דיוויז'ן 1: הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Julian Joachim, ‏6/10/03.

1. Hammers Fan Member

למה לא?

דיויד ג'יימס עד עתה מוכיח בעקביות שהוא שוער שנעקר מהפרימיירשיפ, והוא גדול על החלוצים של הניישונווייד, זה שהוא היה נאמן בקיץ והסכים לרדת איתנו ליגה הופך אותו לשוער פחות טוב?

הוא אולי לא צריך להיות המס' 1 בין הקורות של אנגליה, אבל בוודאי ראוי להיות בנבחרת.

אסור לשכוח שהפרימיירשיפ איבדה את תקוותה בשוערים על טהרת אנגליה. אם תעבור על רשימת השוערים הבולטים תמצא רק זרים. שאני חושב על שוערים מובילים בפרימיירשיפ עולים לי בראש רק שמות כמו האוורד, פרידל, קלר (ארה"ב), ליימן (גרמניה), קודוצ'יני (איטליה), ניימי (פינלנד), ואן דר סאר (הולנד), גיבן, קיילי (אירלנד), דודק (פולין) וכו' וכו'...

היחיד ששווה להזכיר הוא פול רובינסון, וחוץ מזה אין לאריקסון ממש מה לחפש בליגה הבכירה בעמדה הזו.

ג'אמו שוער עם ניסיון, אבל לא זקן מדי, נמצא במצב גופני הטוב ביותר בקריירה, שיפר אספקטים במשחק שלו בשנתיים-שלוש האחרונות בשקט בשקט, היציאות הנוראות שלו לכדורי גובה מימי אנפילד ו-וילה פארק רודפות אותו, נוצרה לו סטיגמה של שוער שפוחד לצאת מהשער וחבל.

אני בטוח שאם הוא היה עומד בשער הנבחרת בקיץ 2002 במקום סימאן, אנגליה הייתה צועדת עד הגמר נגד הגרמנים...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/12/03
  2. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש גם את כריס קירקלנד שנראה טוב מאוד עד כה, בניגוד לרובו שנראה חלש העונה (ראיתם את הגולים שהוא ספג מול פולהאם??? אני יכול לעצור את זה...). אבל בגדול אתה צודק.... לדעתי עוד משהו שסוון צריך לעשות הוא לבדוק את חלוצי דיוויז'ן 1 כמועמדים לנבחרת. בכל זאת יש שם שחקנים טובים כגון ג'רמיין דפו, דארן האקרבי ונוספים (איך היירווד מהפטישים?), שלבטח יכולים להתחרות עם אמיל הסקי על מקום בסגל.

3. ArsenalFan Member

לי ממש לא. דיוויד ג'יימס הוא שוער שיכול לתפוס יום גדול, וכבר היו לו לא מעט כאלה בקריירה, אבל שוער יציב הוא בוודאי לא, והשערים שהוא חוטף הם לא פעם ולא פעמיים טיפשיים ובאשמתו. הוא לא הבסיס ליציבות בשער של נבחרת אנגליה.

מצד שני, אתה צודק, אין הרבה יותר טובים בפרמייר ליג, גם פול רובינסון לא כזה שוער גדול, ולאנגליה יש רק את כריס קירקלנד וסטיוארט טיילור כתקוות לעתיד בשער, ואף אחד מהם לא עומד היום בקבוצה שלו באופן קבוע (גם ככה רוב הזמן הם פצועים).

ג'רמיין דפו כישרוני יותר מרוב השחקנים בנבחרת, אבל כל עוד הוא לא ישפר את ההתנהגות שלו, הוא יכול לשכוח מהנבחרת.

4. Julian Joachim Member

לא צריך להספיד את רובינסון בגלל שהעונה הנוכחית שלו היא בינונית. בכל זאת ברור לכולם שיש לו הרבה פוטנציאל ובניגוד לשאר השוערים שהזכרת הוא גם הוכיח את זה בגיל צעיר מאוד.

בנוגע למונדיאל, בדוגרי אני חושב שלכולם ברור שנייג'ל במקום סימן בשער היה נותן לאנגליה לפחות עוד שלב אחד. נייג'ל עוד בכל זאת היה בכושר.

5. Hammers Fan Member

זה נכון שיש לג'אמו את הפאקים שלו, ושלפעמים הוא חוטף שערים טפשיים, אבל בסך הכל האוהדים מתים עליו, הוא שוער מצויין. ומעבר לכך, הוא גם מנהיג בהגנה, מן מאמן על הדשא, וזה מצויין עבור הנבחרת לדעתי.

