אף אחד כאן לא בעד עונשי רדיוס או עונשים ללא קהל, אני כאוהד כדורגל וגם כאוהד בית"ר(ואני בטוח שככה גם הרוב המוחלט) רוצה שהמשחק בין חיפה למכבי יערך בקרית-אליעזר עם קהל אבל האי-אחידות כאן זועקת לשמיים, אתם רוצים להפסיק עם העונשים מתקופת האבן? (בדיוק כמו שמנצ'סטר סיטי לא תארח באנפילד את משחק הבית הבא שלה בגלל זריקת המטבע ואיזה פלא באנגליה מעדיפים לחפש את האוהדים עצמם ולעצור אותם במקום להעניש את הקבוצה עצמה) סבבה אבל שזה יהיה תקף לכולם ושלום על ישראל, אי אפשר לשלוח את בית"ר לחפש איצטדיון למשחק נגד קרית-שמונה ולמכבי חיפה להאריך את העונש על תנאי בשנה נוספת על סמך כלום. בטח שאוהדי מכבי חיפה לא יכולים להטיף לקהלים אחרים, יש להם היסטוריה ארוכה בזריקת חפצים והדלקת אבוקות ביציעים גם פריצות לדשא, מחיצת אוהד שלהם ועוד מקרים אלימים שאם היו קורים בקבוצה אחרת אז ההד התקשורתי היה גדול פי כמה וכמה. הדג מסריח מהראש כאן וזה ברור לעין יותר משמש ביום קיצי ביולי, לוזון ושחר סוגרים אחד לשני את הפינות והאחד ישחק אותה מאמא-תרזה של הכדורגל הישראלי ועל השני כבר אי אפשר להכביר במילים.
אני נגד עונשי רדיוס והייתי נגד העונש גם של בית"ר. מצטער, אולי להגיד שהקהל של בית"ר מטומטם לא היה במקום, כמובן שלא כל הקהל אשם שיש מטומטמים. אבל אותו אוהד, הוא חלק מהקהל אז ככה היחס שלי עכשיו. וזה היה טימטום גדול לעשות שטויות בכזאת סמיכות לארוע נגד הפועל. (טימטום גדול לעשות שטויות בלי קשר). ועם כל הכבוד לחברים אוהדי בית"ר פה שבאמת עושים רושם של אוהדים נפלאים, יש לכם בקהל קומץ שהוא לא קומץ שהוא בעייתי מאוד, הרבה יותר מקבוצות אחרות. אף אחד לא מעלים עין מכלום שקורה בקהל של חיפה. גם לבית"ר היו פריצות למגרש ורמיסות של אוהדים, לינץ' בפועלי ניקיון ערבים, זריקת חפצים, אבוקות, שירים גזעניים ועוד ועוד. השם של הקהל שלכם הוא מוצדק (שוב, לא כולם ואני באמת מבין לליבכם האוהדים הטובים שיש לכם לא מעט חלאות בקהל שפוגעות בקבוצה). שלא נדבר על מה שקורה מחוץ לאיצטדיון אצלכם במשחקים. עונש רדיוס הוא רע. צריך להעניש את הזורק עצמו. הבעיה היא, ואולי אני טועה אבל זה הרושם שיש לי, שהנהלת המועדון לא עושה מספיק בשביל למגר את התופעות האלו אצלכם. אגב אנגליה וסיטי, גם שם יש איפה ואיפה. לפני כמה שבועות מטבעות נזרקו על סוארז בדרבי באיצטדיונה של אברטון. הם פגעו בו וזה גם נתפס במצלמות. שם לא היה רעש גדול (לא היה רעש בכלל). אבל כששחקן אנגלי של יונייטד נפגע אז זה עושה הרבה רעש. אגב, שאלה אם מישהו יכול לענות לי. למה הדיון בעונש של חיפה היה אתמול אם המקרה היה כבר שבוע שעבר?
הנהלת המועדון לא יכולה ולא צריכה לעשות כלום. פעולה של איש בודד (ופה אני מכניס גם את הפריצה למגרש, זריקת חפצים) צריכה תגובה נגד איש בודד, של מי שאחראי על הבטיחות והסדר באירוע, הגוף היחיד שיש לו סמכות ענישה, והגוף שמקבל תשלום יפה מאוד בשביל זה, AKA משטרת ירושלים. עונשים קולקטיביים לא עבדו בכתה ג', אין שום סיבה שיעבדו היום. רמיסות של אוהדים היו בקריית אליעזר, ואתה יודע טוב בדיוק כמוני שלא מדובר בשום אלימות של קהל אלא במחדל ואשמה מוחלטת של המשטרה ושל הגדרות. אבוקות? נו באמת. נתעלם מהעובדה שהאבוקה האחרונה שראיתי בארץ הייתה ביציע של מכבי חיפה, זה דוגמא שאתה נותן לאלימות? אני מסכים לגביי מה שקורה מחוץ לטדי, אבל אני גם יכול להגיד לך בוודאות שאוהדי חיפה הסתובבו בצורה חופשית מחוץ לאיצטדיון לפני המשחק, ואחרי המשחק אני לא אמור לקחת שום אחריות על פעולות של אוהדים אחרים. הם פושעים בדיוק כמו שאם היו שודדים אוהד כדורגל אחרי המשחק לא היה לזה שום קשר אליי. יש משטרה, והם צריכים להיות שם כדי לדאוג שכולם יחזרו הביתה בשלום, ועם כמות השוטרים שהם דורשים, אין שום סיבה שהם לא יצליחו במשימה.
