לפי חוקי פיפ"א, כל התאחדות היא גוף אוטונומי ואסורה התערבות פוליטית. וכן זה חוק שדי מזמין שחיתויות וקומבינות.
החוק מוכר וידוע, החוקים של פיפ"א לא חלים על ממשלות מקומיות אלא על התאחדויות מקומיות. אם ההתאחדות רוצה שלא יתערבו לה בעניינים שיפסיקו לקחת כסף מגופים של המדינה.
וגם אם צריך להקריב כמה שנים מאירופה (וזה לא יקרה, בניגוד להפחדות שמנסים למכור בהתאחדות), זה שווה בשביל לשים סוף למחדל הזה שנקרא ההתאחדות לכדורגל.
גם כנפיים של קרמבו מקבלת תמיכה ממשרד הרווחה, זה אומר שהשר יכול להקים ועדת בובות שתנחית יו"ר-בובה מטעמו? ובוא נזרום איתך שאי אפשר שהמדינה תתן כסף בלי תנאים, וצריך להחליט על מה לוותר - אתה מבין לבד על איזה קצה של מקל אני מעדיף לוותר, נכון?
יש לי שאלה, איזה יושב ראש יהיה ללא סנטימנטלים לאיזושהי קבוצת כדורגל? אם תמצאו לי כזה אני עושה תספורת גלח תוך כדיי צניחה ממטוס... בחייאת הסיכוי למצוא יושב ראש בלי זיקה לאף מועדון כדורגל הוא רק מחו"ל, ואז אולי גם הכדורגל ישתפר פה. אולי צריך למנות את מיכאל ניס לתפקיד? (ציניות בלבד אבל הרעיון שהצעתי לא ציני).
אם יגלו שכנפיים של קרמבו מנהלים ארגון מושחת, למדינה יש זכות להתערב. תמיד יש להם את הפריבילגיה להפוך לעצמאיים. למי אכפת מה אתה מעדיף, ההתאחדות, שמתנהלת כמו חונטה סגורה מלאה באנשים שהגיעו לשם על ידי שנים של עשייה שלילית, מעדיפה להמשיך לקחת כסף מהמדינה ומהטוטו. שהטוטו ד"א, גם על פי הסטנדרטים של פיפ"א רשאי להתערב כדי לשרת את האינטרסים של עצמו.
הטוטו כן, זה לא הגוף המסחרי היחיד בישראל, והייתה פה פעם ליגת פלאפון לפי מה שקראתי. הגיע הזמן שנחזור לקבל חסות ממישהו אחר, שאולי גם את הכסף שלו עשה בתנאים קצת יותר תחרותיים. עקרונית אני מעדיף שהמדינה לא תתערב בכלום, אבל אם לצורך העניין מחר שר הרווחה יחליט שזה לא מתקבל על הדעת להעביר כסף לעמותה שהמנכ"ל שלה נשוי לאחיינית של יו"ר הדירקטוריון ויציב להם את זה כתנאי להמשך העברת כספים, אז או שהעמותה תיובש (נגיד, בפועל משרד הרווחה זה חלק קטן מההכנסות שלהם) ולא יהיה מי שדאג לילדים מוגבלים, או שיכניסו מישהו מבחוץ שלא יתאים לאנשים מבפנים ומרוב מאבקים העמותה תהייה פחות יעילה ולא תוכל לדאוג כראוי לילדים מוגבלים. עד כמה זה קשה להיכנס לגיידסטאר ולבדוק שההכנסות של ההתאחדות מהמדינה ב-2011 (רשות הספורט) 404,000 מתוך 235,620,000, או במילים אחרות 0.17%? או 0.12% שהם 343 אלף שקל ב-2010? אולי זה מכסה את הוצאות הרכב של ההתאחדות. אני בטוח שההתאחדות יכולה לוותר על הסכום הזה, ואני גם מעדיף שהמדינה תשקיע אותו בענף דל יותר, או פשוט תחזיר את הכסף לאזרחים שישקיעו באיזו התאחדות שהם רוצים.
