מה אני אגיד לכם; הרחובות בירושלים נראו כל כך נפלאים הערב. אין מילים; צפיתי במשחק עם טונות אוהדים ?ניטרליים? של דורטמונד אבל בעצם לא ראיתי כלום איזה לחץ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ואיזו הקלה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ואיזה סיפור גאולה של רובן - אני מסיר את הכובע בפניו.
ועוד הזכיר את יובה 96, שלגביה עד היום יש "חשדות" (כאילו שאחרי כל ההרשעות והעדויות יש עדיין ספק) בקשר לדופינג.
למרות זאת- היה קונצנזוס דיי גדול שהיא הייתה הקבוצה הטובה באירופה. יש לא מעט אנשים שהכתירו אותה לאחת הקבוצות הגדולות בהיסטוריה.
גמר גדול בין שתיי קבוצות אדירות מכל הבחינות, פשוט הגמר שהכי נהנתי בו בחמש השנים האחרונות, מזל טוב לבאיירן, תודה רבה רבה לבורוסיה דורטמונד וליורגן קלופ של עונה אדירה ותודה לקהל של דורטמונד שבכל משחק של ליגת האלופות סיפק תצוגות מדהימות והוכיח שוב שאמנם בורוסיה היא לא הקבוצה הכי טובה באירופה אבל יש לה נכס אחד שהוא הטוב באירופה בלי מתחרים וזה הקהל, ענק פשוט ענק, עונה נפלאה של צ'מפיונס נגמרת לה כמו שצריך ואני כבר מחכה לפעם הבאה.
ב-1999 הייתה את הגניבה המפורסמת, ב-2008 יונייטד לא ברור אם יונייטד באמת הייתה יותר טובה מצ'לסי, ב-1994 מילאן באו כאנדרדוג מול בארסה ואינטר ב-2010 התבנקרו בקאמפ נואו. כל הזוכות האלו לא היו חד משמעית הקבוצה הטובה באירופה באותה שנה.
זה לא סותר, לא מדובר על משחק נתון. שערוריית שיפוט לטובת קבוצה לא הופכת אותה בשנייה אחת לכזאת פחות טובה.
אבל היא כן זכתה. למרות שערוייריות השיפוט, ברצלונה הייתה הקבוצה הכי טובה באירופה- הציגה כדורגל סוחף והביסה יריבות על ימין ועל שמאל. לא הייתה אף קבוצה בעולם שהייתה קרובה אליה באותן שנים, למעשה שדרנים, פרשנים ומאמנים התאהבו בסגנון המשחק וניסו לחקות אותו כמו גם את ההתנהלות הכללית של המועדון בנוגע להטמעת שיטות העבודה החל מקבוצות הנערים. הועלתה פה טענה שמאז 96 והזכיה של יובה הקבוצה הטובה ביותר באירופה לא זכתה באלופות, אבל אני לא חושב שזה נכון, והועלו פה דוגמאות למכביר. ברצלונה בהחלט חברה מוצדקת במועדון הזה.
על מה אתה מדבר? נגד צ'לסי בברידג' הם לא בעטו פעם אחת למסגרת. הכוונה הייתה שלא היה ספק שהיא האלופה הכי ראוייה.
אבל דובר על הקבוצה הכי טובה באירופה, למרות שבמשחק ספציפי אחד בחצי הגמר הם לא שיחקו כל כך טוב, עדיין היה מדובר בקבוצה הטובה באירופה. מי הייתה טובה יותר באותה עונה?