נכון, הרמיסות זה אשמת המשטרה, אבוקות זו לא אלימות (בדיוק הנקודה הראשונה שלי בדיון הזה) ואתה לא אשם שיש לכם איזה אידיוט בקהל. אבל למועדון כן יש מה לעשות. אני יודע למשל שבחיפה, כשנזרק רימון עשן במשחק נוער לפני כמה שבועות, המועדון זימן את המשטרה וערך בעצמו בירור מי העבריינים על מנת להעביר את השמות למשטרה. אני לא זוכר שקורנפיין העביר ביקורת פומבית על ההתנהגות של הקהל הבעייתי, ולא ידוע לי אם נעשות פעולות מאחורי הקלעים על מנת לנסות ולמגר את התופעה. בקשר למה שקורה מחוץ לאיצטדיון אתם לא אשמים, זה כבר באמת נטו אותם עבריינים. ואני לא יודע מה היה לפני המשחק, אני יכול להעיד על עצמי ביותר ממקרה אחד שמשחק בטדי זו לא חוויה נעימה בכל מה שקשור למחוץ לאיצטדיון.
אז המועדון עשה משהו שהוא לא צריך לעשות, זה לא תפקידו. מילא אם לא היו דרישות אבטחה מאוד קפדניות, אבל בית"ר ממלאת אחרי כל הדרישות, מעסיקה מאות שוטרים ומאבטחים בשכר מלא, לא הגיוני שאחרי כל זה היא גם תצטרך לעשות פעולות מניעה ואכיפה. כשהאוכל במסעדה לא טוב זאת לא אשמת הבישולים של אשתך. הזכרון שלך לא טוב. קורנפיין בסכסוך עם הלה-פמילייה בגלל שיצא נגד התקיפה של המנקים הערבים.
אני מסכים שהאחריות בראש ובראשונה של המשטרה. אבל פעולות כאלו של חיפה אולי גורמות לבית הדין לראות שהמועדון נלחם בתופעה. אני דווקא הייתי בעד המהלך הזה של צ'יזיק שזימן משטרה וערך חקירה, כי אתם פרחחים פוגעים במועדון. אני זוכר שקורנפיין יצא נגד התקיפה של המנקים, אבל זה באמת היה מקרה קשה מאוד שהיה בכותרות ולא רק של הספורט. אי אפשר היה לא לצאת נגד זה. אבל נגד השירים הגזעניים, זריקות החפצים ובכלל התפרעויות של הקהל שלא מגיעות לכותרות הראשיות אלא דברים שאנחנו כבר רגילים אליהם בתרבות הכדורגל פה, לא זכור לי שקורנפיין יצא נגד יותר מדי. אבל אולי אני טועה. מודה שאני לא עוקב יותר מדי מקרוב. אתה מבין, גם בתגובה שלך תמכת בעצימת העיניים של המועדון. זה ראש קטן, וכל עוד זה היחס של המועדון אז אין מה להתפלא אם בית הדין יחמיר איתכם.
