גמר ליגת האלופות 2012: צ'לסי אלופת אירופה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏17/5/12.

1. xavi6 Member

אתה לא מבין, זה יותר עמוק מזה. אף אחד לא אומר לכם לשחק טיקי-טאקה או להחזיק בכדור 80%. אבל מבקשים, מתחננים, תשחקו כדורגל מהנה, מעניין, שיהיה מעניין לראות ולא כזה חד צדדי, ציני וחונק שגורם לקבוצה אחת להיות מתוסכלת ושרק היא באה להישתתף במשחק. ולא, לשים 11 בהגנה ולבנות על קרנות ודרוגבה אחד זה לא כדורגל, גם אם בין לבין אתם עושים גליצ'ים ועומדים נכון בהגנה (לא שזה קשה כשלהתקפה אין בכלל מקום בתוכנית משחק).
    ואני לא אומר את זה כאוהד ברסה עכשווי שדורש מכולם לשחק כמונו, ממש לא, כי גם אני לא התחלתי לאהוד את ברסה בגלל הטיקי-טאקה, התחלתי לאהוד אותה רחמנא ליצלן עוד כשהיינו מגיעים לברנבאו ומתפללים לצאת בשן ועין עם איזה גול ממצב נייח ולא חושבים בכלל כמה נחזיק בכדור.

ברכות לצ'לסי, ובעיקר לאוהדיה, כי באמת מגיע להם. אבל להגיד שהגיע לצ'לסי צ'לסי? שהיא אלופה ראויה? זה ביזיון למפעל. אבל מצד שני, זה נותן לי תקווה שאולי גם הפועל פ"ת תציב 11 שחקנים ברחבה שלה ותגיע ככה לזכייה בליגת האלופות. רק אני מקווה שלא נבזבז רבע מליארד בדרך לשם, ואז לתרץ ש"היריבות שלנו יותר טובות, לגיטימי".

ליבי נשבר על שוויני, זאת תהיה טראגדיה אם הוא לא יניף גביע חשוב כלשהו במהלך הקריירה שלו.

2. JohnTerry26 Member

אני מכבד את דעתך xabi6, אבל אני חייב לומר (רק בטוב כמובן) את האמת שאני קצת מרחם עליך. אוהד כדורגל שרואה את הענף ואת עולם הספורט בכלל בדרך כל כך צרה כמו שלך- זה פשוט חבל, אתה מפספס הרבה רגעים, הרבה ריגושים ובעיקר הרבה הנאה. אני באמת חושב שאתה עושה חצי עבודה בתור אוהד ספורט. מה אפשר לומר, יש לך הרבה להשלים בגלגול הבא אני מניח...

3. Bensh Member

הכנסת להודעה שלך גם את את זה שכל הילדים מעריצים את בארסה, גם את זה שלצ'לסי יש תלכיד שחקנים שאוהב את המועדון (רק להם יש כזה, אגב. לאהם, שוויני וטוני קרוס הם בכלל סינים), וכמובן את הלהיט הגדול, בראש מצעד הפזמונים מאז 2009 - "לא כולם מקובעים כמוך שחושבים שכדורגל יפה מגיע רק אם קוראים לזה טיקי טקה ויש לקבוצה 80% פוזשן."

תעשו לי טובה, אתה וכל שאר המצטטים\מתווכחים\מתדיינים עם הודעות שלי: אל תגיבו לי אלא אם יש לכם משהו מעניין לכתוב. אתם משעממים, וזה קצת עצוב

אני בטוח שגם הוא מרחם עליך. אתה יודע, בגלל שלקבוצה שלך אין היסטוריה, ההווה שלה לא משהו ועתידה תלוי בקפריזות של השוגר דדי הרוסי שלה. וואט דה פאק. מרחם עאלק.

נערך לאחרונה ב: ‏20/5/12
  4. Lazarobbie Member

די מטאו מתגלה כטקטיקן נוק-אאוט לא קטן. קבוצת הטלאים שלו הצליחה להחזיק איכשהו מול הלחץ הגרמני, להתיש אותם ובסוף להתגנב ברגע הנכון ולהבקיע את השיוויון שבסופו של דבר גם הוביל לניצחון. זו פעם ראשונה שאני זוכר ששחקן בתפקיד של ברטרנד עלה בהרכב- שחקן עם תפקיד טקטי בלבד, יכול להיות שיש פה חידוש שצריך לדבר עליו.

רציתי נורא שבאיירן ינצחו אתמול, לא כי אני אוהד גדול שלהם (ממש לא, קשה לי להיות בעד פייבוריטים מסורתיים כאלה) אלא בגלל שחשבתי שלמועדון הזה מגיע לזכות- הוא עובד נכון, פועל לטווח הרחוק, לא זורק כסף סתם, מעלה שחקני נוער (בהרכב שיחקו היום 5 שחקנים שעלו מהנוער של באיירן, לא מדברים על זה כל כך) וגם דואג לשמור על התחרותיות בארצו. מועדון שמוקיר ומכבד את ההיסטוריה שלו בדרך לא צינית או פופוליסטית, אלא פשוט דואג שלאנשים האלה, שהשאירו חותם, יהיה מקום במועדון. חבל, חבל, חבל.

5. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברכות לצ'לסי על הזכייה הראשונה בתולדותיה. כל קבוצה רשאית לשחק בסגנון המשחק היעיל ביותר עבורה שיקרב אותה לתואר ואם עבור הלונדונים זה אומר שצריך להתגונן ולצאת למתפרצות אז מי אני שאמנע מהם. הרי מה הטעם לשחק בסגנון התקפי וסוחף ולבסוף להישאר עם ה... ביד? לא זכור לי שלשחק הגנתי זה פשע. האם הם רימו? צללו? לא ולא, בסך הכל שיחקו בדרך הטובה ביותר עבורם. לא ברור לי איך אפשר לכפות על קבוצה סגנון משחק מסויים. אני לא אשקר ואומר שאני וכל אחד אחר נהנה יותר מכדורגל התקפי וזורם, אולם לא אמנע מאף קבוצה לשחק בדרך הרצויה עבורה. אם בכדורגל היו זוכים בתארים עבור ביצועים מרהיבים ומהנים, הכדורגל ההגנתי היה כבר מת, אלא שהמטרה היא להשיג כמה שיותר תארים וכאן צ'לסי ניצחה בדרכה שלה.

ובלי שום קשר, קבוצה שחוזרת מהמתים נגד נאפולי ומבצעת מהפך אדיר, קבוצה שחולפת על פני אלופת העולם מקטאלוניה והקבוצה שמוכיחה בגמר שיש לה תשע נשמות ומנטאליות ראויה להערכה, היא הקבוצה שמגיע לה יותר מכל לזכות.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

למה כולם כ"כ מתפלאים ששוער בועט פנדלים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx חברים, צאו מהקופסא האירופאית ותראו שבשאר העולם זה נדיר אם שוערים לא בועטים פנדלים.

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הגמר בין צ'לסי לביירן מינשן הזכיר לי משחקים של מכבי נתניה. הגעתי בלי שום ציפיה - ובכל זאת התאכזבתי. בהארכה נרדמתי וביקשתי מהחברים שלי שיעירו אותי בפנדלים. הם, מבחינתם, ניסו לעבוד עליי ולצעוק "יש!" בבת אחת באמצע ההארכה, בתקווה להעיר אותי. הצליח להם כמו שהצליח לרובן עם הפנדל.

אני לא יודע אם רק אני מרגיש ככה, אבל משהו במפעל כבר לא מרגש כמו לפני כמה שנים. אני יכול להעיד על עצמי שלא חיכיתי השנה לשום משחק (להוציא את ריאל מדריד-ביירן מינשן) ואפילו לא הצטערתי שהפסדתי את ברצלונה-צ'לסי. הכל מרגיש שחוק ולעוס.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏20/5/12
  8. alexshw Member

ומה אני אמצע בויקיפדיה? שהוא עבר בהשאלות 5 שנים וגם את כל מחלקות הנוער, SO?
    הוא לא עולה 30 מליון יורו. ראין לו מקום בהרכב של צ'לסי.
    תפסיקו, צ'לסי המועדון אחרון בעולם שיפתח צעירים.

תמשיכו לסחוט את הותיקים. המזל יגמר לכם עונה הבאה באלופות.

נערך לאחרונה ב: ‏20/5/12
  9. רפאל Member

אלפות אירופה של השנה זה סיפור מהסרטים, הייתה כבר בחוץ מהתבוסה לנאפולי ופתאום עם מאמן חדש היא הצליחה לעבור אותה, העיפה בדרך גם את ברצלונה כשבמשחק השני היא שיחקה רק עם 10 שחקנים ועכשיו היא זוכה בביתה של המארחת.
    כל כך מגיע לצ'לסי לזכות בלי שום קשר לכדורגל שהיא הציגה.

10. פול סקולס Member

אני שותף לתחושה שלך, וזה אפילו קרה לי בפעמיים שיונייטד נפגשה עם ברצלונה בגמר בשנים האחרונות.
    תוך כדי המשחק אתה מת שהקבוצה שלך תנצח, זה ברור, אבל יש איזה מיאוס.
    זה כמו ה G 8 או משהו כזה. כמעט כל הזמן אותן קבוצות ברבע-חצי-גמר.

11. 亚历山大帕托 Member

מילא אוהדי אנגליות יריבות שמקנאים בהצלחה של צ'לסי ואפשר להבין אותם, אבל מאיפה החוצפה של אוהדי ברצלונה לדבר על "עוול לכדורגל"?

סוף סוף שתי פינליסטיות ראויות שהגיעו למעמד הזה בזכות ולא בחסד, ולשתיהן מגיעות כל המחמאות על כך. הדרך שצ'לסי עשתה העונה מהקבר אל הנפת הגביע הנחשק ביותר הפכה את הגמר הזה לאחד המרגשים והמרתקים ביותר. יש רבים שלא נהנו מהמשחק אתמול, אבל אלה בעיקר אנשים צרי אופקים שההבנה שלהם בתחום הכדורגל שואפת לזו של תקשורת הספורט הישראלית. צ'לסי הציגה כדורגל מנצח והוציאה את המיטב מכל המשאבים שהיו לה, והם לא רבים ואיכותיים כפי שההוצאות של אברמוביץ' במשך השנים עלולות להעיד.