שוב, אני לא בעד לתת לג'יימס את אפודת השוער הראשון של אנגליה, אבל הוא חייב להיות בסגל, אין אלטרנטיבה לשוער מנוסה שנמצא בשיאו כמוהו בפרימיירשיפ.

גם נכון. גם עם חלוצים אנגלים יש בעיה בפרימיירשיפ, ואולי יש מקום לפנות לליגת המשנה בניסיון למצוא פתרון. כמו שאמר ארסנלפאן, לא הייתי ממליץ על ג'רמיין לנבחרת, הגישה שלו על הפנים, כל עוד הוא ימשיך לחשוב שהוא יותר חשוב ממועדון כזה או אחר (אני לא בטוח שהבעיה שלו תשתנה גם לאחר שהוא יעזוב בינואר) אין לו מקום בנבחרת.

דארן האקרבי חולל ניסים עד עכשיו בנוריץ', בהחלט יש לו מקום בסגל של סוון. הרווד בינתיים נראה מצויין והוא פורה מאוד בהתקפה (19 שערים עד עכשיו העונה), אבל אני בספק אם הוא מתאים לנבחרת, הוא חלוץ שמאוד תלוי בקישור שמאחוריו, לעולם לא תמצא אותו לוקח כדור מהאמצע ויוצר לעצמו את המצבים, אפשר לומר שהוא חלוץ סטייל אמיל הסקי, רק חד יותר ליד השער.

בכלל בנושא ה"אנגליות" בפרימיירשיפ אפשר להעמיק את הבעיה עוד יותר- אין מנג'ר אנגלי אחד ראוי בליגה הבכירה חוץ מסר בובי רובסון. הליגה איבדה את אמונתה גם במאמנים האנגלים, וזה חבל יותר מבעיית השוערים והחלוצים לדעתי. כשהקבוצות המובילות בפרימיירשיפ נותנות את הכסא החם למאמנים כמו ונגר, פרגוסון (אם ממש מדייקים באנגלים ולא שאר הבריטים), הוייה, ראניירי וכו', אפשר לחפש את הכשרונות האנגלים בתחום האימון גם כן בליגת המשנה.

ככל שבוחנים את הבעיה יותר ויותר, מגלים כמה הזרים השתלטו על הפרימיירשיפ, אפילו לעיתים בתחום הניהול (צ'לסי ואולי בקרוב גם לידס). קשה לומר אם זו תופעה חיובית או לא, אבל בכל אופן זו עוד סיבה לתת קרדיט לדיוויז'ן 1.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/12/03
  6. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

במקרה ראיתי את המשחק הזה אתמול בפוקס ספורטס, והיה אחלה של משחק. הרמה הטכנית לא היתה גבוהה מדי, אבל כל-כך הרבה שחקנים שדיממו אחרי תאקלים לא ראיתי כבר הרבה זמן. ובנוסף זכיתי לראות את דניס וייז מספק מסירה מופלאה לטים קאהיל בגול השני, צ'יפ נפלא מחוץ לרחבה ששם את קאהיל שהיע מאחור לבד מול השוער וקאהיל נגח קטנה פנימה. דניס עוד לא שכח את המשחק http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx !!!

7. ArsenalFan Member

סיכום הבוסקינג דיי בליגה הראשונה

נוריץ' 1- נוטינגהאם פורסט 0
    כבר לפני המשחק, מוליכת הטבלה קיבלה חדשות טובות. אחרי שבועיים מלאי ספקולציות ואי בהירויות, הוסכם סופית כי דארן האקרבי יעבור באופן קבוע לנוריץ' ממנצ'סטר סיטי, אחרי שכבר היה מושאל לקבוצה. חלוץ נוסף לסגל עשיר החלוצים של נוריץ'. האקרבי היה ביציע בקארו רואד במשחק המאוחר של המחזור לעודד את חבריו החדשים-ישנים, ובדקה ה-14 ראה גם את יריבו על המקום בהרכב, מתיאס סוונסון השוודי שהגיע מצ'רלטון בהופעת הבכורה הביתית שלו כובש את שער הניצחון לקנריות, ומשאיר את הקבוצה של נייג'ל וורת'נגטון במקום הראשון גם אחרי הבוקסינג דיי. תיקו במשחק מחר בדרבי, ונוריץ' תסיים את 2003 בראש הטבלה.

