פנדל ברור, פלורנצי פשוט אידיוט. רומא כל כך רכה, כל כך איטית, כל כך חסרת מחץ. פרוטי זה אחד השחקנים עם קבלת ההחלטות הכי גרועה שראיתי, מרקאנו ז'סוס קארסדורפ ומנולאס חלשים , אנזונזי לקרדה רצינית ובקיצור אין ברומא כלום. אין לרומא מה לחפש במפעל הזה כרגע, המתת חסד טובה בשבילם כרגע.
החגיגות של פ.ס.ז׳ נגד ליברפול לפני 3 חודשים, האמירה שטוכל המאמן הטוב בעולם, ההצגות המכוערות והמשחק המגעיל, תענוג, רציתי לנקום בהם אם נעלה אבל ככה זה מתוק יותר. מרקניוס וסילבה שחגגו מול העיניים של מאנה מפשלים שוב, גם בנבחרת ובגם בקבוצה לאורך שנים. די מאריה לא השתיק את הקהל באולד טרפוארד או משהו כזה ? שוב פעם זה קורה לו.
בכלל יש הייפ מזויף על מאמנים גרמניים/מאמנים שעובדים בגרמניה. אני חושב שהדור הקודם היה איכותי יותר עם רהאגל, היצפלד ואפילו סדאם. לא אשכח איך דסקל בעונה שעברה ליקק לשיטות של טדסקו. בינתיים טדסקו מוליך את שאלקה לאחת העונות הגרועות שלה מזה עשורים. לא הכל בחיים זה לפטופים וגאדג'טים. בסוף עובדים מול אנשים. אף אחד לא ביטל יכולות ניהול משחק ויכולות העברת ההוראות לקבוצה. שמירה על חדר הלבשה.
בתחילת הערב כתבתי בצ'אט של חברים(ו- @itzik.miro פה יעיד) שאני לא מבין את הגלוריפיקציה שעושים לטוכל בערוץ הספורט. זה התחיל מהכתבה המתרפסת של ארבל עשת, שלאף אחד אין מושג מי הוא ומה המקצוע שלו, המשיך עם עמרי אפק שהגדיר את טוכל כ"מטאור בשמי הכדורגל". ואני יושב מול המסך ולא מבין על מה הם מדברים לעזזל. הרי בדורטמונד הוא לא באמת הטביע חותם, ובפסז' לא צלח עדיין אף מבחן משמעותי, אז על מה כל ההייפ? על זה שהוא "ישב עם פפ במסעדה ודיבר איתו על טקטיקות"? לפחות אחרי הערב אנשים קצת יחזרו לקרקע.
כי הוא מאמן את הקבוצה הנורמלית היחידה בליגה היחידה שיש לערוץ המסכן הזה זכויות שידור אליה. ממש כמו גלוריפיקציה למאמנים בליגת העל. הייתי רוצה להאמין שלערוץ הספורט יש יותר עומק ותחכום מזה, אבל אין מצב. על מי עוד הם יעשו כתבה?
יאללה גם כן, תפסיקו להמליך מלכים ולשחוט כל אחד על תוצאה. תסבירו לי מה טוכל עשה לא בסדר היום? הקבוצה שלו עמדה נכון טקטית, כפייבוריטית ברורה יאמר לזכות יונייטד, וטוכל השיג מה שהוא רצה טקטית, הוא מנע מיונייטד לפתח התקפות והקבוצה שלו בודדה שחקנים די בקלות בהתקפה. בסוף המשחק הוכרע על טעויות לא מחייבות וואר אחד. אמבפה מחליק פעמיים מול השער, בופון עם טעויות לא שגרתיות, קרר, היה כאן המון מזל. זה המפגש האחרון שעל פיו ישק דבר. אם פסז הייתה עולה, זה לא היה הופך את טוכל לגאון, ועכשיו הוא לא הופך פתאום להיות אוברייטד. אבל מברוק לאולה, שורה תחתונה עבר את פאריס בחוץ עם מק'טומיניי ויאנג בהרכב.
אני משוכנע שסולשאר הרוויח את מקומו על הקווים בעונה הבאה ואפשר למצוא את ההבדלים בינו לבין סולארי למשל. בצד של פאריס, ניימאר ואמבפה שוב מקבלים סטירה מצלצלצת ויאלצו להסתפק בליגת פח הזו, האם פלורנטינו כבר התקשר אליהם? מעניין אם יש איזה עכבר טוויטר ואיש סטטיסטיקות ששם לב לתופעה המדהימה הזו של נצחונות חוץ בנוק-אאוט. ריאל ופאריס כל אחת בדרכה - אכלה אותה בבית וזה גורם לי לחשוב שכך יהיה גם בין באיירן וליברפול. פעם זה היה כמעט נדיר לנצח משחק גדול בצ'מפיונס בחוץ ולטעמי יש עלייה בשנים אלה לעומת התקופה בתחילת העשור. ריאל של זידאן עם 6 נצ' בית ב-9 משחקי הנוק-אאוט לעומת7(!) בחוץ כולל המשולש אשתקד: פאריס-יובה-באיירן. למשל טוטנהאם איבדה את הכרטיס מול יובה עם הפסד ביתי...
למיטב זכרוני, רק 4 פעמים קבוצה חזרה מהפסד ביתי לניצחון חוץ: אייאקס נגד פנאתינייקוס ב-96 אינטר נגד באיירן ב-2011 אייאקס נגד ריאל מדריד ב-2019 יונייטד נגד פריס ב-2019 לחשוב שהיינו מדברים פעם על זה שמדובר בהישג שאי אפשר להשיג...
ההחלטה הכי גרועה של השבוע - לא לתת לרומא פנדל. הכשלה ברורה שמנעה מהשחקן להגיע לכדור, בין אם זה היה במכוון ובין אם לא.