מדהים! איזו אווירה כאן במינכן, רק קפצתי כדי להגיד שמזמן לא חוויתי דבר כזה (מאז הקאמפ נו לפני כמה שבועות, ליתר דיוק!). האוהדים של באיירן ספורטיבים ונחמדים מאוד וCOME ON YOU BLUES!
מסכים. בואו נחזיר את הדיון למה שהוא אמור להיות. אגב, מה היה הקטע של נוייר בועט שלישי? זה באמת נקבע מראש?
זו ההודעה הכי טובה שנכתבה פה. בכל זכייה/ניצחון של קבוצה מגיעים האידיאולוגים הגדולים והמתוסכלים עם הסיסמאות הרגילות של "הכל זה כסף" או "עדיף לשחק יפה מאשר לשחק בונקר" ומזלזלים ביוקרה של המפעל העצום הזה. כלכך הגיע לצ'לסי היום בזכות הלחימה שלה לאורך כל עידן די מתאו. דרוגבה לאמפרד וצ'ך אנשים גדולים, זכייה ענקית ומרגשת. וליבי עם אוהדי באיירן, להפסיד בפנדלים זה אחד הדברים העצובים שיש.
אוהדי כדורגל צריכים לדעת גם להעריך עמידה הגנתית של קבוצה. מספיק עם הבכיינות של "אבל הדרך הייתה מכוערת", "הדרך חשובה מהתוצאה"... התוצאה תמיד יותר חשובה מהדרך.
כי קבוצות שמהחוייבות שלהן היא לדרך (בארסה, אייאקס וארסנל הן הדוגמאות המתבקשות, אבל לא רק) הן אלה שנותנות לגיטימציה לסגנון המשחק ההגנתי/טקטי/בונקר/יעיל, כמו זה שצ'לסי הציגה היום. כמו, שכבר כתבתי, אם כל הקבוצות בעולם היו משחקות כמו צ'לסי היום... אגב, כמו שאמרת, גם המקרה ההפוך הוא בעייתי - אם כל הקבוצות היו משחקות בסגנון של ברצלונה היינו מקבלים קרקס ולא ספורט. זה לא משנה את העובדה שהכדורגל העולמי חייב את הקבוצות המעטות האלה שבאות קודם כל "לתת שואו". ולמען החזרת הדיון למסלולו - מישהו מוכן להסביר מה עשה היום סולומון קאלו על המגרש היום, ומדוע הוא עדיין רלוונטי בכלל בצ'לסי? הזכייה שלו היום היא מבחינתי מקבילה לזו של דג'ימי טראורה עם ליברפול. פשוט שחקן גרוע.
אז זהו, שגם העמידה ההגנתית של צ'לסי לא הרשימה במיוחד. אם באיירן הייתה יותר מרוכזת המשחק הזה היה נגמר כמו משחק ביתי נגד הופנהיים או קייזרסלאוטרן. אבל מכיוון שאכן מה שחשוב זה תארים, זה מעניין (וצריך לעניין) לאוהדי צ'לסי את הביצה.
מי מוכן לעזור לי? תמיד במפגשים בין נבחרת אנגליה לנבחרת גרמניה, האוהדים האנגלים שרים "9 מטוסים גרמנים באוויר ובירה אחת ביד, 8 מטוסים גרמנים באוויר ו2 בירות ביד.." וכן הלאה... יש מצב שמישהו מוצא לי סרטון ממחיש של זה ביוטיוב באיכות הכי טובה שניתן?
