גמר ליגת האלופות - מילאן מחזיקת גביע האלופות 20022003

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Kgt1, ‏17/5/03.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

טוב זה מיותר להכנס לויכוחים אם היה גמר משעמם או לא. אתם לא יכולים לצפות משתי קבוצות שעבדו כל כך השנה שיבואו לגמר וישחקו בצורה פתוחה והתקפית ושיפקירו את ההגנה ולא משנה אם הקבוצות הם מאיטליה, ספרד, אנגליה או גרמניה.

השורה התחתונה- ראינו גמרים טובים יותר אבל ראינו אתמול את הגמר בין 2 הקבוצות בטובות באירופה שבסופו ניצחה מילאן שהיא הקבוצה הכי חזקה והכי טובה באירופה, מגיע להם.

2. Reyes Member

לא חושב כמוך. ריאל הייתה משחקת את המשחק הרגיל שלה, היא לא קבוצה של הגנה.

כן. נגמר 1-1 אחרי הארכה ובאיירן ניצחה בפנדלים...

ואתה אומר שמה שאמרתי זה שטויות...אז לדעתך המשחק לא היה משעמם?
    אתה לא צריך להתנחם בזה שהמשחק של ולנסיה ובאיירן היה פחות טוב (לדעתי יותר אבל לא משנה).

3. Reyes Member

הכי טובה לא בטוח, הכי חזקה כן. יש לה הגנה נפלאה שקשה לפצח...

בקשר ליובה שלדעתך היא אחת משתי הטובות, לדעתי ריאל הפסידה ליובה בגלל יום לא טוב, נכון שיובה שיחקה מעולה, דרסה וניצחה בצדק, אבל ראול לא היה בריא וגם זידאן לא היה כשיר ב100 אחוז, ואם אם פיגו היה בועט את הפנדל טוב, הכל היה נראה אחרת.
    צריך גם להבין שהקישור הדפנסיבי של ריאל היה במצב לא טוב, קונסיסאו תפס יום חלש ומקללה היה חסר.
    אני לא מתרץ עכשיו, אני אומר את דעתי. יובה ניצחה וזה מה שקבע בסוף.

ושוב, כל הכבוד למילאן שזכתה למרות המשחק הלא מרשים שלה אתמול.

4. Fernando Cavenaghi Member

כל חובבי הכדורגל האיטלקי (שאני די בניהם, לא הפעם), זה היה משחק זוועה איטלקי, ובאמת רוב המשחקים באנגליה היו יותר טובים. הן שיחקו כל כך רע שזה מפחיד, אולי זה המעמד אולי זו העייפות אבל בכל משחק רגיל טעויות כמו שהיו שם לא היו עוברות בשתיקה, מסירות לא חכמות, איבודי כדור שטותיים, לא יורדים לתיקולים ולא רצים אל כדורים. היה משחק גרוע של שתי הקבוצות שהציגו את הכדורגל האיטלקי כ כך רע שהן צריכות לקבל על זה עונש.

אבל עדיין שלושה שחקנים צריכים לקבל את כל המחמאות, אדגר דווידס, שלמרות שהוא עלה לא בכושר טוב ממש הוא לא נח לרגע כל הזמן שהוא היה על המגרש והנפילה ביכולת באה ברגע שהוא ירד, שחקן ענק, איטלקי לגמרי. השני היה זמברוטה, שכל הזמן שליפי נתן לו לשחק על הקו שהוא כל כך אוהב הוא נראה נפלא ולא הפסיק לחתוך שם את ההגנה ולעבור מגינים על ימין ועל שמאל. ואחרון חביב גאטוסו, שבמשך 120 דקות רץ כמו פיני בלילי על ספיד, עשה את הכל בשביל מילאן במרכז ובאמת קיבל את המצטיין שלי.

ומילה רעה לאנצלוטי, אתה מגיע לגמר, מוציא את רוי קוסטה, ויש לך שחקן ענק שלא שיחק בגמר עד היום, שחקן של רגעים גדולים, שחקן שמכניס התלהבות למשחק ואתה מכניס את אמברוסיני ומונע ממנו גמר ראשון? תתבייש.