לא יודע את מי כל אחד בוחר לאיש המשחק, ואני מניח שדרוגבה הוא הגיבור שייזכר להרבה מאוד שנים, אבל גארי קייהיל נתן את משחק חייו והיה המצטיין בעיניי. וואו, איזה בלם יש לכם לשנים הקרובות. היה כיף לראות את צ'ך, לאמפרד ודרוגבה סוף סוף עושים היסטוריה. אם הם היו זוכים בשנות "הזוהר" הראשונות של צ'לסי לא היה לזכייה הזאת את אותו האפקט כמו שיש לה עכשיו אחרי כל הדרך שהם עשו במועדון הזה.

ברכות לצ'לסי, מחיאות כפיים לבאיירן, בוז לרובן הלוזר האפס ו- http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/haha.Xxx לכל הקנאים והבכיינים שלא חושבים שאתמול היה ערב כדורגל ענק.

12. FreakinMoney Chelsea Fan

מישהו יכול להסביר מה לעזאזל קורה כאן? איך לאהם הגיע למצב הזה?

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/545130_10150905614727259_86037497258_9675903_910395348_n.Xxx

13. AW forever Member

אכזבה עצומה מבאיירן מינכן. ההחמצות, הניהול משחק הגרוע והאופי המחורבן של רובן (לדעתי הלוזר הכי גדול בכדורגל העולמי) עלו להם בגביע. בפעם האחת והיחידה במשחק שהם נדרשו לכסות את דרוגבה הם נכשלו.
    כשריברי ורובן התחילו לבזבז זמן אחרי הגול בדגל הקרן אמרתי "מוקדם מידיי".
    לא עקבתי אחרי העונה של באיירן, אני מניח שאם היא הגיעה לגמר של הגביע הארצי והיבשתי ובנוסף סיימה שנייה בליגה היא נתנה עונה טובה מאוד, אבל יופ הייניקס פשוט ניהל את המשחק בצורה מביכה.
    מנגד צ'לסי היו יעילים, התגוננו היטב וניצלו את ההזדמנות שנפלה להם. לא חושב שזה הוגן לצפות ליותר לאור העובדה שזה היה משחק חוץ (מלבד העובדה שהניצחון של צ'לסי זרק את טוטנהאם לליגה האירופית זו הייתה הנחמה שלי- התנאים שנוצרו היו בפירוש לטובת באיירן וזה קצת עיצבן) והחיסורים שלהם.

14. Landon Donovan Member

אני לא מבין את התלונות על רמת הגמר אתמול - המשחק עצמו היה בהחלט טוב ולא נפל מרוב הגמרים של השנים האחרונות (ולמעשה גם עלה על חלקם הגדול לדעתי).

אני מסכים גם עם Agent Orange לגבי קייהיל, שהיה מדהים אתמול. אחת התצוגות הגדולות שראיתי מבלם שנראית עוד יותר טוב כשמשווים אותה לפאניקה של דוד לואיז. הוא לטעמי המצטיין של המשחק, יותר מדרוגבה, שכשמדברים על היכולת שלו אתמול צריך גם לזכור שהוא כמעט נתן לבאיירן את המשחק עם העבירה שלו על ריברי. זה היה אחד הפנדלים הכי מטומטמים שראיתי וזה שרובן לוזר לא צריך לפטור אותו מביקורת. מבלי לגרוע מזב שהוא חלוץ ענק והשער שלו היה אדיר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏20/5/12
  15. Herrmann Member

איזה חוסר צדק... למרות שאני אוהד גלאדבך, לא היה אכפת לי מי תזכה. באיירן הייתה הרבה יותר טובה, בעיקר במחצית השנייה. לבאיירן היו עשרים קרנות (מהן אפס גולים), ולצ?לסי קרן אחת (וגול אחד). לבאיירן היו 24 ניסיונות הבקעה, לצ?לסי שישה. איך שלא אומרים את זה, באיירן שיחקה הרבה יותר טוב והגיעה לה לנצח, אבל צ?לסי הגנה מעולה, בניצוחו של גארי קהיל. די מתאו גרם לשינוי בצ?לסי, אבל אני פשוט נגעלתי מאיך שהם שיחקו. רובן לוזר ענק, שווינשטייגר שיחק לא רע, אבל הפך לגיבור הטרגי של המשחק עם החטאת הפנדל שלו. אוליץ? החטיא פנדל במשחקו האחרון במדי באיירן - לא ברור לי אם הוא בכלל ניסה להבקיע או שלא היה אכפת לו... אבל לסיכום, מזל לצ?לסי על הזכייה. נקווה שיעופו שנה הבאה בשלב בתים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

נ.ב. למי אכפת מבאיירן וצ?לסי. העיקר ששנה הבאה מנשנגלאדבך בליגת האלופות (נקווה שלא יעשו בושות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx)...