גביע טוטו 11/12: שוב, עירוני ק"ש מחזיקת הגביע!

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Number 8, Jun 27, 2011.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

נתחיל עם הנושא המקצועי?
    הגול בדקה ה119 רשום על שמו של אדלי שבמקום לשים גוף, לתת לכדור לצאת ולשמור את הכדור אצלנו הוציא את הכדור לקרן. קריית שמונה הוציאה קרן מהירה לפני שהספקנו להסתדר והשאר היסטוריה.
    הגול לא הפתיע אותי, יש לנו מספר שחקנים בקבוצה עם אינטליגנצית משחק נמוכה מאוד. הרוש, נאסר וכן גם אדלי. ואנחנו משלמים על זה.

אומנם חשבתי שיבוא יותר קהל מבאר שבע, אבל לאור השעה הלא נוחה והמפעל הלא אטרקטיבי, 450 הצופים שהגיעו היו בהחלט מספר מכובד. לא רק קריית שמונה, גם הפועל ת"א ומכבי פתח תקווה שהמשחק התקיים באיצטדיון שלה, הביאו פחות אוהדים מאיתנו.

האקוסטיקה באיצטדיון נפלאה. בכלל מדובר באיצטדיון מדהים שחבל שאתמול היה יחסית ריק.

נ.ב
    הלוואי וקריית שמונה תקח אליפות. בניגוד לקבוצות כמו רעננה ורמת השרון שאין להם לאן לגדול ולהתפתח, קריית שמונה יכולה למשוך אליה אוהדים מכל הצפון.
    חוץ מזה, קריית שמונה משחקת את הכדורגל הכי יפה ומהנה בארץ, גם אתמול היו להם רגעים של כדורגל משובח שמלמד על האיכויות שלהם.
    למי ששאל, סולארי, הרכש החדש של קריית שמונה, היה מאוד מרשים אתמול. נראה שמדובר ברכש איכותי של רן בן שמעון.

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/387360_3033911451909_1386619726_3223589_471587354_n.Xxx

2. fanger Member

הצלע הרביעית

כדי שתתחילו להתרגל, עירוני ק"ש מבססת את מקומה לנגד עינינו כקבוצה הגדולה הרביעית בליגה ודוחקת לאט לאט את בית"ר הגדולה מהתמונה. למעשה כבר היום ק"ש עולה על בית"ר ירושלים כמעט בכל המובנים. אם נשים בצד את הקהל וההיסטוריה- כבודם במקומם מונח, הניהול, היכולת הכלכלית, היכולת המקצועית והעתיד נוטים בבירור לצד הכחול של המאזניים. כבר העונה, אם לא יקרה דבר בלתי צפוי, ק"ש הולכת לקטוף את התואר האליפות הראשון במטרה להתחיל מסורת ולא להיות תופעה חולפת או גימיק.

הדבר המדהים בתופעה ששמה עירוני " איתוראן" ק"ש הוא שהקבוצה סך הכל בת 12. בשנת 2000 הגיע איש העסקים איזי שרצקי, בעלי חברת איתוראן, לקרית שמונה ואיחד שתי קבוצות שהיו בעיר- הפועל ומכבי קרית שמונה. עירוני ק"ש הייתה באותה שנה בליגה א' וכבר בסיומה של עונת 2006/7 היא עלתה לראשונה לליגת העל- 3 ליגות בשש שנים!. בעונתה הראשונה בליגת העל היא חוללה הפתעה עצומה שסיימה את העונה הסדירה במקום השלישי והשתתפה בסיבובים הראשונים של גביע אופ"א.

כל הסימנים מצביעים על כך שקרית שמונה הולכת להישאר כאן ולהרבה זמן.

