דיון האתלטיקה הרשמי

הנושא בפורום 'אולימפיאדת בייג'ינג 2008' פורסם ע"י Pipe, ‏1/8/08.

1. Ampelmann Member

זה נכון מאוד, ואתה רשאי לכל מחשבה עצמאית שתרצה, כמו גם לזכות להשמיע אותה.
    אבל האם אתה צודק? נופ. החוק אומר שאסור לחרוג למסלול אחר כי אחרת או שאצנים יקצרו לעצמם את הריצה (ואז נראה את אלוף העולם ל-180 מטר שובר שיא מדהים) או שאצנים יחסמו אצנים אחרים ויהרסו ב"טוהר" התחרות שלהם. איך מונעים את זה מלקרות? קובעים קווים ברורים של כל מסלול וחוקים ברורים שלפיהם אסור לחצות את הקווים האלה.
    לא גמיש, אבל אי אפשר בשום אופן אחרת.

2. Pipe Member

בעיני לצד החוקה היבשה צריך להפעיל לפעמים שיקול דעת. במקרים בוטים בהם האצן בבירור השתמש במסלול שלצידו כדי לקצר את הריצה או כדי לפגוע במתחרה אין ספק שיש מקום לפסילה.
    אך היום ספירמון דרך בקצה של הנעל על הקו של המסלול שלצידו למשך שנייה לערך! לא הייתה כוונת זדון, דיקס שרץ לצידו לא הושפע ואני בספק גדול שהסטייה של 2 הס"מ שמאלה הרוויחה לו משהו מבחינת קיצור המסלול. שלא לדבר על מארטינה, שהשופטים כלל לא שמו לב לסטייה שלו ולפי מה שהבנתי אילו היו האמריקאים שהסיתו את תשומת ליבם של השופטים למקרה שלו באמצעות ערעור.
    אולי אני נאיבי מדי, אולי סתם הלב שלי יוצא לספורטאים האלה, אבל באמת שקצת שיקול דעת לא היה מזיק.

3. shlomydavid מנהלים

עדיין לא התאוששנו מהגמר המדהים ב-200 מ', וכבר אנחנו מסתכלים קדימה.
    להלן תחרויות הריצה שיתקיימו ב'קן הציפור' ביום ה-7 לתחרויות:

14:00 - 14:27: 1,500 מ' נשים - סיבוב 1 (3 ריצות).
    14:30: גמר 200 מ' נשים.
    14:50 - 15:10: 800 מ' גברים - חצי הגמר (3 ריצות).
    15:20 - 15:35: 4*100 מ' שליחים גברים - חצי הגמר/סיבוב 1 (2 ריצות).
    15:50 - 16:05: 4*100 מ' שליחים נשים - חצי הגמר/סיבוב 1 (2 ריצות).
    16:20: גמר 400 מ' גברים.
    16:40: גמר 110 מ' משוכות גברים.

* ערוץ יורוספורט ישדר מהמוקדמות בין 4:00 - 6:45 בבוקר, וגם את תחרויות אחה"צ החל מ-14:30.

נערך לאחרונה ב: ‏23/8/08
  4. Pipe Member

110 מ' משוכות היה אמור להיות האירוע הנצפה ביותר במשחקים האולימפיים, אפילו יותר מגמר ה100 מ'. כעת כשליו לא שם וגם הסיני השני כשל להעפיל לגמר, הרבה מפרסמים סיניים והמון אוהדים נשארו עם הזין ביד.
    למעשה מחר כבר נריח את הסיום של המשחקים האולימפיים כשבסיומו כל המקצועות באתלטיקה פרט ל4*400 כבר כוסו בצורה כזו או אחרת (מוקדמות או גמר).
    וואו זה עבר מהר...

5. דימה Member

תסכימו איתי שעכשיו וורינר חייב לקחת את הזהב ב 400 עם שיא עולם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    זה ממש נשמע לא הגיוני, אבל עם מה שהולך באולימפיאדה הזאת לדעתי דוקא אפשר.
    הרבה יותר קל לשפר ב 37 מאיות ב 400 מטר ולא ב 200, ואם בולט עשה את זה ב 200 אז וורינר יכול לעשות את זה ב 400 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    מייקל ג'ונסון, אחד שמבחינתי היה הטוב בכל הזמנים בריצות הקצרות, יכול להפסיד תוך יומיים את 2 שיאי העולם שלו.
    סתם, המצב לא עד כדי כך נורא, אבל אני מאמין שביום מן הימים וורינר יעשה את השיא עולם הזה:/
    לפחות זהב ג'רמי תביא לנו.

6. לב ישראל Member

יש לאוסיין בוולט עוד תחריות ?

7. shlomydavid מנהלים

כן, ה-4*100 שליחים. היום המוקדמות (לא בטוח שישתתף), ומחר הגמר..

