גם אני לא רוצה את טוטי. אני לא מבין את הפליאה. זה לא בגלל שהוא לא שחקן טוב או משהו, הוא מצוין, אבל צריך הגנה ודי לבזבז כסף על התקפה שכשבא לה ללחוץ על הדוושה היא כובשת 3-4 מול כל קבוצה בפרק זמן לא ממושך. צריך את סול קמפבל!
אז זהו, שזו כן הנקודה. מדיניות הרכש של ריאל היא רכישת כוכבים גדולים בהתקפה, כוכב אחד מדי שנה ואם אפשר גם כזה שמוכר חולצות. הרעיון היה בעצם שריאל תקרע לגזרים את היריבות ע"י לחץ והחזקת כדור. ההגנה לא צריכה להיות יותר מסבירה. וזה הלך מעולה. ריאל לקחה תארים ללא הפסקה, שיחקה פנטסטי ונחשבה לקבוצה הטובה בעולם. היום הם הפסידו באיזה גמר מטופש (גביע המלך הספרדי? נו, כאילו שאתם לא יודעים כמה לקבוצות הספרדיות הגדולות אכפת ממנו), אבל הם במקום הראשון בליגה הספרדית (אוי ואבוי, הם מובילים רק בנקודה, בערך כמו בשנה שעברה שהם היו אדירים) וכרגע ברבע הגמר - בדרך הבטוחה לחצי הגמר. כל זה "בלי הגנה". ובכלל, מה זאת אומרת "בלי הגנה"? רוברטו קרלוס הוא מגן שמאלי אדיר, סלאגדו סביר בהחלט ופאבון + הלגרה\בראבו זו הגנה בכלל לא רעה. יותר טובה מזו של באיירן מינכן או יובנטוס, למשל. מה, היירו עדיף? הבעיה של ריאל היא בעזיבת מקאללה ואולי גם בעמדת המנג'ר. סה"כ ריאל לא מתבססת והתבוססה על משחק הגנה. זה הולך מצוין, ועכשיו הם נמצאים במשבר קטן (מה שקורה לכמעט כל קבוצה לפחות פעם בעונה, וזה מותר) - אז כמובן ישר מסתכלים על השמות בהגנת ריאל והפיתרון הכי קל הוא להאשים את מנהלי ריאל שהזניחו את ההגנה. עדיין ריאל אדירה העונה, ואני בהחלט לא מסכים עם הכותרת הלגלגנית (למה, קבוצה אחרת בספרד יכולה לטעון שהיא טובה יותר מה"שמלקטיקוס"?).
הכותרת היא לא הצהרתית. זהו רק צד אחד של הדיון. אולי, בעצם, הייתי צריך להוסיף סימן שאלה בסוף. אני חושב שההגנה היא לא הבעייה האמיתית של ריאל מדריד העונה. הבעייה האמיתית היא הגישה של השחקנים. הזלזול, הזלזול, הזלזול. זידאן, פיגו, רונאלדו וחבריהם חושבים שהם יותר טובים מכולם. מסיבה זו, הם מרשים לעצמם ללכת במשך 90 דקות, ולרוץ קצת במצבי מצוקה. בדרך כלל הם מנצחים. זוהי הסיבה שריאל מדריד הם הקבוצה הכי מגעילה העונה בפרימרה. הם מנצחים בלי טיפת מאמץ. למעשה, הם אפילו לא מנסים לתת לקהל אשלייה של מאמץ. מסיבה זו, לפעמים הם מאבדים נקודות. מדי פעם, הלך האירועים על המגרש קצת סוטה מהתוכניות, וריאל מדריד לא מספיקה להגיב. בסך הכל מטרד קטן ולא מזיק. באופן אישי, אני תמיד האמנתי שריאל מדריד מסוגלת לספק הצגות בהזמנה. אך ההפסדים לסראגוסה ובילבאו הוכיחו שלא כך. הגלקטיקוס התאמצו, וכשלו. נראה שהזלזול הכרוני שלהם שחק במידת מה את יכולתם להתעלות ברגעי האמת. מול קבוצות דרג ב' בפרימרה ליגה זה עוד יכול להספיק. מול מילאן, ואולי אפילו דפורטיבו, אתלטיקו או בארסה, בהחלט יכול להתברר שהם יצטרכו יותר.
