itay7-יש הרגשה שכן, אבל אין חותמת מה לעשות להיות הכי טוב לא בהכרח מביא לך את הכתר תעיד האלופה האחרונה של היבשת. באותו נושא אני מאד מקווה שהכדורגל הגרמני בכלליותו - תקשורת, אוהדים, הנהלות, צוותים מקצועיים, ושחקנים בעיקר להדוף מחמאות, לא לתת לתחושת סופו של הכדורגל הספרדי להטעות אותנו! זוהי הזדמנות קריטית להפוך את עולם הכדורגל בעשור הקרוב והאחריות היא של כולנו לעשות זאת! בבקשה אדירה לבוא בגישה שאין יתרון מהמשחק הראשון לתת נשמה על כל כדור, כל שניה וכל אפשרות להשגת המטרה. שיהיה לכולנו בהצלחה! נעשה ונצליח!
חשבתי על זה עכשיו, ואולי עדיף לכדורגל הגרמני ששאלקה תסיים רביעית ולא במקום נמוך יותר. כך יש סיכוי גבוה יותר לארבע נציגות גרמניות בשלב הבתים. ואם כבר אני דן בזה, אז שאלה: מה צריך לקרות כדי שהבונדסליגה תשלח מדי שנה ארבע נציגות אוטומטית לשלב הבתים? האם בכלל יש ליגה ששולחת יותר משלוש נציגות אוטומטית?
- 8,000 אוהדים במדריד - הרכב מלא - 1:4 במשחק הראשון - זה כל מה שנותר מהעונה הזו - סגירת מעגל - עדיין לא הפסידה במשחק חוץ בליגת האלופות העונה - לא הפסידה לריאל בשלושת המפגשים העונה כל הסיבות למה דורטמונד חייבת להיות בגמר. Best of luck לחניכים של קלופ, אני מקווה שהם יעלו להילחם היום, ישיגו שער חוץ וילח(י)צו את ריאל עד הסוף. גמר כל-גרמני, זה כל מה שביקשתי.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/11.Xxx
ראשית, ברכות וכל הכבוד לדורטמונד על העליה. אני שמח מאוד. אבל, אם נפרוט את הדברים לפרוטות אין על מה לשמוח יותר מידי. הרבה הרבה יותר מזל משכל ומעבר לזה גם הקבוצה ובמיוחד המאמן עדיין לא ברמה הזו. קבוצה שלוחצת חזק ודורטמונד לא מסוגלת לחבר שתי מסירות. בכל הקבוצה יש 3 או 4 שחקנים שיכולים להחזיק כדור מול לחץ. לא מספיק. לא הבלמים ועוד פחות המגינים ובמיוחד המגן השמאלי לא מסוגלים להחזיק כדור או למסור אותו בבטחון כשהיריב חזק ולוחץ. וידנפלר, שהיה מצויין בלעצור בעיטות לא עזר לקבוצה להרגיע ולהחזיק בכדור. כל כדור ששחקן שלו מסר לו, במקום לנסות לחפש מסירה קצרה ובטוחה הועף ישר למעלה. בד"כ לרגליים של שחקני ריאל. גונדוגן שהיה נהדר בנסיון לשמירת כדור וניווט המשחק כשדורטמונד כן ההחזיקה בכדור היה חלש מאוד בכל תיקול הגנתי והרבה פעמים בכלל פחד להיכנס לכאלה. אין כמעט משחק מסירות קצרות ונראה כאילו השחקנים של דורטמונד בכלל לא יודעים למסור לאחור, אלא רק קדימה. גם ניהול המשחק של קלופ שערורייתי. גוצה נפצע ויצא. עכשיו במקום 3 וחצי שחקנים שיכולים להחזיק בכדור יש רק שניים. חובה היתה להכניס את שאהין שיעזור לגונדוגן ורוייס או לפחות את קל. בטח לא את גרוסקרויץ שרחוק שנות אור מהרמה הזו. הוא יכול להיות נחמד כקיצוני מול קבוצות נחותות מאוד. נגד שחקנים מהרמה של ריאל (לרמות שגם שם יש כמה שאני לא מבין מה עושים שם) הוא ממש לא לרמה. בכלל, במקום לנסות ולהרדים את המשחק, להחזיק בכדור לשחק במסירות קצרות ובטוחות השחקנים ממהרים קדימה ממהרים למסור מסירות ארוכות (ומסוכנות מטבען) או לנסות מבצעי סולו של אחד מול שניים שלושה. דקה 93 וקובה יוצא למתפרצת עם עוד שני חברים מול 3 או 4 שחקני ריאל. במקום לדהור לדגל הקרן, לבזבז זמן ולסחוט עבירה שתבזבז עוד זמן הוא מנסה את כדור הרוחב שכמבון נחטף וריאל יוצאת לעוד מתפרצת. וזו רק דוגמא אחת. היו עוד המון כאלה. זו עבודה (לקויה) של מאמן. אבל, כמו שכתבתי בהתחלה, סוף טוב הכל טוב. רק שזה יכול להצליח ב - 20% מקסימום.