שלח בבקשה מכתב לעמוס ואבי לוזון ותבהיר להם שאתה מוכן לוותר על הכסף הזה. הם לא מוכנים. הם גם לא מוכנים לוותר על הכסף מהטוטו. מה הקשר לאיך הטוטו מרוויח את הכסף שלו?
בטח שזה יכול לקרות, זה קרה עכשיו לקמרון, זה קרה לפני איזה שלוש-ארבע שנים לפרו ואני בטוח שיש עוד לא מעט דוגמאות. אם זה שווה את זה או לא, יכול להיות שכן, השאלה היא האם ממשלת ישראל היא באמת גוף נקי שיכול לטהר את המערכת, או שההתערבות רק תביא לשחיתות נוספת וינחיתו עוד גנרל חסר כישורים שמחפשים לו תפקיד (ע"ע המועצה להסדר ההימורים בספורט). עכשיו בנוגע לעניין של כספי ציבור, זה שקר אחד גדול. מה הם הכספי ציבור הזה? כסף מהטוטו? מי זה הטוטו הזה? מה זו המועצה להסדר ההימורים בספורט? זה גוף שאוסר על הימורים ומנהל מונופול, לוקח כסף מההתאחדות כי לא יכולים להתקיים הימורים של גופים אחרים על המשחקים ולוקח כסף ישירות מהקבוצות, כי הוא אוסר עליהם לקבל ספונסר מחברות הימורים זרות. הכסף "הציבורי" הזה מגיע מהכדורגל, הרי כמעט כל ההימורים הם על כדורגל. כל הגוף הסובייטי המסואב הזה צריך להיעלם, ואז שלא תהיה תמיכה ממשלתית בקבוצות אלא רק בתשתיות כמו במקומות אחרים, ושהקבוצות וההתאחדות יתארגנו על ספונסרים חדשים, כולל חברות הימורים. אתה לא יכול מצד אחד למנוע מהם הסכמים עם חברות אחרות, ומצד שני להגיד שאם ההתאחדות לא תעשה את מה שאנחנו רוצים אז אנחנו נבטל את ההסכם (איך זה בכלל חוקי לבטל הסכם ככה סתם?).
שום מילה על ועדת זליכה? הדרך שבה אבי לוזון נאחז בקרנות המזבח פשוט עצובה. לפי דעתי היו?ר צריך להיות נציג העם שכל עבודתו היא לקדם את הכדורגל בארץ, אם המחלוקת היא על היו?ר הספציפי הזה בלבד הוא צריך לקום ולהתפטר רק בתור צעד בונה אמון. להראות שלא זה צריך להיות מה שיפיל את ההסכם החדש עם הטוטו. שמעתי גם את דמאיו ברדיו והתפחלצתי. הבן-אדם טוען שאין טעם ליישם את הסעיף שקובע שיו?ר ההתאחדות לא קשור לקבוצה כלשהיא, כי הולכים להקים מנהלת ליגה. אחרי זה ששואלים אותו על אותה מנהלת ליגה שלא הוקמה, דמאיו טוען שהיא עוד תקום ולא צריך לעכב את ההסכם על זה. כאילו שאנחנו לא מכירים את השכונה הזאת. כולם מדברים על ?היום שבו הכדורגל השתנה?, אבל כולנו יודעים שאם החבר?ה האלה רוצים הם ימצאו את הדרך לעשות את הקומבינה שלהם ולדאוג שאיזה מקורב יגיע לתפקיד מפתח, ושהם בחיים לא יחתמו על הסכם שחושף אותם במערומיהם.