והם באמת יותר טובים מכולם, ברצ'יק... לי אין ספק שריאל מדריד תיקח את אליפות ספרד ו\או ליגת האלופות. הם לא יסיימו עונה בלי תואר. כשריאל צריכה את הנקודות היא בד"כ משיגה אותם, אלא אם כן קורה משהו לא צפוי - בשנה שעברה למשל בחצי הגמר הצ'מפיונז נגד יובה (כשמקאללה לא שיחק) כשפיגו החמיץ פנדל שהיה יכול להעלות את ריאל לגמר. הם יכולים להרשות לעצמם לזלזל למרות שזו גישה רעה מאד. מול סראגוסה הם זילזלו והתעוררו מאוחר מדי. אולי המכה הזאת היא מה שיסיים את השאננות של ריאל.
אני לא יודע אם צריך למכור את רונאלדו או להשאיר אבל מוריינטס חייב לחזור, כאשר השאילו את מוריינטס חשבו שגוטי ופורטיו יהיו המחליפים, בינתיים גוטי תקוע 40 מטר אחורה מאיפה שהוא אמור לשחק ופורטיו העונה פשוט לא פוגע. ופיגו, הרכש של ריאל היה טוב עד השנה כאשר כל ההגנה פרשה או עזבה והם לא התחזקו, הבעיה היא רק השנה, לא בשנים עברו, לי לא היתה שום בעיה עם הגנה שהתבססה על היירו ופאבון עם מקאללה והלגרה בקישור האחורי, פשוט השנה היירו לא כאן, מקאללה לא כאן, בקהאם וגוטי כאן והם פשוט לא באותה רמה, וקשה להאשים אותם, הם פשוט לא אמורים לשחק שם. בקניה של פיגו וזידאן לדעתי ריאל לא עשתה שום טעות, בקניה של רונאלדו אולי ריאל עשתה טעות אבל קשה לשפוט כי העונה הבעיה היא לא רק אצלו שהקבוצה מתבססת עליו אלא אצל כל הקבוצה, לדעתי הרכישה של בקהאם היתה די שגויה, היו דיבורים על רונאלדיניו, אז'אלה, בארחה, דווידס ועוד, אלה שחקנים שלדעתי היו תורמים הרבה יותר ממה שבקהאם תורם, במיוחד לאור העובדה שגם מקאללה עזב אולי בגלל ההגעה של בקהאם. מדיניות הרכש לדעתי לא היתה רעה אבל השנה פשוט רואים שפרז לא יכול לשלוט בעצמו, כאשר הקישור שלנו היה מבוסס על מקמנמן, הלגרה, סאביו, סידורף ורדונדו לדעתי הבאתו של פיגו וזידאן היתה נכונה (מה גם שתזכור שבעונה שהביאו את פיגו הביאו גם את מקאללה לריאל), גם הבאתו של חלוץ מטרה לדעתי היתה נכונה (לא יודע אם זה היה צריך להיות רונאלדו, לדעתי הנרי או שבצ'נקו היו עדיפים אבל זה מה שיש) אבל עכשיו כאשר המקום בהתקפה תפוס ועדיין מתעקשים להביא שחקני התקפה, את זה אני לא מבין, כי עכשיו כבר זה ברור שלא צריך להביא שחקני חיזוק בהתקפה ועדיין רוצים להביא, אני חושב שההצלחה עלתה לפרז וואלדאנו לראש. אם עכשיו ישאלו אותי אם אני מסכים שריאל תעוף מליגת האלופות, תפסיד את האליפות ותפסיד לבארסה בברנבאו בשביל שפרז יוציא כסף על הגנה אני יסכים כי לדעתי אם הגנה טובה גם מילאן לא תעמוד בפנינו.