שגרוסקרויץ נכנס כבר חשבתי שהכל אפשרי, אולי גם שטוטגארט תגיע למעמד הזה. ברצינות, איזה החלטה שערורייתית להכניס שחקן סוג ז' לרמה והמעמד הזאתי. זה ההבדל ביןן באיירן לדורטמונד, קרוס נפצע נכנס רובן (לא שהוא שחקן גדול, אבל שחקן שיכול להשפיע) גוצה נפצע נכנס הכסחן הלוחם גרוסקרוייץ. גם בדקה ה80 עוד חששתי מקאמבק של ריאל שגם לא היה רחוק מלהגיע. לא רק קלופ, כמעט כולם בדורטמונד היו חלשים מאד אתמול, המזל שהיריבה לא הצליחה לנצל את זה. חוץ מזה מאה אחוז מסכים עם התגובה של נדב, לוידנפלר אבל אפשר לסלוח, הוא היחידי שזכאי אתמול לציון טוב. ומה קורה להומלס במעמדים האלו לעלזאלזל?! איתו אנחנו אמורים לזכות במונדיאל? הרגליים רועדות לילד
תסלחו לי, נדב ולירן, אבל קצת נסחפתם (במיוחד נדב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx). אפשר לחשוב שבמקרה דורטמונד הגיעו לאן שהגיעו בשלוש השנים האחרונות. לא משנה אם אני אוהב את הסגנון של קלופ או את ההחלטות המקצועיות שלו אבל מהתיאורים שלכם נשמע שזה בכלל נס שהקבוצה לא בליגה השנייה. דורטמונד סוגרים שלוש עונות חלומיות, לא מעט בזכות קלופ, ומגיעות להם כל המחמאות. אדרבא, הם מוכיחים שגם שאתה לא באיירן, אתה מסוגל להגיע להשגים משמעותיים לאורך תקופה. עכשיו רק נותר לנצח אותם בגמר בוומבלי (טפו, טפו, טפו).
לפני שנתיים לא עברו את שלב הבתים בליגת אירופה בשנה שעברה לא עברו את שלב הבתים בליגת האלופות וגם השנה כשנפגשו עם קבוצות קצת יותר חזקות הם עברו דיי בנס. נגד מאלגה וגם נגד ריאל. נכון, בבית המקודם היתה מנצ'סטר סיטי בנוסף לריאל אבל עדיין מנצ'סטר סיטי עם כל הכבוד לכסף שלה לא שווה הרבה באירופה. מה לעשות לשחק באירופה או בשיטת ליגה קצרה או נוקאווט מול יריבות משמעותיות זה הרבה יותר מסובך מאשר לזכות בליגה שנמשכת 30 ומשהו מחזורים.
הם לא עברו את ריאל מדריד בנס, הם היו יותר טוב כשמסתכלים על שני המשחקים ביחד. המצ'-אפ שלהם לא היה טוב עם מלאגה, זה קורה להרבה קבוצות ולא הייתי ממהר לקפוץ על זה ולתייג אותם כקבוצה עם מזל רק בגלל אותם מפגשים.
היא הנותנת - הם במגמת שיפור רצינית. וחוץ מזה רק את מלאגה הם עברו בנס; ונכון, סגנון המשחק שלהם מוטרף למדי, אבל גם זה עובד. השאלה העיקרית היא מה יקרה בעונות הבאות, אבל את זה אני עוד לא יכול לחזות.
הגיע לדורטמונד לעלות ולא יעזור לאף אחד. במשחק הראשון שליטה מוחלטת ו4 מוצדקת,במשחק השני נכון שיראל הגיעו ל2-3 מצבים בהתחלה שנניח היו מעלים אותה ל2-0,אבל לדורטמונד היו 2 מצבים ל100 אחוז שער ככה שיכל המשחק הזה להגימר גם ב3-2 ו4-2 או 3-1 אז בכל מקרה דורטמונד היו עולים,וכך היה בסוף!
אופיר, אין ספק שיש שיפור. אבל זה עדיין לא זה. יותר מידי שחקנים שלא לרמה (שמלצר, סובוטיץ?, גרוסקרוייץ ושלא לדבר על המחליפים ועוד כמה שהם רק ליד). מאמן שלא יודע לנהל משחק כזה. כל מיי שדיברתי איתו היום וגם אני בתחושה שאם. משחק היה נמשך רק עוד חמש דקות ריאל היתה בגמר. כן יש התקדמות אבל זה עדיין לא שם.