דיון האלכוהול המחודש!

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Hotspur, ‏7/12/07.

  1. Waters Member

    הצטרף ב:
    ‏13/2/05
    הודעות:
    1,961
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מה אתם אומרים על המילר שמוכרים בישראל ("מילר אירופה")?

    לדעתי נחמדה
     
  2. Shiran- Rossonera Member

    הצטרף ב:
    ‏6/9/06
    הודעות:
    429
    לייקים שהתקבלו:
    0
    א- גיא מה עשית בעכו? ואם כבר היית בעכו למה היית מגעיל ולא דיברת איתי?
    ב- לעולם אבל לעולם אני לא אעשה שטות כמו לבלוע מרגרינה או שומן או איכסה פיכסה כדומה רק בשביל לא להשתכר...
    ג- אני חושבת שרק בזמן האחרון למדתי מזה לשתות נכון... כי אני מצליחה להגיע לגבול שלי ולא לעבור אותו.. מה שפעם לא היה קורה והייתי כמה יום למחרת לא זוכרת כלום ומגלה דברים מביכים... או מתקשרת לארתור באמצע הלילה ועושה לעצמי פאדיחות..חח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    ד- אחרי שיום שני הייתי ב"מרתף" בחיפה ושתיתי גם ווינשטפן וגם פאולנר.... החלטתי שפאולנר היא הבחירה הראשונה שתהיה לי תמיד...
     
    נערך לאחרונה ב: ‏13/12/07
  3. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    19,692
    לייקים שהתקבלו:
    0
    א - למה הייתי בעכו? שאלה טובה... קודם כל, אני וכמה חברים החלטנו שאנחנו יותר מדי תקועים במרכז, מה גם שיש לי אוטו מהחברה וחבל לא להשתמש בדלקן כשאפשר. מאז שעברתי לתל אביב אני כמעט לא יוצא מחוץ לעיר ואם כבר זה גג לאיזור השרון המרכזי. חוץ מזה, כחובב חומוס מישהו לחש לי שיש בעכו את החומוס הטוב ביותר בארץ (סעיד).
    אז חידשנו את הויזה ונסענו.
    קצת הרצתי בדיחות על איזור הצפון כך שלא בטוח שהיית נהנית ממילא. המסקנה הכי ברורה שהגעתי אליה - החומוס הטוב ביותר בארץ נמצא 4 מחלפים על איילון מהבית שלי, קוראים לו אבו חסן.
    למה לא התקשרתי? מה אני, אורי גלר? איך אני אתקשר?
    ב - זה גם לא טוב לגזרה ועכשיו את בצבא... וכולנו יודעים מה קורה לנשים בגזרה בזמן השירות... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    ג - עם השנים לומדים יותר לשתות. איכשהו משהו בגנים האשכנזיים שלי יצר לי מנגנון שליטה מטורף, אני משתכר גאוני, כי אני לא באמת משתכר - רק תופס ראש (גם אם חזק).
    ד - בוקר טוב. וויינשטפן הרבה יותר דלילה ואצלי זו תכונה לא טובה. אהבת פאולנר? נסי סמואל אדאמס, מאוד מזכיר בטעם.

    ולסיום - אתמול בבוקר שוב נזכרתי שלא חייבים להשתכר כדי לחטוף הנגאובר. הגעתי לעבודה אחרי יום הולדת של חבר שכלל הרבה סיבובים, בסוף הלילה רק הסתובב הראש אבל בוא נאמר ששתי כוסות מים ואופטלגין יכלו לחסוך לי בוקר לא הכי נעים, אמנם מיני הנגאובר אבל לא כיף. שעתיים בהיתי בסבל במסך.
     
