חוץ מקאקה, לא תודה. לאודו ויאנקולובסקי אין מקום באינטר, בטח שלא תמורת השחקנים ש"הצעת". מה שניצח למילאן את המשחק בצורה כ"כ חלקה זה הקישור, כל החמישייה נתנה משחק פשוט מושלם שלמעשה חיסל את כל צורת המשחק של יונייטד. אני מקווה שליברפול תנצח ושאני לא אצטרך לסבול גביע אירופה של מילאן בעונת סקודטו(או אולי טריפל איטלקי) של אינטר.
מילאן יותר מוכשרת אין ספק ורוב הסכויים שתיקח את הגביע, מילאן ווינרים זה נכון הם במעמד הגבוהים הרבה זה עובדה שמצערת אותי, אבל אתם כבר מסכמים כמו שסכמתם ב-2005, אני אומר שהגביע של מילאן, אבל צריך לחכות לראות מה יקרה, כמו שליברפול יודעת ללמד את מילאן ושאר קבוצות כמו גם בגמר גביע אופ"א נגד אלבאס זה לא נגמר עד שהגברת מהמרסיסייד שרה, אני מקווה שלא ישברו למרות שהם פחות טובים. מה מנצ'סטר עשתה לאורך זמן באירופה אני רוצה לדעת וגם ברצלונה? אינטר גם בשנים העלובות שלה שבאמת אין ספק שהיו עלובות עשתה 3 גביעי אופ"א וברצלונה ומנצסטר זכו פעם אחת במזל שוב זה מזל בגביע האלופות, אתם בטח חשים שאתם הרבה יותר טובים, אבל בגביע העולם לקבוצות לא עשיתם כלום, תמיד הפסדתם לדרום אמריקאיות, זה מה שעשיתם, אנחנו לוזרים אבל פעמיים שהיינו במעמד לקחת אליפות עולם עשינו את זה, ברצלונה הפסידה בכל הפעמים, ומנצסטר ניצחה פעם אחת בסה"כ, מנצסטר זכתה רק פעם אחת בגביע המחזיקות, ואינטר לקחה 3 גביעי אופ"א, ברצלונה לקחה אמנם 3 גביעי אופ"א אבל לא זכתה בגביע הבין-יבשתי.
מילאן במשחק מושלם אתמול. אחרי המשחק הזה אין בכלל ספק למי יש את הקישור האחורי הכי טוב בעולם. גאטוסו זה פשוט חומה באמצע המגרש, אי אפשר לעבור אותו. לבלמים כמעט לא היתה עבודה. פשוט מדהים. ואם גאטוסו הקשר ההורס הכי טוב בעולם, פירלו הוא הקשר הבונה הכי טוב בעולם. כמה שהשחקן הזה חכם, איך הוא יודע לחלק כדורים במצבים הכי נכונים, איך שהוא יכול לשלוח את קאקה מ40 מטר ולהלביש כדור לאינזאגי על הרגל מ70 מטר, כמה כיף לראות את השחקן הזה. המשחק אתמול גם שיכנע אותי סופית שקאקה יותר טוב מרונאלדיניו וכריסטיאנו רונאלדו. לפחות בכושר הנוכחי שלהם. השחקן הזה כל כך מהיר(גם מבחינת מחשבה) ולא צפוי, שקשה לחשוב על הגנה שיכולה לעצור אותו, לפחות בכושר הנוכחי שלו. סיידורף גם היה מצוין והגול שלו גול נדיר. כל שחקן שאני מכיר היה נלחץ במצב כזה ומוסר אחורה, אבל הוא דילג מעל 2 מגנים של יונייטד ותקע את הכדור בפינה. גול ענק. הרבייעייה הזאת של גאטוסו, פירלו, קאקה וסיידורף מביאים את מילאן עד לגמר והיא ללא ספק הקבוצה שמגיע לה הכי הרבה לקחת את ליגת האלופות השנה וגם לנקום בליברפול על הגמר של 2005.