טראורה נתן הצלה אדירה לקראת סיום שרק בגלל ההצלה הכי גדולה כנראה בתולדות המשחק של דודק, לא זוכרים אותה. שחקן שהציל לנו את המשחק ראוי לקצת יותר מזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
הצלחה(שאצל המועדונים הגדולים משמעותה תארים, אבל מה עם כל השאר?) היא מאוד מאוד חשובה. מועדון כדורגל שמטרתו ולא רק מטרתו המוצהרת אינה הצלחה על המגרש אלא כל דבר אחר החל ממודל כלכלי שמפרנס את הבעלים ועד לשמירה על איזושהי מסורת, לאומיות או צביון של איזושהי קהילה, אין לו זכות קיום, הוא סתם מבזבז את הזמן לאוהדים שלו. ונכון, כמעט כל האוהדים הם או של הקבוצה המקומית שלהם או של אחת מהקבוצות המצליחות ביותר במדינה/יבשת/עולם או גם וגם במידה ואין התנגשות למרות שאני לא מאמין גדול באהדה של שני מועדונים או יותר כמובן. ואין בהכרח פסול בלהתחיל לאהוד קבוצה בגלל ההצלחה שלה כל עוד אתה מוכן להישאר אוהד באמת גם כשלא תהיה הצלחה בכלל או אפילו התדרדרות לאלמוניות יחסית. ובכל זאת, זה הכל? אין משהו נוסף שגורם לאנשים לאהוד את המועדון שלהם? "ערכים", אופי, סגנון, לא יודע... נכון שיכול להיות מאוד שקודם התחלת לאהוד מועדון מסוים ורק אז ייחסת למועדון תכונות ייחודיות ונערצות(אמיתיות או מדומיינות, זה לא רלוונטי) אבל בכל מקרה אתה מאמין בדברים האלה. אז כך או כך, צריך להיות לך כאוהד דברים שהם יהרג ובל יעבור. לי כאוהד יונייטד יש דברים כאלו. אני לא ממציא את החוקים תוך כדי, אלו קווים שחורים שמוגדרים מראש ואני באמת לא יודע מה אעשה במקרה כזה, אבל ברור שזה לא צריך להיות משהו קיצוני אלא בעיקר משהו שמטרתו למחות. לדוגמה, אחרי הטייקאובר של הגלייזרים קומץ אוהדים החליטו שזה יהרג ובל יעבור(ומהר מאוד התברר שזה לא היה ואני יכול להסביר למה לדעתי אבל זה נושא לפוסט אחר) והקימו את FCUM. אין לי דרך לוודא את זה, אבל אני בטוח שרובם עדיין אוהדים של יונייטד האמיתית. אז נגיד אם מחר בבוקר מפטרים את פרגי או הורסים את האולד טראפורד ומעבירים את הפרנצ'ייז לבברלי הילס, זה משהו שאני אשקול. אבל כאמור זה צריך להיות משהו הכי מופרך וקיצוני שאפשר לדמיין. צ'לסי זאת דוגמה לא טובה בכלל, למה לעזאזל שלאוהדים יפריע סגנון המשחק אם הוא מביא תארים? הם גם לא כאלה קבוצה של שכירי חרב, יש שם מספיק שחקנים שמזוהים עם המועדון גם אם הם לא שחקני בית. והם באמת באמת אוהבים מכל הלב את ג'ון טרי גם כאדם על כל מה שהוא ומשפחתו מייצגים. זאת לא צביעות או משהו. נכון שהם צעצוע של אברמוביץ' אבל הם לא הקבוצה הראשונה ולא האחרונה שנחטפת כך וזה בפירוש לא צריך להפריע לאוהדים ליהנות מהתארים. אבל זה כן משהו שהם היו ויהיו צריכים למחות עליו הרבה יותר, למרות התארים. חפרתי כי אני לא נרדם מאז שראיתי את טרי מניף את הגביע(למה עשיתי את זה לעצמי? ראיתם איך המניאק הוריד את הטרנינג בשנייה שדרוגבה שם את הפנדל בפנים?), גם כשאני ארדם יהיו לי סיוטים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
אתה יודע מה משמח אותי? וזה מאוהד ארסנל דרך אגב. שאולי יש סיכוי שסוף סוף מתקרב היום שאפסיק לראות ילדים ומבוגרים מסתובבים בארץ עם חולצות של מסי, ואולי גם מתקרב היום שאנשים ילבשו חולצות של דרוגבה, למפארד וטרי. כי באמת מגיע להם על הנחישות, נאמנות ואהבה למועדון. אין כזה תלכיד שחקנים עם תשוקה לכדורגל כמו אלו. כדורגל יפה יכול בשבילי להתבטא בדרמה, אקשן, נחישות, הקרבה, לחימה ואימתנות של דרוגבה שהיה היום חייזר מהחלל החיצון שמוריד כדורים עם השפתיים שלו. לא כולם מקובעים כמוך שחושבים שכדורגל יפה מגיע רק אם קוראים לזה טיקי טקה ויש לקבוצה 80% פוזשן.