  4. Shiran- Rossonera Member

    הצטרף ב:
    ‏6/9/06
    הודעות:
    429
    לייקים שהתקבלו:
    0
    יש מצב.. אתה יודע כל כך הרבה.. אולי גם את המספר שלי יש לך..
    חמוד מה שקורה לנשים בצבא לא יקרה לי.. לעולם לא!... כל חיי אשאר גבוהה וחטובה... נו טוב לא חטובה אבל סבבה...
    אין על החומוס של סעיד על מה אתה מדבר בכלל!..
    אבל באמת שאם כבר נסעתם לצפון אז הגעתם לעכו?... מיי גוד.......... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
     
  5. samoel Member

    הצטרף ב:
    ‏11/3/07
    הודעות:
    2,517
    לייקים שהתקבלו:
    0
    בוא נגיד שביחס לרבים פה יש לי חור בהשכלה בנושא אלכוהול, למרות היותי צרכן מזדמן.

    לגבי בירות: אני חושב שיצא לי לטעום סטלה אבל אני לא סגור אל זה, בעקרון טובורג(מהחבית) הכי טוב שלקחתי :S למרות שאחרי השבחים לפאולנר אני מתכוון לטעום. אחרי הטובורג קארלסברג הייניקן וגולדטאר הזמינות. אפילו יצא לי לטעום בירה הולנדית זולה בטירוף - אורנג' בום. לא יודע נהנתי או שאולי הייתי במצב רוח טוב מאוד, כי המחיר הוא פחות מ-10 שקל לפחית 500 מ"ל משקה בכל סופר ממוצע בארץ. אני מניח שהיא לא איכותית משהו.

    וויסקי וצ'ייסרים- עוד לא יצא לי לטעום וויסקי, אבל זה יגיע. שתיתי שנאפס מלון ובהחלט היה טעים, גם אבסינט לקחתי פעם האפקט היה טוב , אבל הטעם לא הכי, האמת מה שאהבתי היה תחושת הרענון שזה נתן לי חעח...
    אגב, שתיתי בחתונה משהו ירוק(זה לא היה אסינט, כי אחרי ששתיתי אסינט ידעתי שזה לא הטעם) בכוס של שוט, מתוק למדי, וזה אולי המשקה הכי טעים ששתיתי (וכנראה גם היחדי שאני לא יודע את שמו).

    קאמפרי וקוקטלים, בעיקר בחתונות ,למרות שהזמנתי פעם אחת בבאר סאן פרנסיקו.

    וודקה- אני לא אוהב אבל שאני לא אשתה עם החבר'ה שלי? אז אני לוקח אולי כוס 50-50 עם משקה פירות מסוים(מה שיש) ודואג לי לקארלסברג שתיהיה לידי לעת צרה. עוד סיבה שאני לא צורך את המשקה הוראי משהו הזה - חברים שלי נוהגים להפריז בכמויות שלו ומי שצריך להשכיב אותם בבית בסוף זה אני (אחרי שהספיקו להקיא לא פעם ).

    ולחלק המעודן- יינות-

    אדום- בקושי רק באירועים משפחתיים וגם זה לעשות כבוד
    לבן- כמה שרק אפשר מכל סוג ולא משנה. אגב יצא לי לטעום אייס ווין(אני צודק שקיים כזה משקה ואני לא מבלבל עם השם שלו?) יין לבן מתוק ביותר ממש לא מרגישים את האלכוהול ואפשר לשתות גם כמו מיץ(אם אני אתן לילד קטן שאמור להיגעל מאלכוהול הוא לא ירגיש) זאת הייתה חוויה מדהימה ובקבוק ליטר כזה הגיע למסיבה של דוד שלי אחרי שכמעט הפלתי אותו הוא רצה לרצוח אותי (העלות גבוהה אני לא זוכר) והוא לא נתן לי להשתמש בכוס פשוטה לכזה משקה הוא דרש שאשתוף כוס יין אמיתית(גבוהה ) משקה מדהים באמת אני מקווה שאני לא טועה. ומאיפה החשש לשם? הגעתי לדאנס בר, ביקשתי וצחק עליי הברמן. בכל מקרה אחרי שניסיתי לתאר לו הוא אמר לי שהם בכלל לא מוכרים יינות. whateveah...
     
