גם הקלאסיקו השני של ריאל מדריד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏7/5/08.

1. ראול Member

ארתור, http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

2. xavi6 Member

למה, אתה באמת חושב שהסגל שלכם יותר טוב משלנו? ההבדל היחיד בין ריאל לברסה הוא המלחמה שאתם מציגים והלוזריות שלנו, כי חוץ מזה-ברסה הרבה יותר טובה מריאל. הרי מה שעשה את ההבדל היו משחקי החוץ, בסה"כ ריאל לא היתעלתה מעל ברסה העונה וגם לה היו תצוגות כדורגל לא מי יודע מה, שלא נדבר שגם שניצחתם זה היה אינספור בדקות ה-90 והדבר היחיד שהביא לכם את ה-3 נקודות זה הווינריות והלחימה המדהימה שלכם, אבל לא יכולת יותר טובה. לא, ריאל לא יותר טובה מברסה, שום שחקן שלכם לא משתווה למסי מבחינה התקפית, הדבר היחיד שאני יכול להגיד שהוא הרבה יותר טוב ממה שיש לנו זה בעמדת השוער. לדעתי כאמור בעמדת השוער ריאל עולה על כל קבוצה בעולם, וזהו. מארקז לא נופל מראמוס, אם כבר זה פויול שכיום יש לו מה ללמוד מהסוס שלכם. אטו לא נופל מראול, הוא לא אשם שהוא היה פצוע, היו ימים שבהם ראול לא כבש בכלל בעוד שאטו חגג פיצ'יצ'י באירופה. אז במה אתם, ריאל מדריד, עולים על ברסה חוץ מהגולים בדקה ה-90? בכדורגל ה"יפה" שהצגתם לאורך כל העונה? אתם "רק" ווינרים. אתם פייטרים, זה לא אומר שריאל עולה על ברסה. ועוד בכמה דרגות...ניצחון בקאלסיקו באמת יכול לגרום להגזמה אצל אוהדים.
    בנוגע להשוואה שלך בין הקישור ב3-0 לפני שנתיים של ברסה על ריאל עכשיו ראיתי את ההרכבים, וזה היה שווה בשווה. זידאן, בקאהם וגרסיה (הוחלף במחצית השניה ע"י בפטיסטה), מול דקו, אדמילסון וצ'אבי. 3 מול 3, יש הבדל בין 4 מול 2, לבין 3 מול 3. אז דיי להמציא דברים כדי להגיד שזה היה בסדר. זה לא שגרסיה המסכן נאלץ להתמודד מול דקו האימתני, מול צ'אבי ה"ישנוני", ומול אדמילסון המטורף שהפקיר את זידאן לבד בלי פחד. כשזה היה 3 מול 3, היתעלינו עליכם באמצע. בהרבה. אם הייתם משחקים היום עם 3, אולי הייתם מיתעלים עלינו בגלל שגודי נכה, אבל לא ככה, לא ברמות האלה. האמצע שלנו היה פרוץ פעם אחרי פעם. ולא, אני לא אומר את זה כי אני לא יודע להפסיד, ההפך, לא האשמתי את השופט ואני מקבל את ההפסד, אבל אני לא רואה את ריאל נותנת לנו 4 חתיכות עם אמצע נורמלי. לא, אני לא רואה את ריאל נותנת לנו 4, עם איניסטה, מיליטו דקו ואטו, כי לפני שזה היה קורה היו שוברים לגוטי את הרגל, בימיוחד עם המרפקיטוס שהוא שלח למסי. לא דקו ולא אטו היו עוברים על זה בשתיקה, גם על המגרש. אז כן, דור, תסלח לי, זה באמת לא נשמע טיפשי-אני, ירדן, לא יודע לקבל הפסד כי אני אומר ש4 קשרים מול 2 קשרים, שאחד מהם הוא כ"כ קטן, זה לא כוחות. 4 מול 2 זה לא כוחות, כמה שאני לא יודע להפסיד בגלל שאמרתי דבר כזה.
    בנוע לחילוף-עדיף, אז לריקארד אין בייצים, אבל היה עדיף להעיף את האיסלנדי, איתו זה עדיין היה 4 מול 2. אני לא מבין איך לא הבאתם לנו באמת 6 חתיכות, אולי רחמתם, אולי שסתם הייתם עקומים ביותר מידי מסירות.

