אני חייב לציין כאן שוב נקודה מאוד בולטת. השוק הנאצי היה רחב מאוד ופשט לא מעט זרועות לצידו, והרבה משת"פים שהיום שמם נקי, דוגמה לכך היא רנו למשל, שבעליה היו חלק בשליחת יהודי צרפת למחנות ההשמדה. גם באיטליה ש לא מעט מפעלים נצר למשפחות פאשיסטיות שהיו עזר לשלטון הנאצי. תראה, אם ביום מן הימים אקנה פולקסוואגן יכול להיות שאני ארגיש קצת רע שאני קונה ממפעל הדגל של היטלר. אני לא יודע מי עומד שם מאחורה ואני חושב שזה כבר יגבול בלבטים עמוקים שלי. אבל לא לקנות מוצרי חשמל או אפילו שוקולד מגרמניה, שהם נצר למשפחות תמימות שלא נתנו יד לשלטון הנאצי ובטח ובטח לא נותנות לא היום.. נראה לי מגוחך קצת. הפיקוח הזה חורה לי כי הרבה מחרימים סתם מוצרים איכותיים ללא קשר לשלטון הנאצי. קשה מאוד לעשות מבדקי שורשים, אני בטוח שאין שום עסק גדול שמיובא לארץ ובמקביל עוזר לארגונים ניאו-נאציים.
לא רק שאי אפשר, אסור! חייבים לזכור ולהעביר הלאה, אבל זה רק כדי שדברים כאלה לא יחזרו בשנית. אבל מכאן ובין לשנוא כל גרמני, אין שום הצדקה. עוד דוגמא... הידעתם שהפולנים היו הכי אנטישמים בתקופה ההיא. לא רק שהם לא התנגדו לנאצים, הם נתנו להם את היהודים כאילו אמרו "רק קחו אותם מאיתנו". הם בנו בפולין מחנות השמדה כדי לעזור לגרמנים להיתפטר מהיהודים. למה סבתא הזאת שלך לא שונאת כל פולני, ולא חסר בארץ?! זה כמה שאפשר להבין את אותם האנשים שזה קרה להם, נקרא צרות אופקים. בוודאי שמי אני שאשפוט את אותם האנשים שעברו את זה. אבל מה שקרה פשוט גרם להם להיום כאלה, צרי אופקים ושוב אי אפשר להאשים אותם, אך בשום אופן לא להסכים איתם. ודור חדש, אנחנו, אסור לנו לקבל את הדעה הזו.
לשנוא גרמנים זה טיפשות, את הנאצים תשנאו כמה שבא לכם אבל לא את הדורות שאחריהם,כי הם לא אשמים במה שהדורות הקודמים שלהם עשו,כנ"ל אצל כל בני האדם. אני אישית נוסע לגרמניה בתחילת הלימודים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx ,מקווה שיהיה סבבה.
ולי זה קרה לפני חודש בדיוק ואני רוצה להגיד לך שזו סיטואציה לא נעימה, אבל חושבים על כך שבסך הכל היא לא עשתה כלום, היא מתייחסת אליך יפה ולא שונאת אותך (אם היא שונאת אותך מה ההתלבטות פה?) אז למה לא... כמו שאמרו פה- אם היא לא פוסלת אותי מי אני בכלל שאפסול אותה.
