אחלה הביאו אותו ונגיד שהוא יהיה החומה ההגנתית שהם רוצים וייקחו אליפות מה הלאה? שנה הבאה המטרה הברורה זה להעפיל לשלב הבתים בליגת האלופות, האם מגן בן 34 זה מה שמכבי ת"א רוצה לבנות עליו?
אני מאוד אהבתי את מיגל לאורך כל התקופה שהיה אצלנו, גם בעונה שעברה על אף מיעוט הדקות שלו הוא שיחק מעולה. למעשה, הייתי מעדיף שהיה משחק אצלנו גם היום על פני פריירה, המגן הימני הנוכחי, שהוא גם בהרכב הפותח בנבחרת פורטוגל נכון לעכשיו. הבעיה של מיגל היא לא בצד המקצועי אלא בהתנהגות שלו - שנה שעברה עשה המון בעיות, איחר לאימונים, סכסוך עם המאמן (אמארי) ולכן לא קיבל דקות והעיפו אותו מהקבוצה. בקיצור, אם הוא למד מהטעויות שלו בעונה שעברה (של ההתנהגות) אז מדובר בהחתמה ענקית ביחס לליגה הישראלית, גם אם מדובר בשחקן מבוגר.
המטרה העיקרית של מכבי העונה זאת אליפות, כל אמצעי שיגרום לה להשיג את המטרה הזאת-כשר. הרי גם פריצה שהגיע בהשאלה בגיל 32, הוא לא בדיוק חלוץ לכמה שנים טובות, גם אניימה בעוד עונה יחזור לצרפת. גם ראדי בגיל 32. אין ספק שגם אם מכבי תזכה באליפות וגם אם לא, בעונה הבאה תבנה קבוצה אחרת לגמרי.
לא נראה לי ששחקן בלגניסט ולא מקצוען יהפוך את עורו דווקא בארץ. ההיפך כאן הפיתוי לעשות שכונה גדול יותר.
אין ספק, אבל אני אישית מתרשם מאוד מהצוות המקצועי של מכבי תל אביב ולא רואה אותם נותנים יד להתנהגות כזאת, ולכן אני אומר שאו שהוא עף מכאן תוך חודש \ חודש וחצי גג (בגלל התנהגות וחוסר מקצועיות) או שהוא באמת יהיה החתמת העשור. אין כאן באמצע. אני חותם לך על זה.
פריצה היה שחקן חופשי והגיע ככזה למכבי. כרטיס השחקן שלו שייך לה. תחת אניימה (שיש סיכוי שיושאל לה לעוד שנים) מכבי מריצה את ברק לוי וגיא חיימוב ששייך לה עושה חייל בקפריסין. בדיוק. כבר היה בלגניסט מהליגה הספרדית שהגיע למכבי תמורת 800 אלף יורו בשכר של יותר מחצי מיליון יורו לעונה, וזה נגמר בריבים עם 3 מאמנים והשאלה לקבוצה טורקית זניחה כלשהי... אחרי שר"ג החתימה את גוגה במקום ארחיפוב המחמיצן, היא הוסיפה יום עוד 2 חלוצים: את בן בן יאיר שהושאל ממכבי תל אביב, ואת רן יצחק מרמת השרון. איך לעזאזל רמה"ש שחררה את מלך השערים שלה?! הפועל עכו העבירה היום בבקרה את הבלם הסרבי סרדיה קנז'ביץ והשאילה את דין מימוני לאח"י נצרת. הפועל חיפה העבירה את חסן קנט סייף לק"ש, והביאה במקומו את עבד מצליח מהפועל ראשון לציון. שלא שיחק משחק אחד במדיה עד היום. להפועל חיפה יש גם ככה יותר בררה כמו עדי שלג וגיא ליפקה שלא משחקים, יואב כץ או אפרים גבאי כזה גוזר קופונים עלוב... קאלוג'רוביץ' לא יגיע לב"ש בגלל קבוצתו הסינית לה הוא שייך, ולכן גם סבע לא עובר בסוף לסכנין.
באיזה גיל היה באדיר כשהפועל שיחקה בליגת האלופות? לא הגיע הזמן שנפסיק להשתמש בגיל בתור מדד? כל שחקן והנתונים שלו.
