מכבי חיפה תתקשה בדרבי, השאננות. הפועל ת"א תתפוצץ על עכו. בני יהודה נגד מכבי יכול להתפתח למשחק מאוד מעניין. באר שבע נגד בית"ר צפוי לשעמם, מאוד. ראשל"צ נגד אשדוד יראה לדעתי את המשך הריצה של ראשון. ובכלל: עוד שבועיים ממילא יתחיל הדבר האמיתי. ואני מקווה שהדרבי בפ"ת כן יתקיים, וכבר בשבוע הבא: הדיון בעניינם יהיה ביום א' הקרב. שבת שלום לכולם!
בנתיים אנחנו לא משחקים בגלל כל בלאגן הפועל פ"ת. אני לא חושב שהמשחק ייתקיים, בטח שלא בזמן, אז אנחנו בנתיים בפגרת אימונים לקראת תחילת הליגה, אנחנו בהחלט זקוקים לזה.
למה משחק בין בית"ר לבאר שבע צפוי לשעמם? להפך תמיד יהיה עניין גם אם שתי הקבוצות ישחקו בליגה ג' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
לא יהיה ניתן להסיק כלום מהמשחק היום, כיוון שרוב השחקנים שמיועדים להיות שחקני הרכב בקבוצה לא ישחקו היום. הדבר היחידי שאני מייחל לו הוא לראות את התלבושת החדשה שלנו ולהתפלל שהיא לא תהיה בצבע ירקרק זוהר. שקוף שבסוף נעלה עם תלבושת החוץ שלנו.
0:2 להפועל ב"ש במחצית. בב"ש - לריאה קינגסטון מצוין, גם סיראז' נסאר, שניהם גם כבשו אבל מי שלדעתי נותן ערך מוסף זה בכלל אקסברד שלא מפסיק לרוץ. בית"ר - כלום ושום דבר. היחידי שמגיע לו ללבוש את החולצה שם זה השחקן היחידי שהגיע לעונה עד עכשיו - סטיבן כהן.
בחייך, סטיבן כהן בעצמו הרס 2 שערים לפחות, הוא חלש בדיוק כמו כל השאר, אם כבר אחד שאפשר לציין (וגם זה רק אם מתאמצים ומכריחים לבחור מישהו סביר) זה שי חדד שלפחות מנסה לשחק כדורגל.
אנחנו נאכל הרבה חרא מהרבה סיבות ולא רק בגלל חוסר ההכנה הראוי לליגה. בכלל אנחנו בד"כ אוכלים הרבה הרבה חרא ומבליחים מדיי כמה שנים, זה חלק מההוויה של להיות אוהד בית"ר לסבול המון בשביל כמה רגעי אושר כך זה תמיד היה וכך כנראה זה לעולם יהיה.
אנחנו נאכל הרבה חרא מהרבה סיבות ולא רק בגלל חוסר ההכנה הראוי לליגה. בכלל אנחנו בד"כ אוכלים הרבה הרבה חרא ומבליחים מדיי כמה שנים, זה חלק מההוויה של להיות אוהד בית"ר לסבול המון בשביל כמה רגעי אושר כך זה תמיד היה וכך כנראה זה לעולם יהיה.
