רובן היה פשוט פאתטי, לא יכלתי לראות אותו יותר. אין ספק שהוא היה צריך לצאת יותר מוקדם, ולא בשביל קאוט שגם בשיאו לא היה יותר מפיצוי על העליות של המגן הימני להתקפה. ואן פרסי היה חייב לשחק מתחת להונטלאר, כשהוא יוצא החוצה מהרחבה, לנבחרת בניגוד לארסנל אין את התיאום הנדרש כדי לכפות עליו. בקיצור, נקווה לבלמים קצת יותר טובים, לא צריך סתאם ודה בור, מספיק היטינחה ומתאייסן את המונדיאל.
תגובה שמאד מוצאת חן בעיניי. ברצוני להגיב על הנקודות שהעלת. א. לגבי החלק האחורי אין מה לעשות, לפני שנתיים זה כבר היה החלק הבעייתי והיות שהשלישייה המובילה לא השתפרה אלא נסוגה ביכולתה אנחנו לא צריכים להיות מופתעים ממה שראינו. ברצוני אולי עכשיו גם קצת לרדת פה על שני שחקנים מבית הספר של אייאקס. הראשון הוא אקס, הייטינחה פשוט היה ונשאר בלם בינוני. לא סתם הוא משחק באברטון מבלי ששום קבוצת צמרת אפילו רומזת שהיא רוצה אותו. השני הוא גרגורי ואן דר ויל. אוהדי אייאקס ואני בתוכם ראו בשנתיים האחרונות איך הבחור פשוט הלך רק אחורה. טוויטר, ראפ, הופעות בקליפים ומה לא. גרג ו.ד ויל שחקן לא רע, אבל מנטלי הוא בבעיה רצינית. ב. הקישור ההולנדי לא מחזיק בכדור כי יש שני קשרים הגנתיים שאין להם מושג איך עושים את זה. איך נייג'ל דה יונג הגיע למנצ'סטר סיטי רק אלוהים יודע ומרק ואן בומל פשוט כבר לא יכול לעמוד בקצב. גם היום הוא איבד כדורים ברשלנות. אי אפשר לצפות מסניידר שיחזיק לבד את הקישור... ג. הן פרימדונות ורק חושבים על עצמם. כמה הרמות טובות ראינו מרובן ואפלאיי בשני המשחקים האחרונים? AW forever מאד לא אוהב שירדתי חזק על ואן פרסי, אבל כבר שנתיים שחלוץ ארסנל רוצה בכח לשחק רק כמספר 9. לדעתי הוא בכח רוצה 'לגנוב את ההצגה' מסניידר, אבל אחרי מונדיאל 2010 לא נראה לי שלואן פרסי נותרו עוד קרדיט לעמדה החביבה עליו. לצערי האנטלר מתאים אחלה לחלוץ המרכזי בטח לשיטה ההולנדית האמיתית. כשאני רואה איך בנבחרות אחרות יש הרמות מהצד אני ממש מקנא. אצלנו יש שני חבר'ה שבמקום להרים רק חושבים על עצמם. עכשיו אני באמת מבין למה הרבה אוהדי ביירן לא סובלים את רובן... ד. אבחנה מצויינת. אני לא יודע אם אני צריך לשמוח, אבל יש בהולנד עכשיו בלם ברזילאי בשם דאגלס שקיבל דרכון. מי שמכיר אותו יודע שמדובר בדיוק בשחקן שרואים הרבה בפורטוגל...אני אישית מאד נגד הכנסת מתאזרחים לנבחרת, אבל נראה לי שזה מה שיקרה. אם בהולנד לא מצליחים לגדל שחקני הגנה טובים אז אנחנו צריכים מתאזרחים... בסיכומו של דבר העלת פה דברים מאד נכונים. אני רוצה להאמין שנגד פורטוגל נראה שינויים בהרכב. קשה לי לחשוב שואן מרווייק עם מעט מהכבוד שעוד נותר לו שוב יעלה עם ואן בומל בהרכב. אנחנו כבר נראה מה יהיה, אבל לדעתי אין הרבה סיכוי שהולנד תשרוד את הבית הזה. בינינו, אולי טוב שזה יקרה כי באמת לא מגיע לנו.
