בקשר לאוכל הטורקי - אני זוכר מביקוריי בגרמניה ואוסטריה שהדונר, שזו הגירסא הטורקית של השווארמה שבאה עם עוף במקום עם בקר/כבש ומוגשת בד"כ גם עם רוטב שמנת שמוסיף המון, הפך כבר לחלק מהמטבח הגרמני לכל דבר. גם באנגליה הוא הולך חזק?
כששהיתי בברמינגהאם יצא לי לטעום מן האוכל הודי, אכן אוכל משובח מאוד. גם איטלקי יצא לי לאכול, אבל ההודי לוקח ללא עוררין. רודס גם הזכיר פה את הJACKET POTATO, גם מנה שאהבתי מאוד. ממלא וממש טעים, אם אני לא טועה הזמנתי מנה עם שעועית וממש רציתי עוד, אף על פי שזאת מנה ממש גדולה. המסעדה הזאת היא ליד רחבה של הופעות רחוב, בכלל הנאה צרופה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אני מניח שזה היה בלתי נמנע, אז הנה הרשמים שלי מלונדון. ובכן, קודם כל בתור אחד שחרש את הציר מחוץ לליין מפתיע אותי לשמוע שיש שם מסעדות טובות, אני לא הצלחתי לזהות בין הקבאבים השונים ולכן לא טרחתי לעצור ביותר מדי. האוכל העממי האנגלי מבחינה היסטורית אולי לא נוצץ, אבל ההתחזקות הקוסמופוליטית של לונדון לא רק שהביאה טעמים נהדרים ללונדון (עיר שבכל פינה אפשר למצוא אוכל נהדר), אלא גם יצרה שפים מקומיים שנחשבים לאליטות בקנה מידה עולמי, כמו גורדון ראמזי שמוכר לכם אולי מתכנית הריאליטי המשעשעת "מטבחי הגהינום" (הוא נתן זהבי של האוכל, רק יותר עצבני ומניאק), יש את ג'יימי אוליבר וכו'. כך שהסטיגמה הזו גם כן די נשברה. מחוץ למשחק, ובכן - מחוץ לליין היה קרנבל שלם לפני המשחק מול סביליה. כמובן שהתחלתי בסיור מרצ'נדייז ואז נכנסתי לפאב (אגב, בימים של משחק אפשר להיכנס לפאבים הסמוכים לפני המשחק רק בהצגת כרטיס בכניסה, לפחות בליין זה כך, שתדעו). אחרי כמה פיינטים נחמדים של קארלינג וקרוננברג (בירה מצויינת שחבל מאוד שאין בארץ), הרגשתי את המאנצ'יז מתחיל ויצאתי לחפש מזון. אני מאוד אוהב את הפשטידות עם הבשר אבל לצערי לא היו, אז הלכתי על המבורגר. זה לא מושקע כמו מוזס, אבל זה פשוט בצורה גאונית - שתי פרוסות לחמניה קרות עם גבינת צ'דר, המוכר מניח לך קציצה ומשאיר לך ללחוץ את הלחמניה, החום של הקציצה ממיס את הצ'דר, מוסיפים את הרטבים ולא שוכחים להתרחק מהויניגר המזעזע, פשוט וטעים. אכלתי כמה פעמים בפאבים/מסעדות שכאלה, זה סוג של הימור אם לומר את האמת. ליד הסבן סיסטרס אכלתי צלעות כבש שהיו ממש מצויינות עם פירה ואפונה כמו שסטרטפורד סיפר עליה (זה פשוט נקרא "רוטב", אין לי מושג ממה זה ולא היה לי נעים לשאול), יחד עם בירה עלה לי 7 פאונד שזה די זול במונחים של מסעדה בלונדון. מצד שני אכלתי איזה ערב במשחק של יונייטד - רומא באיזה פאב במרכז, אכלתי מין טוסט כזה (לא זוכר עם מה) עם טבעות בצל והיה סתמי... סטייל המאש. ולא זול. פשטידה אכלתי במקום אחד וזה במסעדה בסטמפורד ברידג'. הקטע הבאמת מצחיק היה כשחיכיתי