דיון האירוחים - רוסיה תארח את מונדיאל 2018

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י צהוב שחור בנשמה!!!!, ‏13/4/09.

1. Carlo Zampa Member

אחד הימים השחורים של עולם הכדורגל.
    שימותו אופ"א\פיפ"א.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה מה שאני אומר אלכס. היו לפני פתיחת המשחקים בסין מספיק סיפורים על איך השלטונות שם מתנהגים כלפי האזרח הפשוט. היות שסין 'מתפתחת' לעולם המערבי וכסף תמיד היה ויהיה חשוב כולם הסתכלו לצד השני. אין מה לעשות פוליטיקה היא משחק מלוכלך...

כבר לפני שבועות אחרים היה ברור שפוטין יתן לבלאטר את מה שירצה. כל פרשות השחיתות בפיפ"א לא עזו לי דבר כי בראש הפירמידה עדיין עומד מאפיונר מהסוג הגרוע ביותר. כמו שאני אומר, תמיד שם המשחק היה כסף וכח, אבל נראה שבלאטר עבר את כל הגבול. מה גם שהוא הורס את המשחק בעצמו ואת זה אני ממש לא יכול לסבול. ההתנהגות הילדותית שלו כנגד שינויים שיעשו רק טוב למשחק פשוט מאסו עליי.

בסופו של דבר חוקי המשחק תמיד היו כאלה רק עכשיו ארוח המשחקים הולך למדינות עוד יותר מושחתות ממדינות המערב.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממה שהספקתי לראות הבעיות הגדולות הן:

נסיעות ממקום למקום שלא בטיסות (בטיסות 2-3 שעות זה בסדר גמור)
    נמלי תעופה בעייתיים
    כמות מועטה מדי של חדרי מלון וגם לא ראיתי שהם הולכים לעשות מלא חדרים...

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה נראה לך ש-20 אלף איש יטוסו לקטאר?! במקסימום של המקסימום 7-10 אלף ישראלים. ותאמין לי שאם יהיו בקשות של כמות כה גדולה האינטרס של פיפ"א ושל קטאר עצמה יהיה לאשר, בוא נזכור שקטאר עם כל הכבוד זו עדיין לא עיראק,סוריה,לבנון,איראן מבחינת היחס לישראל..

5. alexshw Member

עוד דוגמא, היא ארגנטינה של 78.
    שלטה שם חונטה שהעלימה, למעשה שחטה, 30 אלף אנשים.
    גם כן שלטון הרבה יותר גרוע מהשלטון הנוכחי ברוסיה.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי מה שאני מבין בהולנד יש הכי הרבה חופש עיתונות? נו, על זה דיברתי. הכי חשוב שבלאטר יכניס לכיסו הפרטי הכי הרבה כסף וכמובן שהוא יעשה 'היסטוריה'. אני כבר אומר לכם עכשיו שנהיה תקועים איתו לעוד קדנציה הרי ברור שהוא יקנה את שלטונו כפי שעשה בעבר.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו, הנה שכחתי דוגמא מצוינת. אני יכול להגיד לך שיש גם מספיק הוכחות שארגנטינה עלתה לגמר בגלל ששיחדה את שוערה של פרו. בקיצור, אם אז זה הלך למה בשנים 2018 ו-2122 לא? היום בעידן האינטרנט וכל הבלאגן מסביב כולם מדברים בגלוי על הדברים האלה. ב-1978 אפילו עוד לא היה לנו טלוויזיה עם צבע בארץ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

8. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

אני לא מבין, בברלין של ימי הנאציזם לא אירחו משחקים אולימפים? כאילו שהעניין הזה הוא חדש.

ושי, הסתבכת עם כמה חבר'ה פה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏3/12/10
  9. 亚历山大帕托 Member

לא הייתי מודאג מזה יותר מדי במקומך.