משה פרימו זה אתה? שני השחקנים האלה חגגו יום הולדת לאחר ניצחון, בשעה סבירה לגמרי. הגיעו אוהדים של הפועל והחליטו להקניט אותם, והשחקנים עזבו את המועדון תוך זמן קצר במונית. אכן, התנהגות בלתי נסבלת מצד השחקנים. באנגליה לא טורחים בכלל לדבר על דברים כאלה. למרות שהתקשורת מחפשת בנרות, כי קשה להרבה עיתונאים לראות את מכבי במקום הראשון, יש שקט תעשייתי במכבי. דיברו על כך בתחילת השנה, אבל לא ממש הבינו מה זה ה"שקט" הזה. אז הנה, אפשר לראות שבמכבי משחקים כדורגל ולא מתעסקים בשטויות רכילותיות. לגבי ההעברות - סיפור מעט תמוה בעניין של מיגל. הוא שחקן חופשי. זה רשום כך בכל אתרי הסקאוט המובילים, וגם באתר של פיפ"א הוא לא רשום בסגל של ולנסיה. שחקנים חופשיים אפשר להחתים בכל שלב, לכן לא אמורה להיות בעיה כלשהי של רישום השחקן. לא ברור לי מאיפה התקשורת החליטה שבמכבי מנהלים מירוץ אחר השעון "להשגת השחרור הבינלאומי שלו", כאשר למעשה מדובר בשחקן חופשי, ולכן אפשר להחתים אותו גם מחר, מחרתיים או עוד שבוע. מבחינה מקצועית אני לא יודע מה לומר עליו. כולם יודעים שלפני 3-5 שנים הוא היה מגן ברמה גבוהה במיוחד. השאלה היא איך הוא היום אחרי חצי שנה ללא כדורגל. מה שבאמת חשוב במקרים כאלה עם שחקנים בגיל הזה זה שני דברים: 1) רעב להצלחות. 2) מקצועניות. בליגה שבה וואליד באדיר ויגאל אנטבי מהווים חלק אחורי של קבוצה שטוענת לכתר, הגיל באמת לא מהווה פקטור, והכל תלוי באישיות של השחקן. הבנתי שהיה לו עבר מעט בעייתי, ואני בטוח שקרויף מודע לכך. אגב אני מבסוט שלא הבאנו את גבאי בסופו של דבר. אני לא חושב שהוא מגן שמביא את האקסטרה. הוא עדיין זכור לי היטב מהמשחק בבלומפילד שגונזאלו עשה ממנו צחוק. לצערי אין מגנים ישראלים ברמה גבוהה (בניגוד לרוב העמדות האחרות), ולכן אני מעדיף מגנים זרים. נ.ב. אני שמח שהשאלנו את בן בן יאיר להפועל רמת גן. ברור לי שהוא לא יהיה שחקן הרכב שם, אבל גם אם יהיה על תקן מחליף לזגורי ומנגה, זה יהיה עדיף על התקן שלו במכבי, כשהוא רואה את המשחקים מהיציע. גם שמחתי לראות שדיא סבע עובר לסכנין, מקווה שהוא יקבל שם הרבה יותר דקות. חבל לי שרועי קהת נשאר בבאר שבע למרות שהוא לא מקבל הרבה דקות. מדובר בשחקן מאוד מוכשר, שאני אישית חשבתי שהוא הטוב ביותר מבין קבוצת הדאבל בנוער למעט גאל מרגוליס. אני מקווה שהוא ימצא את מקומו במכבי בעתיד. כמובן שאהבתי לראות את ההשתלבות המהירה של יגיל ביטון בבני יהודה. חבל על הפציעה של פלאח, כי הוא בלם מוכשר מאוד, אבל מבחינתו של ביטון זאת הזדמנות פז להוכיח את עצמו, מדובר בבלם עם פוטנציאל.
אוהבים לבלבל את השכל על ההתנהלות המקצועית של מכבי, אבל הם ניסו להחתים פה שחקן מבוגר, שלא שיחק בשנה האחרונה, אני מניח שעם משכורת יותר גבוהה ממשכורת חייל, בלי בדיקות רפואיות. זה מקצועי?