  6. spurs229 Member

    הצטרף ב:
    ‏19/4/06
    הודעות:
    5,840
    לייקים שהתקבלו:
    0
  7. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    19,692
    לייקים שהתקבלו:
    0
    גברת, אם את רוצה לפתוח דיון חומוס בוא נעשה את זה בפרטי כי כאן זה לא דיון חומוס, אבל אומר רק שהיה חומוס נחמד מאוד, אבל בשום אופן לא ברמה של המסבחה של אבו חסן, ואם יום אחד תסכימי לרדת לציוויליזציה של איזור המרכז אני מוכן לעשות לך היכרות.
    וכן, עכו, לקח לנו שעה למצוא (השילוט בישראל כל כך גרוע), ואחרי זה הלכנו לאיבוד בחיפה. היה נחמד, אוויר מגניב, עדיין הרגשתי כאילו חזרתי בזמן.
     
  8. cazzo Il Capocuoco

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    13,083
    לייקים שהתקבלו:
    827
    עדיף עכו והגליל על המרכז, המשוואשה עדיפה על המסבחה לדעתי.

    יואב, אלכוהוליסט.
     
  9. Dr. Recoba Member

    הצטרף ב:
    ‏14/6/07
    הודעות:
    161
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הייניקן היא אשכרה אוברייטד בטירוף. בירה מגעילה.
     
  10. Gass12 Member

    הצטרף ב:
    ‏8/4/07
    הודעות:
    7,339
    לייקים שהתקבלו:
    468
    מין:
    זכר
    לצד ידענים גדולים שכתבו כאן בנושא..ישנם מספר כותבים שהפגינו בורות מדהימה בנושא אלכוהול
    אז נכון שזה לא מקצוע חובה להיבחן עליו ב5 יחידות. אבל ככה סתם להשכלה כללית.
    כל תהליך של תסיסת סוכרים יוצר אלכוהול.(אתנול מתנול וכו')
    אם בתהליך ייצור יינות מסתפקים בתסיסה הטבעית ובאיחסון בחביות הרי שבמשקאות המזוקקים
    ומכאן נגזר שם המפעל שמייצר וויסקי-קוניאק-וודקה (מזקקה)
    זה בהחלט לא מספיק כי רוצים להגיע לאחוז אלכוהול גבוה. לכן מחממים את המשקה בתוך דוד בישול
    {שסגור לחלוטין ובקצהו צינור מפותל מעט ,שנועד למעשה ליצירת תהליך אידוי ועבוי}.לטמפרטורה של 78
    מעלות צלזיוס (וקצת יותר)
    האלכוהול שהתחמם נדחס אל הצינור ובקצה השני של הצינור הוא מתקרר והופך שוב לנוזל.
    כל תהליך זיקוק כזה מצמצם את המשקה ומכיל אחוז אלכוהול גבוה יותר.
    מקובל לזקק יותר מפעם אחת .לאחר תהליך הזיקוק המשקה מועבר לחביות עץ אלון לצורך יישון
    שם הוא מקבל את הטעמים והצבע שמייחדים כל משקה
    ככל שתהליך היישון ארוך יותר (שנים רבות) ככה המשקה נחשב איכותי יותר.
    1.וויסקי מייצרים משעורה (או סוגי דגנים נוספים)בשיטה שציינתי. וויסקי שמיוצר מדגן אחד בלבד
    נקרא singel malt ונחשב לאיכותי ביותר .
    2.ברנדי(קוניאק זה סוג של ברנדי) עובר בדיוק את אותו תהליך הזיקוק רק שהוא מיוצר מענבים.
    3.וודקה-מיוצרת לרוב מחיטה אבל כאן לא מיישנים את המשקה לאחר הזיקוק אלא ישר מבקבקים.
    4. בירה לא עוברת תהליך זיקוק רק (בישול) שזה תהליך התססת הדגנים.
    5.ניתן לייצר משקה אלכוהולי כמעט מכל צומח(פירות-ירקות-דגנים-פרחים) מעצם העובדה שהם מכילים
    סוכרים