לאוכל ובינתיים שעמם לי אז רציתי להוציא איזה ספר לקרוא ושלפתי אותו מתוך התיק עם השקית היחידה שהייתה לי - השקית מהמגה-סטור. קלטתי איזה נערה ועוד איזה בחור דופקים בי מבט זועף, חייכתי והחזרתי את השקית לתיק. המסעדה הזו, אגב, היא מסעדה "עממית" במחירים לא עממיים בכלל, לוותר. אני אכלתי שם רק כי הבטן קרקרה לי וידעתי שייקח לי זמן להגיע למקום עם אוכל. על המסעדות ההודיות כבר אמרו הכל. חובה פעם אחת לפחות בטיול. לגבי פאסט-פוד, במקרה שלי לא הייתה ברירה אז נאלצתי לאכול, אני כבר שנתיים שתהליכים של חוסר הערכה על גבול הסלידה מפאסטפוד אחרי שבעבר הייתי יכול לפתח על זה תזונה, על פיצה אני לא משתגע, מקדונלדס אכלתי פעם אחת בטיול שלי - בן דוד שלי השביע אותי לא לנסוע לוויגאן (ב-3-3 שלנו מולם) ביום של הטיסה שלי חזרה, הייתי עוד צריך לקחת לפנות ערב רכבת לסטנסטד. אז נסעתי לליין וישבתי ב-Corner Pin המפורסם, דיברתי איזה שעה עם הברמן (לא צריך באמת להסביר את מי הוא אוהד, נכון?), בשעה שלפני המשחק ראיתי את תכניות ההכנה למחזור הפשוט נפלאות של סקיי, ועוד ב-HD, וכמובן שתיתי, עוד ועוד ועוד, בסופו של יום אחרי המשחק ניסיתי לקום ופתאום המאנצ'יז נחת עליי במכה (יחד עם תחושת ריחוף מאיימת), שתיתי 7 פיינטים רצופים של סטלה (שיא אישי עד כה) והרגשתי את הבטן מקרקרת, יצאתי בידיעה שיש מקדונלדס בהמשך הרחוב, זה נראה כל כך רחוק... במקדונלדס עצמו קצת דיברתי שטויות עם המוכרת, היה ממש לא טעים אבל לפחות מילא את הבטן. איחרתי הביתה והגעתי בחצי שעה איחור לשדה תעופה (בערך שעה וחצי לפני ההמראה). בורגר קינג אכלתי איזה לילה כשכבר לא נשאר כלום פתוח וגם כן לא היה מציאה. KFC הפאסט פוד היחיד שנהניתי בו והלכתי אליו איזה 4 פעמים בטיול. יש להם ארוחה בשם Wicked Zinger Meal, שני פולקע חריפים, שניצל-בורגר, צ'יפס ושעועית מדהימה ברוטב, כל אחד מהמרכיבים קטן אבל זה יושב מושלם בבטן ופשוט טעים. ביום אחר חיפשתי דרך להימלט ממרכז העיר שהמה אדם, אז עשיתי דבר הכי ספונטני שיכולתי - פשוט ירדתי בפיקדילי או לסטר, לא זוכר כבר, לא הסתכלתי בכלל לאן אני הולך ועליתי על הטיוב הראשון שהגיע. הסתכלתי במפה על הטיוב לאיזה כיוון אני נוסע, ובחרתי את התחנה עם השם שהכי הדליק אותי - Queen's Park. איזור נטול מסעדות כמעט אבל הייתה שם איזה מסעדת פיוז'ן-סינית כזאת שהיו נחמדים ולמרות שסגרו (כבר הייתה שעת צהריים מאוחרת וכידוע זה לא כמו בארץ, יש להם הפסקה של איזה שעתיים) נתנו לי להזמין, הקארי נגמר להם אז הזמנתי נודלס כאלה עם ג'ינג'ר, היה טעים מאוד ועל האדיבות שלהם שנתנו לי להיכנס נתתי להם טיפ מוגדל. אה, Pret a Manger. זה כמו ארומה, רק טעים, ובריא הרבה יותר. ה-כ-ל שם מיוצר על ידיהם בלבד! ומחומרים טבעיים בלבד כלומר בלי חומרים משמרים למיניהם