נכון, רק רצחו משפחה באיתמר. גאולה כהן אמרה פעם על שאלה ששאלו אותה בנוגע לחטיפה של רון ארד מה היא הייתה אומרת אם הבן שלה היה שם בשבי, היא ענתה שבמקרה כזה לא היו צריכים לשאול אותה. מזל טוב לחמאס, סובבו את ישראל על האצבע הקטנה שלהם והחזירו לשורותיהם את טובי המוחות (לא! אי אפשר יהיה "תמיד להרוג אותם" כל עוד צה"ל מחשב כל ילדה קטנה שמגנה בגופה על מחבל בדרך ליעד הזה!). ומי אמר לכם שגלעד חי אם האותה האחרון ממנו היה לפני שנתיים? הפיה הטובה לחשה לכם באוזן? או שאתם מאמינים שהחמאס הם אנשים הומניים במיוחד? אני אומר שרק כדי להשפיל אותנו עוד יותר לעומקי עומקי נשמתינו עם יחזירו אותו בארון, אבל חכו- יש עוד תקווה שהעסקה הזאת תתפוצץ (בעצם לא, יש יותר סיכוי שמחרתיים אוטובוס יתפוצץ איפשהו...)
כמו שכבר בטח נאמר - אני לא אומר שתחל אינתפדה שלישית ישר בשיחרור המחבלים אבל זה כן יביא מוטיבציה לחטוף עוד חיילים ולדרוש יותר. אין לזה סוף. נקווה שזאת תהיה העסקה האחרונה עם טרוריסטים - אסור לעשות אתם משא ומתן, לעולם לא. זה בעיקר פוגע במדינה.
עכשיו זה מה שנהוג, אבל כאלה שנכלאו לפני יותר מ-5 שנים היה נהוג לעצור אותם ולכלוא (בבתי מלון 5 כוכבים שאם מורידים להם ל-4 הם מתחילים בשביתות רעב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxxhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxxhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx)
תגיד, אתה עושה את עצמך? בעיסקה יהיה כתוב שהוא חי. עבור גופה הם לא ישלמו את המחיר הזה. אין עיסקה בלי גלעד חי. אתה חושב שמנהלים את המשא ומתן אנשים שיכורים? נו בחייך כבר.
שליט אמור לעבור קודם כל למצרים. אם הוא יעבור בארון אז לא תהיה עיסקה זה סוף פסוק. אני שמח בשבילו ובשביל המשפחה שלו שהוא חוזר הביתה. מגיע לו להפסיק לסבול אבל התוצאה הסופית כואבת לי מאוד, אלף טרוריסטים צמאי דם וחסרי צלם אנוש יילכו הביתה בלי לתת דין ודיין. עוד יום מסריח במציאות של השכונה הנוראית הזאת.
באמא שלי אתה מקרה מיוחד. עיסקה מבוטלת אם אחד הצדדים מפר אותה. יש אנשים שילכו לבדוק את כל השבויים, שלנו ושלהם, בדיקות ולה לא, זה תהליך שרק בסופו מביאים אותם לנקודה מסויימת, שם בודקים אותם שוב ואז משחררים.
התגובה המתבקשת וההגיונית היחידה היא אחת בלבד. שהחיינו וקיימנו והגיענו. על המאזניים מכלול עצום של שיקולים ובכל זאת נדרשה החלטה קשה עד כאב. ביבי לקח אותה כמו מנהיג גדול ועל זה אפשר לומר שאפו. 1. המחיר כבד מאוד ופוגע במשפחות נפגעי הטרור בעבר ובעתיד 2.נוצרה משוואה שתקשה עלינו בעתיד. 3.יהיה מחיר נוסף קשה אפילו עוד יותר.התעצמות כוחו של החמאס ברחוב הפלסטיני ובעצם ניתן לומר שהיום החמאס הוכתר היום כזוכה בבחירות בגדה בנוסף לרצועה. 4.מרואן ברגותי ואסירים עם אזרחות ישראלית. 5.סטירת לחי מצלצלת לכל אפשרות שלום בעתיד.מסתבר שהחמאס קיבל היום זריקת עדוד למדיניות "ההתנגדות". יחד עם זאת ביבי קיבל "ירושה" בה למעשה רוב פרטי העסקה היו סגורים המחיר נקבע מזמן. מקצה השיפורים מבחינת החמאס היה תוצאה של נושאים ונותנים גרועים. על מנת למזער את הנזק העתידי.יש לחוקק חוק שיאסור על משא ומתן כלשהו לשחרור מחבלים ויעשה הכל כולל הכל לשחרור ע"י מבצע צבאי. יום חג למשפחת שליט. מקווה שהוא לא "זומבי" אחרי 5 שנים בבור חשוך
אם אתה אומר וזה באמת יעבור דרך המטווח שיבדוק הכל, אז אני קצת יותר אופטימי, אבל רק קצת- ובעיקר מהחלק שזה הולך להתארך עכשיו כמה ימים ויש סיכוי שאחד הצדדים יתחרט/ ימצא איזשהו פגם בעסקה.
לפני 5 שנים היה אפשר לסגור עיסקה זהה, אז למה חיכו כ"כ הרבה זמן? אני יודע שזה שאלה מטומטמת, אבל כל השנים האלו כ"כ מיותר, זה היה ברור מלכתחילה לאיזה כיוון זורמת הרוח גם אם אתה לא יכול לחזות את העתיד ולמרות זאת כל החלמאים שישבו למעלה אצלנו חיכו למשיח. זה מרתיח אותי העיקר שהילד יחזור הביתה
התגובות לעסקה בכל מקום מוכיחות לי כמו שחשבתי תמיד שרוב העם מתנגד לשחרור גלעד שליט, זה לא רוב מוחלט אבל זה די ברור. בישראל ערך החיים של הפרט חשוב הרבה פחות מערך ה"לא להיכנע לערבים" הפשיסטי. אבל לטווח הארוך זה ישתלם לשקרניהו פוליטית כי הוא כמובן יידע למכור את זה בתור הישג(למרות שזאת בדיוק אותה העסקה שהוא סירב לה בתוקף מאז ומתמיד) ובגלל שכאמור הרוב שמתנגד לעסקה הוא לא בלתי ניתן לשכנוע הוא יצליח. הוא כנראה מריח בחירות והוא קצת לחוץ, אז זה הקלף שהוא שולף מהשרוול. אבל כל זה שטויות לעומת השחרור של גלעד שליט שבאמת משמח אותי.
סלבי צודק. לביבי יש צרות גדולות כרגע בארץ שמנדנדות לו את הכסא. המחאה החברתית והמשבר עם העובדים והרופאים. כדי להציל לעצמו את השילטון הוא נעזר בגלעד כגלגל הצלה. כל עוד גלעד ישחורר אז אפשר לשם שינוי להגיד שהשטיקים של ביבי הצליחו להשיג מטרה שהיא כן טובה.