העקיצה הקטנה עם גוטי הייתה כדי שתשים לב לדברים ולביטויים שאתה אומר, לפני שאתה פותח את הפה ומלכלך על טורה וצ'אבי, תסתכל איפה כל אחד מהם. אני אמרתי כבר שגוטי כרגע בכושר הנוכחי הקשר הטוב בעולם, אני לא אשנה את זה פתאום. אבל קצת תפעיל את המוח לפני שאתה קורא לשחקנים כמו טורה וצ'אבי "בוקים". מה שחסר לגוטי ומה שיהיה חסר לגוטי במהלך כל הקריירה שלו זה קצת מה"בוקיות" שיש לצ'אביף וזה היכולת לשמור על קור רוח (הפעם היחידה שראיתי את צ'אבי מקבל אדום בגלל דיבורים זה עם פרז בולבול אתמול, היחידה!) ולדעת להנהיג בשקט. את זה גוטי בחיים לא ידע, ולכן הוא פספס כ"כ הרבה בקריירה שלו כנראה, ולכן הוא כ"כ לא מוערך, אפילו אצלכם.
    כנראה שגם ריקארד העדיף כמונו לא לתת לתוראהם לרוץ אחרי רובן וראול, כי מי יודע כמה מצבים נייחים הוא היה גורם, ומי יודע לכמה מצבים נייחים שחקני ריאל היו מגיעים כשהם לבד, כמו רובן.

שוב, אתה צודק ב-100%! לבאנטה צריכה להיות מאוכזבת מאוד שהיא הפסידה ככה לברסה. הפועל ב"ש צריכה להיות מאוכזבת שאיבן דלה פנייה ושחקני ברסה ניצחו אותם לפני הרבה שנים בהפרש דו ספרתי, כי סה"כ אין דבר כזה "אין כוחות". חוטבי עצים מאוזבקיסטאן יכולים לנצח את מנצ'סטר באולד טראפורד.
    דור, בחייאת, אל תשחרר קלישאות מפגרות כמו "אין דבר כזה לא כוחות, זה שטויות" כי זה נוח לך. אני בכוונכ הגזמתי עם התיאור שלי.

נערך לאחרונה ב: ‏8/5/08
  3. Sergio Ramos Member

המשפט הזה כבר אומר הכל. ריאל מדריד טובה יותר מבארסה בכל מובן שבמשחק. אז נכון, הליג הספרדית באופן כללי סובלת מחולשה, כך שיריבות גדולה, אין לריאל מדריד, את זה לא ניתן להסתיר כי זו האמת. אבל מצד שני זה יכול להיראות גם כקלישאה מארץ הקלישאות. בסך הכל אנחנו אלופים בזכות, מכוון שפגנו עליונות על פני השאר. גם על קבותך האהודה. כדורגל שובע עין לא השכלנו להביא בשל הרבה סיבות(פציעות, שוסטר שלטעמי לא ניצל מספיק את החומר שלו וכו'..), אבל אותם שורשים של קאפלו עדיין טבועים בקבוצה- האופי והווינריות שאתה צודק בטענותיך לגביהם, מקנים לנו עליונות על הליגה כולה ועל ברצלונה בפרט .אני מקווה שלאחר שלאחר שנזכה לראות מאמן שנתיים ברציפות בקבוצה, ינחיל שוסטר גם כדורגל טוב במדריד לאחר החיזוק המתבקש בקיץ . אין כאן מקום להשוואה לדעתי. בארסה קבוצה מפורקת, שמיצת את עצמה,שורשי תקופת רייקארד כבר נבלו, צריך לעקור שם הכל ולהטביע מולדת חדשה. לעומת זאת, ריאל מדריד, שעם כמה שלא משחקת כל-כך יפה... התוצאות מדברות בעד עצמן.

