רק מראה עד כמה הוא ענק, אם בגילו הוא עומד בכבוד בנתונים שמציבים שלושה שוערים שהגדול מהם נמצא בגיל 29 מרחק 8 שנים ממנו זה רק מעצים את האגדה שנקראת גיאנלואיג'י בופון, אנשים אומרים שצריכים לומר תודה שזכינו לראות שחקן כמו מסי ואני בהחלט מסכים עם הקביעה הזו אבל אנחנו גם צריכים להגיד תודה שיש לנו זכות לראות את ג'יאנלואיג'י בופון מגן על השער כי באמת שאין דברים כאלה
כדורגל זה לא טניס וכריסטיאנו לא משחק לבד. הוא כמעט תמיד התעלה ברגעי האמת. מאזן התארים מאכזב מאוד, אבל יש עוד שחקנים כמו שאמרתי. גם גביע האלופות זה משהו. ושוב, צריך לזכור שהוא התמודד אולי נגד הקבוצה הטובה ביותר בהיסטוריה. והוא עדיין לא עזב. אף-אחד לא היה יכול לדמיין שהוא ישבור את השיא של ראול בפרק זמן כל-כך קצר. התקופה של כריסטיאנו בריאל היא הצלחה. לא מסחררת, רק בגלל מאזן התארים. זידאן אגב זכה עם ריאל רק באליפות אחת ובגביע צ'מפיונס. בופון אימפריה. הוא נראה הרבה יותר טוב מאיקר שצעיר ממנו וגם מאוליבר קאן שהיה בדמדומי הקריירה. אחד השוערים הטובים בהיסטוריה של המשחק. בתור אספן אגב - יש לי חולצה שלו. דל-פיירו הגדול לא הצליח לפרוש במדי יובה, אני מקווה ומאמין שבופון כן.
יובה לא התעלתה על ריאל ברמת המשחק על הדשא, אבל על היציעים הם עשו בית-ספר לקהל המקומי; חצי מהזמן שמעו רק את אוהדי יובה, עוד כשהם היו בפיגור, ואוהדי ריאל במקסימום עשו בוז לשירה האדירה שפצעה מהיציע של האיטלקים. תשובה בדמות עידוד שחקניהם לא הגיעה. הקהל המפונק שלא יודע לכבד את הסמל שלהם שעומד בשער - מעניין אם אוהדי יונייטד היו עושים את זה לגיגס, הל, אפילו אוהדי צ'לסי לא היו יורדים לרמה הזאת ביחס לסמלים שלהם, קהל לא מפסיק לשרוק בוז כלפי השחקן היחיד שהעיז וניסה (בייל) ואוהדים שמעודדים רק כשהם ביתרון ונותנים קונצרט זה קהל שכנראה לא מגיע לו יותר ממפחי-הנפש שהוא חווה מדי עונה, כבר שנים. אליפות אירופה פעם בעשור ואליפות ספרד יחידה בשש שנים מאוד מתאים לקהל שממנה את הפופוליסט-בעל-שיגעון-הגדלות פרז כל פעם מחדש בשביל שימשיך להנחית חולצות ושמות, במקום לבנות קבוצת כדורגל באופן מקצועי. הכבוד שנתנו לפירלו הוא די אלמנטרי והוא לא בא מכלל האצטדיון. בכלל סיפור ההצלחה בבארסה בעונות שעקבו לעונות של גוארדיולה זה סיפור הכישלון של ריאל מדריד. גם ללא מאמן-על בדמות פפ, ברצלונה עלתה על ריאל מדריד בכל בחינה. בעונה שאחרי פפ, בארסה לקחה אליפות כשחצי מהזמן לא היה לה מאמן ראשי על הקווים, וגם מבלי הכדורגל הסיסטמטי שהציגה בזמן פפ - היא לקחה אליפות כשכל משחק שני הם הופכים את התוצאה והולכים להתחבק יחד, כל השחקנים - בזמן שרונאלדו הולך הצידה ועושה פוזות למצלמה או סתם מבואס כאשר שחקן אחר מקבוצתו כובש ולא הוא. וזה ההבדל בין ברצלונה לבין ריאל מדריד, בברצלונה מרקם השחקנים הרבה פחות אגואיסטי מאשר ראמוס ורונאלדו הדוגמנים. וזה לא שאין היררכיה שבה מסי, ניימאר וכו' מעל אחרים, כמובן שיש, אבל ההבדלים דקים יותר מאשר אצל ריאל. וזה לא שלא באים לפרגן לרונאלדו על השער או שהפרוטוגלי לא מבשל, זה קורה, אבל לא כמו בבארסה, שם הם קופצים אחד על השני בערימות גם בגולים מול חטאפה ומסי לא הולך הצידה ועושה פרצופים למצלמה כשהוא מחכה לשאר לבוא ולתת לו איזו צ'אפחה כי לא נעים. קבוצה אחת בנויה מכמה גמדים חייכנים ופחות מתיימרים ובקבוצה השניה דוגמנים מפוצצים באגו אשר יעיפו את אחד המאמנים הגדולים בעולם רק כי העז להעמיד אותם במקום אחרי שיבכו ל'אבאל'ה' (פרז) שהם רוצים צעצוע חדש, בין אם זה מאמן ובין אם שחקן. המועדון הפך לתוכנית ריאלטי עם כוסית שזופה (קרדשיאן או רונאלדו תחליטו אתם) בכותרת, ולא מועדון ספורט עם דרך. ריאל מדריד תמשיך לשחק בצל של ברצלונה כל-עוד ריאל לא תפתח תרבות ספורטיבית בין הקהל למועדון ובין המועדון לענף.
אני לא מפיל על כריסטיאנו את הכישלון בהשגת תארים, אבל ביחס לכספים שנשרפו שם בעשור האחרון (עם דגש על העונה שעברה כשפלורנטינו שבר את השיאים של עצמו והפך את בייל להעברה היקרה בהיסטוריה) יהיה מצחיק לומר שלא היה לרונאלדו עם מי לשחק.
אין מה לעשות, כששחקן שם עצמו לפני המועדון, זה מה שיקרה. אני לא בא לפתוח כאן את דיון מסי מול רונאלדו, לדעתי שניהם שחקנים גרועים. אבל אין מה להתכחש לעובדה (ולא נראה לי שהוא ממש מסתיר את זה) שהתארים האישיים חשובים לרונאלדו לא פחות מהקבוצתיים כי כאוסף שחקנים, ריאל מעולם לא נפלה מבארסה. השאלה מה היא עשתה עם זה. האשמה כמובן לא רק על כריסטיאנו, אבל גם החלק באשמה יותר גדול מהאחרים.
מתחת לנתונים על הופעות, שערים ובישולים יש עמודת תארים מקבילה לכל אחד. בסה"כ יש לכריסטיאנו שישה תארים: אליפות, שני גביעי מלך, סופר קופה הספרדי, צ'מפיונס, סופר קאפ וגביע העולם לקבוצות לעומת זאת, מאזן השערים שלו מפחיד במיוחד - כשב298 הופעות הוא הבקיע 307 שערים בכל המסגרות.
מאזן השערים של שניהם הוא משהו בלתי נתפס . אנחנו צריכים להגיד תודה לאלוהים שזכינו לראות את מסי ורונאלדו משחקים
לא חייבים לפתוח את הדיון הזה, אבל הרגת אותי כאן עידן. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e1/59/60/e15960429e2ef92fcdbc2faa7352d5fa.Xxx