תגיד לי, אתה באמת מחשיב את התואר הבין יבשתי? אתה חושב שיש קבוצה ששמה על זה (חוץ מהדרום אמריקאית שמגיעה לשם). שלא נדבר על הגביע נגד הקבוצות מדרום אמריקה. מה אתה רציני בקשר לזה?
האירופאיות לא הכי חכמות שהם לא מחשיבות את זה שזה נחשב אליפות עולם, אין לאירופאיות כל כך הרבה שכל, זה לא אומר שהתואר הזה לא חשוב, התואר הזה נקרא "אליפות העולם לקבוצות" וזה עובדה. כל תואר אירופאי הוא חשוב ידידי, תמשיכו לזלזל בזה, אני יודע שברצלונה היא אימפריה, אבל מה הקשר ראיתי איך התבאסתם שהפסדתם לקבוצה הזאת מדרום אמריקה השנה ואפילו אמרתם שזה התואר היחיד שחסר לכם בארון הגביעים, פתאום זה לא נחשב, נכון כי לא נוח להחשיב. זה ברור מאוד שעם הייתם זוכים הייתם מחשיבים.
קודם כל אל תחשיב אותי לאוהד ברצלונה. אם אפשר להחשיב אותי לאיזה אוהד של מישהי באירופה זה רק של רומא...אם אליפות העולם לקבוצות הייתה חשובה לברסה הם היו עולים מנצחים ואין ספק, אתה לא חושב? ואם התואר הזה גם היה חשוב בעולם, היו משקיעים בו קצת הרבה יותר.
כל הכבוד למילאן, אני ממש שמח שהם ניצחו את יונייטד , ולכל אלה שעדיין טוענים שאין קבוצות טובות באיטליה אני מציע להם לראות שוב את המשחק של אתמול ולראות איך הרביעית בליגה ה"חלשה" פירקה את האלופה של "הליגה הכי טובה בעולם". אני הייתי עם מילאן בחצי הגמר, אבל בגמר אני בעד ליברפול ורוצה שהם יקחו את התואר כדי שהרוסונירים לא יהרסו לנו את חגיגות האליפות.
אח אח, איך אני אוהב את היום שאחרי. לעבור אחד אחד ולהגיד "אמרתי לכם", "אמרתי לכם", "אמרתי לכם". זאת מילאן חבר'ה. אמרתי את זה מאות פעמים ואגיד את זה שוב, זאת מילאן, זאת גרנדה מילאן שגם שונאייה הגדולים ביותר קמו והריעו לה אתמול על משחק ענק. גם בעונה בינונית, מילאן הוכיחה שהיא יודעת להגיע למשחקים הגדולים ולעשות את זה בגדול. המשחק של מילאן אתמול היה קרוב לשלמות. במחצית הראשונה, כל התקפה אנגלית נעצרה על קו החצי וכל חטיפה איטלקית יכלה לעצור ברשת של ואן דר סאר. המחצית הזו הזכירה לי מאוד את אותה מחצית ראשונה לפני 14 שנה ב4-0 על ברצלונה, באצטדיון האולימפי באתונה, בו נקווה לעשות את זה שוב. מה לא אמרו על הקבוצה הזאת? זקנה, איטית, עייפה וגמלונית. אתמול, בפעם המי יודע כמה, הוכיחו הרוסונרי שבכל הנוגע לליגת האלופות ולמפגשים מהסוג הזה, אין חכם כבעל הניסיון. מילאן הציגה אתמול תצוגת כדורגל ענקית. אנצ'לוטי (שאני לא מאוהדיו הגדולים, אבל כשמגיע שאפו אז מגיע) הראה לעולם איך אפשר להעמיד חומת ברזל בלתי ניתנת לחדירה בהגנה ויחד עם זאת לתקוף וללחוץ ללא הרף. את המושכות אתמול, אולי בפעם הראשונה, קיבל