גלעד שליט

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י G.B7, ‏24/8/09.

1. Dimitar Berbatov Member

אני מקבל את ההחלטה הזאת באופן די אמביוולנטי.
    אבו מאזן מתחיל לייאש אותי. אני לא יודע עד כמה המחווה הזאת תעזור ותפחית מהתחזקות חמאס הצפוייה בקרב העם הפלסטיני בעזה ולצערי אף בגדה, לאחר ההסכם. קרי, אני לא משוכנע שאבו מאזן שווה את המחווה הזאת, שהיא תהיה כל-כך אפקטיבית. אני מקווה שאני טועה.

בסופו של דבר, המחווה עצמה היא צעד נכון. וולף89 אמר ובמידה רבה של צדק, אנחנו בוחרים את האסירים המשוחררים והם יהיו אסירים, אני מניח, שהיו משתחררים בלאו הכי בעוד כ 2-3 שנים. לא מדובר במוציאי הפיגועים בפארק/סבארו/כיכר דיזינגוף.

2. gustavo_broccoli Member

לפי מה שאתם כותבים, אפשר לחשוב שמדובר בשיחרור של איזה עובדים זרים או פולשטים מסכנים מדארפור:מדובר בחולירות,מחבלים שידיהם מגואלות בדם, מכיני ושולחי מתאבדים, וברגותי שמרצה 5 מאסרי עולם.

980 מחבלים מסוכנים בשביל חייל אחד, כשברור שהם יחזרו לפגע,כמו משוחררי עיסקת ג'יבריל? רק חסרי עמוד שדרה כמו רבין וביבי מסוגלים לבצע כאלו מהלכים.

כשחייל מתגייס, אף אחד לא נותן לו תעודת ביטוח שהוא יחזור, ואלפים לא חזרו. זהו מחיר קיומה של מדינת ישראל.אני מבין את משפחת שליט, אבל חייהם של עשרות ומאות מתושבי המדינה לא פחות יקרים וחשובים מחיי בנם.

3. Dimitar Berbatov Member

בוקולי,
    א' - אני חושב שהרוב התייחסו למחווה לאבו מאזן שם לא צפויים להשתחרר מחבלים עם דם על הידיים.
    ב'- בעסקת ג'יבריל אמנם הרוב חזרו לפגע אבל בעסקאות הבאות האחוזים ירדו.
    ג' - מה האלטרנטיבה שלך? מבצע צבאי סטייל נחשון וקסמן ז"ל? אני מבין את המתנגדים לעסקה, מבין את הטיעונים שלהם, אבל מה האופציה החלופית? אי אפשר להשאיר אותו שם.

4. zloof1 Member

נמאס כבר כמה אפשר תחזירו אותו כברר רחמייםם על הילדדד ..

5. wolf89 Member

זה לא 980 מחבלים מסוכנים, מכל אסירי המחווה אני מבטיח לך שזה ארחי פרחים שגנבו איזה אוטו או עברו איזה עברה מסכנה.
    תתחיל מלספור מחבלים מסוכנים מרשימת ה-450 של החמאס, וגם שם לא תראה שכל הרשימה כולה מחבלים, יש שם גם סתם זוטרים.
    כמובן שהמוקשים בעסקה הם אותם ארכי-מחבלים שגם אם לא יחתכו את ידיהם והם לא יחזרו לטרור, באופן מוסרי ואתי אנחנו לא אמורים לשחרר אותם, או לפחות לא כל כך מהר מאז שנאסרו (וזה בניגוד למקרה קונטאר, שלמרות מאסרו הארוך, אני בטוח שהוא לא סבל לרגע..)

6. gustavo_broccoli Member

אתה כנראה לא מדייק ( אל תיקח את זה אישית, אני מתכוון עניינית ) :

מדובר באסירים בטחוניים, לא באסירים פליליים של גניבות רכב או ארנקים מזקנות ( אני לא מזלזל בעבירה הזו, להיפך, הבאתי זאת כדוגמא ).

7. gustavo_broccoli Member

http://www.al-magor.com/

http://www.al-magor.com/the%20faces.htm

180 נרצחו בפיגועי טרור מאז שנת 2000 ע"י מחבלים ששוחררו בעיסקאות הדמים,כביכול עיסקאות שבויים.

כמה ישראלים יירצחו ע"י משוחררי עיסקת שליט? בואו להמר.

8. wolf89 Member

אם תהיה שוב אינתיפאדה, אז אני לא רוצה אפילו להמר.
    אם המצב יישאר כמו שהוא, אז לא הרבה. אם בכלל.

נאיביות לפנים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏2/12/09
  9. gustavo_broccoli Member

זה דווקא הימור בטוח: אם את ישראלי,רצוי יהודי, אמריקאי, או בעצם כל דבר שאינו מוסלמי שיעי, אתה יעד לטרור.

רגע:אני חושב שגם זה לא מדויק. בין לאדן שיעי? נדמה לי שלא, הוא בעצם חבר של בנץ מרחוב סומסום:

http://eincyclopedia.wikia.com/wiki/%D7%90...%90%D7%93%D7%9F

( רציתי לכתוב ברצינות, אבל הלינק הזה זרק אותי לרצפה ).

10. דנידין Member

רגע האמת ואולי הסיכוי האחרון שגלעד ישוחרר. יאללה, הרי כל היום מספרים לנו כמה המדינה הזאת חזקה, כמה הצבא שלה חזק, כמה אטומים יש לנו, כמה עוצמה עומדת מאחורי המדינה, אז אם כך הוא הדבר, אז הכמה אסירים האלו לא אמורים להזיז למדינה החזקה הזאת. שחררו את גלעד.