איתי הסביר יפה מאוד על למה הטוטו הם דרעק, יותר מנוחי דנקנר. אני לא חושב שנכון לכנות את הכספים שלהם כספי ציבור, כי אף אחד לא מחויב ממש לשלם להם את הכסף הזה מתוקף היותו אזרח, אבל כשהם מונופול עם אוטונומיה בתחום הזה (שכחתי את המילה...) ברור שהם בעיה. אם לימור לבנת תתחיל עכשיו עם השברו את הכלים ולא משחקים שלה ותבטל את ה-400 אלף שקל שרשות הספורט נותנים להתאחדות (גם אם אני חושב שגוף כזה צריך להתקיים, וברור שאני לא - יש התאחדויות שזקוקות ל-400 אלף שקל האלה הרבה יותר מההתאחדות לכדורגל), אין לי ספק שלוזון ימצא איך להתייעל. פאקינג 0.15%, תעיין לבד במסמכים של ההתאחדות. הם לא מבטלים הסכם, ההסכם הקודם פג תוקף וצריך לחדש אותו. לבנת ו-2 המריונטות שלה יודעים יותר טוב מכל נציגי הקבוצות באסיפה הכללית של ההתאחדות מה נכון לכדורגל הישראלי, וזה שלוזון (שאני חושב שהוא עשה דברים אדירים בתור יו"ר, והוא בכלל אחד שהגיע מלמטה ובנה את עצמו) לא יהיה יו"ר אלא מישהו בלי זיקה לאף אחת מקבוצות הכדורגל. כל מי שמבין טיפ-טיפה בכדורגל מבין שזה בלתי אפשרי למצוא אחד כזה. אולי אחת הקולגות שלי, אבל היא עוד תציע שכל שחקן שמקבל כרטיס צהוב משלם קנס (קרדיט לאחת והיחידה, הבדיחה האולטימטיבית).
"לבנת ו-2 המריונטות שלה יודעים יותר טוב מכל נציגי הקבוצות באסיפה הכללית של ההתאחדות מה נכון לכדורגל הישראלי" אולי הם לא יודעים(אולי, מי אמר שלא?), אבל לפחות יש להם "דרייב" מסוים לדאוג למה "נכון" לכדורגל הישראלי. אבי לוזון, דמאיו וכו' יודעים טוב מאוד מה נכון לכדורגל הישראלי, אבל אין להם שום רצון לשנות אותו אחרת הם לא היו נכנסים אליו מלכתחילה. או שאתה באמת מאמין שהכדורגל פה מתנהל ללא רבב?
אמרתי שלא? הם מוזמנים להצטרף לאסיפה הכללית של ההתאחדות, להציע את עצמם לתפקיד היו"ר ולהוכיח את כישוריהם. כרגע הם פועלים מתוך אינטרסים בטענה שהם יודעים הכי טוב. אני לא רוצה שהממשלה תדאג למה נכון, בטח שלא תתערב בתוך העמותות. שלא תקח ולא תתן. לוזון חבר בועד הפועל של אופ"א, ודמאיו באיגוד המנכ"לים של ה-ECA. קשה לי להאמין שאין פוליטיקה בתוך כל הנהלת ההתאחדות, אבל זה לא משהו שמסוקר בתקשורת ואני לא יכול להצביע על משהו ספציפי. ההתבטאויות של לוזון בנוגע למכבי פתח תקווה? אני מחליק על זה. אתה מוזמן לספר מה הם הכתמים שיש בכדורגל שלנו, אני אגיב על כל אחד ספציפית ואיך ההתאחדות במבנה הנוכחי שלה אשמה בזה, או איך ועדת זליכה תפתור את זה. יותר מפריע לי שבהתאחדות קמות כל שני וחמישי ועדות, וכל שלישי ושישי קמות ועדות שבודקות את הועדות האלה. מפריע לי שלא נותנים לחברות בע"מ להירשם להתאחדות כקבוצות כדורגל, מפריע לי שאנחנו הליגה היחידה בעולם שמוגבלת ל-5 שחקנים מקומייים, מתוך 8 מיליון אזרחים שגם ככה אחוז נמוך מאוד יחסית למדינות אחרות משחקים כדורגל. מפריע לי שמשנים את מבנה הליגות בתדירות גבוהה מדי, גם על זה אפשר להבליג.