אני מאמין שגומז לא חוזר יותר להרכב, רק קשה לדעת בוודאות. כנראה שהם גם נבחרים לפי היריבה והחלושות שלה. כל משחק לגופו.
רגע אתה מאמין או אומר כמו בהודעה הקודמת? קלוסה עשה עבודה טובה אבל לא בטוח שהוא קנה לעצמו את המקום בהרכב.היו כמה מצבים שקלוסה היה חייב לבעוט והוא העדיף למסור.אני מקווה שהגול קצת נתן לו בטחון כי גרמניה צריכה אחד שבועט לשער כי מוסרים יש לה מספיק. אני חייב לתת מילה טובה לאוזיל.כמה שהוא ראש בקיר ומנסה להיכנס עם הכדור לשער הערב הוא חזר ליכולת שלו ולא דווקא בגלל שקלוסה שיחק.אוזיל הגיע למשחק ולדעתי היה השחקן הכי טוב על המגרש והכי מעורב על המגרש.רק שימשיך כך ומדי פעם שינסה גם לבעוטhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
התנועה שגרמניה עושה בלי כדור זה משהו לא מהעולם הזה. לשמור עליהם ולעצור את זה כמעט לא אפשרי, סיוט להגנות. לאוהדים זה מראה מלבב של כדורגל בגדולתו. מהנה מאוד לראות אותם משחקים.
זה די ברור שעם קלוזה משחק ההתקפה של גרמניה טוב בהרבה. מצד שני, כשיש את גומז, אז יש לך חלוץ שיכול לשים גול מכל מצב מול כל הגנה. דילמה אין ספק. כל הכבוד ליוון על מלחמה אדירה. בטורניר הקודם לא סבלתי אותם. הפעם אני דווקא הערכתי אותם. לא הנבחרת הכי מוכשרת, אבל בטוח הנבחרת שנלחמת הכי הרבה.
מחצית ראשונה קלאסית. דווקא ציפיתי לראות הרבה יותר הגנתיות מיוון, לפחות כמו שהיא הייתה מול רוסיה, אבל גרמניה היא נבחרת כזו שלא משנה כמה יתבנקרו מולה, היא תפרוץ את זה בסוף. כשראיתי את הפרסומים על השינויים בהרכב בכלל לא חששתי. להפך. לא ראיתי את זה כזלזול ביריב אלא כמהלך נכון מאוד של לאב. דם חדש, אנרגיות חדשות, שני שחקנים צעירים שמתים להוכיח את עצמם. היה ליוון הרבה מזל שהכדורים של שרלה ורויס לא נכנסו ולא רק שלהם. הנעת כדור מדהימה, כשמי שלא מפסיק להרשים אותי הוא אוזיל; הבחור פשוט אמן. מוציא לפועל מושלם, נכס עצום לנבחרת גרמניה ולריאל מדריד בפרט. מאוד שמח על ההעפלה לחצי הגמר, יש לי תחושה טובה לגבי היורו הזה. שלא ייגמר לעולם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
פשוט להתמוגג מהעומק של הגרמנים... הם יכולים להעמיד 2 הרכבים אימתניים בו זמנית! הדשא בדנצינג הזכיר את האורווה ז"ל. לבורות והגבשושיות ברחבה היה חלק לא קטן בבלגאן הקבוע שהיה ברחבה כל התקפה לכל צד.