5. Rossoneri Member

יאו בנצור, לך לך תכתוב באיזה פורום של אוקספורד יא אנגלופיסט, תגיד על מה אתה מדבר? שחקנים לא רצים ולא יורדים לתקלים? איפה אתה חי? גאטוסו שרץ בדקה ה115 בשביל לנסות להרוג את השוער, זה לא לרוץ? נכון, אתה צודק.

טעויות? במשחק איטלקי, לא יודע על מה אתה מדבר, אבל הטעויות התחילו רק בהארכה, וזה תוצר של עייפות ואין מה להגיד, גם ריאל וקבוצות אחרות היו טועות ככה, ושתדע, שטעות של קבוצה לא איטלקית אל מול קבוצה איטלקית עולה בשער, תמיד. אמש היום לנו 0 שערים, זה 0 טעויות.

מילה רעה לאנצ'לוטי? יאללה תשב תשב בשקט, להכניס שחקן שלא רואה דשא כמו שהוא רגיל, ישר למעמד הזה, ועוד שחקן התקפי הרבה יותר מרוי קושטה? ריבאלדו הוא שחקן אצילי, למשחק כל איטלקי הוא לא מתאים, יעבור אותו שחקן והוא יוותר, הוא אצילי, חושב שמגיע לו, וזו טעות. אנצ'לוטי לא רוצה אותו במילאן, הוא נמצא שם רק בגלל חזון אחרית הימים של ברלוסקוני שקפץ על המציאה, לא יותר! חוץ מזה, לא ראית שהחילוף של אנצל'וטי היה טקטי?! הוא ויתר על החלק ההתקפי ביותר של הקישור שלו, והכניס שחקן שיחזיק כדור אבל יעשה הגנה - אדון אמברוסיני.

אני לא יודע איפה אתם חיים כל האנגלופיסטים, אבל זה הרבה, הרבה מתחת לאקוויפר של ים המלך.

6. Don p1 Member

אחרי שהתאוששנו מאתמול אפשר קצת לדבר על המשחק..
    האווירה הייתה פנטסטית, תצוגת האוהדים של מילאן הייתה פשוש יפהפה האווירה מצמררת ואני יושב לי ליד מסך ענק עם עוד בערך 20-30 אוהדי יובה, וזה אחת הסיבות שהניצחון הפך להיות לי כל כך מתוק, קשה לי להיות יחיד בין רבים, והמשחק הזה היה מאוד קשה לי, במיוחד בדקות שיובה תקפו הלב שלי דפק כמו קצב הפעמים שבנצור כותב הודעה בשעה.
    השער בדקה ה-8 של שבה הקפיץ אותי ואני בעננים, רק אחרי שאני שומע את הגיכוחים של אוהדי יובה שמצביעים עליי הבנתי שהשער נפסל, וזה היה באמת כואב. המשך המחצית הראשונה בהחלט הייתה של מילאן, היא פשוט שיחקה יותר טוב והגיעה להיזדמניות.
    קצב המשחק במחצית הראשונה היה טוב מאוד, ורק בזכות הגנות חזקות ובמיוחד בופון לא ראינו שערים.
    במחצית השניה הייתה ירידה ביכולת, יובה רצתה יותר בהתחלה וגם שלטה ברוב הדקות, מילאן הייתה כבר עייפה ולא הצליחה לצאת להתקפות מסוכנות.
    אין ממש הרבה מה לכתוב על המחצית הזאת, חוץ מאירוע משמעותי שהיה החלפתו של דווידס שבעצם גמר ליובה את המשחק.
    מאותו דקה המשחק הפך לבאמת לחלש, מכיוון שגם יובה וויתרה על התקפה ושני הקבוצות רק רצו להגיע לפנדלים שבאו ואיתם כל המתחחח!!
    דידה היה פשוט מדהים, הבן אדם עצמו פשוט מדהים, נאי לא יודע כמה ממכם שמתם לב, אני אישית שמתי לב רק בשידור השני שראיתי היום בבוקר, אבל אחרי עצירת הפנדל הראשון של טרזגה הוא קם ודבר ראשון לחץ לטרזגה את היד ועודד אותו, וכך גם היה בשני הפנדלים האחרים שעצר, הוא לא קפץ וצעק, סה"כ הרים את היד וחייך קלות...ובפנים שלו היה תחושה של סיפוקק דידה הגיע למעמד אליו קיווה כל חיי, השנים באירופה היו קשות, השנה אנצ'לוטי חזר להאמין בו ודידה הוכיח לכל העולם איזה שוער ענק הוא.
    הסיום כמובן היה של שבה, השחקן שאולי הכי מגיע לו, פסלו לו שער חוקי לגמרי והוא כל כך רצה את הניצחון הזה , הוא גם הביא אותו ושלח את כל אוהדי מילאן לחגוגגג ואת כל אירופה לקבל את פניה של האלופה החדשה.

