דיון החדשות הרשמי 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏12/5/12.

1. South Boy Member

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.129639.html

כשאנחנו קיבלנו רדיוס בלי קהל (הם עוד קיבלו עם קהל) קנס כספי והאוהד שזרק אבוקה מול מכבי חיפה נשלח לכלא לשנת מאסר בפועל אף אחד לא דיבר.
    כשהפועל קיבלו 3 משחקי רדיוס בלי קהל בגלל האבוקות בדרבי 0:0 בעונת הדאבל אף אחד לא דיבר.
    אבל כשאוהד בית"ר זורק אבוקה ובית"ר נענשת (ואפילו בפחות חומרה ממה שקבוצות אחרות נענשו) אז מתחיל הפסטיבל "אנחנו המזרחים המקופחים רק אותנו מענישים התאחדות זונה ליגה זונה אנחנו מלאכים וכולם שטנים"
    דייי כברררר! נמאס לשמוע את זה כל פעם מחדש! אם אפילו ההנהלה מתבטאת ככה מה הפלא שזה מה שהאוהדים משדרים?
    אוהדי בית"ר לא צריכים להתעסק עם בית הדין קל וחומר שאין להם כסף לקנות תחתונים, מה הקשר למצב הכלכלי שלהם? כשאדם עני עובר על החוק הוא לא נענש? אותו הדבר כמו כאן!
    נמאס פשוט נמאס שכל פעם מחדש האוהדים האלה זורקים זין על כולם עושים מה שהם רוצים ועוד בוכים, פשוט נהנים להתמסכן ולהרגיש מקופחים אין לי הסבר אחר.

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי תתעסק בקבוצה המוצלחת שלך במקום בנו? אתה אובססיבי.

ויפה שאתה משווה בין רימון גז מדמיע שאתם זרקתם, רימון הלם שהפועל זרקו או המטווח מקלות וחפצים שלהם בדרבי לאבוקה שלא נזרקה בטדי אלא במגרש של אשדוד שם אשדוד אחראית על האבטחה ולא אנחנו, וגם האוהד נתפס וזאת בדיוק הדוגמא הקלאסית שבה לא צריך להעניש את המועדון.

אתה מוזמן לבדוק גם מתי נזרקה אבוקה בטדי ב5-6 שנים האחרונות, אני מוכן לחתום ש1-2 מקסימום ולא יותר.

3. South Boy Member

אובססיבי? סה"כ נכנסתי לספורט 5 וכמובן שהכותרת הזאת הייתה הראשית, זה הרתיח אותי אז הבעתי את דעתי. אסור?

מה זה משנה מה האוהד זרק העונשים הולכים לפי חומרת החזיז? לא משנה שבדו"ח המשקיף שהובא לבית הדין נכתב "אבוקה" כי זרקו גם אבוקה ועל זה נענשנו, גם אם הוא היה זורק פצצת אטום לפי הטיעונים של אוהדי בית"ר גם אנחנו יכולים לטעון שהאוהד נתפס ואפילו נענש בעונש חסר תקדים אז למה כל הקהל היה צריך להשאר בבית במשחק נגד קריית שמונה שבוע לאחר מכן?
    הרימון הלם שהפועל זרקו על אבוקסיס זה כל כך ישן שלא צריך להתייחס לזה בכלל, בית הדין נכנס בהפועל אחרי אותו דרבי הן באוהדים והן בשחקנים שהתפרעו, עד היום אסור להכניס למגרשים חכות ומוטות לדגלים בגללם, אז אל תגיד לי לא מענישים אותם.
    אשדוד אחראית לאבטחה ואם היא לא הייתה עומדת בתקן המשחק לא היה מתקיים, אתה לא מצפה מסדרן שיעמוד מול אוהד עם אבוקה בוערת ובגופו יחסום אותה נכון?
    אני אפילו חושב שאבוקות זה דבר יפה זה מוסיף לאווירה ולאטרף של הקהל, אבל כל עוד החוק והענישה לגבי עבירות כאלה כתובות שחור על גבי לבן ויש אפילו תקדימים שקבוצות אחרות נענשו ביתר חומרה מאשר בית"ר ירושלים המקופחת אין לשום גורם שקשור לבית"ר מקורנפיין ועד אחרון הבסטיונרים ממחנה יהודה שום סיבה להגיד "אנחנו מקופחים".

4. אלי מתחן Member

אני גם לא מצפה מסדרן שיעמוד מול אקדח, אבל אם מישהו היה מכניס אותו למגרש ומשתמש בו אז זאת הייתה אשמת בית"ר?

לא צריך להעניש קבוצה במידה והזורק נתפס והדין ימוצה איתו, אין בזה שום היגיון. איך בדיוק איציק קורנפיין אמור למנוע ממקרה כזה לחזור בעתיד? זה לא עונש מרתיע כי הוא לא פוגע באף אחד מלבד בגוף שאינו קשור למקרה.

