דו"ח מצב - Serie A (וגם קצת Serie B)

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י ג'ורדן לאב אגדה, ‏16/3/08.

1. פירנצה Member

התאוששות?
    קאקא הנציג היחיד של הליגה האיטלקית בנבחרת העונה באירופה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏27/10/08
  2. yoni10 Member

זה היה יכול להיות גם 0 נציגים כי בכלל לא מגיע לו המקום הזה ברשימה.

3. פרנקו בארזי Member

לא יודע מה אתכם, אבל המחזור האחרון היה מצוין עם הרבה שערים
    בליגה האיטלקית היציבות והקביעות של הרמה הגבוהה נמשכות כבר מתחילת העונה.
    בינתיים הסריה אה היא הליגה הכי מעניינת באירופה, הרבה בזכות נאפולי (וגם אודינזה)

4. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

זה הכל סובייקטיבי, יש אנשים בעולם הזה שאוהבים כדורגל ישראלי וגם כדורגל קירגיזי וצפון קוראני. אותי הסריה אה הכי מעניינת והכי מרגשת, בגלל זה אנחנו מרגישים ככה. לכן ויכוחי ליגות הם מיותרים. והאמת שלא מזיז לי ממש אם אין שחקנים מהסריה אה או שחקנים איטלקים שלא נמצאים ברשימה הזאת של פיפ"א או קיבלו כדור זהב של פראנס פוטבול או כל פרס אישי של אופ"א.

5. פירנצה Member

לא מסכים איתך יואב,דעת הרוב היא המכריעה.אומנם זה בסדר שמישהו יצהיר שהליגה הרוסית היא
    החזקה בעולם וזה בסדר מבחינתו כי אין בדברים האלו נכון או לא נכון.
    אבל כדי שתואר או הגדרה יקבלו את משמעותם צריך את דעת הרוב,ותסכים איתי שתפסול דעה של
    מישהו אם יגיד לדוגמא שברק בדש הוא החלוץ הטוב בעולם.
    כולנו ניזכור שמראדונה הוא הגדול מכולם אבל רבים יסכימו איתי שאלפרדו די סטפאנו או זידאן עומדים
    איתו באותה רמה ובכל זאת הוא ראשון על הפודיום.
    אישית אני חושב שהסרייה A מעניינת יותר משנה שעברה ולמרות שהיא מעוררת בי הכי הרבה עיניין ולא
    רק בגלל פיורנטינה אני עדיין חושב שהליגות המסקרנות והאיכותיות ביותר שנושאות את התואר
    "הליגה החזקה בעולם" הן ספרד ואנגליה עם נטייה קלה לספרד.

6. Lulinha Member

מראדונה?! פלה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

7. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

גרמניה - 3.04 שערים למשחק
    אנגליה - 2.69 שערים למשחק (לא כולל אתמול)
    ספרד - 2.46 שערים למשחק
    איטליה - 2.27 שערים למשחק (כולל אתמול)

תגידו אתם מה זה אומר והאם יש לזה איזשהו משמעות. לא יודע מבחינה איכותית, אבל הסרייה A במצב קשה מבחינת אטרקטיביות.

8. פרנקו בארזי Member

פירנצה אני מסכים איתך בקשר לסובייקטיביות, אני לא מסכים איתך בקשר לסריה אה.
    הרמה מתחילת העונה מאוד גבוה, אתה רואה משחקים מצוינים ברמה של ליגת האלופות,
    הליגה האיטלקית היא בינתיים הליגה הכי מעניינת באירופה (מבין הליגות הבכירות).
    באנגליה שוב ילכו לעונה של היונייטד, צ'לסי כשאליהם תצטרף ליברפול במקום ארסנל בעונה שעברה.
    בספרד יש לך בכלל ספק שקבוצה אחרת מלבד ריאל או בארסה יקחו את האליפות?
    רק בגרמניה יש עניין קרוב לזה של הליגה האיטלקית העונה, בעיקר בזכות הופנהיים (שהיא אגב קבוצה מרגשת)
    אם נאפולי, אודינזה, מילאן ויובנטוס ימשיכו לנצח, רומא תתחיל קצת לנצח ואינטר תצא מהמיני משבר, אני מאמין שיהיה לנו בסוף העונה את אחד הפינישים המרתקים.

חוץ מזה שלדעתי הליגה הספרדית לא חזקה מהאנגלית ובטח שלא מהאיטלקית.
    גם באנגליה וגם באיטליה (וגם בגרמניה) יש כדורגל איכותי מדי שבוע. בספרד אין מספיק הגנות ויש יותר מדי 4-4 ו6-1.