לא אוהב בכלל את ההצהרות של אוהדי ריאל מדריד על זה שהיא יכולה לקנות כל שחקן בעולם, ממש לא. נכשלתם עם הנרי, ואן ניסטלרוי ואינשאללה גם טוטי (ומי שלא רוצה אותו בריאל, לא ראה עדין את הקשר ההתקפי הטוב בעולם), ווירה ובראחה בטח שבטח שלא יבואו. השחקן היחיד שאולי יבוא מכל הרשימה זה אמרסון, אבל הנה בעיה חדשה. יש מחסה של שחקנים זרים אשר יכולים לשחק במשחק, והוא - 3. השמות שעלו פה לא כולל אמרסון הם: אלכס, לוסיו ועוד זרים. נעשה חשבון פשוט: רונאלדו + אלכס + לוסיו + רוברטו קרלוס + אמרסון = 5...דיי עם הבולשיט, ריאל תמשיך לקנות שחקנים שבדרך לסיום קריירה, ומקווה בשביליהם שהם יתחילו גם לבנות קריירה לאחרים.
אני אישית גם הבאתו של טוטי לריאל, כמו שאני נגד הבאתו של הנרי או ואן ניסטלרוי לקבוצה, לא בגלל שרונאלדו או זידאן יותר טובים מהם אלא פשוט אין להם מקום בקבוצה ואני לא רוצה שיעיפו שחקנים מריאל סתם, זידאן נותן את הסחורה פחות או יותר, רונאלדו נותן את הסחורה, למה להחליף אותם עכשיו? בגלל שרוצים לקנות מישהו כל שנה? עדיף לא לקנות אף אחד ולהשאר עם סגל קיים מאשר להעיף שחקנים טובים סתם. לשעי הנרי חלוץ ושחקן בכלליות יותר טוב מרונאלדו אבל אני מעדיף שרונאלדו כרגע יישאר ולא יביאו את הנרי. ולמה הבאתו של בארחה לא הגיונית? ולנסיה לא במצב כלכלי משגשג במיוחד ואם ריאל באמת תרצה היא תוכל להשיג אותו. לגבי ויירה זה קצת יותר מסובך. לגבי מכסת הזרים, אני התכוונתי להביא את אחד מהם, לא את כל שלושת הזרים יחד, להביא נגיד את אמרסון ובלמים את מקסה ובומסונג לדוגמה. ויש עוד זרים לריאל והם סולארי,קונאססאו שבינתיים מושאל וקמביאסו. ות'אמת אני דווקא כן חושב שריאל יכולה להביא כמעט כל שחקן שהיא רוצה, לריאל להבדיל מצ'לסי יש גם מסורת ויוקרה ושחקנים שלא הלכו רק בשביל הכסף בצ'לסי ילכו בשביל היוקרה במדריד, ראינו את זה עם רונאלדו כאשר אינטר דרשה 100 מיליון יורו בתחילת הקיץ ובסוף הוא עבר ב 47 מיליון "בלבד", גם על בקהאם דיברו בערכים של 35 מיליון ליש"ט ובסוף הוא חתם ב 24 מיליון, כל שחקן שריאל מציבה במטרה מגיע אליה בינתיים, העובדות מדברות בשטח, פשוט השנה ריאל מציבה לעצמה יותר מדי מטרות לא הגיוניות ולא נחוצות אבל זה כבר סיפור אחר.
השחקן היחיד שריאל קנו שלא היה בדרך החוצה היה פיגו. רונאלדו, אחרי שנתיים של פציעות לאינטר כבר לא היה מה לעשות איתו יותר מדי. בקאהם, סכסוכים עד מעל הראש עם סיר אלכס. זידאן, יובנטוס רצתה לעשות קופה על שחקן בגיל מאוחר, ועשתה את זה. קבוצות שהשחקנים לא רצו ללכת או ההנהלה לא רצתה לשחרר ריאל עוד לא קנתה. וזאת בדיוק הנקודה, אחרי הקטע עם היירו, אני לא רואה שחקנים אשר יירצו בעתיד לסיים קריירה במדריד, מסורת אצל ריאל זה בולשיט, וראינו את זה כבר בכמה מקרים, או שאתה אומר שהמסורת היא לקנות כל שנה ב50 מיליון דולר שחקן אחד, אז בכיף, אחלה מסורת.