וצבעי מאכל למיניהם. הם עושים קפה מצויין, יש להם סנדוויצ'ים נהדרים וכל מיני דברי מתיקה שהם מכינים מחומרים טבעיים ולפעמים לא תאמינו שמשהו מורכב ממשהו שהוא ממש בריא לכם, למשל חטיף שוקולד פאדג' כזה מכל מיני דברים טבעיים כאלה שהיה פשוט מעולה. אפילו שתייה מוגזת יש להם בפחיות יפות כאלה, ממש מיץ טבעי מוגז ותתפלאו איך זה שם כל קולה או פאנטה בכיס. אתם כנראה לא תצאו משם מפוצצים אבל זה חטיף מצויין ויכול לשמש כארוחת מעבר שכזו למי שמתכנן ארוחת ערב כבדה למשל או להיפך - רוצה לאכול משהו קל לערב. בלי קשר זה בית קפה מצויין, יש שם עיתונים למכביר ולא ראיתי סניף אחד שלהם שלא היה נעים לשבת בו. לגבי בירות, פתחתי דיון אלכוהול, אז סלחו לי על ה"copy-paste": הפייבוריטס שלי הם סטלה, סמואל אדאמס (בירה כמו שבירה צריכה להיות), ניוקאסל ופאולנר. בדרג ב' שלי יש את וויינשטאפן, הוגארדן, וגם טובורג רד שלא רע בכלל מחבית. תוסיפו את קרוננברג וקארלינג שלצערי אין בארץ. גם באדווייזר טובה, אין לי מושג איזה מהם שתיתי באיטליה אבל היא הייתה מצויינת. אני גם מאוד אוהב וויסקי אבל אם אני אתחיל פה זה באמת לא ייגמר.
ה- DONER KEBAB אכן תפס חזק באירופה, אבל באנגליה לא מגישים אותו עם שמנת בפיתה (לפחות איפה שיצא לי לאכול). היוגורט מגיע במנה של האיסקנדר בצלחת. מה שזכור לי מה- DONER KEBAB בגרמניה הוא הכרוב ששמים. Fergie's Legend, את הג'קט פוטטו אכלת במקרה ב- Covent Garden? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
כן, Covent Garden זה המקום. ב2005 אכלתי שם וראיתי הופעה של איזה חנוך רוזן, שמנמןו דומה קצת לצ'רלי צ'פלין, משהו נחמד, אחרי שנה חזרתי ואותה הופעה, בדיוק אותה הופעה של אותו בנאדם! אולי עוד אנשים חזו באיש? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
איזה מעאפנים אתם, קצת פטריוטיות אנגלית.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/48/ShepherdsPie-closeup.Xxx/560px-ShepherdsPie-closeup.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/68/Bangers_and_mash_1.Xxx http://www.davidlebovitz.com/archives/img/0306/stilton.Xxx
שכחת לשים תמונה של הקינוח הנהדר ,קראמבל, אחד הדברים הטובים שיצאו מהמטבח הבריטי. ניתן לקנות אבקה בכל סופר גדול, חותכים כל מיני סוגי פירות כמו שזיפים,תפוחים,תותים,בננות ועוד, מכניסים לתנור לאפייה, מוציאים ומגישים עם כדור גלידה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://mrsmarv.files.wordpress.com/2007/09/dutchapplepiesquareblog.Xxx
באמת שאין על הגוד אולד פאשנד: http://www.freefoto.com/images/09/07/09_07_52---Fish-and-Chips_web.Xxx אני יכול לאכול את זה כארוחת בוקר, צהריים וערב כל יום בחיים (הקצרים, כי זה לא הכי בריא..) שלי.