    זה היה שיעור ממש על קצה המזלג .... לחיים !!!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx
     
  11. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏6/7/06
    הודעות:
    9,523
    לייקים שהתקבלו:
    1,876
    הרגשתי שאני חייב להגיב, חומוס סעיד אוברייטד גדול, הוא אמנם טעים אבל לא כלכך מיוחד ולא מצדיק את הזמן שאתה צריך לחכות עד שתמצא מקום פנוי.
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/12/07
  12. בית"רי מלידה Member

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    9,190
    לייקים שהתקבלו:
    1
    הערה:

    בירה, לפי הגדרת החוק הגרמני בנושא, יכולה להיות מיוצרת אך ורק משלושה מרכיבים - שעורה, שמרי בירה ,וכישות ( עשב שנותן לבירה את הטעם המריר שלה ), וכמובן מים.

    בגלל ששעורה יקרה, בארצות אחרות מאוד מקובל להשתמש בתוספת של סוגי דגן אחרים, זולים יותר, ואלו תורמים לעליה במתיקות , לאו דווקא משינוי באחוזי האלכוהול.

    תסיסת הבירה היא תהליך עדין ואיטי, הרבה יותר מתסיסת יין למשל, וקשה יותר לשליטה.

    בייצור בירה מקובל מאוד להשתמש במיכלי נחושת, אבל הצנרת המקובלת היא פלדת אל חלד ( נירוסטה ).

    הבדל בין מקורות מים, יכול להשפיע על טעם הבירה. לדוגמא, בירה נשר שיוצרה בעבר במגדל העמק, היתה טובה יותר מאשר זו שיוצרה בנתניה.

    ועוד הערה קטנה:

    ההבדל בין בירה בבקבוק ,לבין בירה מהחבית הוא הפיסטור. בירה בחבית אינה עוברת פיסטור, ולכן השמרים שלה ממשיכים לחיות ולהתפתח. אי לכך, חיי המדף שלה קצרים בהרבה מבקבוק ( שבועיים לעומת 3 חודשים ).

    ולגבי וודקה: מייצרים אותה גם מתפוחי אדמה, וככל שאלו באים מאיזור צפוני וקר יותר, איכותה גבוהה יותר.
     
  13. M_T_A Member

    הצטרף ב:
    ‏14/2/05
    הודעות:
    5,310
    לייקים שהתקבלו:
    0
    יכול להיות שפיספסתי אבל איך ב4 עמודים אף אחד לא דיבר על לימונצ'לו?

    טעמתי פעם אחת כשהייתי באיזור החוף של מחוז קטניה בדרום איטליה(אמאלפי, פוזיטאנו, סורנטו למי שמכיר..) וזה הספיק לי כדי להבין שזה המשקה האלכוהולי הכי טעים שיש.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏13/12/07
  14. לא מצאתי כינוי Member

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    2,890
    לייקים שהתקבלו:
    1
    שאלה לחובבי הבירות:
    מישהו פעם שתה את warka? אני לא חובב גדול של בירות, אבל מידי פעם כדי לחזק את הראש אני שותה איזה 2-3 בירות אחרי וויסקי/וודקה, אבל הבירה הזאת, הבירה הזאת היא באמת משהו מיוחד. כל כך אהבתי אותה ששתיתי שישייה בלי למצמץ. בירה נפלאה תוצרת פולין. ניתן להשיג אותה בארץ?
     
  15. Gass12 Member

    הצטרף ב:
    ‏8/4/07
    הודעות:
    7,339
    לייקים שהתקבלו:
    468
    מין:
    זכר
    בקבוק וויסקי Swing של Johnnie Walker
    המתין לרגע הזה...להיפתח ! לחיים יונייטד אהובתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx

    1:0 נגד החלאות באנפילד המפחיד
     
    נערך לאחרונה ב: ‏16/12/07