הון וחזון

בשונה מהרבה קבוצות בארץ ובדומה לרוב החברות הגדולות לק"ש יש חזון ברור, יותר נכון, מנהיג עם חזון. איזי שרצקי הגיע לק''ש עם חזון ברור לבנות קבוצה בצפון הארץ שתרכז את כל היישובים באיזור ותעניק מסגרת שהיא בית לנוער, וקבוצה שאיתה הצפון יוכל להזדהות.כל עוד איזי שרצקי נמצא במערכת, מובטח גם הגב הכלכלי והניהול הנכון.

מחלקת הנוער

במרוצת השנים הקבוצה שדרגה את מחלקת הנוער בצורה משמעותית, המחלקה שמנתה 40 ילדים בשנת 2000 היום מונה כבר יותר מ-400 ילדים מכל הסביבה- מהערים, מעיירות הפיתוח ומהקיבוצים. קבוצת הנוער של הקבוצה היא כבר דיירת קבע בליגת העל של הנוער וכבר הספיקה להצמיח שמות כמו: וויאם עמאשה, אלרואי כהן, תומר סוויסה, אדריאן רוצ'ט,שלומי אביסידריס, עדי אלישע. על שחקנים כמו ווהאל מריסאת או יואל צ'חנוביץ' אני מבטיח שעוד תשמעו.

ששששקט

הפסטורליה והשלווה של איזור הצפון נכונה גם בקבוצת הכדורגל של ק"ש. הריחוק הגאוגרפי מרחיק את התקשורת והלחץ שהיא גוררת. כשאין מקומונים/צהובונים, לחץ של הקהל ופיתויים השחקנים יכולים להתמקד בדבר אחד בלבד.

דרך

אחד מהדברים הרבים שאיזי הנחיל לקבוצה זו הדרך וההמשכיות. המאמן הנוכחי רן בן שמעון ממשיך כבר את עונתו הרביעית במועדון. העובדה הזו והחופש שאיזי נותן לו מאפשרים לו ליישם את השקפת עולמו המקצועית על הקבוצה. המועדון דוגל בשיתוף שחקני בית (11 שחקנים) שמהווים את רוב הסגל. אפילו שחקנים שלא גדלו במועדון כמו סאלח חסארמה, יניב לביא (שעזב העונה אחרי 8 עונות) ממש מזוהים עם המועדון.

דוגמה קטנה ל"חוצפה" של הקבוצה היא הרכישה האחרונה של 2 שחקני הנוער הבולטים של טובורק - הבלם בן ווהבה והחלוץ רועי זיכרי. הפריבילגיה של רכישת הכישרונות הצעירים מטובורק הייתה שמורה עד כה לקבוצות הגדולות בארץ.

כל הסימנים הללו הם חלק מהדרך הברורה של קרית שמונה לליגה של הגדולים.

Last edited by a moderator: Jan 18, 2012
  3. Don Joan Roman Member

אני אוהב את קריית שמונה מאוד אבל הדרך בינם להגיע לרמה של בית"ר ירושלים מבחינת מה שהיא מסמלת היא ארוכה מאוד מאוד ובטח שלא אליפות אחת בליגה זה מה שיעשה את זה.
    אני רואה שאתה אוהב להתנגח במועדון שלנו ואנשים כמוך גורמים לי להבין עד כמה אנחנו באמת גדולים, גם בעונה כל כך חלשה ועם עתיד לוט בערפל עדיין אין לך את היכולת להתעלם מאיתנו, זה מועדון גדול.

Last edited: Jan 18, 2012
  4. Lupos Member

מישהו יודע איפה אפשר להזמין כרטיסים? או שאין לי מה לדאוג כי זה גביע הטוטו ובטוח יישארו כרטיסים בקופות גם במחיר חייל?

5. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

לא חושב שיש לך מה לדאוג, אבל אם בכל זאת, תזמין מאתר האינטרנט של לאן (תיכנס ללשונית של הפועל, זה יופיע שם)

6. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

חבל להזמין מהאתר של לאן בגלל העמלה ( למרות שזה סך הכל כמה שקלים אבל עדיין )

זה גביע הטוטו הפועל ת"א נגד קריית שמונה
    לא יהיה בחייים 11,500 אוהדים ביציעים
    כרטיסים יישארו בקופות גם אחרי המשחק

7. Bensh Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

8. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

http://blog.tapuz.co.il/tvav/images/%7BC613B190-05E0-42C1-9763-6E17E864B767%7D.Xxx

בעונה שהרבה זמן לא נראתה בישראל, כל תואר הוא חשוב. יש שיגידו שהתואר הזה הוא הכי פחות מעניין, אבל אין ספק שעבור הקבוצות שהגיעו למעמד הגמר, הפסד התואר יהיה יותר ממאכזב. שתי הקבוצות שהגיעו הן שתיים מתוך כמה קבוצות שעוברות סיפור מעניין מאוד העונה. האחת, קריית שמונה, שעושה עונה שללא ספק אם היו אומרים לה בחודש יולי 2011 שככה העונה שלה תיראה, היא הייתה חושבת שמדובר בבדיחה. האבסורד? שאם ליריבתה במשחק הגמר, הפועל תל אביב, היינו אומרים את אותו הדבר - גם היא הייתה חושבת שאנחנו צוחקים.

שתי היריבות נפגשו לפני חודש ושלושה שבועות במסגרת המחזור האחרון של הסיבוב הראשון בליגת העל. במשחק שהיה די חד-צדדי, יצאה קריית שמונה כשידה על העליונה ולמעשה שם התחילה הנפילה של הפועל תל אביב והצהרת הכוונות של עירוני קריית שמונה.

עירוני קריית שמונה נמצאת בכושר הטוב בליגה, ואל תשכחו שהיא גם מחזיקת גביע הטוטו לעונת 2010-2011. אבל משחק אחד הפועל תל אביב כבר הפסידה לקבוצתו של רן בן שמעון. מה יעלה בגורלה היום?

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/5.Xxxהפועל תל אביב - עירוני קריית שמונהhttp://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/3112.Xxx

אצטדיון המושבה, 19:45
    שידור: ספורט 5, ספורט 5 HD, אתר ספורט 5
    שופט: לירן וקסברגר

http://images.one.co.il/Images/Teams/Logos_55x50/5.Xxx

שחקני הפועל שעלו על כר הדשא בשבת יכלו לראות שהמחאה נגד הבעלים התפשטה לעוד יציעים ויכלה לשמוע עוד ועוד אוהדים צועקים נגד אלי טביב. אבל לא זה יהיה מה שהם יזכרו מהמשחק מול מכבי נתניה, אלא סביר להניח שהתוצאה שמתאימה למשחק אימון במחנה אימונים. הפועל אינה יכולה לומר שהניצחון חתום על שמה. הניצחון למעשה, חתום על שמו של הכרטיס האדום של מנשה משיח, שנשלף 3 פעמים לעבר שחקני נתניה ובעצם נתן להפועל את השליטה במגרש ואת האפשרות לתקוף ללא חשש - מה שהביא להבקעת 4 שערים נוספים ולניצחון אסטרונומי, 3:7. לניצן שירזי זהו הניצחון הראשון על הקווים כמאמן הקבוצה, אך אין ספק שיש לו עוד הרבה מה לעשות ועל מה לעבוד עם שחקניו. בגזרת ההרכב, לא הרבה שינויים ייערכו מההרכב שפתח מול מכבי נתניה. וואליד באדיר צפוי לחזור למרכז ההגנה, בעוד איאד חוטבא יפתח כמגן שמאלי. עומר דמארי וטוטו תמוז יפתחו בחוד הקבוצה, כשלטוטו תמוז עלול להיות זה משחקו האחרון כשחקן הפועל תל אביב.

http://db3.stb.s-msn.com/i/38/46DD3FE781D4A1EBC29421043E7C0.Xxx
    תמוז. משחק אחרון באדום?