ג'נארו גאטוסו. לא קלארנס סיידורף המתוחכם, לא אנדראה פירלו החכם, לא ריקי קאקה המדהים וגם לא אנדריי שבצ'נקו שנמצא אי שם בלונדון ובוכה על שהרס לעצמו את הקריירה. ג'נארו גאטוסו, אותו גלדיאטור שעד לפני שנתיים ידע רק לתקל בחריפות ולצעוק על השופטים, למד לשחק כדורגל. רינו האיום עשה אתמול הגנה, עשה התקפה, נלחם ללא הרף (לא חדש...) וגרם לשחקני ההתקפה של יונייטד ובראשם כריסטיאנו רונאלדו, להיראות אפורים, חלודים ועצבניים. נו, לא פלא שהם עצבניים כשכל ניסיון התקפה שלהם נעצר אחרי 2 מסירות.. ריקי קאקה הוכיח שוב למה רבים מחשיבים אותו כשחקן הטוב בעולם. בלי הרבה פוזה ותרגילים, בלי הרבה ז'וגה בוניטו והמולה תקשורתית. אל מאג'יקו כבש 3 פעמים נגד אלופת אנגליה וגרם לכך שסר אלכס פרגוסון לא ישכח אותו לעולם. הייתי יכול להמשיך לפרט על כל שחקן ושחקן אבל באמת שחבל על האצבעות. יאנקולובסקי-קלאדזה-נסטה-אודו היו גדולים וכמעט ששכחנו שפאולו מאלדיני לא נמצא על המגרש. אמברוסיני, פירלו וסיידורף המשיכו בכושר המצוין שלהם ושלטו ללא עוררין במרכז המגרש כמעט לכל אורך 90 הדקות. אפילו דידה לא שגה פעם אחת וזכה על כך לתשואות. וג'ילארדינו? מי היה מאמין שאפילו המחמיצן הנוראי הזה ישתתף בחגיגה ויבטיח את עלייתנו לגמר? מסוג המשחקים שזוכרים לשנים הקרובות ואפילו אם יצא לי בימים הקרובים אקליט אותו. מה הלאה? נקמה! אין דבר שרציתי יותר מלפגוש את ליברפול שוב בגמר. חייבים לנקום על אותו לילה ארור בלתי נשכח, חייבים להחזיר את הגביע הביתה. עוד 3 שבועות זה קורה, כל מה שנותר לי הוא לנדנד לאבא שלי לטוס לאתונה, כי באמת לא יכול להיות דבר יותר חלומי מזה. אין לי יותר מה להוסיף, רק לומר 2 מילים פשוטות שאומרות הכל: פורצה מילאן!!!
אין וויכוח בכלל. על מה ולמה הליגה האנגלית היא הכי טובה בעולם? לדעתי היא שלישית אחרי הספרדית והאיטלקית והעובדה הגיעה אתמול, וגם הגיעה בגביע אופ"א.
הנה עוד פעם השוואות הליגות. אז נכון שמילאן נתנה אתמול משחק מצויין ושלטה והכל אבל זה עדיין משחק אחד נתון ומשחק אחד לא קובע כלום לגבי איכות של קבוצות, בטח שלא לגבי איכות של ליגות. העונה מנצ'סטר יונייטד היא קבוצה יותר טובה ממילאן. ואנשים פשוט נטו לזלזל בליגה האיטלקית בגלל שקבוצה "בינונית" לטענתם כמו אינטר לקחה בה את האליפות בהליכה. הסרייה א' היא עדיין אחת מ3 הליגות הטובות בעולם, עדיין משחקות בה קבוצות מהטובות בעולם, ועדיין משחקים בה שחקנים מהטובים בעולם. גם בלי יובנטוס.
אבל המשחק שודר בערוץ 10...באיזה ערוץ יהיה שידור חוזר? טוב הסתכלתי הרגע ויש היום שידור חוזר ב9 חבר'ה אפשר להתענג עוד פעם!