מה הקטע עם השוער היווני? יש לו באמת יכולת לתפוס כדור או שהוא רק מחלטר בתור שוער? בכל מקרה, ניצחון חלק של הגרמנים, אין הרבה מה להרחיב... ועכשיו, רבע הגמר מתחיל באמת. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
היוונים נלחמו כפי שאתה מצפה מנבחרת שמשחקת ברבע גמר יורו, בטח נבחרת ששלב כזה הוא שיא קריירה עבור רוב השחקנים שלה. לא מעבר. לא הייתה פה את התצוגה הספרטנית שאני לפחות צפיתי לראות. להבדיל מהנבחרת של 2004 ששיחקה מאד הגנתי ולא מלהיב אבל לפחות הייתה מאד טובה במה שהיא עשתה (אנשים נוטים לשכוח את הניצחון על צרפת ברבע למשל, שהיה הישג אולי יותר גדול מהניצחון בגמר) הנבחרת הנוכחית היא סתם נבחרת חלשה שקיבלה בית נוח וגם בו נהנתה מקצת מזל. האמת שלא בטוח שאם היית שם את האירים במקום היוונים בבית המוקדם הזה היה הבדל ענק. היכולת העלובה שלהם גם מעלה את דילמת האנדרדוג עבור האוהד הלא מעורב רגישית: מצד אחד יש לך סימפטיה טבעית לנבחרות הקטנות. מצד שני, עליית שלב של הנבחרות קטנות מייצרת שני רבעי גמר כפי שראינו ביומיים האחרונים. אנטי קלאיימקס מוחלט למה אמורים להיות רגעי השיא של הטורניר. ולא מיכולת שיא של המנצחות (שזה דבר שבהחלט אפשר להעריך גם במשחקים חד צדדיים) אלא מחולשה אדירה של המפסידות. חבל שאין היום נבחרת שמשלבת חוסר היסטוריה ואנדרדוגיות מבחינת "שם" ומסורת, עם כדורגל ברמה גבוהה וכישרונות מלהיבים כפי שהיו הולנד בשנות ה70 או דנמרק בשנות ה80.
אני לא זוכר מתי ראיתי שחקן גרמני בסגנון של אוזיל. כנראה שזה בגלל שהוא לא גרמני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx פשוט מדהים, מספר 1 בנבחרת הזו בלי ספק בכלל.
יוון בחוץ, עכשיו אפשר להתחיל להנות מהיורו..http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx נבחרת גרמניה פשוט קבוצת כדורגל אדירה שעשתה צחוק מהבונקר היווני שהיה אימת היבשת עד עכשיו. כל קבוצה שנאלצת להתמודד עם בונקרים על בסיס קבוע, כולל ברצלונה וריאל מדריד, יכולה לקחת שיעורים אצל הגרמנים באיך לפרוץ בונקר. התנועה הבלתי פוסקת עם כדור ובלי כדור, התיאום העיוור בין השחקנים שמאפשר להם להכניס אחד את השני למצבים מסוכנים בלי לחשוב יותר מדי, ובכלל כל משחק ההתקפה שלהם הוא תענוג לצפייה. עם קצת יותר ריכוז מול השער ועם מולר וגומז בהרכב זה היה נגמר בהרבה יותר מ4. אין דבר יותר טוב לכדורגל מההצגה הגרמנית היום, שהוכיחה שאין בונקר שיכול להחזיק מעמד כשתוקפים אותו נכון. גם העומק שיש להם בסגל מדהים. היום היתה הפעם הראשונה שראיתי שחקנים כמו רויס ושורלה, ואי אפשר היה לשים לב שהם לא שחקני הרכב קבועים. הפייבוריטית מספר 1 לזכייה כבר אמרתי לפני הטורניר ועכשיו אני מאמין שכבר לא נשאר שום ספק.
נבחרת יוון והבונקר שלה הם לא "אימת היבשת". מהדברים שלך אפשר לחשוב שהם זכו באליפות אירופה בעונה שעברה. עברו מאז שמונה שנים, כולל יורו עם שלושה הפסדים לפני ארבע שנים. ההגנה היוונית הנוכחית נפרצה גם על ידי ההתקפה האימתנית הצ'כית וכל מה שהיא עשתה זה משחק אחד טוב נגד רוסיה שבגלל חולשת הבית הספיק לעליה. אתה משווה את ההגנה שלהם לבונקרים של הקבוצות הגדולות באירופה? לקבוצות כמו אינטר או צ'לסי בשנים הטובות שלהן? אם אני לא טועה, ההגנה היוונית המפוארת ספגה רביעיה מהנבחרת המצחיקה של מראדונה במונדיאל הקודם. יוון הנוכחית היא נבחרת ברמה של אירלנד עם קצת יותר מסורת, ניסיון (כנבחרת) וווינריות וככה צריך להסתכל על המשחק שלה.