האחריות היא בלעדית של המשטרה. אם לבית"ר הייתה את האפשרות להקים כוח שיטור ואבטחה, אז זאת הייתה אחריותה. מבחינתי זה ביזיון שמשטרת ישראל מוכרת את שירותי האבטחה שלה מצד אחד ומצד שני לא מאפשרת לך לבחור באופציה אחרת ולקחת אחריות. מונופול ממשלתי לא יעיל ומושחת נוסף שכולנו משלמים עליו במחירי כרטיסים מופקעים ובלאגן באיצטדיונים. אם אתה רוצה לעשות פסיכומטרי לכל אוהד שנכנס לאיצטדיון כנראה שתצליח למנוע זריקת חפצים. עד אז, כל אוהד שזורק משהו ונתפס על ידי המשטרה צריך לקבל קנס של כמה מאות שקלים, תאמין לי שלא יזרקו כלום. עונשים קולקטיביים לא עבדו בשום שלב בחיינו, אין שום סיבה שהם יהיו פתרון קסם בכדורגל. ואתה טועה. קורנפיין יצא גם נגד קריאות גזעניות, ועובדה שאין אותן כמעט בטדי היום. לא צריך להגזים, נוח לעסקנים להטפל לכל מני בעיות משניות של הכדורגל הישראלי כדי להמנע מטיפול בבעיות המרכזיות. כשהמשטרה מחליטה לא למכור כרטיסים על דעת עצמה זה הרבה יותר חמור, ויגרום בסופו של דבר להרבה יותר בלאגן מאשר איזה אוהד שזרק משהו למגרש. הבלאגן בכניסות מסוכן פי 1000 מאשר קריאה גזענית והטיפול בו לא קיים. להיפך, נראה שאין שום הסקת מסקנות והמצב רק מחמיר מעונה לעונה. ואני לא מדבר על הליקויים החמורים בתכנון הסביבתי של איצטדיונים. כשכל איצטדיון חדש שנבנה יותר גרוע מהשני מבחינת חנייה ודרכי הגנה. כשיש משחקים של 18 אלף צופים בטדי בלי שום פתרון חנייה או תחבורה.
אני מסכים איתך בקשר למשטרה והביזיון הכללי איתה. אני מסכים איתך שעונש קולקטיבי הוא לא במקום וצריך להיכנס ספציפית בעבריינים. אני מסכים איתך שיש הרבה בעיות, אבל זה לא אומר שלא צריך לטפל גם בבעיות "משניות" כמו זריקת חפצים על שחקני יריב ושופטים.
ברור שאבוקות זה לא משהו שמצדיק איזה רדיוס, אבל זה בהנחה שגם בית הדין הוא נורמלי. כל מה שאני מבקש זה אחידות לא ייתכן שביתר והפועל נענשות כהוגן על כל פיפס, ומכבי חיפה מדליקים אבוקות, זורקים מוטות ברזל על אלישע, וכלום לא קורה. אם הפועל היו מדליקים אבוקות ככה בדרבי נראה לכם שהיינו מקבלים קנס מגוחך כזה? באמת?
להזכיר לך מה קיבלנו בפעם האחרונה שהדלקנו אבוקות? זה היה הרבה אחרי הרימון על גרשון וואלה יופי, מצאת איזה מקרה יוצא דופן בשנם האחרונות ואתה נתלה עליו מה זה ליד זה שאתם זרקתם מוט על אלישע ולא עשו לכם כלום? איפה ההגיון בזה שאם אוהד הפועל זורק מצת לדשא הפועל מקבלת רדיוס, אבל כשחיפה מדליקים אבוקות הם מקבלים קנס? בפעם האחרונה שאנחנו הדלקנו אבוקות קיבלנו רדיס תזכיר ל מה אתם קיבלתם
היה לכם עונש על תנאי על אבוקות? ההנהלה שלכם הוכיחה לבית הדין שהיא נלחמת בתופעה? היו עוד תקריות של הקהל שלכם בסמיכות לאבוקות? אני לא יודע איך ולמה בית הדין מחליט על העונשים, אני חושב שבית הדין הוא ביזיון, אבל אני לחלוטין לא מסכים שחיפה נהנת שם יותר מקבוצות אחרות. למעט המוט (הבודד, חמור לכשעצמו) שנזרק על אלישע, לא זכור לי שום מקרה יוצא דופן בחומרתו מבחינת הקהל של חיפה שהביא לביקורות נרחבות בתקשורת. לקהל של הפועל ושל בית"ר היו כמה מקרים כאלה, ואני לא אתפלא אם ארועים כמו התקיפה של אוהד חיפה אחרי המשחק בטדי גם השפיעה איפשהו על ההחלטה של בית הדין. לפעמים זה גם רק עניין של מזל או התייחסות של צוות שידור המשחק בטלויזיה. הרי אם המצית לא היתה פוגעת בקוון בשידור חי, אלא נופלת לידו, או שהיתה פוגעת בו אבל לא היתה נקלטת במצלמות, סביר להניח שלא היה יותר מדי רעש על זה ולא היה נגרם עונש רדיוס. אם מהאבוקה היה נכווה מישהו ביציע וזה היה מצולם, סביר להניח שחיפה לא היתה יוצאת בזול.
אני רק אציין שלפי המשטרה האבוקה הוכנסה עם הדגל הגדול שתלו ביציע ג', ולכן במשחקים הקרובים ההנהלה לא מאשרת להכניס את אותם דגלים ושלטים גדולים. לפחות כך היה בשני המשחקים מאז המקרה.
אתם מדברים רק רדיוס רדיוס רדיוס, אף אחד לא חושב שצריך להעניש אתכם ברדיוס אבל קנס של 30 אלף שקל? מה זה צחוק? עדיף כבר לא להעמיד לדין, הקנס היה צריך להיות גבוהה יותר