קובנט גרדן מציע כמה מסעדות נחמדות, אבל האטרקציה היותר מעניינת באיזור היא הפאבים כמובן... אני אישית מאוד אהבתי פאב מסויים שנמצא ממש ממש קרוב לתחנה עצמה,יש בו 2 קומות כשהעליונה משמשת כמסעדה. אני לא זוכר איך קוראים לו אבל יצא לי לראות בו את המשחק העצוב בין אנגליה לקרואטיה, וכמובן שהמשקה הטוב ביותר וכנראה גם הנצרך ביותר בכל רחבי לונדון הוא הבירה, אני אישית מעדיף את הטטליס/טלטיס שלצערי לא הצלחתי למצוא בארץ... מבחינת אוכל לצערי הרב אני לא מתחבר לפיש אנד צ'יפס, אני ממש לא אוהב את הרעל המטוגן הזה. מסעדה שכן אהבתי היא ה"ווגאמאמה", מסעדת נודלס ממש נחמדה, באווירה טובה ואוכל טוב במחירים סבירים (יצא לי לאכול בסניף שקרוב ללסיטר סקוור), ועוד מסעדה מאוד טובה נמצאת ממש ממש מול מוזיאון אוניית הקרב (בלפסט HMC אם אני לא טועה), זו מסעדה די יקרה והמבחר שם די זהה למבחר בארץ, אבל אם להיות כנים אנגליה לא מציעה איזה משהו חריג בתחום המזון, הכל אותו דבר כמעט פה ושם ככה ש....
פיש אנד צ'יפס אכן מקצר את החיים ,אבל ישנם מקומות שהמנה היא פשוט מעדן (כמו למשל ,בהיטון פארק ,מנצ'סטר ) ובתוספת רוטב קארי חם על הצ'יפס והדג שספגו לפני גם ויניגר ,אוי נהיה לי תאבון . הבן שלי חולה על המנה הזאת ,וחמתי מכינה לפחות פעם בשבוע ,כמובן שהיא קונה גם דגים מובחרים למנה בטיב טעם הנפלא . מהמטבח האנגלי התאהבתי גם ב-שפרדס פאי -סוג של פשטידה עם בשר טחון ופירה,אישתו של פיטר (סטרטפורד האמיתי ) היא המומחית למנה הזאת . הודי , תורכי , קפריסאי , פאקי ,מנצ'סטר עמוסה במסעדות נהדרות אני מעדיף תמיד ובכל סגנון את מנת הפירות ים של כל מטבח (שרימפסים ,קלאמרי, ועוד ) עוד מנה הודית נפלאה- קורמה (רוטב קארי מתקתק ,בשילוב קאשיו וקוקוס ) בתיאבון.
WAGAMAMA, אחת המועדפות עליי בלונדון. המנות המומלצות : יאקי סובה, צ'יקן ראמן, צ'יקן קאטסו קארי וזה לא רק נודלס, יש גם מנות שמגיעות עם אורז, מנות של קערת מרק ענקית עם גריל צ'יקן , סושי ועוד כל מיני דברים. מה שטוב שם זה שהמחירים סבירים והאוכל מגיע ממש מהר !
האוכל באמת מגיע מהר, אבל זה די תלוי במקום ובתקופה... לפני שלושה שבועות הייתי בסניף שבלסיטר ולמרות שהמקום היה די עמוס האוכל הגיע ממש מהר, בקיץ של שנה שעברה ישבתי בסניף שליד סוהו שהיה מפוצץ לגמרי באנשים ושם זה לקח קצת יותר. ובכל מקרה בהשוואה לרוב המסעדות השירות בוואגאמאמה באמת יותר מהיר... אני אישית מאוד מאוד את הצ'יקן צ'ילי מאן וגם המרק עוף ממש טוב, אני לא זוכר בדיוק איך הוא נקרא אבל הוא מגיע בתבנית של קוקוס עם עוף ונודלס פשוט תענוג... ואסור לשכוח שהרשת לא שכחה היכן היא ממוקמת ועל כל ארוחה מקבלים כמובן תה ירוק בחינם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
אתה בוודאי מתכוון לצ'ילי ראמן, כמו הצ'יקן ראמן רק יותר חריף. אני בד"כ הולך לסניף ב- Norris Street ליד פיקדילי או לסניף ב- Kensington High Street. שמעתי גם שהבעלים של הרשת פתח איזה רשת מסעדות איטלקיות, אבל אני לא זוכר את השם.