ריאל מדריד מאז ומתמיד התאפיינה בכדורגל הההתקפי והטוב שלה. אבל לא חושב שצריכים להיות חזירים. בסך-הכל, שתי העונות אחרונות היו סוג של ספתח חדש, בדרך לתקופה חדשה לאחר תקופת הגאלקטיקוס ששרשה בקבוצה רק רע. נקווה שעם הזמן, בנוסף לווינריות, החיבור והאופי החזק... יבוא גם הכדורגל שמאפיין אותנו..

4. אלי מתחן Member

מה זה 2 מול 4 זה לא כוחות? מישהו הכריח את רייקארד להוציא קשר? אז לריאל היה יתרון באמצע המגרש בפעם הראשונה שלברצלונה יש פחות קשרים מליריבה, אז לברצלונה היה 4 על 4 בהתקפה, זה לא שהם עשו עם זה משהו.
    אז מה עם ב3-0 היה לריאל שוויון מספרי במרכז המגרש, יתרון בכדורגל לא מודדים בכמות אלא באיכות, ומה לעשות שפאבלו גרסיה זה חסרון אפילו מול לבנטה ומורסיה.
    ואין דבר כזה 'לא כוחות', לא בסופר קלאסיקו.

לברצלונה יש סגל איכותי יותר מלריאל אין ספק בזה, זה לא משהו שכמה רכישות לא יכולות לשנות. ברצלונה הכי טובה שהיא יכולה להיות, ריאל לא. בכל תפקיד של ברצלונה יש להם שחקן שמלבד הצורך לגוון ולשנות לא יכול להיות מוחלף על ידי אף אחד. שלא נדבר על העובדה שרובן, היגוואין ורוביניו הם פקטורים משתנים שיכולים להטות את הכף בכל משחק לטובת ריאל.
    לברצלונה אין את זה, היא מותחת את קצה גבול היכולת של ה4-3-3.

5. xavi6 Member

מה זה משנה הכריח או לא? הוא היה משאיר שחקן פצוע\שחקן שלא עושה כלום? זה שלא הצמידו לו אקדח למוח ואמרו לו "תשחק עם 2 קשרים באמצע" זה לא אומר שזה כוחות. 4 מול 2 זה לא כוחות באמצע, בין אם זה מבחירה של מאמן או לא. אה סליחה, 4 מול 3 זה גם בסדר, עדיין יש להם יתרון באמצע. אם בבית שלנו ב 4 קשרים מול 3 ריאל גילתה עליונות באמצע וחגגה, אז מין הסתם גם בבית של ריאל הם יגלו יתרון, בכל מגרש הם יגלו יתרון, ועוד כשזה 2 מול 4 מדקה 23, כאשר בחלק ההתקפי משחקים שתי ילדונים, הם יגלו עליונות ברורה. אז כן, זה לא כוחות. אנ לא בא לתרץ שהפסדנו בגלל הפצועים והמושעים כי שוב-המשחק היה יכול להיגמר אחרת איתם, לא היינו מקבלים 4, אבל היינו מפסידים כנראה. אבל לא רק בתוצאה-אלא מבחינת איך שברסה שיחקה. אם ברסה הייתה משחקת עם דקו ואיניסטה עדיין ריאל הייתה מגלה עליונות באמצע, אבל לא ככה, ממש לא ככה. לא היו נכנסים 4 גולים לרשת, ועוד בכזאת קלילות. צ'אבי וטורה עשו מאמץ אדיר שיכנסו רק 4 גולים ולא 6-7 כמו שהיו אמורים להיכנס.