ווסט ברומיץ' 1- דרבי קאונטי 1
    ווסט ברום מתקשה לחזור ליכולת הטובה שלה, ושוב לא הצליחה לנצח משחק ביתי, הפעם מול דרבי מהתחתית, יריבתה מהמידלנדס. דרבי הייתה טובה יותר ברוב שלבי המשחק, ואף הגיעה למצבים לא מעטים, אך ראסל הולט היה המצטיין במשחק ושמר על רשת נקייה, עד הדקה ה-86 בה נראה היה כי האיילים חוזרים הביתה עם 3 נק'. קאנדידו קוסטה העלה את דרבי ל-1:0 מפתיע בבעיטה מ-16 מטרים, אך בדקה ה-90 הבאגי'ס הצליחו לסחוט את הנקודה תודות לשער שוויון של הדני תומאס גארדסו, שדחק מקרוב אחרי נגיחה של רוב הולס. ווסט ברום נשארת במקום השני.

ווסטהאם 1- איפסוויץ' טאון 2
    המשחק המרכזי של הבוקסינג דיי התקיים בלונדון, באצטדיון אפטון פארק לעיני 35,000 צופים, במפגש הצמרת בין ווסטהאם לאיפסוויץ'. בדקות הראשונות של המשחק הפטישים לחצו יותר, אך במהלך המחצית הראשונה המשחק כבר התאזן, ואיפסוויץ' אף הגיעה למספר מצבים, כשהבולט בהם הייתה בעיטה מחוץ לרחבה של שפקי קוקי, אותה דיוויד ג'יימס עצר, אך המחצית הסתיימה ללא שערים. אך כבר בפתיחת המחצית השנייה, המקומיים עלו ליתרון. מרלון הרווד במבצע אישי עבר שני שחקנים ומצא בכדור מדוד את ג'רמיין דפו (שבדרך ל-5 משחקים נוספים בחוץ) חופשי ברחבה, והחלוץ המוכשר לא התקשה להבקיע, 1:0 לווסטהאם בדקה ה-49. 10 דקות אח"כ, ג'ו רויל ביצע את מה שהתברר כמהלך של המשחק: החלפתו של טומי מילר בספרדי פאבלו קוניאגו. קווין הורלוק הכשיל את קוניאגו ברחבה בדקה ה-70, והספרדי עצמו כבש את הפנדל והשווה ל-1:1. 9 דקות אח"כ הושלם המהפך, כשההולנדי מרטיין רויסר (שגם הוא נכנס כמחליף) מצא את הרגל הימנית של קוניאגו שג'יימס לא יכל לה, 2:1. אחרי ההפסד הביתי בדרבי לנוריץ', איפסוויץ' חוזרת ממזרח לונדון עם 3 נקודות יקרות, ונשארת רביעית, ווסטהאם מידרדרת לשמיני.

קובנטרי 0- שפילד יונייטד 1
    ניצחון חשוב לניל וורנוק ולבליידס בהייפילד רואד, מקום בו יריבתם לצמרת ווסט ברומיץ' הפסידה רק לפני שבוע. פנדל של ג'ק לסטר בדקה ה-56 נתן לשפילד יונייטד את 3 הנקודות החשובות, וניצחון במשחק החסר שבוטל בשבוע שעבר עקב מזג האוויר יעלה אותם למקום השני.

רדינג 0- ווימבלדון 3
    15,000 צופים ראו במדייסקי סטדיום הפתעה גדולה, כשרדינג הגיעה לשפל חדש במשבר שעובר על הקבוצה בשבועות האחרונים- הפסד ביתי לאחרונה בטבלה, ווימבלדון-מילטון קיינס, 0:3. זהו ההפסד השלישי ברציפות לקבוצה של סטיב קופל, באותה התוצאה. לדונס כבשו וויד סמול (9), דין לווינגטון (23) וג'ואל מק'אנוף (81), בניצחון החמישי בלבד של ווימלבדון העונה.

תוצאות נוספות
    סנדרלנד 3- ברדפורד 0
    וויגאן 1- רות'רהאם 2
    קרדיף 0- וולסול 1
    קריסטל פאלאס 0- מילוול 1
    קרו 3- ברנלי 1
    ג'ילינגהאם 1- ווטפורד 0
    סטוק 1- פרסטון 1