משחק מעולה... אני חייב לציין את חדירה, שנתן משחק מעולה והוסיף בגול אדיר. גם אוזיל ולהאם היו טובים מאוד (להאם בעיקר בהתקפה). ההרכב שישחק בחצי הגמר לדעתי יהיה דומה מאוד למה שהיה בדקות האחרונות של המשחק אתמול, חוץ משינוי בין גצה לפודולסקי או רויס. רויס וקלוזה הצדיקו את הקרדיט שהם קיבלו, ושורלה גם היה לא רע, אבל איבד את הכדור שהוביל לשער הראשון של היוונים. עכשיו עם הפנים לחצי הגמר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/11.Xxx
אז מה הוא? הוא נולד בגרמניה ולמד לשחק כך כדורגל בגרמניה. זה מעליב כמו שתגיד לחברים הרוסים שלך שהם לא ישראלים אפילו שנולדו בישראל.
אוזיל הגיע למשחק הזה, להבדיל מהקודמים, לא בגלל קלוזה (בכלל מגוחך לחשוב על זה) ולא סתם כי זה קרה. זה קרה כי בניגוד למשחקים הקודמים שהיה לו קשר בצד ימין ועציץ בצד שמאל הפעם היו לו שני קשרים בשני הצדדים. אמנם שורלה דיי בינוני ורוייס נעלם לגמרי אחרי 20 דקות, עד שעבר שמאלה. אבל זה עדיין יותר מקשר אחד ועציץ. ככה היה לו יכולת להחליף איתם מקומות מבלי שיורגש החיסרון שלו במרכז, הוא היה יכול ללכת אחרוה לקבל את הכדור והרבה יותר חופש (נו בטח, צריך לשמור על שני הקשרים בשני הצדדים ולא רק בצד אחד). מצחיק בכלל להגיד שקלוזה עשה איזה הבדל ועוד יותר מצחיק בכלל לחשוב עליו בהרכב במקום גומז. לא יתכן שחלוץ לא יבעט לשער. בכל המשחקים ביחד שהוא שיחק ביורו הזה הוא בעט/נגח לשער רק פעמיים. אחד מעבירה ואחד אח"כ שממנו בא הגול של רוייס (שיודע לעשות את התנועה מהאגף פנימה, בניגוד לעציץ). לעומתו גומז משני מצבים עשה 3 שערים. מה לעשות, שבכדורגל המטרה היא לשים את הכדור בשער של היריב ואי אפשר לשחק עם חלוץ שזה לא עומד לנגד עיניו. חוצמזה, בנתיים המצטיין של גרמניה בטורניר, ללא שום ספק הוא קדירה. כמה עבודה שהוא עושה זה לא יאומן. כמו שדור אמר, גם בהגנה וגם בהתקפה. עם כל זה, עצוב לחשוב שהיוונים עברו את החצי 3 או 4 פעמים והבקיעו שני שערים. כאילו ואן חאל בא לאמן את הנבחרת. תארים לוקחים בהגנה.
עם נבחרות כאלו שנשארות כל הזמן מאחור ב 0-0 או 1-1 ואתה חייב לצאת להתקיף אותן, אז אין מה לעשות ואתה חשוף. זה קרה גם לבאיירן מינכן מול דורטמונד השנה בגמר הגביע, הם גם ריסקו אתכם במתפרצות והם יודעים לעשות אותן יותר טוב מהיוונים. מול יוון לא יכולתם להשאר מאחור ולחכות שהשערים יגיעו. הם כפו סגנון משחק שאין דרך לכפות עליו אחר. זה תמיד היה מיכשול שבונקר עומד מולך. וקלוזה גאון. בועט פחות לשער ומחפש את המסירה, אבל אחרים בועטים יותר לשער. זה מתקזז והמשחק של גרמניה הרבה יותר שוטף ומסוכן.