אתה אמרת על גרסיה שהוא חיסרון, תאר לך מה זה אבידאל, זמברוטה, אדמילסון וג'יו. זה חיסרון! לפחות גרסיה יודע לשמור בכדורי גובה. אתה רואה את גרסיה נותן לרובן להיות חופשי ככה ברחבה בגול השני? לעולם לא. כמה שיהיה גרוע-הוא לוחם, בחיים לא יתן ככה לשחקן להיות חופשי. על גופתו המתה. לעומת זאת שאר שחקני ברצלונה...הם יסמכו על המזל. הבעיה שהמזל נמצא שנתיים עם ריאל.

ראמוס, לא הבנתי מה אתה רוצה? אמרתי שברסה לוזרית וריאל ווינרית, חוץ מזה אני לא רואה כאלה הבדלים ובטח לבטח לא כמו שדור אמר "בכמה דרגות". לא הצגתם כדורגל יפה ואתה אמרת בעצמך, לא הצגתם כדורגל גדול ברוב שלבי העונה ואתה אמרת את זה, אותו דבר ברסה. אז במה אתם עולים על ברסה חוץ מהוונריות? הגולים בדקה ה-90 הופכים אותכם לקבוצה יותר טובה בכמה דרגות?
    אין לי ספק שהפגנתם יעילות ועליונות על ברסה, במיוחד בכל מה שקשור למשחקי חוץ. 4 ניצחונות במשחקי חוץ זאת בושה וחרפה, ולא מגיע לברסה להיות אלופה ולא מגיע לה כלום, מגיע לה לרדת ליגה בכזה נתון. 4 ניצחונות במשחקי חוץ, זאת בושה וחרפה. אין לי שום ספק שלקחתם את האליפות בזכות ולא בחסד. איך אפשר להגיד שקסיאס לקח את האליפות בחסד? או גוטי? או ראמוס? או ראול? אי אפשר להגיד את זה. לכן אני לא אומר את זה ולהפך-לא מגיע לברסה להיות אלופה. אבל עם כמה שריאל נלחמה, היא לא הציגה כדורגל יותר יפה מברסה, היא הציגה כדורגל יותר יעיל. יש הבדל, אני לא ראיתי הבדלים כאלה גדולים במשחקים, מלבד העובדה שריאל ניצלה מצבים וברסה לא. דברים כאלה שווים אליפות, אבל שוב-לא אומרים שקבוצה ב' עולה בכמה דרגות על קבוצה א'.

6. אלי מתחן Member

במשחק היחיד שאין לברצלונה יתרון מספרי באמצע אתה משתמש בזה בתור חיסרון?
    יש לך תירוצים של כתה ו'. כל קבוצה בוחרת את הדרך שלה, ברצלונה סמכה עם צעירים כשהחליטה לבזבז את אזקרו ולשחרר את ג'ולי בתחילת העונה, אתה לא יכול לבוא ולהתלונן שיש לך שחקנים כאלה על המגרש כשמפסידים. מעניין שאף אחד לא בא בטענות כשבוז'אן הבקיע 10 גולים העונה.
    אתה לא בא לתרץ אבל זה מה שאתה עושה.
    לגביי דקו ואטו, השחקנים האלה בחרו להפקיר את החברים שלהם בשביל לא "להיות מושפלים" מול ריאל, לא רק שהם ביזו את עצמם בתור בני אדם, אחרי הרביעייה הם ביזו את עצמם בתור ספורטאים.

אבידל וזמברוטה היו המגינים המצטיינים של המונדיאל האחרון, לבוא ולתת אותם בתור איזה אפסים זה כבר ממש הגזמה של בכיינות. זה לא שמרסלו הוא איזה ג'ון טרי.