5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

ילד דרומי, קיבלתם עונש מוצדק. כי ההבדל הוא שהאוהד שלכם זרק את האבוקה/רימון במגרש שלכם, ושלנו זרק את זה באשדוד. לפי חוקי ההתאחדות וזה משהו שכל אדם עם היגיון בריא יבין לבד, הקבוצה הביתית והיא בלבד אחראית לאבטחה, אז מה בית"ר אשמה פה? האם אתה מצפה מההנהלה לעמוד ולבדוק כל אוהד בכניסה ליציע גם במשחקי חוץ?

6. South Boy Member

בטח שזאת הייתה אשמת המועדון, האוהדים הם היחצ"נים הבלעדיים של המועדון ואם המועדון לא ישא באחריות על מעשיהם של האוהדים שלו אז מי כן?
    אף אחד לא אמור לשנות את האוהדים ואף אחד גם לא יכול, זה האוהדים צריכים להבין שהם דופקים את המועדון שהם אוהבים והשינוי צריך לבוא מהם.
    חוץ מזה שוב בפעם המיליון אתה סוטה מהנושא, אני כעסתי שאוהדי בית"ר שוב מציגים את המקרה כהתנכלות מצד בית הדין ואפילו הבאתי תקדימים, קהל ששורק בוז בדקת דומייה ששר אני שונא את כל הערבים שמרסס מוחמד מת על קירות זה לא קה מקופח זה קהל שמתגרה בכל מוסד משמעתי בעולם הכדורגל ואחרי זה בוכה, כל פעם מחדש הם רואים שבית הדין מעניש אותם ובכל זאת הם ממשיכים אז שימשיכו ונראה לאן המועדון שלהם יגיע.
    ורק למען הסדר הטוב אני בטוח שאיתך הדיון הזה יגיע לעוד 4 עמודים ואין לי כוח או עניין בזה, זאת התגובה האחרונה שלי בנושא.

אור כהן הנה עוד טיעון דבילי לאוסף, אבוקה זאת אבוקה יש לה את אותו הצבע בכל מגרש בין אם וסרמיל ובין אם הי"א. כמו שאין סיכוי שאם אוהדי בית"ר ידליקו אבוקה בטדי הסדרנים לא יצליחו למנוע את זה מהם גם בשום מגרש אחר בארץ לא יצליחו, וזה באמת הדבר הכי דבילי ששמעתי.
    אשדוד הציבה אבטחה כנדרש ואם מה שאתה אומר באמת היה נכון זה היה נותן לגיטימציה לקהלים לשרוף את האיצטדיון אליו הם מגיעים כאורחים כי הרי לא משנה מה הם יעשו הם לא יענשו כי הם רק אורחים.
    אפילו אם ילד בן 12 היה אומר לי כזה דבר לא הייתי מאמין.

נערך לאחרונה ב: ‏21/9/12
  7. אלי מתחן Member

הקהל הוא לא יחצ"ן של המועדון, הדובר הוא היחצ"ן. הקהל מגיע למשחקים, תפקידה של המשטרה לדאוג שהם לא יפרו את הסדר.
    ברור שמדובר בהתנכלות, לא הגיוני שעל השטות הזאת שלא גרמה לאף נפגע אנחנו נקבל רדיוס, שמצטרף להרבה שכבר היו לנו בשנים האחרונות.
    חוץ מזה שמי זה הקהל? לא מדובר פה בחבורה של נמלולים שהולכת באותו כיוון אלא באנשים חושבים שכל אחד אחראי לעצמו. על פי הטיעון הזה אפשר גם להעמיד את כולם לדין פלילי על האבוקה הזאת, הרי הקהל זה גוף אחד.
    הקהל לא מרסס מוחמד מת על הקירות, אנשים עושים את זה. אין לבית"ר שום אחריות על דברים שקורים מחוץ למגרש.

אם אשדוד הציבה אבטחה כנדרש, ועדיין מישהו הצליח להחדיר אבוקה, האשמה היא על מי שהציב את הדרישה, שהוא יתן את הדין.

8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

כן, הטיעון שלי דבילי, לא השטויות שאתם רושם פה יום אחרי יום. מה הקשר בין מה שאמרתי למה שאתה אמרת, אלוהים יודע. אני אמרתי שלא צריך להעניש אותנו בגלל שזרקנו את האבוקה? ממש לא, אבל האחריות לא על בית"ר. שאר ההודעה שלך בכלל מבהירה שמדובר פה בזוכה פרס נובל פוטנציאלי מבוזבז.