10. 亚历山大帕托 Member

11. SeRgInHo Member

12. דנידין Member

בואו לא נחיה בבועה שכל דבר צריך להיות דמוקרטי. זה לא עובד ככה בארגונים וחברות פרטיות. לכל חברה יש בוס ואיתו צוות שיחד מחליטים החלטות שהכי ריווחיות לחברה. פיפ"א היא לא מדינה דמוקרטית והיא לא אמורה להיות, אלא מדובר בחברה עיסקית שרוצה לעשות רווח גדול ככל האפשר. כמובן שבכל אירוח בכל מקום בעולם הם יעשו רווח יפה, גם בהולנד וגם באנגליה, אך אם יש מקומות שמוכנים לשלם יותר על אירוח, אז בואו לא ניהיה נאיבים - ברור שזה המקום שהחברה תבחר בו. זה תמיד כסף, זה תמיד היה כסף ותמיד יהיה כסף. לא רק בכדורגל, אלא לצערנו בכל דבר.

13. קרלס פויול5 Member

טוב אז פיפ"א החליטה לתת למעצמה רוסיה לארח, זה די מובן בסה"כ, כי קצת מוזר שמעצמה כזו לא אירחה מעולם ואם לארה"ב מגיע, גם להם. בקשר לקטאר, זה די מובן אם אנחנו מסתכלים על המטרה העיקרית של פלאטיני שזה להביא את המונדיאל למקומות חדשים(מזרח תיכון). ע"פ זה אני חושב שאין מנוס מכך שב2026 זו תהיה אוסטרליה, רשמית היא אולי שייכת לאסיה אבל היא האוקיינית היחידה שיכולה לארח ואוקיאניה זו היבשת היחידה שעוד לא אירחה.

14. alexshw Member

יש סבב יבשות.
    כפי שראינו שאסיה ואוקיאניה באותו סבב.

15. Ampelmann Member

אתה רציני? לא שאני מחפש לסנג'ר או לקטרג על רוסיה, אבל הם מתחייבים לעם שלהם שלפחות איצטדיון אחד יהיה בסיביר ואחד בגבול עם אסיה- אנחנו מדברים על מרחק של 8 שעות טיסה מסנט.פיטס, שלא נדבר על ימי נסיעה שלמים ברכבת. זה מה שאיתו אמורים עשרות אלפי אוהדים ונבחרות להתמודד באמצע טורניר כשיש להם 3-4 ימים בין משחק למשחק?

אבל אל לנו לקטר... the damage is done ועכשיו צריך להתחיל להתרגל לרעיון של מונדיאל במדינה ענקית שיכול לפתוח את רוסיה לעולם ולקדם עוד יותר את הכדורגל הרוסי המתחזק.

דנידין- הטענות הן נגד שחיתות, לא נגד חוסר דמוקרטיה. כלומר, שלכאורה (אני מקווה שבניגוד לפורום האנגלי אתה מבין פירוש המילה לכאורה) הנציגים לא בחרו לפי מה שטוב לאוהד הכדורגל העולמי ולארגון עצמו, אלא קיבלו שוחד בתמורה להצבעה. לכאורה.

על הדרך, אני אגיד גם שאני חושב שיש כאן מקום לבדוק מה העולם חושב. הצרכן העיקרי של המונדיאל הם 500 מליון אירופים -300 מליון ד.אמריקאים (לא סגור על המספרים, אבל בערך). ההרחקה של המונדיאל פעם נוספת מהאירופים גורמת לפיחות במעמד המונדיאל באירופה, כלומר, בהפניית הגב לצרכן העיקרי. אז נכון שמונדיאל כמו ד.אפריקה ורוסיה, שיגיע למסכים בשעות נורמליות, עדיף על 2002 במזרח אסיה, אבל החסרון של התחושה שכל העם יכול לצאת ולחוש חגיגה ברחובות כמו שהיה בגרמניה ב-2006 וביורו הוא עוד מסמר גדול בארון של כדורגל הנבחרות המדלדל.