הולנד היו לא פחות טובים מגרמניה במחצית השנייה, ועם קצת יותר מזל גם יכלו לכבוש עוד שער. הולנד היא נבחרת טובה, עם הגנה מזעזעת, ועם רובן בכושר מחריד, אני באמת חושב שרובן הוא שחקן עצום, אבל אחרי העונה הכי קשה בקריירה, הפנדל שהחמיץ נגד דורטמונד שהביא לה אליפות, והפנדל הומחמץ בגמר האלופות שיכל להביא לה גביע פשוט ריסקו אותו, הוא כל כך חסר ביטחון ולא החלטי, בחיים לא ראיתי אותו ככה וזה די מפתיע כי תמיד הוא נראה לי בן אדם חזק, אבל כנראה שאף אחד לא חסין. גם סניידר בכושר פחות טוב מלפני שנתיים, אבל הוא היה לא רע בכלל במחצית השנייה והוא האחרון שצריך להצביע עליו כבעיה. וסתם שאלה, מה יש לך נגד האורנג' החביבים?
זה אמנם תסריט היפותטי לחלוטין, אבל אם דנמרק מנצחת את גרמניה במחזור האחרון 3-2, שתי הקבוצות עולות גם אם פורטוגל תעשה מההולנדים טונה.
de Middenweg אגב אתלטיות, מה קורה עם הסורינמים בכדורגל ההולנדי? בעבר הם נתנו לנבחרת בדיוק את המימד האתלטי שנתן לה יתרון גדול על נבחרות אחרות והיום כל כך חסר. היום אתה כמעט לא רואה שחקנים ממוצא סורינמי ברמה גבוהה, בעבר הם היו רוב ההרכב הראשון בתקופות מסוימות.
מעט מאוד שחקנים בעולם יכולים להתרומם בלי שום מנוחה אחרי עונה כזאת זוועתית כמו של רובן, באמת שאני אוהב את השחקן הזה, שבמו רגליו העלה את באיירן לגמר הצ'מפיונס לפני שנתיים. אבל כנראה שזאת פשוט לא השנה שלו, ובניגוד לשחקנים אחרים, אצל רובן זה או שהוא מוריד אותך איתו או שהוא מעלה אותך איתו, הוא תמיד יהיה השחקן הבולט בכישלון/הצלחה.
דאגלס בלם נחמד, אבל אני לא חושב שממנו תבוא הישוע. העונה הוא עשה מלא שטויות בליגה הההולנדית, ורמתו לא עולה על זאת של הטינחה ומתייסן (מה שכן, מתייסן כבר מזדקן). אני יותר בונה על דה וריי, נוייטינק, ואן דייק וגואוולו (איך שלא מבטאים את השם שלו) כבלמי העתיד של הנבחרת.
לא ראית הערב את ואן דר ויל או את ייטרו ווילמס? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx לדעתי הסורינאמים ותושבי האנטילים ההולנדים מזכירים אולי את הברזילאיים. הם אוהבים יותר את ההתקפה. ממש בלמים ברמה הכי גבוהה לא זכורים לי שחקנים מסורינאם או האנטיליים. רייקארד ודווידס היו קשרים הגנתיים, אבל היום יש לנו שני מגינים מתוצרת סורינאם. אם אני צריך להסתכל היום על שחקני הגנה שחומי העור עם דם סורינאמי/אנטילי בליגה ההולנדית אני מדבר על מגן ימין גרג ואן דר ויל (אייאקס, בינלאומי), מגן שמאל ייטרו ווילמס (פ.ס.וו, בינלאומי), קשר/מגן שמאל וורנון אניטה (אייאקס), מגן ימין ריקרדו ואן רייהן (אייאקס), מגן ימין דווייט טינדאלי (שוחרר מטוונטה), מגן שמאלי אדסון בראפהייד (הופנהיים), בלם ווירג'ל ואן דייק (כרונינגן), מגן/קשר ימין קלווין ליירדאם (פיינורד). ברונו מרטינס אינדי (פיינורד) בלם עם דם פורטוגלי שמשחק כבר בנבחרת הצעירה. אם אני יכול קצת לנבא את העתיד אז ואן רייהן יהפוך לבטח לבינלאומי ואני נותן סיכוי למרטינס אינדי אם הוא ימשיך להשתפר במדי פיינורד. שני החבר'ה אתלטים, מרטינס אינדי ממש בריון. כולי תקווה שבשנים הקרובות גם ווירג'ל ואן דייק בלמה של כרונינגן יעשה כמה צעדים קדימה. גם הוא בחור גבוה, אתלטי ומאד חסון.