צמרת הטבלה:
    1. נוריץ' 49
    2. ווסט ברומיץ' 46
    3. שפילד יונייטד 44 (משחק חסר)
    4. איפסוויץ' 42
    5. סנדרלנד 41
    6. וויגאן 41
    7. פרסטון 39
    8. ווסטהאם 38
    9. רדינג 37
    10. מילוול 36

http://www.teamtalk.com/Images/12171.Xxx
    נייג'ל וורת'ינגטון חוגג חג מולד שמח

http://www.teamtalk.com/Images/football/Pablo.Counago.Xxx
    פאבלו קוניאגו, שניצח את ווסטהאם

http://www.teamtalk.com/Images/16645.Xxx
    סטיב קופל, ימים קשים ברדינג

משחקי מחר:
    14:00 נוטינגהאם- ווסטהאם
    15:00 ווטפורד- קרדיף
    17:00 ברדפורד- קובנטרי
    ברנלי- סטוק
    דרבי- נוריץ'
    איפסוויץ'- קריסטל פאלאס
    מילוול- ג'ילינגהאם
    פרסטון- קרו
    רות'רהאם- סנדרלנד
    שפילד יונייטד- וויגאן
    וולסול- רדינג

יום שלישי, 21:45, ווימבלדון- ווסט ברומיץ'.

8. ArsenalFan Member

סיכום מחזור הכריסמס השני של הליגה הראשונה (קצת באיחור, אבל העדפתי לחכות עד המשחק של אתמול בערב).

דרבי קאונטי 0- נוריץ' 4
    כריסמס מצוין למוליכת הטבלה, אחרי ניצחון חוץ משכנע בפרייד פארק ביום ראשון, ופתיחת פער של 5 נקודות בצמרת הליגה. המחצית הראשונה הייתה שקולה ומאופסת, אך למחצית השנייה החניכים של נייג'ל וורת'ינגטון הגיעו עם מלוא התחמושת, והפציצו 4 פעמים: 6 דקות במחצית השנייה עברו עד שקרייג פלמינג העלה את הקנריות ל-1:0. אחרי סדרת החמצות של האורחים, הם כבשו את השני בדקה ה-78, שפירק את דרבי. מקוויי העלה כדור חופשי לרחבה ומוקי מקיי נגח פנימה, 2:0. 3 דקות אח"כ גארי הולט הגביה לרחבה ומצא את מקוויי, ובדקה ה-86 ליאון מקנזי חדר לרחבה, הוכשל, וכבש גם את הפנדל. בסיום- 4:0 לנוריץ'.

http://www.teamtalk.com/Images/8303.Xxx
    קרייג פלמינג, מבקיע השער הראשון

ווימבלדון 0- ווסט ברום 0
    התקופה הרעה של הבאגי'ס ממשיכה, והפעם רק תיקו 0:0 עם האחרונה בטבלה, שכבר הדהימה וניצחה העונה בהות'ורנס. אחרי המשחק גארי מגסון, מנג'ר ווסט ברום, אמר כי לקבוצה שלו חסר מחץ וקילר אינסטינקט מול השער. הדונס סיימו כריסמס מוצלח מבחינתם, עם 4 נקודות מפתיעות, אבל הם עדיין במקום האחרון, 10 נקודות מחוף מבטחים.

שפילד יונייטד 1- וויגאן 1
    שפילד יכלו לעלות למקום השני עוד לפני משחקה של ווסט ברומיץ', אך לא הצליחו לנצח את היריבה לצמרת, וויגאן, בברומול ליין. הבליידס שיחקו ללא מייקל בראון, שעוזב את הקבוצה לטובת טוטנהאם. הפתיחה הייתה בעיקר של וויגאן, אך המצבים אליה הגיעה נתקלו בשוער פטריק קני. ג'ק לסטר העלה את שפילד ל-1:0 בדקה ה-23 בהתקפה מתפרצת בניגוד למהלך המשחק, אחרי בישול של אשלי וורד. אך כעבור פחות מדקה, וויגאן השיגה את השוויון כשניל רוברטס החופשי מצא את נת'ן אלינגטון שהשווה בבעיטה מ-16 מטרים. המחצית השנייה הייתה נחותה באיכותה, וללא מצבים ממשיים, ובסיום וויגאן יוצאת עם נקודה משפילד אך יורדת למקום השישי.

http://www.teamtalk.com/Images/10577.Xxx
    אלינגטון מביא נקודה לוויגאן

רות'רהאם 0- סנדרלנד 2
    צמד של מרקוס סטיוארט- הראשון בדקה ה-30 והשני בפנדל בדקה ה-41- העניקו לחתולים השחורים ניצחון חשוב במילמור גראונד. קבוצתו של מיק מקארת'י חוזרת לעניינים אט אט, והיא כבר במקום הרביעי בליגה.

