התקשורת מנגחת את חיפה, כי חיפה עפ"י תחזיות התקשורת של תחילת העונה היתה המועמדת מספר אחת לאליפות. הפער בין הציפיות למה שקורה בפועל גרם להלם התקשורתי הזה. מה גם שבאמת חיפה נראתה לא כיאה לסדר גודל של המועדון הזה.
בקשר לשאלה למה גארסיה נסע בכל זאת לבלגיה, למרות שהוא וויתר על הצעת ברוז'. שירלי בר דיין אומרת באולפן חדשות הספורט שהוא ביקש מקרויף לא לסגור דלתות כי הוא לא יודע האם ישאר עד תום החוזה שלו או שיעזוב את מכבי כבר לפני.
אתה בוכה על התקשורת? פחחחח שבוע שלם לפני הדרבי התקשורת דאגה לספר פה כמו ייגמר 4-0 למכבי כוכבי עבר של מכבי הופיעו בכל תכנית אפשרית וסיפרו איך מכבי הולכת לפרק להפועל את העונה. לך תראה יציע העיתונות של יום חמישי ושבת, תראה איך השאלה רק הייתה כמה מכבי תתן להפועל. בקושי איש אחד של הפועל הביאו לתכניות האלה, העיקר שמכבי על הגל הפעם. יום אחרי המשחק ערוץ הספורט מתעסק רק ב"במכבי לא מתרגשים מההפסד בדרבי"(טוב בסדר). שניה אחרי המשחק אוסקר מתראיין בצורה די מביכה ושירלי מערוץ הספורט אומרת "טוב כמו שאתם רואים במכבי לא ממש לוקחים קשה את ההפסד". לפי ערוץ הספורט בכלל מכבי הפסידה משחק אימון זניח ולא דרבי, העיקר לא להפריע לקבוצת הבית של הערוץ. בטח השבוע נראה כתבה על "תראו איך קבוצה אירופאית לוקחת הפסד בדרבי כמו שצריך, איזה שקט, איזה אימפריה" בערוץ. מגיע לכל התקשורת ובמיוחד לצהובים שחצנים כמוך (הזן של הכדורסל הוא הכי דוחה) ההפסד הזה בדרבי. יאללה בארסה.
א- ברור לי למה חיפה מנוגחת העונה. פשוט עיצבנה אותי ההודעה של SAMOEL שהתקשורת נכנסת במכבי ת"א ולא בחיפה. ב- התקשורת נכנסה בחיפה ממש מתחילת העונה, עוד לפני שהתברר איזה נפילה הולכת להיות.
מנהלים טעות שלי זה נכנס לכאן במקום לתקשורת, לא שמתי לב. ההבדל הוא העליהום - אם מה שקרה לחיפה היה קורה למכבי(וקרה בגלאקטיקוס, ושנה שעברה עם המשבר הראשון, ובעונת נמני) זה היה נראה אחרת ועכשיו איזה מקל קטן בגלגל של אוסקר וקרויף(ואני מאמין שהוא יהיה קטן) מנסים לנפח כדי לגרום ללחץ. ג'ורדי הדף את זה אחרי ב"ש והוא יהדוף את זה אחרי הדרבי - לא יודע מה איתכם אני קמתי בבוקר והסתכלתי בטבלה וראיתי שבמקום הראשון ניצבת קבוצה אחת. התקשורת מנסה לדחוף את מכבי למשבר, אם יש דבר שאצלנו בארץ שכולם חושבים את עצמם לחכמים שהוא מאוד בולט אצל ג'ורדי וחסר בערך בכל קבוצה אחרת זה מקצוענות, עושים ועושים את זה עד הסוף! איתי - בדיוק בשביל שהיא תוכל לחגוג אחרי הפסד להפועל ולטעון למשבר. ולהגיד כמה הים חכמים אם התחזיות היו מתגשמות.(פתאום לדרבי אין חוקים משלו). אבל אתה אוהד הפועל אתה לא תבין את זה אף פעם, אני לא מצפה ממך(זה קורה גם לחברים שלך בכדורסל אבל ניחא).
בוא תספר לנו בבקשה איך "התקשורת מנסה לדחוף את מכבי למשבר" עושה רושם שמכבי כל שניה מנסים לשדר "לא קרה כלום! אנחנו בסדר גמור!" בעוד איזה פוזת "אירופה". ואני דווקא רואה שהתקשורת עוזרת לכם בזה יפה.