ממש הודעה בנימה רגשנית. רוב אוהדי הכדורגל סובלים יותר מאשר נהנים כי התסכול והאכזבה אחרי כישלון לא באמת משתווים לשמחה שאחרי אליפות או הצלחה כזו או אחרת(להוציא את ההתגלות האלוהית במשחק בטדי בו נכחתי), ואי-אפשר לקחת כל שנה אליפות. רוב השנים אתה מגיע קרוב ומפספס(אני יכול לכתוב ספר על איך זה להיות הסגן של בר-כוכבא - לפעמים אפילו יותר נוח עוד עונה סתמית מאשר להגיע קרוב לצלחת ולפספס: נניח המשחק בקריית-אליעזר ב-2008/09). ופעם-פעמיים בעשור אתה מסיים כאלוף. אלא אם כן אתה אוהד מכבי חיפה... אני יכול להגיד אישית שסבלתי מאוד בעונת ההישרדות עם לוזון - זו דווקא הייתה העונה הראשונה בה עשיתי צעד משמעותי ועשיתי מנוי והלכתי להמון משחקים. אבל האהבה לכדורגל היא דבר שאי-אפשר להתנתק ממנו. עם כל החרא והצרות שיש בבית"ר - הצמרמורת לפני שהליגה תתחיל לא תפסח עלייך. שלא נדבר על הריגוש לפני המשחק הפועל - בית"ר כבר במחזור השלישי. ומשהו אחר לגמריי - הביקורת על סטיבן כהן לא במקום, השחקן היחיד שמתפקד בבית"ר. מה יהיה עם הקפטן ברוכיאן...
בין אם זה כדורגל או כל דבר אחד בחיים, רגשית זוכרים לרב את הדברים והארועים הפחות נחמדים. קל לי כאוהד מכבי חיפה לדבר כי הקבוצה שלי משחקת כמעט בכל עונה על התארים, אבל גם אני הייתי כמה שנים מפונק עם אייאקס. אחרי אמצע שנות התשעים נגמרו החגיגות והתהילה חלפה לה מן העולם. אפילו בליגה ההולנדית האליפיות כבר לא באו בכמויות. ללא ספק שלהיות עכשיו אוהד של בית"ר זו חוויה נוראית. השנים של ההשגים והשמחות נראים כרגע רחוקים מאד. בית"ר צריכה להשרד וזו חוויה בהחלט לא נעימה. גם בעבר הכירה הקבוצה ירידה לליגה השנייה והיא בכל זאת חזרה. אני מודה שלי חסרה ההתמודדות עם בית"ר, נכון לחלק מהאוהדים אני ממש לא מתגעגע, אבל בשנים האחרונות ראינו למעשה רק שתי קבוצות טובות בארץ. כולי תקווה שגם מכבי ת"א וגם בית"ר יצליחו לאיים על שתי האלופות האחרונות, אבל לצערי בית"ר נראית יותר קרובה לתחתית מאשר לצמרת הליגה.
רגשנית או לא, אף מועדון במדינה לא עובר את מה שבית"ר ירושלים עוברת, אולי היחידה שמשתווה לכך זו הפועל פ"ת, רק שים לב שבשניים עשר השנים האחרונות המועדון הזה פורק פעם אחת(זאבי), לקח 2 אליפויות ו2 גביעים, נאבק על הישרדות בליגה שנתיים(וזו הולכת להיות השנה השלישית), החליף שלושה בעלים(זאבי, פניג'ל, גאידמק), נקנה וננטש תוך כמה ימים(אדלר ולוין), קיבל תרומות(4 מיליון מגומא, עוד מיליון מהקרן לידידות ועוד חצי מיליון דולר מאיזה איש עסקים אפריקאי), הכל המועדון הזה עבר ב12 שנים, דברים שמועדונים אחרים לא עוברים מעולם, אז אתה יכול לקרוא לי רגשן(ויש בזה משהו אני חושב שכל אוהד כדורגל הוא רגשן אחרת הוא לא היה אוהב את המשחק המדהים הזה) אבל אין ספק שמה שאמרתי הוא נכון. בנוגע לסטיבן כהן: אולי הביקורת לא צודקת אבל היא נכונה, הוא קיבל מצב מצויין שרק צריך לבעוט חזק לפינה ולכבוש, הוא קיבל כדור שעם קצת יותר כוח הוא כובש מול שער ריק, סטיבן כהן שחקן לא רע אין לי ספק בכלל אבל הוא יכל לעשות שערים. והנה 3:0, עוד כמה לקבוצה הזאת והאוהדים? אין מילים פשוט מרגשים.