7. xavi6 Member

טוב, לא בסדר 4 מול 2 זה כוחות אני סתם מתרץ.
    דקו ואטו עשו בכוונה שהם לא באו, הם ביזו את עצמם כספורטאים בכך שישבו בבית ולא היו על המגרש.
    אבידאל וזברמוטה משחקים כמו המגנים מהמונדיאל, ולכן לא זמברוטה ולא אבידאל הרימו הרמה אחת לרחבה, ואני מדבר כמובן על הרמה נורמלית. סילביניו היחיד שעשה זאת.
    נכון שמרסלו הוא לא איזה ג'ון טרי, אבל גם בויאן וג'יו הם לא איזה רונלדיניו\אטו. הם ילדים, למרות שהם תותחים, הם ילדים. ועזוב את זה, מסי עשה למרסלו בית ספר, למעט כמה פעמים שהוא חטף לו. עוד כמה שנים זה יהיה מאצ'-אפ אדיר. אז אז הוא יאכל ממסי קש.

8. REAL MADRID Member

ירדן. אין דבר כזה לא כוחות בכדורגל. שוסטר ניצח את רייקארד בטקטיקה לקראת המשחק וזה מה שעשה את ההבדל. אתה לא מצפה שבגלל שברצלונה פחות טובה מריאל אז השחקנים של ריאל יוותרו.

היינו יותר טובים לאורך כל העונה וזכינו.

9. Sergio Ramos Member

אז אני מבין מדרביך שההתדיינות כאן היא על רמת הכדורגל. מצטער לומר לך, אבל גם בזה ריאל עלתה על ברצלונה. לא כדורגל גדול, זה כן, אבל לבטח ובטח טוב משלכם. שוב, שלא תבין לא נכון, אני לא באה לומר שהנבנו את אותו טוטאל פוטבטל מוצלח של בארסה מלפני שנתיים, והאטרקטביות לא הייתה שמיים. גם שהצגנו כדורגל טוב, זה הי לפרקים ולא הפגנו מספיק יציבות. ולמרות זאת, ריאל מדריד הגיע מוכנה יותר, מאורגנת יותר ומחוברת יותר למשחקים (בעיקר למשחקים הגדולים) מאשר מברצלונה. בנוסף לכך, אני זוכר כמה משחקים שהתווסף למשחק שלנו גם הרבה אטרקטיביות(סביליה בבית, ויאריאל, אתלטיקו מדריד...).

בשורה תחתונה, אותה "יעילות" ואותה "ווינריות" והחיבור הקבוצתי המושלם, הם המהות של הכדורגל. ובמשפט שלך בחלק מההודעה רשמת שריאל מדריד זכתה בזכות ולא בחסד.. מבחינתי העסק גמור. יהיה מיותר להמשיך ולהיתווכח למי היה את הכדורגל היותר טוב.

10. אלי מתחן Member

מישהו עצר את רייקארד מלהכניס עוד קשר? עוד 2? עוד 5? הוא בחר את הדרך שלו במשחק, ונכשל בה.
    ומה הקשר לזה שהם ילדים? אתה לא יכול לתת להם לשחק ואז להשתמש בתירוץ שהם ילדים. יש לך את אזקרו על הספסל, את ג'ולי שיחררו בחינם בתחילת העונה בשביל לתת להם לשחק. הם משחקים ולא מראים תוצאות, זאת בעיה של ברצלונה, אל תצפו שירחמו עליכם בגלל זה.

11. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק דוס סאנטוס לא מראה תוצאות , בוז'אן בהחלט מוכיח מה הוא שווה וזה לא תירוץ להגיד הם ילדים ,למרות שבוז'אן לא מראה שהוא אחד כזה.

אני בטוח במיליון אחוז שאם המושעים והפצועים היו כשירים לא הייתה תוצאה כזו משפילה אבל לא הייתי מופתע גם אם היינו מפסידים.

