
    גם עד שייגמר החוזה עם החברת כרטיסים יכולים להיות עוד מלא מקורות הכנסה. ההבדל הגדול ביניהם זה שאתה מנסה לצאת מול הזרם, הרי אם תחשוב כמו כולם אז תהיה כמו כולם, ואם אתה תתמוך בטביב, אתה גם תהיה בצד של אלה שאתה כל כך אוהב להזכיר את שמם בהודעות, וזה אפילו גרוע יותר מלהיות כמו רוב כותבי הפורום הזה.
    ואם יהיו עוד מקורות הכנסה, נניח לרגע שההתאחדות תעשה עבודה שיווקית מדהימה ותמכור את זכויות השידור והשיווק למדיומים שעד כה היו לא נגישים בעליל. כל הכסף הזה לא ילך לקידום הכדורגל הישראלי, אלא רק לכפר על הפסדים שאבי לוזון התעקש עליהם כדי לשמור על כסאו.

10. Ice Cream חסה

אני אוהב שאתה מנתח אותי ואת הכתיבה שלי.

בתור אחד שקרא את כל דו"ח המסקנות והתאפק לא להקיא - זה לא רק הכיסא של לוזון, זה הרבה מאוד דברים סביב הכדורגל, לרבות דרכי הניהול והבחירה של הקברניטים, שאני יותר ממבין למה לוזון מתעקש עליהן ומוכן להקריב על חלק מההכנסות העתידיות לפיתוח הכדורגל הישראלי.

אתה טוען שהנהלת ההתאחדות והאסיפה הכללית הן רקובות מהיסוד - תפטר ותסביר. אי אפשר לומר משהו סתם כי ככה הוא נראה לך והוא מתיישב טוב עם הרעיון שלוזון מושחת. אני לא בטוח שאתה בכלל יודע איך כל זה מתנהל (וזו בעיה, ואני לא מכחיש שיש בעיות בכל אלה - אבל לוזון צודק שהוא לא קם ומתפטר עכשיו כדי שמשרד הספורט ינחיתו איזה פוליטיקאי לשעבר במקומו עד שיתנו לכל מי שמחזיק כרטיס שחקן או מנוי (כן, זה בדו"ח של זליכה...) יוכל לבחור פוליטיקאי אחר "חסר ניגוד אינטרסים" במקומו).

8 מיליון שקל ב-10 שנים החל מהעונה הבאה זה לא אותו דבר כמו לפחות 33 מיליון שקל ב-3 שנים בעוד 3 עונות, וההבדל הוא שהכסף הזה באמת ילך לקבוצות, ולא לכיס של טביב. וגם היום שבו לוזון יעזוב יהיה קצת יותר רחוק מהיום שבו טביב אמור לעזוב, והמדיומים שדרכן ההתאחדות יכולה לצבור הכנסות קצת יותר גדולים משל בית"ר, ושבראש בית"ר עומד אחד שפירק 2 קבוצות ובדרך לפרק עוד אחד, לעומת ההתאחדות שבראשה יושבים אנשים שקידמו וימשיכו לקדם את הכדורגל.

כנראה על המשפט האחרון לא נסכים, ואין לי כוח לפתוח את כל הדיון הזה. נסכים לא להסכים וניפגש באוגוסט 2016 (למרות שאני אמור אהיה להיות אז רק לקראת סוף השירות שלי...).

11. אלי מתחן Member

גם אני עברתי על הדו"ח. קשה לא להקיא שמישהו מנסה לפגוע בכסא של הגיבור שלך.
    אם אתה לא מעוניין לדון על משפט שלך, אז אל תגיד אותו. אתה מוזמן בהזדמנות למנות לי את רשימת ההישגים של שטרן חלובה, אדם שקידם וימשיך לקדם את הכדורגל בישראל.

נערך לאחרונה ב: ‏14/8/13
  12. Ice Cream חסה

אני לא בחרתי את שטרן חלובה, ואין לי מושג בכלל איך נקבע היו"ר או המ"מ של יושב ראש ההתאחדות לכדורגל, ועל סמך מה בכלל אפשר להיכנס לאסיפה הכללית שם.

אתה מסוגל לנתח את הכתיבה שלי ולפרש את המניעים של הדעות שלי, אבל לא מסוגל לנמק את הקביעה שלך שהכל מושחת ורקוב מהיסוד. בדו"חות אין מילה אחת מיותרת, יש הבדל בין לעבור עליו, לבין לקרוא על כל ההמצאות ודרישות הסף של זליכה כדי שאפשר יהיה להשתמש בכספי המהמרים (שיש לי תחושה שמשחקי כדורגל ישראלי הם נתח לא מבוטל מהכנסות של כל מה שקשור להימורי ספורט) בקזינו היחיד שמשועבד למדינה (זו לדעתי הבעיה העיקרית, ובה צריך לטפל).

בכל אופן: הימורים, התאחדות, טוטו וכו' - ההתאחדות דורשת מהטוטו והווינר לא להשתמש בשמות וסמלי הקבוצות בהימורים והפרסומות של הטוטו כל עוד אין הסכם בין הצדדים, בטענה שהוא תקף לא רק להתאחדות. מוזמנים לקרוא כאן בפרוטרוט וממקור ראשון. הטוטו טוען שיש את חוק הימורי הספורט בארץ שמאפשר להם להוציא הימורים גם בלי הסכמת הקבוצות, אבל יש לי תחושבה שאם ההתאחדות והקבוצות שעומדות מאחוריה ילכו עם זה עד הסוף לבג"צ, הן אולי יזכו בתביעה. כי זכויות קניין והכל...

13. Ice Cream חסה

ואפשר לעדכן בעמוד ההעברות: בן רהב מרמה"ש עבר לבית"ר תל אביב רמלה, עלי חטיב שוחרר מהפועל עכו, וגיא כוואז מרעננה שכבר סיכם בראשל"צ בסוף לא מצטרף לקבוצה של לחמן, והוא כרגע על תקן משוחרר מרעננה.

14. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

בסוף מסיוון המכרז החפוז של לוזון לגבי זכויות השידור נדחה.

ואגב - מה בדיוק מוציא את החשק בכך ששחקן שמורחק במשחק אימון יורחק גם במשחק רישמי? אם שחקן מגיע למצב שהוא מורחק במשחק אימון כנראה שהעונש הזה מגיע לו!

15. Ice Cream חסה

אם אורטל בר דיין מגיעה למצב שהיא נכנסת למעצר של 24 שעות מסתם ישיבה בבית קפה אז כנראה שהעונש הזה הגיע לה.

אפשר ככה להצדיק כל עונש...