ב-ו-ל-ש-י-ט !!! ריאל מדריד לא צריכה שום קשר התקפי ושום חלוץ ! קרלוס קירוש, שטען בתחילת השנה שהוא יודע מה לעשות עם סגל הכוכבים הזה, לא יודע פסיק מכדורגל מסתבר... הוא בנה קבוצה לא מאוזנת בגרוש ! ומה שעוד יותר מעצבן ואפילו מצחיק אותי, זה שהוא ממשיך לדבר על חלוצים, ואני מצטט "הנרי יכול להיות חיזוק משמעותי בשבילנו לעונה הבאה". שלא תטעו ! ריאל מדריד היא לא קבוצה כזאת טובה. ההופעות של השנים האחרונות בליגה הספרדית ובאירופה נבעו משני דברים: 1. באירופה היו לאיטלקיות כמה שנים גרועות, וכמו שכולנו יודעים, האיטלקיות בראשן, יובה מילאן ורומא, חזרו בגדול לצמרת הכדורגל האירופי, וזו בדיוק הסיבה, שבגללה יובה הדיחה את ריאל שנה שעברה בחצי הגמר. סוף סוף היא פגשה מולה קבוצה שיודעת לסגור הגנה ולצופף כמו שצריך !!! 2. בליגה הספרדית אין הגנות כאלה טובות, ולכן אפשר לשחק פתוח, והסגנון של ריאל מספיק ואפילו יותר מדי לליגה הזאת. הטעות הפטאלית של קירוש השנה היא השחרור של קלוד מקאללה, שהיא גורם ישיר לחוסר היציבות בהגנה של ה"גלאקטיקוס". השחקן היחיד שידעת לעשות עבודת הגנה כמו שצריך, וביצע את כל העבודה השחורה והמעייפת, כיסה את שני האגפים בו זמנית, ועם זאת, השחקן הבלתי מוערך ביותר ! אם היה להנהלה קצת שכל, הם היו משלמים למקאללה קצת יותר, ובתמורה היו מקבלים יציבות. אז במקום לדבר על תוספות להתקפה, כדאי שיתחילו לדבר על בלם בעל שיעור קומה וגם קשר דפנסיבי כזה, שסוף סוף ישחררו את איבן הלגיירה (נקודת האור היחידה בהגנה של ריאל) לעבודת קישור דפנסיבית שהוא כל כך טוב בה.
קודם לג'יאנזולה, המסורת שאני מדבר עליה היא שריאל מבחינת הישגים נחשבת לקבוצה הטובה בכל הזמנים, 9 גביעי אירופה, 29 אליפויות, 17 גביעים ועוד מלא תארים אחרים, היא נבחרה לקבוצת המאה והרבה שחקנים גדולים שיחקו בה, לזה אני קורא מסורת, אז נכון שהמסורת הזו נהרסה מאוד אחרי סילוקם של היירו ודל בוסקה אבל כמו שאמרתי אני לא מסכים עם המהלך הזה אישית ואני מצטער מאוד שהוא נעשה אבל צריכים להמשיך לחיות עם זה ולסבול את קיירוש. ולפורצה ביאנקונרה - תעשה טובה, אז שנה שעברה היו 3 נציגות איטלקיות בחצי הגמר, השנה יש אחת ברבע גמר (נו כנראה גם בחצי גמר ובגמר), שתיים מהם אפילו לא עלו לשמינית, אז אולי יותר הגיוני להתייחס לעונה שעברה בתור הפתעה מאשר כל ה 4 שנים האחרות בתור פוקסים שהאיטלקיות לא מצליחות להגיע רחוק? יובה הדיחה את ריאל בחצי הגמר, באותו חצי גמר ריאל ניצחה 2-1 בברנבאו ובדלה אלפי ללא מקאללה, עם רונאלדו הפצוע שנכנס רק במחצית, פיגו וזידאן לא היו כשירים ב 100 אחוז למשחק ועוד פיגו החמיץ פנדל שהיה מעלה את ריאל לגמר אז בבקשה לא להציג את זה