8. Pipe Member

בולט נמצא בשנה הטובה ביותר בקריירה שלו ומתחילתה הוא קבע תוצאות נהדרות כולל שיא עולם אחד. וורינר מצידו כבר היה בתקופות טובות יותר והשיא העונתי שלו רחוק חצי שנייה משיאו האישי. אני משוכנע שוורינר ישפר את התוצאה העונתית שלו כי זו בכל זאת אולימפיאדה והיא נוטה להוציא מספורטאים גדולים את המיטב, אך קשה לי לראות אותו שובר שיא עולם, כשלדעתי המקסימום שהוא יוכל להפיק מעצמו היום זה לשבור את השיא האולימפי והאישי (מהיר יותרב2 מאיות מהשיא האולימפי) בכמה מאיות בודדות.

9. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

יוגב, זה טבעי שהזמן שלוקח לרוץ 200 מטר נמוך מהזמן של ה-100 כפול 2. ב-100 אתה רק יוצא מהזינוק ומחזיק את מהירות השיא שלך לפרק זמן קצר, וב-200 יש לך יותר זמן לשמר את המהירות הגבוהה שאליה מגיעים הרצים. ב-400 כמובן זה כבר מרחק גדול מדי לשמר כזו מהירות גבוהה (שאומרים שהיא הכי גבוהה שאדם מסוגל לרוץ בה) ולכן אתה רואה שהמהירות הממוצעת היא מעט נמוכה יותר, כזו שתאפשר לרצים לשמור כוחות לקראת הסוף ולסיים חזק.

שלומי, למה לא בטוח שבולט ישתתף במוקדמות? מותר להחליף רצים בין המוקדמות לריצת הגמר??

לגבי הפסילות בגמר ה-200, רק אתמול היללתי את מרטינה שזכה בכסף שהגיע לו, ובעיתון קראתי שנפסל. טוב שלא פסלו אותו אחרי הפודיום גם... חסר מזל לחלוטין, הבחור מהאנטיליים ההולנדים, גם רביעי בגמר ה-100, גם נפסל אחרי שסיים שני בגמר ה-200. זה אומר שהשני קרופורד סיים כמעט 7 עשיריות השניה אחרי בולט, וכמובן שזה ההפרש הכי גדול בגמר 200 (ג'ונסון הקדים את פרנקי פרדריקס האגדי מנמיביה ב-36 מאיות כשזכה באטלנטה, זה כמעט חצי מההפרש שהיה עכשיו).

10. Pipe Member

גל,
    מותר להחליף רצים מהמוקדמות לגמר, כמו גם במשחי השליחים בשחייה. ארה"ב למשל הביאה את לירוי דיקסון ודראביס פאג'ט במיוחד בשביל שירוצו במוקדמות המאה מטר וג'מייקה הביאה את אנדרה וולינגטון ונסטה קארטר. בעיני פאוול הוא זה שירוץ במוקדמות ואין סיכוי שישתמשו בבולט גם היום.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/8/08
  11. Pipe Member

ואם אליסון פליקס לא זוכה במאתיים בזהב האולימפיאדה החלשה של האמריקאים באתלטיקה תקבל חותמת רשמית. אני מהמר על סטיארט לכסף וקפמבל לארד. lets go felix!!

טוב, אז פליקס עם זינוק חלש מאבדת את הריצה כבר ב50 מ' הראשונים ומסתפקת בכסף כשקמפבל בראון שומרת על התור שלה מאתונה. סטיוארט זוכה בארד על הקשקש לפני מונה לי האמריקאית.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/8/08
  12. צחי לייבמן Member

שון, ראית מה קרה לאמרקיאים בשליחים? איזה אכזבה...

13. Pipe Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/BangHead.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/BangHead.Xxx
    דארוויס פאטון חתיכת אידיוט. כזה יתרון איכותי על השדה, למה למהר עם החלפת המקל, למה להחפז? חבורה של דבילים. ארה"ב בחוץ, גיי שוב נכשל באולימפיאדה הזו. מזל טוב לאוסיין בולט על הזהב השלישי שלו. אני הייתי מהמר הרבה כסף על ג'מייקה כעת כשהמתחרה האמיתית היחידה שלהם לא עלתה לגמר.

האולימפיאדה הזו הופכת ונהיית גרועה מתחרות לתחרות עבור האמריקאים. בבריכה לפחות היה להם את פלפס ופירסול להציל את הכבוד. באתלטיקה הזהב ב400 לא יצליח לכפר על שום דבר.

14. shlomydavid מנהלים

לארה"ב לפעמים יש את הפאשלות האלה בשליחים, הייתי אומר אפילו יותר מדיי..

לא יאמן, גם הנשים מפילים את המקל !!!! פשוט שטויות של האמריקאיות..

נערך לאחרונה ב: ‏21/8/08
  15. Pipe Member

you have got to be fucking kidding me.