התקשורת לא מנסה לייצר משבר, זה המעשים של המאמן שלכם יוצרים תמונה כזאת. כשיומיים אחרי הפסד בדרבי המאמן נוסע לברוז' כשהשמועה היא שהוא עוזב את המועדון, זה מראה שעובר משהו על המועדון. הקבוצה שהתקשורת הכי פחות בוחרת לנגח העונה היא מכבי, כמעט ולא מציינים שהכדורגל שלה בינוני ומטה, עשו ממנה קבוצה שלא ראו פה 100 שנה וכמו שאיתי אמר, לפני הדרבי דיברו רק כמה כדורים יכנסו לרשת של אדל.
תזכיר לי מתי התקשורת התנגחה בחיפה, כשעדיין לא היה ידוע עד כמה היא גרועה השנה? אני זוכר בעיקר פירגון ותקווה.
ישר אחרי ההפסד למכבי ת"א. נכנסו בקבוצה ביציע העיתונות. התחילו להעלות את יוני הללי שנכנס בעטר בצורה שאני לא ראיתי אף פעם עיתונאי נכנס במאמן כל כך קשה, ובנימה שברור לחלוטין היא אישית, פה בארץ. אחרי ההפסד לק"ש בכלל זה הרגיש כאילו מדובר בעונת הציד על עטר. ביקרו את מכבי חיפה שהביאה 8 שחקנים בקיץ בפאניקה, ומשפט אחרי זה היללו את מכבי ת"א על בניה נכונה וחכמה בקיץ כאשר הם הביאו 8 שחקנים.. כל הזמן כתבות על איך עטר הוא דיקטטור, איך הוא לא בוטח באף אחד, כל הזמן שואלים מתי כבר הקהל יתהפך עליו (מה שלא קרה. כל הזמן אמרו שגם כשעטר יגיע לחיפה הקהל שלנו ישרוק לו בוז ויקלל אחרי 2 הפסדים. היו יותר מ2 והקהל לא קילל ולא שרק לו בוז).
אחי, התקשורת היא גם אנושית והם ציפו ליחס מכובד מצד המאמן. אני מוכרח לציין שאני מבין את חלקם, למרות ההתנהלות המבישה. אני לא אתייחס אישית לכל עיתונאי כי יש כאלה שבהחלט הגזימו אבל זה הגיע למצב שעטר ממש ניפנף את העיתונאים ולא היה מוכן לענות על שאלות מאוד רלוונטיות. אין דבר שעיתונאים לא מכבדים יותר ממאמן שלא מכבד אותם (ובמקרה הזה לא בצדק, הוא נכשל והיה צריך לספק תשובות כבר במחזורים הראשונים, והוא לא עשה זאת) כשאתה מאבד את התקשורת, יש לך ברירה אחת ויחידה, להצליח ובגדול, אחרת אתה מחוסל על ידה. ועטר לא רק שלא הצליח, מכבי חיפה הגיעה לפתיחת העונה הגרועה בתולדותיה.
http://www.red-fans.com/Article.asp?id=4060 זהבי להפועל: "אני רוצה לחזור בינואר" ערן זהבי כבר מכין את השטח לקראת מעבר למכבי "רציתי הפועל" הוא יגיד בינואר כשיתחבק עם אניימה בקרית שלום פשוט דוחה אותי השייח הקנדי הזה.
היחס ה"בעייתי" של עטר לא היה במחזורים הראשונים. היחס של התקשורת אליו היה הרבה לפני (נכון שלא כולם). אין מה להתייחס אישית לכל עיתונאי. היחיד שבאמת אני חש צורך לציין זה הללי. בושה שעיתון גדול כמו מעריב נותן לו במה, ובושה לערוץ הספורט שהפך אותו פתאום לאיזה מומחה. הביקורת שלו היתה רחוקה מלהיות עניינית. זה היה אישי מאוד. זה היה ברור לכל מי שראה\שמע\קרא אותו מהקיץ שיש לו איזה בעיה עם עטר. אגב, כל הסיפור עם היחס של עטר לתקשורת התחיל כשאחרי אחד המשחקים שאלו אותו אם הוא מתכוון להתפטר, והוא שאל את הכתב אם הוא מתכוון להתפטר בעצמו, או משהו כזה. אז אולי הכבוד של אותו עיתונאי (שדר קווים) נפגע, אבל אני חושב שיש כאן גם חוסר כבוד גדול למאמן (עטר במקרה הזה). זו שאלה לא במקום. לא כל מאמן, גם אם מחליט להתפטר, עושה את זה קודם כל מול המצלמות כמו קלינגר.
הדיין האוהד מכבי הודח, הצדק נעשה. אז זו "בכיינות" או שמדובר בטענות מוצדקות? http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.132446.html