אני גם נורא שמח בשביל האדם הספציפי הזה. אבל קשה לי לחשוב על עוד קבוצה ב-8 האחרונות שהייתה זוכה והיו כ"כ מעט אנשים שהיו מרגישים כמוהו ברגע הזה.
מצטער - כבר לא רואה כלכך בצ'לסי שכירי חרב. יש שלד, וכל השאר מסביב. דרוגבה, לאמפרד, אסיין, צ'ך, אשלי קול, מיקל, קאלו. עם איזה עוד מועדון הם כולים להזדהות? חוץ מקאשלי ההומו. אבל הוא גבר גבר.
שזה הכי צ'לסי שיש. לא הייתי מחליף את הדרך הזאת בשום דרך. אנחנו מה לעשות לא מתביישים. פרגוסון ודומיו ימשיכו להתבייש לעשות בונקר בגמר ויחטפו בראש מול ברצלונות, לצ'לסי אף פעם לא היה אכפת. כיף אדיר לזכות ככה, שלא תחשבו אחרת. לעשות כל מה שאתה יכול, להשקיע את כל מה שיש לך, עם הכלים המועטים שלך, ולזכות בסוף, זה הכי גדול שיש בשבילי.
או במילים אחרות - אתה דורש מהם להתעלם מהעקרונות שמנחים את האהבה שלהם לכדורגל ולפרגן למשהו שהם סולדים ממנו. למה שהם יעשו זאת?
כדורגל זה ספורט. וספורט זה קודם כל תחרות. ואם יש מישהי שהורסת סיסטמטית את התחרות בספורט היא ברצלונה. כדורגל יפה לא כדורגל יפה זה לא משנה. אתם תתנו את הסטטיסטיקות, ואת המסירות היפות ואת הזיבי טאקה הזה. אנחנו רק רוצים להתרגש.
הם לא טוענים לעצמם, הם לא טוענים לעקרונות שלהם - הם טוענים ל"עולם הכדורגל" וזה מה שמרגיז. הבעלות הזאת על כל הכדורגל ה"טוב".
יענו בושה לעשות בונקר בגמר. אתם הרי בחרתם לשחק די פתוח מול ברסה. לא חשוב, יכול להיות שזה בכלל לא דוגמא טובה כי לא בטוח שיש לכם את השחקנים לעשות איזשהו בונקר, זה בעיקרון היה מכוון לכל אותם אנשים שדיברו על הזכייה הזאת כמשהו שלילי בגלל הכדורגל ששיחקנו.
זאת דרך מאוד בעייתית להסתכל על הנושא. אי אפשר להתעלם מכך שסגנון המשחק גם הוא דבר חשוב, לא סתם הכדורגל ידוע כ-"המשחק היפה". אם כל הקבוצות בעולם היו משחקות כמו שצ'לסי שיחקה היום הענף היה פושט את הרגל. חוץ מזה, מי אתה שתקרא למי שמעדיף את הדרך "מטומטם"? ממתי אתה קובע מה הסטנדרט הגלובלי והמחייב לכל אוהד כדורגל באשר הוא?
אתה מתיימר לדבר בשם האובייקטיביות כשבעצם האוהדים שאתה מגן עליהם שוללים מכל וכל את כל מה שהוא לא ברצלונה. אני "קובע" דברים לפי הדעה האישית שלי. אני כמעט בטוח שבשביל זה אייסוקר קיים. אני אקח את ה"מטומטם" בחזרה, ואנחנו נסכים שלא להסכים. JohnTerry26, לא היה לנו את צוות האימון שיכין את הקבוצה לצורת המשחק הזאת מול ברצלונה, וגם לא השחקנים (ברומא עוד היינו בסדר באספקט הזה. בוומבלי אפילו לא קרוב).
האם זה משהו שמאפיין רק אותם? הרי בדיון הנוכחי, כמה הודעות למעלה, קבע המשתמש ג'יאנזולה שברצלונה "הורסת סיסטמטית את התחרות בספורט". האם המשפט הזה יותר לגיטימי מבכי של אוהד בארסה כזה או אחר? אה, כן, ג'יאנזולה - זה לא הייתי אני שטענתי שרק דבר אחד חשוב בכדורגל. תשמור את הדמגוגיה שלך לעצמך.
חס וחלילה. זה רק כקונטרה לכל הסיפור. איך קבוצה שמחרבנת על כל אירופה כבר עשור עדיפה לתחרות מאשר קבוצה שעושה את כל מה שהיא יכולה (וזה באמת כל מה שהיא יכולה)?
אני חושב שהדיון על למי שייך הכדורגל "הטוב" ו"הנכון" לא למקום - הדיון פה על גמר ליגת האלופות והניצחון ההיסטורי של צ'לסי. היום צ'לסי חוגים. אני חושב שיהיה נחמד אם יהיה דיון שידבר על המשמעות של הכדורגל, זה יכול להעביר את הזמן בצורה נחמדה עד היורו.