דו"ח מצב - Serie A (וגם קצת Serie B)

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י ג'ורדן לאב אגדה, ‏16/3/08.

1. yonmu Member

אורי (?) -
    לא מסכים בכלל. בליגה הספרדית כמעט כל מחזור ריאל או בארסה מאבדות נקודות, וזה מראה על כמה שהם חלשות. בכנות, אני חושב שרומא או יובה של העונה, יכלו לתת פייט רציני על האליפות שם העונה. בליגה צריכות להיות כמה (4 בסריה א' - מילאן, אינטר, יובה, ורומא) קבוצות שגדולות על הליגה בפער גדול, כמה קבוצות שנאבקות על מקום לגביע אופ"א וגם הם טובות בהרבה משאר הליגה (פיורנטינה, סמפ', אודינזה, וכו'). אני לא חושב שכל מחזור צריכה להינות איזו הפתעה שקבוצת תחתית מנצחת את המקום ה1.

2. רפאל Member

רק במחזור לפני האחרון כל 6 קבוצות הצמרת בליגה הגרמנית לא ניצחו, ריאל וברצלונה איבדו נקודות בספרד ובליגה האיטלקית כל 5 קבוצות הצמרת איבדו נקודות שבאותו סוף שבוע בליגה האנגלית כל 4 קבוצות הצמרת ניצחו.
    עם כל הכבוד לליגה האנגלית שם יש פחות עניין בגלל ההבדל הענק בין הצמרת לשאר הליגה בניגוד לליגות האחרות ששם לפחות תמיד צמוד גם בצמרת.

3. רפאל Member

עוד משהו ששכחתי להגיד זה כמות השחקנים האיטלקים שברחו לשחק מחוץ לאיטליה.
    קנאברו, זאמברוטה ועוד כמה שחקנים לליגה הספרדית, לוקה טוני לליגה הגרמנית ואדו לליגה הצרפתית!

מה שעוד צריך להדאיג זה שבערך חצי משחקני הליגה האיטלקית עברו כבר את גיל ה30 וחלק מהם מחזיקים קבוצה שלמה כמו דל פיירו ונדבד ביובנטוס, מאלדיני (שפורש) ואינזגי במילאן, טוטי ברומא ובאלוטה השוער של לאציו בגיל 43 או משהו כזה!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/4/08
  4. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי זה אדו? אולי אתה מתכוון לגרוסו?

5. Jose Mourinho Member

אילו שטויות.

התלוננתם שאין תחרות? יש תחרות צמודה על כל מקום ומקום בסרייה א'. אינטר ורומא במירוץ צמוד בדיוק כמו יונייטד וצ'לסי באנגליה. יובנטוס בשנת קאמבק שעלתה על כל הציפיות, ומילאן כנראה סוף סוף נמצאת בשנת המעבר שלה.
    סמפדוריה ואודינזה ביכולת מצויינת העונה, פיורנטינה איבדה קצת יציבות בגלל פציעות אבל עדיין חזק בתמונה. במרכז הטבלה אפשר לראות את נאפולי, ג'נואה, פאלרמו וכו' שמספקות הרבה צבע ושחקנים איכותיים ועושות חיים קשים כמעט לכל קבוצה.
    ומאבקי תחתית צמודים בעצם כמו בכל ליגה.
    התלוננתם שאין שחקנים? תראו אילו שחקנים הגיעו לאיטליה בקיץ ובינואר. בנוסף לשחקנים המובילים בעולם שכבר התבססו באיטליה.
    התלוננתם שאין כסף? אם אני לא טועה קראתי איפה שהוא שאיטליה שנייה מבחינה רווחית אחרי אנגליה.
    במפעלים האירופאים, כבר ידוע שזה לא מדד וכמו שיש 3 אנגליות בחצי בשנתיים האחרונות, בשנה הבאה סיכוי גבוה שיהיו 3 איטלקיות או ספרדיות.
    ועם כמה שאנחנו מתלוננים על השיפוט, אני קורא בדיוני המחזור באנגליה וספרד ואין כמעט מחזור שלא מתלוננים שם על שיפוט וכל צד טוען שהשיפוט שלו יותר גרוע מהשני.
    הקהל עוד יחזור בגדול ואני מתחייב על זה, והמוות של אוהד פארמה שנדרס לא נגרם בגלל "אלימות", זאת בסה"כ הייתה תאונה של אוטובוס וזה יכול לקרות בכל מקום.
    הרמה במשחקים? שנייה בטיבה בעולם רק לאנגליה.

שקבוצות מרכז טבלה ומטה בספרד היו לוקחות נקודות לריאל וברצלונה, אמרו שזה בגלל שהליגה הספרדית כזאת חזקה ושווה. שטויות. אין מצב שאלמריה ומורסיה יותר טובות מטורינו ופארמה, ריאל ובארסה פשוט לא יציבות העונה, ולאט לאט בהמשך, כבר הבינו את זה ועכשיו מתייחסים לליגה הספרדית העונה כאחת החלשות בשנים האחרונות.