נערך לאחרונה ב: ‏21/12/09
  11. Charlton Member

כואב, זה מצב של אי ודאות ובטח שאתה מהמשפחה שלו ואתה לא יודע מה עובר עליו אם הוא בריא ואיך באמת הוא שורד שם? אבל השאלה איזה מחיר יש לזה? שיחזירו את גלעד שליט וישחררו כ"כ הרבה אנשים עם דם על היידים? הרי כל פעם שזה מגיע למצב של הגליות לחו"ל וכאלה חמאס מסרבים, כל דחייה של המשא ומתן רק מעלה את מס' המשוחררים, אנחנו משחקים ליידים שלהם בתכלס, הינו צריכים אם כבר להחזיר אותו אז לנסות לעשות את זה מזמן,
    דעתי? אסור לשחרר, זה יגבה הרוגים, הרבה מאוד הרוגים ולא משנה כמה הצבא שלנו חזק, הם ימצאו את הדרך כמו שהם מצאו אותה פעם. ואת כל זה כותב בנאדם שלא כ"כ מבין בפולטיקה, אשמח אם יגיבו לתגובה שלי וינסו לגרום לי לדעה אחרת.

נערך לאחרונה ב: ‏23/12/09
  12. Dimitar Berbatov Member

נקודה קטנה מבלי להתייחס לפולמוס בנושא והאמביוולנטיות שלי,
    כשהעסקה עוד היתה בחיתוליה ובשלבים פחות מתקדמים הייתי בעד הצנזורה. כעת, כשאנחנו על פרשת דרכים שכנראה תסיים את הסחבת עם שליט לכאן או לכאן (אם לא תצא העסקה לפועל בשבוע הקרוב יהיה קיפאון ארוך), אין צורך בצנזורה הזאת. זכות הציבור לדעת גוברת כאן, והציבור חייב לדעת מהם פני הדברים.

די מגוחך שהתקשורת בארץ מתעדכנת ומעדכנת אותנו דרך פוקס.

13. Rudess Member

http://news.walla.co.il/?w=/1/1624522&m=1&mid=80955
    די מגוחך שיש לישראל ראש ממשלה שלא מסוגל לקבל החלטה. ביבי תמיד היה לא החלטי, אבל הוא מספר לנו שהוא השתנה. מעניין כמה דיונים וחוסר החלטיות הוא יצטרך בקשר לתקיפה באיראן ולהחלטות קשות אחרות . רק 7 האסירים האלה מסכנים את בטחונה של ישראל...

14. THE STRETFORD END Member

רודס

גיבור גדול,גאון הדור שכמוך,
    קדימה,רוץ לראשות הממשלה ובוא תראה כמה אתה יותר חכם ומוצלח מביבי
    ואיך שאתה מסוגל לקבל החלטות שכאלה מבלי למצמץ.

הבן אדם בוחן את כל המשמעויות שוב ושוב עם כל אנשי המקצוע הממונים על ביטחון ישראל
    בנסיון לקבל את ההחלטה הכי טובה ונכונה במצב מסובך וקשה שכזה כשאתה מנהל משא ומתן דרך מתווך ומול חלאות אדם
    ויש אלף ואחת דברים וסיבות לכאן ולכאן,
    מצד אחד העניין הרגשי,רצון העם,העניין של צהל לא מפקיר חיילים
    ומצד שני יש את העניין הביטחוני וכמו שהוכח בעבר,כמו לאחר עסקת ג'ברייל שבה רבין שיחרר מאות מחבלים גם כן ואיך זה התנקם בנו בטרור שנים לאחר מכן,
    אין פה מישהו צודק ולא צודק אלא לנסות ולהוציא את העסקה הכי טובה ועם כמה שפחות סיכונים לעתיד,
    סוג של משחק פוקר אבל לא על כסף אלא על חיי אדם עכשיו ובעתיד(למשל האם שיחרור גדול של מחבלים יגרום לערבים לנסות ולרצות לחטוף עוד ועוד חיילים כתנאים למיקוח לשיחרור של עוד ועוד אסירים)
    בקיצור,מסך מסובך וקשה כשאסור ואי אפשר לסגור עניינים בשליפה,הבן אדם מגלה אחריות לאומית ואתה...אתה קשקשן בלירה.

15. Rudess Member

חשבתי שעוזי ארד או שי בזק יבואו להגיב פה אבל אז נזכרתי שיש לנתניהו עוד דוברים.

יותר גרוע מביבי אי אפשר להיות. ביבי, כרגיל מספר לנו כל השנים בספרים שהוא כותב שהוא רוצה להילחם בטרור ולא להיכנע לו, אך בפועל מתרפס ולא מסוגל לקבל החלטה. מה יהיה כשישראל תצטרך לתקוף באיראן? גם אז הוא יעשה 2000 דיונים של חברי "השביעייה הסודית" (לא הספר של אניד בלייטון)? איפה היו הזמנים שהיו מנהיגים בישראל כמו בגין ורבין שידעו לקבל החלטות קשות וכואבות בלי למרוח את הזמן.
    פיגועים היו ויהיו גם אם ישחררו 400 מחבלים וגם אם לא ישחררו בכלל, המוטיבציה לפיגועים קיימת, וה-7 האלה לא ישנו את המצב.
    עסקה טובה כבר לא תהיה, כי ישראל הייתה צריכה לשחרר את שליט לפני 3 שנים ולא עכשיו. ברגע שהוא נרקב בכלא, המחיר רק עלה וגם הלחץ הציבורי.

בחייך, זה ממש לא אחריות לאומית, זה חוסר-אחריות כי הוא פשוט לא רוצה להחליט ומנסה לדחות את קץ ההחלטה.