9. South Boy Member

מה הקשר?
    אתה אמרת שלא צריך להעניש את בית"ר כי הם לא זרקו את האבוקה בבית שלהם, ושאתה אומר "קיבלתם עונש מוצדק כי אתם זרקתם בבית שלכם ואנחנו בי"א" זה כתוב שחור על גבי לבן.
    ואני אמרתי שאתה מדבר כל כך הרבה שטויות כי אם לפי הפרספקטיבה שלך היו מענישים קבוצות קבוצות היו מגיעות למגרשים כאורחות והקהלים שלהם היו יכולים לעשות ככל העולה על רוחם מאבוקות ועד לשרוף כיסאות.
    הענישה לגבי אבוקות ברורה לכולם וחלה על כולם אוהדי בית"ר הם לא הראשונים ולא האחרונים שיענשו בגלל אבוקה, בסופו של יום אוהד של בית"ר זרק אבוקה ונתן לבית הדין של ההתאחדות עוד עילה לזמבר את הקבוצה, ברגע שתצאו מתדמית המקופחים ותבינו שמי שכורה לעצמו את הקבר זה רק אתם אולי לא תבקרו שם כל שבוע.

10. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אתה לא הבנת אותי אז. אני דבר ראשון לא חושב שזריקת אבוקה שווה רדיוס וזה תקף לכל קבוצה, ודבר שני אני ממש לא חושב שזריקת אבוקה זה משהו שצריך לעבור עליו לסדר היום כל עוד יש איסור נגד זה בחוק. אבל ברגע שתפסו את הבן אדם ובנוסף לכך גם הקבוצה לא יכלה למנוע את זה, מה הטעם להעניש? מה זה יתן לך?

תחשוב נגיד על כינוס בינלאומי בגרמניה, שפתאום נכנס אליו אזרח אמריקאי ומתחיל לירות בכולם. את מי יאשימו, את גרמניה או את אמריקה? ברור שאת גרמניה, כי אלה שאחראיים על הביטחון של המשתתפים והם לא עשו את עבודתם כראוי, ופה זה אותו מקרה - אוהד בית"ר זרק את האבוקה, אבל מי אחראית על מניעת זריקת האבוקה? איך הוא נכנס עם זה למגרש בכלל?

וד"א, מה שאני אומר פה ממש לא תקף לפריצה למגרש או קריאות גזעניות מכלל היציע.

11. Ice Cream חסה

ילד הדרום:
    א' אבוקה אחת כמובן שקולה פחות לרימון גז או לכמה אבוקות.
    ב' נהוג להתחשב במשפט בכלל בנאשמים שחיים מהיד לפה.
    ג' טיפול באלימות לא צריך לבוא על חשבון דברים אחרים, בין השאר קידום הליגה על ידי משחקים מעניינים, וגם אם יש לנו עונש כזה על תנאי וזה הכי מוצדק להטיל כזה עונש על הקבוצה, אפשר להימנע מלעשות אותו מול הפועל תל אביב.
    ד' אנחנו מקופחים בלי קשר לזה שאנחנו מזרחים. ולא אני, לא מיסטר ג'ו קול ולא קורנפיין לא מזרחים.

ה' באמת יש לקבוצה אחראיות על האוהדים שלה, ואפשר לנסות לטעון שקורנפיין לא עושה מספיק הסברה וחינוך על הימנעות מאלימות (אבל מה לעשות, יכול תמיד להיכנס איזה ערס אחד ולהרוס הכל), זו לא המצאה של בית הדין שלנו, אבל היה אפשר לפעול בחכמה יותר בעקבות עצירתו של אוהד ובהתחשב שמדובר בכשל של חברת האבטחה. אם היו נותנים לנו קנס (אפילו כבד) זה היה נותן טריגר לקורנפיין ללכת לתבוע את אותו אוהד מפגר ואת חברת האבטחה שלו עושה את עבודתה - וזה היה מועיל לכולם יותר.

12. תומס מולר Member

13. alexshw Member

גרם למגאמדוב לחזור מפרישה. הוריד את הלוזונים ליגה.

נערך לאחרונה ב: ‏24/9/12
  14. Ice Cream חסה

הייתה לו חצי עונה טובה באשדוד, וגם במכבי פתח תקווה הוא לא היה עד כדי כך גרוע, אז כן מפתיע שהוא לא מוצא שום קבוצה. רק לפני שנה הפועל הציעה עליו מיליון שקל (אבל השנאה כל כך טשטשה את שחר...) אז לפחות בלאומית איזושהי קבוצה תמצא בו צורך.
    מה שיותר מפתיע, זה ש-ONE לא מדבר עליו. זוכרים אחרי שהוא נמאלץ לעזוב את מכבי חיפה לפ"ת? לא הפסיקו לעשות לו כתבות ראשיות עם ראיונות כמה שפגעו בו וכמה שאיציק כהן לא יותר טוב ממנו, מה קרה- הוא הפסיק להדליף להם?

המשחק של בית"ר מול הפועל שעוד לא ידוע היכן יתקיים, יידחה ל-29 באוקטובר (!) בגלל אילוצים שונים של נבחרות וליגה אירופית, אבל הסיבה שלא עשו אותו ביום ראשון ה-7 לאוקטובר אחר הצהריים היא שזה לפני ערב חג שמחת תורה. יש גבול לכל תעלול! מילא קבוע נשחק ב-8, אבל לדחות בחודש משחק?

15. אלי מתחן Member

מאוד הגיוני, הרי חגים זה דבר שמגלים עליו שבוע לפני ולא, נגיד, שנה מראש...