אף אחד מכם לא שמע את הסיפורים שאני שמעתי. סיפורים שאני שמעתי בגיל 10, גרמו למלווה שלי בן ה40 במסע לפולין להיכנס להלם. לא יודע איך כל אחד מכם גדל, אני גדלתי עם הסיפורים הנוראים האלה, והם היו חלק ממני. אז בבקשה, אל תנאמו ואל תיתנו לי הרצאות. אותם נאצים עדיין חיים היום, בני 70, בני 80, יש להם נכדים, הם מנהלי חיי משפחה, ואני בטוח שחלק גדול מהם(בכל זאת מדובר על מילונים) לוקח חלק בפעילויות השונות, הן בקהילה והן בחיים הפוליטים. אותו דור חיים וקיים בגרמניה, וכל עוד אותו דור מתועב חיי, אני אשנא גרמנים עד עמקי נשמתי. לחפש תירוצים בזה שגם פולנים, וגם הולנדים, וגם עמים אחרים היו מעורבים, או להטיף שאנחנו קונים מוצרים צרפתים זה פשוט לנסות למזער את הנזק. תבינו טוב טוב, עד שלא תחיו את הדברים האלה, עד שלא באמת תבינו(ואם כל הכבוד, אתם לא באמת מבינים, ואני מתפלל שלא יגיע היום שתבינו באמת) אתם לא יכולים להטיף. העם הזה הלך בידיעה ובדרך דמוקרטית אחרי מפלגה שהתבססה על שנאת יהודים, את זה אני לעולם לא אשכח. בשבילי, אדם שהצביע בעד המפלגה הנאצית(והיה להם רוב מוחץ) גרוע כמו חייל נאצי. ואני חוזר ואומר, עד שאותו דור לא ימות, אני לא אוכל לסלוח לגרמניה. ושלא תחשבו שזה קל, השנאה הזאת, שאני חש מגיל 0, שנאה חסרת גבולות, היא דבר שלא מתאים לאופי שלי, ומכביד אלי מאוד, אבל השנאה הזאת עמוקה מידי מכדי לשכוח או לסלוח.
מה גורם לך לחשוב שאתה יודע יותר טוב מאנשים אחרים? בגלל ששמעת סיפורים? Good 4 u, כולנו שמענו סיפורים, וכולנו יודעים מה קרה. זה שאתה שונא גרמנים, יופי לך. אנחנו ממש גאים בך, אתה שונא גם אותי? או את המשפחה שלי? אני לא יודע מה קרה למשפחה שלך, אבל היא לא היחידה. ואתה חייב להבין, שהדור החדש בגרמניה שונה ב99 אחוז מהדור שהיה לפני 60 שנה. היחס שנותנים הגרמנים כיום הוא שונה, וגישתם שונה. שוב, אני לא אנסה לשכנע אותך, ואני גם לא אשפוט אותך, אתה מפסיד לא אני.
מסכים איתך בכל מילה ג'ינזולה, אם כבר מדינה שצריך להיזהר ממנה היא צרפת ששם יש הכי הרבה אנטישמיות כיום.
מפלגה שזכתה בהכי הרבה קולות בבחירות הדמוקרטיות היתה המפלגה הסוציאל-דמוקרטית. אבל הנאצים התאחדו עם הקומוניסטים וכך היטלר עלה לשלטון.
התאחדו עם הקומוניסטים?! הקומוניסטים היו האויב הפוליטי הגדול ביותר של היטלר. הם התחברו עם המלוכנים ועם מפלגות מרכז ואפילו עם השמרנים לתקופה אני חושב, אבל בשום אופן לא עם הקומוניסטים.
[/QUOTE]משה, אני לא בא להתווכח איתך כי לערוך דיון 'מה יותר זוועתי' זוועתי באותה מידה, אבל אני לא מסכים עם חלק ממה שכתבת. זה לא מדוייק, ואין לי מספרים אבל אם היו הם היו בודדים. תבין, הנוער הנאצי והאוכלוסיה ככללה עברו שטיפת מוח מחושבת היטב, וכשהם יצאו מהחלום שהם שהו בו, הם הבינו כמה הם טעו. היו מקרים בודדים אם בכלל של חיילים או נוער שהחזיקו בדיעה הזו. אם יצא לך לראות תכנית בערוץ 8, "נוער היטלר", זה ממחיש את זה. שוב, כשאתה הולך שולל אחר שטיפת מוח של אנשים שהם גאונים (במובן הרע של המילה), אנשים שהכל אצלם היה מתוכנן ומוכן. התושבים חיו את השטיפת מוח הזו 24 שעות ביממה.