ואינטר לא סתם התרסקה בלי סיבה, תיכנסו לדיון של אינטר ותקראו על 20(!) שחקני סגל שנפצעו פעם אחר פעם העונה והרבה מהם לתקופות ממושכות, שלא נדבר על העובדה שאינטר קיבלה העונה כבר 10 כרטיסים אדומים. ואם למרות כל זה היא במצב הזה, צריך לתת מילה טובה.

הליגה האיטלקית נופלת בעולם כיום רק מהליגה האנגלית, וגם זה יכול להשתנות בכל שנה בלי שנשים לב בכלל.

השחקנים ש"ברחו", ברחו בגלל פרשת השחיתות. עובדה שהקיץ אף אחד לא ברח(טוני וגרוסו זאת לא דוגמה כי הם עזבו מסיבות אחרות) וגם בקיץ הקרוב אף אחד לא יברח אלא קבוצות הליגה רק ימשיכו להתחזק.

לגבי הוותיקים, זאת ברכה שיש ותיקים ברמה הזאת, ומאיפה הבאת את זה שחצי מהליגה עברו את גיל ה30?! כל קבוצה הייתה רוצה שחקנים בגילאים 31-35 שישחקו כמו זאנטי, ויירה, פיגו, טוטי, דל פיירו(שחמשת אלה יכולים ללמד כדורגל שחקנים "כשרוניים" למיניהם בגילאים 25-28), נדבד, דאקור, וכו'. שלא נדבר על שחקנים מעבר לכך כמו טולדו ומאלדיני.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/4/08
  6. רפאל Member

תמיד אני מתבלבל בין שני השחקנים האלו.
    איו ספק שהליגה האיטלקית לצערנו כבר לא הליגה הטובה ביותר כמו שהיא הייתה עד לפני כמה שנים.

7. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה ברור שהיא לא הליגה הטובה בעולם כרגע, בתקופה הנוכחית האנגלית נמצאת במקום הראשון, אבל אין לי ספק שזה לא ימשך הרבה זמן.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/4/08
  8. 亚历山大帕托 Member

אף ליגה עם קבוצה כמו אינטר בצמרת לא יכולה להיות הטובה ביותר בעולם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx.

9. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאוד מקווה שכל הקנאה הזאת תתפוצץ עליהם בדרבי.

10. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזו קנאה?

11. JR-Riquelme Member

איזו סיבה יש שזה לא ימשך זמן רב? הפריימרליג בכל זמן שעובר רק משתפר יותר, למשקיעים הגדולים זה המקום הטוב ביותר ללכת אליו, כי האוהדים ממלאים את האצטדיונים, לשחקנים זה המקום הטוב ביותר ללכת אליו, כי יש הרבה מאוד כסף ומה עוד נשאר? הליגה האיטלקית לא עושה שום סימן שהיא עומדת לחזור לגדולתה...

12. Chievo Member

פעם זה כולו היה רק באיטליה, כסף, אוהדים שממלאים את היציעים בקביעות, סופר-סטארים כמו מראדונה, ואן בסטן, פלאטיני ועוד. אבל באמת שהליגה האנגלית ממשיכה להשתפר (המצב כלכלי) והיא עוד תמשיך לעלות השאלה היא עד מתי? אי אפשר לדעת, אבל באמת שהליגה האנגלית שולטת כרגע באירופה.

ודווקא הליגה האיטלקית מראה סימני חזרה, המצב הכלכלי וההכנסות והרווח הכספי השתפר מהעונה הקודמת, ממוצע הצופים שוב עולה, קבוצות וותיקות חוזרות לליגה ומוסיפים המון צבע. מכה קשה עברה על הקאלצ'ו איטליאנו לפני שנתיים, אבל אט אט מתאוששים.

13. רפאל Member

ברור שממוצע הצופים עלה השנה בזכות העלייה של המועדונים עם קהל האוהדים הגדול של יובנטוס, נאפולי וגנואה.

14. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש משהו שמאוד מוזר לי ואני רואה את זה רק בפורום הזה. איך אפשר לצייר את הקאלצ'יופולי כדבר שלילי? משהו שצריכים "להתאושש ממנו" , "מכה קשה לליגה" וכו'.

הסיבה העיקרית להצלחה של הליגה האנגלית היא רומן אברמוביץ' ושום דבר מעבר לזה. רק לפני שנתיים שלוש שחקנים היו מסרבים למנצ'סטר יונייטד והעדיפו את הליגה הספרדית או איטלקית, מה שלא יקרה היום עם הכסף הרב שהאמריקאים משקיעים בקבוצה הזאת.
    יש רק סיבה אחת לירידה של הליגה האיטלקית והיא המצב הכלכלי. אם קבוצות כמו לאציו, פארמה , פיורנטינה (למרות שהתעוששה יפה מאוד) ורומא לא היו קורסות בזמנן, אף אחד לא היה זוכר את הסגל המופצץ של קאפלו ויובנטוס והשחקנים הנוטשים היו מתפזרים בין הקבוצות בליגה ולא בורחים לחו"ל.

15. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

ומצד שני טענת שממוצע הצופים ירד, דבר שקרה בעקבות הירידה של יובנטוס ופרשת הקאלצ'פולי. אתה לא יכול לקחת מקרה ולסובב אותו בהתאם למה שאתה רוצה לטעון.