צ'לסי, באיירן, הפסד "ביתי", דרוגבה, רובן, פנדלים, די-מתאו, וילאש-בואש, אברמוביץ', ג'ון טרי - על הכל דיברתם/מדברים, אבל לא על הדבר הכי מצחיק... טוטנהאם :aaarofl:
הרבה ברכות לקבוצת הבוסמנית האורגינלית על הזכייה הראשונה בתולדותיה בגביע היקר מכולם... http://4.bp.blogspot.com/_lAzkHGcrf4w/TOJrPklj8oI/AAAAAAAAABY/aUZEuKYCGcw/s1600/euro.Xxx ותודה לז'אן מרק בוסמן ורומן אברהמוביץ' על רצח הספורט הנפלא שנקרא כדורגל.
אם מסתכלים על המשחק כולו, אין עוררין על דבר אחד - לבאיירן מינכן הגיע לזכות. הבווארים היו הרבה, אבל הרבה יותר טובים מצ'לסי, שהגיעה ושיחקה את אותו משחק שהציגה מול ברצלונה. תשעה שחקנים בחצי המגרש שלה, דרוגבה אחד בחוד או בקיצור: בונקר. באיירן תקפה בלי סוף והשער שכבש תומאס מולר הגיע לה בלי כל צל של ספק, אבל ראוי לתת כבוד גם לצ'לסי. כשכל המשחק תוקפים אותך ואתה נמצא בסוג של הלם קרב כשאתה סופג כמה דקות לשריקת הסיום, צריכה להיות לקבוצה הזו יכולת מנטלית מאוד גבוהה כדי לא להישבר וגם להשיג את שער השוויון. ההארכה הייתה די משעממת, אבל כשרגע השיא שלה הגיע, לא היה קשה לדעת מה הולך לקרות. ברגע שרובן שם את הכדור על הנקודה הלבנה, לא היה לי ספק (ולדעתי, לא היה לאף אוהד באיירן מינכן סביב העולם ספק) שהכדור הזה לא נכנס לשער. אני תוהה, מי הטמבל בבאיירן שנתן לבחור הזה לבעוט, אחרי שבכל המשחקים החשובים העונה הוא פישל, כשהמרכזי שבהם הוא משחק העונה מול דורטמונד בסיבוב השני בבונדסליגה. בכלל, רובן נתן משחק מחפיר, שקוף ומאוד מעצבן, כשכל התקפה בה הוא מקבל את הכדור הוא חותך שמאלה מאגף ימין, בועט לשער ומעיף את הכדור לשמיים. החיוך המטופש שלו אחרי כל פעם שהוא הורס התקפה שאומר כאילו "איי, שיט. לא הצליח לי" עלה אפילו לי על העצבים, בעוד אני בכלל אוהד נייטרלי במשחק הזה. אבל כנראה שגם לגמר ליגת האלופות חוקים משלו. מי שהגיע לה, לא זכתה, אבל מגיע גם כל הכבוד לזו שכן עשתה את זה. דו קרב הפנדלים התחיל בצורה מזעזעת עבור צ'לסי, להחטיא את הכדור הראשון לא תורם לביטחון בהמשך אבל היא נעזרה בהחטאה של אוליץ' כדי לסגור את הפערים. אם יש מגיע בכדורגל אז דידייה דרוגבה הוא זה שהגיע לו לסגור את המעגל שהחל אי שם במאי 2008, כשצ'לסי הפסידה בגמר למנצ'סטר יונייטד. היה כואב לראות את בסטיאן שווינשטייגר מבין שההחטאה שלו למעשה סיימה את הסיפור וכאב לראות אותו ממרר בבכי, אבל מצד שני, מי שיזיל היום דמעות של שמחה יהיה רוברטו די מתאו, שפשוט הפך את צ'לסי מכלום ושום דבר העונה, לאלופת אירופה. שאפו ענק. בסופו של דבר, הנה ההוכחה לעובדה שגם גמר שלא כולל את ברצלונה, ריאל מדריד או שתיהן יחד יכול לרתק. זכינו לגמר אלופות מרתק ומרגש, שנזכה לעוד כאלו בעתיד. מחכה כבר לעונה הבאה.
אני שמח שצ'לסי זכתה רק בגלל דרוגבה, כמה מגיע לו השער והגביע הזה. הפך רשמית לאחד מהאגדות הגדולות של צ'לסי עם השער הזה.