משה, אני לא בא להתווכח איתך כי לערוך דיון 'מה יותר זוועתי' זוועתי באותה מידה, אבל אני לא מסכים עם חלק ממה שכתבת. זה לא מדוייק, ואין לי מספרים אבל אם היו הם היו בודדים. תבין, הנוער הנאצי והאוכלוסיה ככללה עברו שטיפת מוח מחושבת היטב, וכשהם יצאו מהחלום שהם שהו בו, הם הבינו כמה הם טעו. היו מקרים בודדים אם בכלל של חיילים או נוער שהחזיקו בדיעה הזו. אם יצא לך לראות תכנית בערוץ 8, "נוער היטלר", זה ממחיש את זה. שוב, כשאתה הולך שולל אחר שטיפת מוח של אנשים שהם גאונים (במובן הרע של המילה), אנשים שהכל אצלם היה מתוכנן ומוכן. התושבים חיו את השטיפת מוח הזו 24 שעות ביממה. נו באמת, אתם מקשיבים לעצמכם? אתם מתרצים את עליית המפלגה הנאצית לשלטון? הנאצים עלו בדרך דמוקרטית, העובדה שהם לאחר מכן הפעילו משטר טוטלטארי עדיין לא אומר שהם לא עלו בדרך דמוקטית. רוב העם בגרמניה באותה תקופה האמין בעקרונות הנאצים. עם כל הכבוד לתעמולה, ולפסיכולגיה הנאצית, יש גבולות. לרצות להשמיד עם שלם, שמפוזר בכל העולם, להגיע למצב של מחנות השמדה ומחנות ריכוז, אם כל הכבוד, אמורים להיות גבולות לבני האדם, לכל תעמולה יש גבול. וג'ינולה, מאיפה אתה יודע שהגרמנים של היום, אותם גרמנים "נאורים", לא יחליטו בעתיד שוב לנסות להשמיד את היהודים? אני הערצתי את סבא שלי זיכרונו לברכה, וגם את סבתא שלי, הערצה עיוורת. מאיפה הידע שאותם גרמנים שחיים היום, לא מעריצים את הסבים והסבתות שלהם שהאמינו בעקרונות הנאצים? אותם נאצים מתועבים עדיין חיים היום, והעובדה שהם בני 70 או 80(מצידי שיהיו בני מעל 100) לא גורם להם להיות פחות משמעותים בשבילי. רק לאחר שאותו דור מתועב ימות, אני אולי אוכל לסלוח לגרמניה, אולי.
מה שאמרת מדוייק לחלוטין משה. הנאצים עלו בדרך דמוקרטית, אבל מאותה נקודה ואילך שום דבר שהם עשו לא היה דמוקרטי אלא בידיהם של מנהיגי המדינה ובראשם היטלר. תראה, היטלר ניצל תקופה חלשה וקשה וזה ידוע, הוא ניצל הרבה תמימות דעת ומשבר אישי של אנשים, והם פשוט נסחפו אחריו. שום דבר לא מתרץ את מה שקרה בשואה. שום דבר. הנסיבות בחיים לא יצדיקו מעשה כזה. אבל חייבים לנסות ולנתח איך הגיעו למצב הזה, כדי שמעשי זוועה כאלה לא ישובו לעולם. אתה לא יכול להתעלם מהגורמים למעשה, אתה יכול ללמוד אותם. כי כיום אין להם שום סיבה. היהודים כמעט ולא לוקחים חלק בחיים שלהם, מובן מדוע. כי עובדה שהאנטישמיות שם זניחה בהרבה בהשוואה למדינות אחרות, והיסודות הניאו נאצים מנוונים לחלוטין על ידי השלטון. הסיעות הניאו-נאציות בגרמניה אפסיות בהשוואה לאלה בצרפת או ארה"ב. פתאום נזכרתי... לפני כמה חודשים ציינו 60 שנים לפלישה לנורמנדי. היה שם חייל נאצי שנאם (בעצרת שאני מזכיר לך - הייתה לכבוד המפלה הנאצית) ואמר שאם היה יודע עבור מה היה נלחם לא היה נלחם בכלל. רוב החיילים ככה, קציני SS זה משהו אחר - הם היו במחנות ועליהם נופלת האשמה.
בפוליטיקה אין אויבים של ממש. בשביל לעבור את הסוציאל-דמוקרטים היטלר היה זקוק לקומוניסטים אז הוא הקים איתם קואליציה בידיעה שאחר כך הוא יחסל אותם. הקומוניסטים מצידם קיבלו הוראה מסטאלין לעשות קואליציה עם הנאצים כי סטאלין צפה ורצה שהיטלר יתחיל מלחמת עולם והרעיון שלו היה להתערב במלחמה הזו בתור המשחרר של אירופה כאשר גם הוא למעשה היה כובש.