למרות שני ההפסדים והיכולת הגרועה ברוב הזמן, אני לא חושב שנסגר הגולל על אפשרות העלייה שלנו. ניצחון על פורטוגל, נבחרת עם לא פחות בעיות שגם לא הציגה יותר מדי זה לא בשמיים, ואני לא מאמין שדנמרק תוציא נקודות מול גרמניה. השאלה הגדולה זה אם לואן מרוויק ייפול האסימון שאין לו ברירה, והוא יחליט להשתחרר מהעקשנות ומהקיבעונות שלו. אני חושב שאם ההרכב של המחצית השנייה יפתח נגד פורטוגל, עם קצת מומנטום חיובי ואמונה, אפשר לעשות משהו. אתה המצאת את זה הרגע, אף אחד לא אמר לא להעלות את הונטלאר. הקונצזוס היחיד היה לגבי הרעיון שואן פרסי יכול ואפילו צריך לשחק באגף, כשכולם אמרו שהוא הזוי ומנותק מהמציאות. אני אישית (בתור אוהד ארסנל שתקפת הכי הרבה) אמרתי שהונטלאר חייב לפתוח כמעט בכל הודעה כשואן פרסי צריך לשחק חלוץ שני (מה שראינו במחצית השנייה היום ועבד בצורה די סבירה).
נ.ב - אולי כדאי להעביר כמה מהתגובות האחרונות לדיון ההולנדי...נסחפתי קצת עם השמות של הסורינאמים ובלמי העתיד האפשריים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
רק לי זה היה נראה כאילו נייג'ל דה יונג דווקא היה בסדר אתמול והחזיק את הולנד כמעט לבדו במשחק? רק אני ראיתי אותו מציל שער בטוח של אוזיל עם תיקול נקי בטיימינג מושלם בתוך הרחבה? לא יודע מה אתם רוצים ממנו, ולא יודע למה שי כל כך מתפלא שהוא הגיע לסיטי, הוא קשר אחורי רוצח ברמות הכי גבוהות שיש. הוא לא טכני, וסגנון המשחק שלו מאוד לא נעים לעין ומאוד לא "הולנדי", אבל דווקא בגלל זה הוא כל כך חשוב לנבחרת הלא מאוזנת שלכם. הוא בדיוק השחקן שיעשה עבודה הגנתית בשביל כל הפרימדונות מקדימה ויגן על הרביעייה האחורית החלשה. לא היה מזיק לכם עוד שחקנים "רעים" כאלה. הבעיה העיקרית היתה שואן בומל היה סטטיסט אתמול, והוא השחקן היותר התקפי מבין צמד הקשרים המרכזיים, זה שגם אמור לתרום יותר להנעת הכדור, לדחוף קדימה, לאיים על שער היריבה אפילו. אתמול הוא התחפש לדנידין.
:aaa021: עכשיו נזכרת, הוא עושה את זה ביציבות מאז שעזב את פאלרמו ואמרו עליו שהוא הולך להיות אחד הבלמים הטובים בעולם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
המצב של הולנד קשה מנשוא...חייבים לנצח את פורטוגל 2:0 ולקוות להפסד דני, כל דבר אחר והם בבית. ביורו הקודם הם פירקו את איטליה, רומניה וצרפת בבתים והפסידו לרוסיה ברבע,כשהם הציפו את שוויץ באוהדים והיו בטוחים ובצדק לאור היכולת שהם בגמר. יחי ההבדל הקטן ליורו הזה ועוד אחרי גמר מונדיאל.