9. פרנקו בארזי Member

כשזה הבדלים של של 3 עשיריות וכשזה אחרי 10 מחזורים זה באמת לא משנה.
    מספיק שבמחזור הבא באיטליה 28 שערים ובאנגליה רק 22 (לא דבר מופרך) והפער הוא בערך עשירית אחוז.

לולינה,
    פלה? די סטפאנו.

10. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

די סטאפנו? טוטי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx

11. yonmu Member

יש הבדל בין "הליגה הטובה בעולם" לבין "הליגה המענינת\אטרקטיבית בעולם".
    הליגה הטובה בעולם - עובדה. ניתן לוויכוח, אבל לדעתי אין ספק שזו הליגה האנגלית. הליגה הכי עשירה, ולכן גם הכי איכותית. אפשר לראות את זה גם בסגלים העשירים והעמוקים מאוד של צ'לסי ומנצ'סטר בעיקר, וגם של ליברפול, ארסנל, וטוטנהאם. גם במגרשים רואים את ההבדל העצום.
    הליגה האטרקטיבית - זה כל אחד בוחר לעצמו. אנחנו, ככל הנראה, הכי נמשכים לליגה האיטלקית. מי שנהנה מכדורגל - איך אני אתאר את זה? - 'שכונתי' כמו שראיתי בתקציר בין בארסה לאלמריה (מה ההגנה המזעזעת הזאת, לעזאזל?!) - כנראה לו מתאימה הליגה הספרדית. אני רואה את הגולים האלה ומתעצבן מההגנה העלובה. מי שנהנה מכדורגל מהיר ופיזי - כנראה יאהב את הליגה האנגלית (או הגרמנית, אני לא בקיא בה). מי שאוהב כדורגל חכם וטקטי - מקומו פה.

12. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

דעתם של אחרים לא ממש חשובה לי, חשוב לי שמי שכן אוהב ועוקב אחרי הליגה יהנה ממנה. קצב השערים מעט מדאיג אבל רק התחלנו את השנה ולכן לא אסיק מסקנות מכך.

לשאלה אחרת שרציתי להפנות, טבלה צמודה שכזו אנחנו מתקשים לזכור מתי הייתה בפעם האחרונה אבל האם היחלשותן של רומא ויובנטוס והיכולת הדהויה של אינטר אומרת משהו על הליגה העונה? האם הקלות שבה נעצרות הגדולות אומרת שלא רק קצב השערים בעייתי?

13. פרנקו בארזי Member

נסטה, מה אתה מעדיף? שתמשך ההגמוניה של ארבע הגדולות?
    אני מעדיף צמרת בסגנון נאפולי אודינזה מילאן אינטר מאשר אינטר, מילאן, יובה ורומא בקביעות.
    באנגליה כבר חצי עשור כל עונה אתה יודע שאו צ'לסי או היונייטד יזכו באליפות. כנ"ל בספרד.
    תראה למשל את גרמניה (שהיא אגב אחלה ליגה, לא פחות מהאיטלקית) - לא יותר מרתק שכל עונה זוכה קבוצה אחרת באליפות?
    בואו לא נמהר להסיק מסקנות אבל בכל מקרה. גם לאינטר, גם ליובה וגם לרומא יש עוד 25 מחזורים להתאושש. גם נאפולי עדיין יכולה לרדת ליגה.
    חוץ מזה שתסתכל על הסגל של רומא ותסתכל על הסגל של פיורנטינה או סמפדוריה או אודינזה - תיקח שחקן שחקן ותראה שאין כאלה הבדלים גדולים. ולרומא יש סגל כמעט כמו של שנה שעברה.

אני דווקא חושב שהצטמצמות הפערים הזאת מעידה על איכות, ולא להפך.
    ושוב, אנחנו רק במחזור העשירי.

14. Chievo Member

ההבדל של העשריות הקטן הזה הוא יכול להיות הבדל של 100 שערים או אפילו יותר אם זה ימשך ככה. שנה שעברה ממוצע השערים באיטליה היה 2.55 שערים למשחק, אנגליה 2.6, גרמניה 2.8, צרפת 2.2 וספרד גם היא 2.55.

15. Chievo Member

בנוסף לכך לדעתי אחד הגורמים שמשפיעים על קצב השערים בכל משחק זה הרעש שהתקשורת האיטלקית עושה סביב כל משחק. קבוצות גדולות לא מבקיעות הרבה שערים, אינטר למשל הבקיעה 69 שערים בעונה האחרונה, כשריאל מדריד ומנצ'סטר יונייטד כל אחת מהן הבקיעו יותר מ80 שערים. אבל מצד שני קבוצות אמצע טבלה בליגה האיטלקית מבקיעות יותר שערים וזה היתרון של הסרייה אה.