נוטינגהאם 0- ווסטהאם 2
    אחרי ההפסד הביתי המרגיז לאיפסוויץ', הפטישים חזרו לנצח והפעם בסיטי גראונד של נוטינגהאם המאכזבת שלא ניצחה כבר עשרה משחקים. מרלון הרווד חזר לשחק מול קבוצתו לשעבר, וכבר אחרי 7 דקות מצא את השער. אנדי ריד איבד כדור קריטי למת'יו את'רינגטון, והוא מצא את ראשו של ג'רמיין דפו, שנגח לעבר הארווד- שלא התקשה לקבוע 1:0. אחרי השער, המשחק היה דו צדדי. ווסטהאם הגיעו למצבים בעיקר דרך ג'רמיין דפו והיידן מאלינס, כשאנדי ריד, מועמד לטוטנהאם, מנווט היטב את המשחק של המקומיים, אך מרלון קינג היה בתפקיד המחמיץ בנוטינגהאם. 7 דקות לסיום ג'רמיין דפו, שערעורו על הכרטיס האדום בוולסול נדחה ע"י ההתאחדות, כבש אחרי כדור ארוך של תומאס רפקה את שערו ה-15 העונה.

http://www.teamtalk.com/Images/17847.Xxx
    מרלון הארווד מככב מול קבוצתו לשעבר

איפסוויץ' 1- קריסטל פאלאס 3
    הפסד ביתי שני ברציפות לטרקטור בויס, ודווקא אחרי ניצחון גדול באפטון פארק בבוקסינג דיי. כשג'רמיין רייט כבש לאיפסוויץ' כבר בדקה ה-11 והוריד את איפסוויץ' ליתרון 1:0 במחצית, היה נדמה כי ג'ו רויל יחגוג עוד ניצחון בכריסמס, אך הלונדונים חשבו אחרת, ועלו למחצית השנייה רעבים במיוחד. אנדרו ג'ונסון (61) וג'וליאן גריי (65) ביצעו מהפך בזק, ובדקה ה-81 ג'ונסון הדהים עם השני שלו והשלישי של הנשרים, שיוצאים מפורטמן רואד עם 3 נקודות.

תוצאות נוספות
    ווטפורד 2- קרדיף 1
    פרסטון 0- קרו 0
    ברדפורד 1- קובנטרי 0
    ברנלי 0- סטוק 1
    מילוול 1- ג'ילינגהאם 2
    וולסול 1- רדינג 1

צמרת הטבלה
    1. נוריץ' 52
    2. ווסט ברומיץ' 47
    3. שפילד יונייטד 45 (משחק חסר)
    4. סנדרלנד 44
    5. איפסוויץ' 42
    6. וויגאן 42
    7. ווסטהאם 41
    8. פרסטון 40
    9. רדינג 38
    10. מילוול 36.

בסוף השבוע קבוצות הליגה הראשונה ייכנסו לסיבוב השלישי של הגביע האנגלי. במוקד ווטפורד תארח את צ'לסי, המוליכה נוריץ' תצא לאברטון, קריסטל פאלאס תצא לוויט הארט ליין לדרבי עם טוטנהאם, וג'ילינגהאם תארח את צ'רלטון. מפגשים מענייינים בין קבוצות הליגה: וויגאן- ווסטהאם, קרדיף- שפילד יונייטד ונוטינגהאם- ווסט ברום.

9. Hammers Fan Member

אפשר לומר שהגענו לאותו מצב שהופך את דיוויז'ן 1 לכל כך מרתקת בכל עונה ועונה- כמחצית מהמשחקים העונה שוחקו, והכל צמוד מאוד במאבקים על העלייה האוטומטית, על המיקום בפלייאוף, וגם בתחתית (ווימבלדון לא מרימה ידיים).

בכל ליגה נורמלית התמונה מתבהרת לאחר כמות כזו של משחקים, אבל דיוויז'ן 1 שומרת על הייחוד שלה כשהיא משאירה את כל הסיכויים מעורפלים וקשים לחיזוי...

השאלה היא כמה חלון ההעברות ישנה את תמונת המצב והאם הוא יכול לגרום למהפכים בזכות רכש חכם של קבוצות בעמדות מפתח בליגה?

מישהו רוצה להתחיל בהימורים של העולות/יורדות? חוץ מהעלייה של נוריץ' הכל פתוח בעצם...

10. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

עולות: נוריץ' כמובן - עם כזה קאדר מרשים של חלוצים מי יוכל לעצור את הקנריות.
    כעולה מהמקום השני אני מהמר על ווסט ברום, שנראית לי קבוצה סולידית ביותר עם הרבה שועלי קרבות ותיקים שאף פעם לא קל לנצח.
    וכעולה מהפליי-אוף אני מהמר על ווסטהאם, מכיוון שהכשרון העצום שטמון בקבוצה הזו (גם אם אכן דפו יימכר) חייב להתפוצץ מתישהו. אני חסיד גדול של מת'יו את'רינגטון ומרלון היירווד נשמע לי עד כה כמו אחלה חלוץ מטרה. אני קצת משוחד במקרה הזה כי אני מאוד מסמפט את הפטישים. נקווה שאני לא אביא עליהם את הנאחס הקבוע שלי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/unsure.Xxx

בקשר ליורדות אני לא רוצה להמר, גם מכיוון שהמצב בתחתית צפוף מאוד וגם מכיוון שלא יצא לי לראות אף אחת מקבוצות התחתיתי של דיוויז'ן 1 בפעולה (בניגוד לקבוצות הצמרת שמשודרות בפוקס ספורטס), ולכן אני לא יכול לעמוד על איכותיהן.

11. Hammers Fan Member

אני מאוד מפחד להמר בגלל הנאחס הבלתי מעורער שלי, אבל אני מוכן לקחת את הצ'אנס...

עולות אוטומטיות: נוריץ' שנראית מצויין העונה, עם ובלי דארן האקרבי והשנייה דווקא שפילד יונייטד, שתכפר על העוול שנעשה לה בעונה שעברה, שבה העלייה לחצאי הגמר של שני הגביעים הפילו אותה מהרגליים בפלייאוף ומנעו ממנה את הפרימיירשיפ.

בפלייאוף אני רק יכול לקוות לגמר מחשמל ובלתי נשכח בינינו לבין החיות של מילוול, שבו ננצח כמובן (כל הפסד לדרום מזרחיים וביחוד בקארדיף לא מתקבל על הדעת).

לגבי היורדות אפילו קשה יותר להמר, נראה כי ווימבלדון, גם עם מקנאף, איגמנג וריאו קוקר לא תצליח לשרוד (כמו שברייטון לא שרדה עם בובי זאמורה), גם בראדפורד כנראה לא תנצל בזכות בריאן רובסון.

לגבי שתי היורדות האחרות ההימור קשה הרבה יותר, אני מאוד מקווה שנוטינגהאם פורסט לא תרד, הבאד לאק שלה גובר על הכשרון הגדול (דאוסן, קינג, ריד) וחבל, בסך הכל זו קבוצה שמיועדת לפלייאוף ולא למלחמת השרדות. אני מאמין שאלו תהיינה בסוף ווטפורד, חביבתו של אבי מלל, וברנלי שימצאו את עצמן בדיוויז'ן 2 בחברה טובה, יחד עם קבוצות פרימיירשיפ לשעבר והיום עלובות החיים - ק.פ.ר, ברנסלי ושפילד וונסדיי.

12. ArsenalFan Member

קצת קשה לדבר על סמך התקצירים המעטים של סקיי ופה ושם צפייה בשידורים הדחויים של Fox Sports, אבל ננסה...

אני לא בטוח שהעלייה של נוריץ' סגורה. הליגה הזו הפכפכה ובלתי צפויה, לפני קצת יותר מחודש היה נדמה שאף אחד לא יעצור את ווסט ברומיץ', היא הייתה עם 4 נק' בראש הטבלה, היא חזרה מ-3:0 ל-4:3 באפטון פארק, ונראתה בטוחה בחזרה לפרמיירשיפ. היום היא כבר 5 נק' מאחורי נוריץ'. אני די מקווה שנוריץ' יעלו, אני לא רואה שום סיבה מדוע המומנטום שלהם ייעלם דווקא עכשיו אחרי כריסמס מעולה ופער מוצק בצמרת, ועוד עם רכש מבטיח כמו דארן האקרבי, שיש לו כבר ניסיון בקריעת רשתות בדיוויז'ן וואן. אבל, אתם יודעים, מדובר בדיוויז'ן וואן.

אני עדיין מאמין מאוד ביכולת של ווסט ברומיץ', וההימור שלי הוא שהם יחזרו לפרמיירשיפ מהמקום הראשון. גם בגלל סגל שחקנים טוב (במיוחד ג'ייסון קומאס, שגם בפרמייר ליג ראו שהוא שחקן ברמה) שלא נופל מסגלים נוצצים כמו של ווסטהאם, הגנה יציבה ושוער טוב, אבל בעיקר בגלל שגארי מגסון הוא מאמן מצוין שיודע להפיק את המיטב מהקבוצה שלו, ולדעתי הוא המאמן הטוב ביותר בליגה. בסופו של דבר ווסט ברום עדיפה על נוריץ', והיא תקדים אותה בטבלה. שתיהן תעלנה אוטומטית (אני מקווה שאני לא מנחס את נוריץ', קבוצה שאני מאוד מעוניין שתעלה לפרמיירשיפ).