לבאיירן יש מספיק כסף בעצמם, וגם השנים האחרונות לא היו מופרזות בתקציב מבחינת צ'לסי היכולת בליגה מראה את זה. כל הכלישאות על הלוזריות זה סתם במקרה הזה, מול ריאל באיירן הוכיחו שהם ''ווינרים'' אי אפשר כל משחק להגדיר את זה מחדש. זה הישג עצום באליאנץ ארינה, באיירן הייתה פייבריטית מובקהת. טורניר מדהים של צ'לסי, זו זכייה מתוקה מאוד שלהם. צ'לסי היה הרבה מזל אבל הם עשו עבודה גדולה, ומגיע להם. טוב שג'ון טרי לא בעט פנדל! : )
רגע, יש לי טוב יותר... אברם גרנט :aaarofl: באמת שאני שמח רק בגלל שלא נשמע יותר את רסקין אומר "ההישג הגדול בתולדות צ'לסי" על הגמר במוסקבה.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx נקודת האור בכל הערב העגום הזה. אם היה אפשר לעשות כך שאף אחת לא הייתה זוכה הערב הייתי מאושר. מקווה שאופ"א לא תרחם על התרנגולים ותשאיר אותה ביורופה ליג.
טוב, עכשיו אברמוביץ' קיבל מה שהוא רצה. מעניין מה הולך לקרות בשנה הבאה בצ'לסי, אולי סופסוף ינצלו את הפוטנציאל של המועדון הזה ולא רק יקנו מכל הבא ליד, אלא יבנו קבוצה בריאה. טוב, על מי אני עובד... הגועל נפש קיבל עכשיו חיזוק ענקי.
ממתי שהתחילה הארכה היה הרגשתי שהערב הזה של צ'לסי. לא יודע, אותה תחושה כמו מול בארסה, בטח אחרי הפנדל של רובן. כשלא הולך אז לא הולך. צ'לסי המשיכה עם אותה צורת משחק שעבדה לאורך שני המפגשים מול בארסה, גם הפעם זה עבד, גם הפעם דרוגבה ענק. לא חושב שהיה משהו שהאמין שבאיירן תנצח בפנדלים, עם כל הכבוד ליכולת של הגרמנים בכדורי הכרעה, פשוט היה כתוב על הפנדלים האלה צ'לסי.
אחד הגמרים הטובים ביותר בשנים האחרונות ולמרות שהגיע לבאיירן יותר מלצ'לסי, ושהייתי מעדיף שצ'לסי לא תהיה הלונדונית הראשונה לזכות בגביע המכובד הזה, אני יכול להיות שמח, בעיקר בגלל שבתור אוהד ארסנל אני יכול לומר, שוב, Mind The Gap. חוץ מזה, דידייה דרוגבה שוב מוכיח איזה חלוץ גדול הוא. גם בגיל כזה, אחרי עונה מלאת עליות ומורדות כזו, הוא עדיין נמצא תמיד שם ברגע האמת, בניגוד גמור לאריין רובן, שבפעם המי יודע כמה בועט בדלי ברגע האמת... מי עוד מסתמך עליו ברגעים כאלה, אחרי גמר המונדיאל? אחרי הגמר נגד אינטר? אחרי המשחק נגד דורטמונד העונה?
גם לברצלונה, ריאל מדריד, מילאן, יובנטוס וקבוצות אחרות יש מספיק כסף, אבל הקבוצות האלו עוד מטפחות נוער. צ'לסי ומנצ'סטר סיטי פשוט בנויות אך ורק על רכש. אם זה לא עצוב צ'לסי גם שיחקה העונה באירופה כדורגל שלילי, בטח בשלבים האחרונים. אין מה לעשות, בכדורגל הכי חשוב שהכדור יכנס לרשת והמשק ההגנתי פחות מפריע לי מעניין חוק בוסמן והכסף שהורס כל חלקה טובה. אני כבר שנים ממעט לראות את ליגת האלופות רק בגלל העניין הזה. ליגת האלופות צריכה להקרא 'ליגת העשירות'... מי שבאמת אוהב כדורגל הולך לראות החל מ-8 יוני את הטורניר שכסף לא יקנה לך דבר...בשבילי היורו והמונדיאל אלה הם הטורנירים האמיתיים. ליגת האלופות כבר שנים הלכה לעולמה.