העונה הזאת הייתה מדהימה, אחרי כמה שנים טובות חזרנו לראות מילאן שאפתנית, לא אותה מילאן לוזרית של השנים האחרונות, מילאן שרוצה, מילאן שנתנה שניצחה את הטובות של אירופה ומילאן שלקחה גם בסוף את הגביע.

פשוט תודהה!

7. Fernando Cavenaghi Member

אם היית קורא את כל ההודעה היית רואה שלשלושה שחקנים אמרתי מילים טובות וגאטוסו היה אחד מהם, תרגע טיפה, תקרא את הכל אולי פעמים ואז תגיב.
    והתכוונתי לזה שהיו מסירות שאם השחקן שהן היו מיועדות אליו היה רץ טיפה הן היו מגיעות, והיו הרבה כאלה, בעיקר של יובה אבל לא רק.

וכל מה שניסיתי להגיד שזה לא היה משחק איטלקי טוב בגלל טעויות שהיו גם בראשונה אבל בעיקר בכל המחצית השנייה וההארכה. תאמין לי שאם הייתי מקבל את המשחקים בין אינטר למילאן בגמר לא הייתי מתלונן בכלל, אבל הם לא שיחקו נכון את הסגנון שלהם.

ואישית אני חושב שהכדורגל האיטלקי יותק טוב מהאנגלי (היותר משעממים מהליגות הבכירות).

ובקשר לריבאלדו, אתה מכניס בדקה ה85 שחקן שיודע להכריע משחקים, שחקן שעם איך שההגנה של יובה נראתה ברגעים האלה במיוחד אחרי יציאת דווידס יכול היה להכניס כדור טוב לחלוצים שפשוט לא קיבלו אותם, לא מרוי קוסטה ולא מאמברוסיני. ומחליף של מי ריבאלדו היה אם לא של רוי קוסטה? הוא יוצא תתן כבוד לשחקן ענ עם יכולות מוכחות ותן לו לעשות את החצי שעה שלו בגמר, אבל מהדקה ה70 שתי הקבוצות הלכו על הפנדלים, דבר לא מוהן כי שתיהן בעטו כל פנדל יוטתר גרוע מהקודם.

8. שגיא Guest

צפוי, צפוי היה שיהיה 0-0, לא?
    אבל למרות הכל, אני איכשהו נהנתי, בכל זאת, גמר ליגת האלופות.
    לפני המשחק הזכרתי כמה פעמים שקבוצה שרוצה לזכות בגביע צריכה גם לתת התפקה, אז אתמול לא ממש ראינו את זה. ולכן קשה לי להגיד אם לקבוצה אחת הגיע יותר מהשניה. אבל זה משחק איטלקי טיפוסי, קודם כל לא לספוג.

אגב, אני לא מבין למה השופט הרס לנו את ההנאה? אם הוא היה (והוא היה צריך) לאשר את השער של שבצ'נקו, היינו רואים משחק פתוח, עם התקפות, מצבים, ושערים. משום מה הוא החליט, בעזרת הקוון, שהיה נבדל. החלטה מוזרה מאוד. אבל שבצ'נקו החזיר בפנדל למילאן, והעניק לה את גביע האלופות.

9. AFC Member

פרדס, מדהים איך אתה מתלהב מניצחון בפנדלים, אחרי שבחצי הגמר ניצחתם בשערי חוץ (למרות ששער החוץ נכבש במשחק ביתי) את היריבה העירונית, אחרי שניצחתם בדקה 90 קבוצה הולנדית עם ממוצע גילאים 17 בבית, אחרי שניצחתם סדרה של משחקים 1:0 ובשני המשחקים הנותרים הפסדתם.

לא חושב שזכיתם בזכות יכולת, אלא בזכות מזל.

ודי עם הקטע של האנגלופיסטים והעליונות של הכדורגל האיטלקי, אם מילאן תגיע להייבורי אין לי ספק שהנרי ילמד את אינזאגי מה זה חלוץ (רמז : לא להיות באופסייד כל המשחק ולקרוא לזה "תנועה חכמה").