לגבי הפלייאוף, זה הולך להיות מטורף. אפילו לוולסול וקרדיף יכולים להיות חלומות על פלייאוף, אבל בסופו של דבר הקרב יהיה בין סנדרלנד, שפילד יונייטד, איפסוויץ', ווסטהאם, פרסטון ומילוול. אם רדינג תצא מהתקופה האיומה שלה, גם לה יש על מה להיאבק. וויגאן לדעתי בסופו של דבר לא תישאר במאבק (הימור מסוכן, אני יודע, אבל אני לא מחזיק מהלאטיקס), ותנשור כבר בשבועות הקרובים. מביניהן, שפילד יונייטד, איפסוויץ', ווסטהאם וסנדרלנד (בסדר הזה) יהיו בפלייאוף לדעתי. על הנייר, לווסטהאם יש את הסגל לעשות את זה ולעלות לפרמיירשיפ, אבל מהמעט שראיתי אותה אפשר לראות שהיא קבוצה מוכשרת בטירוף (גם בלי דפו האדיר, צודקים) אבל מאוד חסרת סדר ולא רגועה. ראו את זה במשחק שלהם בנוטינגהאם שראיתי אותו בסילבסטר. המינוי של אלן פארדיו שכ"כ נלחמו עליו לא היה הכי מוצלח, לפחות זו מסקנת הביניים. אני מאוד מקווה שווסטהאם יעלו (אני פרו לונדוני כל עוד לא מדובר בספרס, ובעיקר כשמדובר בליגות נמוכות), אבל ההימור שלי הוא שדווקא סנדרלנד תצליח לגנוב את העלייה, בגמר מול איפסוויץ'.

לגבי יורדות, אני כמעט בטוח שיש 3 יורדות ולא 4... בכל מקרה, ווימבלדון מעשית כבר ירדה, גם לברדפורד אין הרבה סיכוי. השלישית לדעתי תהיה דרבי קאונטי, מה שישלים שלוש קבוצות פרמייר ליג בשנים האחרונות שיורדות לליגה השנייה. אני לא רואה קבוצה כ"כ מוכשרת כמו נוטינגהאם יורדת לליגה השנייה, זה פשוט לא הגיוני, אבל מי חשב בשנה שעברה שיש היגיון בכך שווסטהאם תרד?... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

13. ArsenalFan Member

משחקי המחזור ה-27 בליגה הראשונה

היום ווסט ברומיץ' תארח את וולסול. הבאגי'ס, עדיין במקום השני, ינסו להתאושש מרצף משחקים ללא ניצחון שכלל הדחה מהגביע לנוטינגהאם, במשחק ביתי מול היריבה מהמידלנדס, וולסול, שבשורותיה צפוי לחזור להרכב פול מרסון האגדי, אחרי פציעה ארוכה.

מחר המוליכה נוריץ' לא אמורה להתקשות מול ברדפורד מהתחתית בקארו רואד. שפילד יונייטד, שתקווה לעוד השמטת נקודות של ווסט ברומיץ', תתארח מחר במשחק המרכזי ב-19:35 בפריסטפילד סטדיום אצל קוטלת הענקים ג'ילינגהאם. ווסטהאם תארח את פרסטון ומילוול תצא לוויגאן לקרבות מעניינים בין קבוצות צמרת. גם איפסוויץ' תצא למשחק חוץ קשה מול רדינג, וסנדרלנד תארח את נוטינגהאם פורסט המאכזבת, אך המעודדת מההצלחה בגביע.

יתר המשחקים:
    קרדיף- רות'רהאם
    קובנטרי- ווטפורד
    קרו- ווימבלדון
    קריסטל פאלאס- ברנלי
    סטוק- דרבי קאנוטי

14. Julian Joachim Member

אני אנצל את ההודעה שלך בשביל להעלות נקודה שחשבתי עליה.

שמתי לב שאף פעם סינדרלה בגביע לא מצליחה לנצח את המשחק אחרי זה בליגה. זה נובע מירידת לחץ לדעתכם? הרי הם אמורים להיות עם המוראל הכי גבוה בעולם ולהיות מאוד בטוחים בעצמם...

בכל אופן, הנקודה שלי הייתה שג'ילינגהאם תפסיד :)

15. ArsenalFan Member

סיכום המחזור ה-27 בדיוויז'ן וואן

הליגה הזו לא תפסיק להפתיע, הא?...