ואל תתלהבו משוסטר שעשה בית ספר לרייקארד , עם הטיפשות שעשה רייקארד במשחק הזה כל אחד מאיתנו היה עושה צחוק מההחלטות הטיפשות של רייקארד .

12. xavi6 Member

מי בכלל רוצה שתרחמו עלינו? מי בכלל רוצה שריאל יתנו לנו לנצח? מי אתם בכלל שנרצה שתרחמו עלינו? תנו לנו 7, אבל אל תרחמו עלינו, הדבר היחיד שאנחנו צריכים זה שתרחמו עלינו. אנחנו נעדיף שתתנו לנו 70 ולא שתרחמו עלינוף כי את הרחמים שלכם נדחף למקום שממנו יוצא החרא. אנחנו לא זקוקים לרחמים שלכם. ג'ולי ברומא, מה הוא קשור בכלל? אזקרו פצוע\לא היה בסגל,אפילו לא זוכר, מה הוא קשור בכלל? שניהם ביחד לא יותר טובים מבויאן, ועדיין זה לא מספיק. אני לא זוכר מתי ג'ולי נתן משחק טוב נגד ריאל. אה כן, במדי מונאקו.
    שוב, לא דיברתי על ריקארד ולא על מה שהוא בחר לעשות, אמרתי ש2 מול 4 זה לא כוחות. בעצם ארז צודק, 2 יכולים לשחק מול 4, גם 2 מול 5 זה כוחות. הכל זה טקטיקה. ארז, גם מוריניו וגם בניטז לא היו גורמים ל-2 לנצח 4. על זה אני מדבר לא על החילופים של ריקארד ולא על כלום, אמרתי דבר אחד פשוט-באמצע זה לא היה כוחות. 2 מול 4 זה לא כוחות.

אני חייב ללכת לטחון שוקולדים, בדחיפות. הלכתי למטבח של חבר שלי, תהנו, הרופא שיניים שלי לא יהנה עוד כמה זמן... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

13. REAL MADRID Member

ירדן, מה ריאל אשמה שרייקארד קבע את תוצאת המשחק עוד לפני שהוא התחיל? ממתי כדורגל זה 2 קבוצות שוות. כשניצחתם את ולנסיה 6-0 זה היה "כוחות"? לא. להגיד זה לא "כוחות" זה קל, בפועל ריאל מדריד רצתה יותר את האליפות הזאת, התנהלה יותר נכון, שיחקה כדורגל יותר יפה, הייתה יותר יעילה.

וגם אתמול, ריאל ניצחה ועשתה לברצלונה משולשים ודאבל פסים בלי הפסקה. ברצלונה הייתה אתמול איומה, ריאל מדריד הייתה מצויינת. סוף סיפור.

14. אלי מתחן Member

פצועים היו לריאל כל העונה והמושעים החליטו לבזות את עצמם ולקבל הרחקות בכוונה, גם זה לא תירוץ.

צ'אבי אתה מתבכיין על זה שצעירים משחקים מול ריאל, אבל מצד שני שנותנים לך שמות של שחקנים ותיקים שיש והיו לכם אתה מבטל אותם. בקיצור אין לריאל דרך לנצח את ברצלונה בכבוד.
    לא כוחות זה שצבא ארה"ב יילחם במיקרונזיה או שמייקרוסופט תתחרה באיזה חברה ישראלית, בכדורגל תמיד אפשר לעשות חילוף שיטה את המאזן לטובתך. ושוב, אז לריאל היה יתרון מספרי באמצע המגרש, לברצלונה היה אותו בהגנה ובהתקפה, לא ראיתי שזה שינה משהו שם.

15. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההרחקות בכוונה זה רק ספין של העיתון 'ספורט' שלא חדש שהוא אנטי אטו ודקו (לא רק הם גם רונאלדיניו ברשימה) .

אבל לריאל לא היה כמות כזו של פצועים ומושעים למשחק אחד , ובטח לא למשחק חשוב שכזה.