10. Rossoneri Member

אם ריבאלדו היה נכנס בדקה ה85, ולא היה מצליח לכבוש (כמו שהוא לא מצליח כבר הרבה זמן במילאן) אז אנצ'לוטי היה נתקע איתו עוד 30 דקות, וזה סיכון כשאתה מנג'ר איטלקי, אתה חושב קודם הגנה, ריבאלדו זה לא הגנה ותבין, זה כמו המצב עם קלינגר ונימני רק שריבאלדו לא קפטן ואין לו הרבה תמיכת אוהדים. אנצ'לוטי לא רוצה את קלינגר, והוא לא מתאים לשיטת משחק, נקודה. כדאי גם שתדע מה זה טעות, כי לא למסור טוב בחלק של ההתקפה, הפחות חשוב של הכדורגל זה לא טעות, טעות היא שמירה לקויה, אי סגירת שטחים, החלקה וכדומה. בהתקפה לא לדייק במסירה, זה לא טעות! זה אי הצלחה. ויש הבדל עצום.

11. Fernando Cavenaghi Member

ריבאלדו היה עושה את אותה עבודה הגנתית שרוי קוסטה עשה, כלום, רק שריבאלדו היה יכול להכריע את המשחק. ולא דיברתי רק על שיקולי כדורגל, אני מאמין שאנצלוטי היה מרוויח הרבה מאוד אהדה אם ריבאלדו היה עולה ונותן את כולו (ותאמין לי שזה מה שהוא היה עושה אם אנצלוטי היה בא אליו ואומר: "ריבאלדו, המשחק הזה עליך, תעלה ותעשה את מה שאתה יודע") ולדעתי מצליח למצוא את פיפו פעם ראשונה לא בנבדל.

12. Rossoneri Member

א. רוי קושטה לחץ הרבה, והוציא המון כדורים.
    ב. אינזאגי היה על כלום נבדלים יחסית לתמיד.
    ג. מילאן לא יכולה לתת לריבאלדו לקפוץ לכזה שלבים שהוא בקושי מקבל דקות. אתה חושב שאם נימני לא היה מקבל כזו תמיכה מהאוהדים והוא לא היה אף פעם הקפטן של מכבי והוא רק היה מגיע בקיץ, קלינגר היה נותן לו את המפתחות עכשיו? זו הסיטואציה.

13. Fernando Cavenaghi Member

רק בגלל שנמני היה כל העונה במכבי ולפני זה הוא סופסל, אם הוא היה חדש הוא היה משחק כמו שריבאלדו, לא כשירון צעיר בלי בגרות או רוגע ברגעים קריטים, היה צריך לעלות, לא רק בשבילו אלא בשביל מילאן.

ורוי קוסטה לא עשה עבודה הגנתית מי יודע מה.

14. the_secand Member

בוא נסביר לך כמה עובדות!!
    א ארנסל לא ניצחה את אותה איאקס בדיוק.....
    ב מילאן ניצחה את אלופת אירופה היוצאת
    ג היית מתחלף איתו בשנייה בקשר לניצחון בפנדלים כי ארסנל לא רק שלא היייתה מנצחת את יובה בפנדלים היא בכלל לא הייתה שורדת עד לזה..
    ד הנרי אולי חלוץ יותר טוב אבל אינזגי הוא ע-נ-ק ותאמין לי שמילאן הייתה מנצחת את ארנסל.

ולסיכום מזה משנה בכלל??????
    ארסנל לא עלו מהבתים מילאן אלופת אירופה ככה שלא כדי לך לבלבל במוח

15. AFC Member

א. נכון, ובגלל זה אני לא מבין את ההתנשאות הזאת שלו.
    ב. והיא גם הפסידה לה. מה אתה מנסה לומר בזאת?
    ג. ארסנל באולד טראפורד היתה בהחלט משחקת יותר טוב ממילאן במשחק כזה. לא חוכמה לעשות בונקר 90 דקות ולזכות בפנדלים.
    ד. קודם כל, אין קבוצה כזאת ארנסל. אם התכוונת לארסנל - תמשיך לחלום.

ובקשר להערה האחרונה שלך - אמרתי לך את דעתי על הזכיה של מילאן.