ככה, במשחק בדלה אלפי באמת הגיע ליובה לנצח וכל הכבוד להם אבל מפה וכבר להכתיר בחזרה את איטליה למכלת הכדורגל האירופאי מוקדם מידי, וזאת ראינו השנה כאשר 3 קבוצות עפו כבר לפני הרבע גמר, אז נכון, גם שני ספרדיות עפו אבל תשווה את יובה, אינטר ולאציו לסוסיאדד ולסלטה שעכשיו האחת מתחת לקו האדום והשניה באמצע הטבלה בספרד, מה גם שהן עלו לפחות לשמינית הגמר כאשר 2 איטלקיות לא עלו לשם בכלל. והשיחרור של מקאללה לא היתה החלטה של קיירוש אלא של פרז, ואפילו לא שלו כי הוא לא רצה לשחררו אבל צ'לסי הציעה הרבה כסף ומקאללה לא רצה להישאר. והסגנון של ריאל מספיק ואפילו יותר ממה שצריך גם בשביל הליגה האיטלקית וכמו שריאל מדריד נראתה ב 3 שנים האחרונות מעט מאוד קבוצות באירופה נראו אז אל תזבל בשכל ותנסה להוציא את הליגה האיטלקית הליגה הטובה בעולם ואת הספרדית בליגה נחותה. ולראול מדריד, מקאללה אמר שהוא יחזור בסוף הקריירה לגור במדריד כי שם הוא הכי נהנה, לא לשחק בריאל מדריד.
אני לא יודע מה גורם לך לחשוב ששנה שעברה הייתה הפתעה, כי אני מסתכל על העשור האחרון, לפחות מההתחלה שלו, ואם אתה אומר שהאיטלקיות לא שלטו בו, אז אתה משקר לעצמך. אולי ריאל וולנסיה הראו שליטה בסוף העשור, אבל הוא בהחלט שייך לאיטלקיות. אני אישית מעדיף את הסגנון האיטלקי, וזו הליגה הכי צמודה והיא מכילה קבוצות צמרת יותר מכל ליגה אחרת (יובה, מילאן, רומא, פארמה, אינטר ולאציו). בתור אוהד יובה, אני בעצמי לא בוכה על ההרחקה של נדבד לפני הגמר בשנה שעברה, אז אל תמציא לי תירוצים שהשחקנים של ריאל לא היו כשירים. העובדה שפיגו החמיץ את הפנדל לא משנה הרבה, כי זה היה תלוי בו יותר מאשר בבופון (למרות שאפשר להגיד, כמה שזה לא הגיוני, שבופון שוער מעולה בפנדלים). אתה משווה לי את יובה אינטר ולאציו לסלטה ולסוסיאדד, ואתה בעצם יורד על עצמך, כי תראה איפה הקבוצות האלה נמצאות היום ! זה הפער האיכותי בין איטליה וספרד, הקבוצות שומרות על יציבות. בנושא של מקאללה, אני רוצה לראות שמישהו בכל הפורום הזה חולק עליי ואומר שריאל הייתה צריכה לשחרר את מקאללה ! הוא עשה לה את רוב העבודה ההגנתית, ובשביל שחקן כזה, שווה להשקיע עוד קצת כסף, גם אם הוא לא נוצץ כמו זידאן, רונלדו בלה בלה בלה..
אני רוצה שתסתכל טוב טוב על הסטטיסטיקה הבאה ותגיד לי את זה בלב שלם. בעשור האחרון היו לספרד שש פיינליסטיות, כמו גם לאיטליה. הספרדים זכו 3 פעמים, מול פעמיים של האיטלקים.
בסדר, אוךלי תפסת אותי, אבל ברוב הגמרים, זו הייתה ריאל, ומה שאני אומר, זה שבאיטליה יש קבוצות יותר איכותיות מבחינת איכות
הפינליסטיות האיטלקיות הן מילאן, סמפדוריה ויובנטוס. הספרדיות: ברצלונה, ריאל מדריד וולנסיה. חשבון פשוט...