מאז שנודע לי שעסקת גלעד שליט נחתמה, היה בי משהו חזק שהתנגד. המחשבה שרוצחים רבים ישוחררו העבירה אותי על דעתי. עד עכשיו יש בי משהו שכועס שעסקה הזו יצאה לפועל - אבל באמצע העבודה, כשכל חצי שעה נעשתה התקדמות מסויימת והיו תמונות חדשות וכל המפעל התקבץ סביב הטלויזיה שבקפיטריה, רגשות הכעס התחילו להעלם והתחיל להציף אותי בלי הפסקה רגש הגאווה. מאותו הרגע גלעד שליט הפך להיות הבן אדם שהכי קרוב אליי. מאותו הרגע ראיתי את העולם (כשהרטיבות בעין לא הפריעה לי) בכחול-לבן. בחיים שלי לא התרגשתי כל כך להיות ישראלי כמו שהתרגשתי היום. זהו יום מיוחד ואני מודה לאל שזכיתי להיות בו, כי זה בכלל לא ברור מאליו שאנחנו מצליחים להחזיר בן אובד מהשבי. יום חג.
יונדב, זה לא פוליטקלי קורקט לא להתכופף בפני ארגוני טרור/ארגוני טרור במסווה של ארגונים לגיטמים, גם אם ביבי היה משחרר 4000 אסירים היו מצדיקים את זה. מקווה שהעסקה הזאת לא תתפוצץ לנו בפנים.
בתור אחד שמדבר על לשלוח את הבן שלו לצבא, נראה לי שהעובדה שאפשר להיות בטוחים שהמדינה לא תפקיר אותו זה הרבה יותר חשוב. אני לא חושב שאף אבא, גם בן גביר או מרזל אם וכאשר לא יסכימו שיזרקו את הבן שלו לכלבים על חשבון לא לשחרר אסירים. האתיופים? הבונים החופשיים? הרצל? בן גוריון? מוטי הספר שלי?
גם במהלך הבדיקות הרפואיות, התגלה מישהו שנכנס לפריים http://img510.imageshack.us/img510/2181/1111ks.Xxx
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/293603_10150357577084798_586829797_7992407_621735831_n.Xxx
משפחת שליט הוציאה הודעה, בה היא מבקשת שקט ומנוחה. הצרה היא, שהתקשורת מזדיינת, והיא תנסה בכל מיני אמתלות להשיג עוד ועוד צילומים וראיונות. בקיצור: הפכו את גלעד שליט למופלטה אשכנזית. מה איזה צילום עם שימון פרס? עם הממשלה? עם שרה נתניהו? עם רבבודיה? ועכשיו סקר קטן: למי יהיו יותר תמונות פפאראצי, בר רפאלי, או גלעד שליט?
ובתור בנאדם שאוכל מדי פעם בפיצריות, נראה לי שהעובדה שיש יותר אנשים שפוצצו פיצריות ויותר הערכה לאנשים כאלה חשובה יותר. לאבא או אמא מותר לחשוב מהבטן. למדינה אסור.
לדעתי אתם די מגזימים ביחס לביבי. ביבי האחראי בסופו של דבר לזה ששליט כאן. בפיגוע הבא הרי כל החצים יופנו אליו, נראה שלטים וכרזות עם פרצופו מוקף בכפיות. כך גם מותר לו לקחת את הקרדיט ברגע המשמח הזה. זה לא שאני הופך אותו לקדוש מעונה, על הנזק שהוא הביא לנו כשר האוצר הוא צריך להכנס לכלא, אבל היום מותר לו לקטוף את הפירות על החלטה שלקח כראש ממשלת ימין, החלטה שהממשלה הקודמת לא לקחה.
התמונה ענקית! אבל שוב, אני לא מבין למה אתם נגד ראש הממשלה היום. עשה בדיוק מה שצריך לעשות, ביסודיות. לא יותר ולא פחות. התמונות האלו חשובות לכלל העולם.
למעט הניסיונות להרוויח פוליטית מהספק בצורה קצת בוטה, אין ספק שבסך הכל אפשר לומר שהיה לביבי סוף סוף ביצים לקבל החלטה ולא להיות רק אלוף בדיבורים. אפשר לרשום לו גם הישג אמיץ אחד בכל הקריירה הפוליטית הארוכה, דווקא שימשיך כך!