נוריץ' 0- ברדפורד 1
    קארו רואד רשם אתמול את ההפתעה הגדולה ביותר העונה, ככל הנראה, כשהמוליכה הגאה נוריץ' נוצחה ע"י ברדפורד מהמקום הלפני אחרון, שפתחה לחלוטין את מאבקי הירידה. השער של הבאנטמס' הגיע בדקה ה-45. סיימון פרנסיס הגביה מהאגף הימני בצורה מצוינת ישר לרגל של אלן ארמסטרונג, המושאל מאיפסוויץ' היריבה הגדולה, שביעף מצא את הרשת ולא הותיר שום סיכוי לרוברט גרין. נוריץ' הגיעה למצבים דרך מקוויי, מקנזי והאקרבי, אך ברדפורד החזיקה מעמד ונתנה למנג'ר בראיין רובסון ניצחון גדול.

ווסט ברום 2- וולסול 0
    עוד ביום שישי צמצמה ווסט ברומיץ' אלביון את הפער מהקנריות ל-2 נקודות, אחרי שחזרה לעצמה בניצחון 2:0 על וולסול בהות'ורנס. מחצית שנייה משכנעת של הבאגי'ס הביאה לה את הניצחון, תודות לבעיטה חופשית של ג'ייסון קומאס בדקה ה-62 ושער ראשון בקבוצה לג'ף הורספילד שהגיע מוויגאן, בדקה ה-72. על שמחת הנצחון העיבה פציעה של הכוכב קומאס, שחומרתה עדיין לא ידועה.

ג'ילינגהאם 0- שפילד יונייטד 3
    ובכדי להעמיד דברים על דיוקם, נציין כי התוצאה היא: ג'ילינגהאם 0- פול פסקוסולידו 3. החלוץ המחליף קיבל הזדמנות בעקבות פציעות לאשלי וורד ודין סטארידג', וניצל אותה עד תום עם שלושער על קוטלת הענקים של הגביע, ג'ילינגהאם, שהעיפה את צ'רלטון את'לטיק. בדקה ה-38 בישול של ווין אליסון מצא את רגלו השמאלית של פסקוסולידו שמזווית קשה קבע 1:0. במחצית השנייה הבליידס שלטו לחלוטין מול ג'ילס חסרי האונים, ובדקה ה-58 פול מצא את השני שלו בנגיחה אחרי עבודה טובה של ג'גיילקה- 2:0. 8 דקות אח"כ פסקוסולידו השלים שלושער- 3:0 מעוד נגיחה, שוב מבישול של אליסון. שפילד מוצאת עצמה 4 נקודות מהמקום הראשון, עם משחק חסר.

סנדרלנד 1- נוטינגהאם 0
    עוד משחק לא גדול של החתולים השחורים, אבל ניצחון שנותן להם תקווה גדולה בצמרת. חוליו ארקה כבש בדקה ה-38 בבעיטה יפהפייה מרחוק, שלח את סנדרלנד ואת מיק מק'ארת'י למקום הרביעי, ואת נוטינגהאם לדאוג מאוד מההתרחשויות בתחתית.

ווסטהאם 1- פרסטון 2
    ניצחון חוץ גדול לפרסטון באפטון פארק על ווסטהאם, שצברה העונה רק חמישה ניצחונות ביתיים. במחצית הראשונה הפטישים דווקא הרשימו ביכולתם, וגם עלו בדקה ה-19 ליתרון 1:0 משער של דיוויד קונולי, שפתח בהרכב בהיעדרו של ג'רמיין דפו המושעה. אך האורחים ביצעו מהפך מושלם במחצית השנייה, כשצמד החלוצים הפורה הילי את פיולר מנצח עבורם את המשחק. בדקה ה-64 הרווד גורם לכדור חופשי של פרסטון להתקדם 10 מטרים, ומהכדור החופשי גרהם אלכסנדר הגביה, וכריס לוקטי מצא בנגיחה את ריקרדו פיולר- 1:1. 3 דקות אח"כ שוב שער לפרסטון ממצב נייח- קרן של אלכסנדר מצאה את רגלו של דיוויד הילי בתוך פקעת פטישים, והצפון-אירי הכניע את ג'יימס- 2:1, ששולח את פרסטון למקום החמישי.

תוצאות נוספות:
    רדינג 1- איפסוויץ' 1
    וויגאן 0- מילוול 0
    קרדיף 3- רות'רהאם 2
    קובנטרי 0- ווטפורד 0
    קרו 1- ווימבלדון 0
    קריסטל פאלאס 0- ברנלי 0
    סטוק 2- דרבי קאונטי 1

צמרת הטבלה
    1. נוריץ' 52
    2. ווסט ברומיץ' 50
    3. שפילד יונייטד 48 (משחק חסר)