הרכב משוער: אדל אפולה; עומרי קנדה, איאד חוטבא, מרקו שולר, וואליד באדיר; שי אבוטבול, אביחי ידין, נוסא איגייבור, אלרואי כהן; טוטו תמוז ועומר דמארי.

http://images.one.co.il/Images/Teams/Logos_55x50/3112.Xxx

מחזיקת גביע הטוטו של העונה שעברה מגיעה למשחק אחרי עוד ניצחון, הפעם 0:4 מרשים על עירוני ניר רמת השרון. קבוצתו של רן בן שמעון נראית בלתי ניתנת לעצירה, כשהיא כבר עם 20 משחקים ללא הפסד בליגה. למעשה, הפעם היחידה שהקבוצה הפסידה הייתה במחזור השני כשמכבי נתניה הייתה זו שעשתה זאת. נשאלת השאלה: האם יש קבוצה שכרגע מסוגלת לעצור אותה? הקבוצה המאומנת להפליא הזו מותירה רושם שלא משנה מי יעלה בהרכבה, היא תנצח ותרשים יותר ממשחקה הקודם. קריית שמונה כבר ניצחה את הפועל תל אביב העונה, והיא תגיע למשחק עם ביטחון גדול יותר מהאדומים ועם מחויבות גדולה יותר: לשמור על התואר. בגזרת ההרכב, רן בן שמעון מתכנן כמה שינויים מההרכב שפתח מול רמת השרון. שיר צדק יחזור לעמדת הבלם, כאשר דני עמוס יקבל מנוחה ובמקומו יפתח שוער שמכיר היטב את היריבה, איתמר ניצן. אדריאן רוצ'ט ועדי אלישע יפתחו בקישור, כאשר גם בריאן גרזיץ' יחזור להרכב. שמעון אבוחצירא יפתח בחוד לצדו של שלומי אזולאי.

http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/397/857.Xxx
    רן בן שמעון. חניכיו ישמרו על התואר?

הרכב משוער: איתמר ניצן; שיר צדק, איתן טיבי, אלעד גבאי, ליאור לוי; עדי אלישע, אדריאן רוצ'ט, בריאן גרזיץ', דויד סולארי; שלומי אזולאי ושמעון אבוחצירא.

9. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

הצעד הראשון בדרך לטרבל היסטורי לק"ש

הלוואי.

10. Raulito Madridista

ריח של תואר באוויר! שירזי מאמן עם קבלות והוא ימשיך בשלו. הנה התואר היחיד שהפועל תשיג בשנים הקרובות! תמיד אוהדי הפועל, והם לא היחידים, צועקים 'לבטל את גביע השוקו'. לפני שבועיים המשחק כלל לא עניין אותי אבל עכשיו וואלה כן אני הולך לצפות בו ומאוד מקווה שננצח, זה יכול להוסיף. אני חושב שניצחון יוכל לדחוף אותנו קדימה ולתת לנו אפשרות לסיים את העונה בצורה נורמלית. הפועל שווה יותר ממה שהיא הראתה עד עכשיו, סגל השחקנים לא רע.

אם נתייחס לשקט התעשייתי, ליכולת על המגרש, לביטחון, למוטיבצייה - ק"ש טובה מהפועל בכמה רמות ואין לנו מה למכור. אני גם לא חושב שק"ש תקבל רגליים קרות מהמעמד 'הלו, אנחנו הפועל ת"א' - המשפט הזה של באדיר כלל לא תקף. ובכל-זאת, אני לא כל-כך פסימי לגבי היום. אולי זו סתם אשלייה.

מאוד מקווה שזה לא המשחק האחרון של תמוז במדי הפועל. הוא ודמארי תמיד האנשים שאנחנו תלויים בהם. מקווה לראות את טועמה בהרכב ולא את אלרואי כהן. איגבור, בתקווה שיביא את הברק, ישלים קישור טוב יחד עם אבוטבול וידין, שיצטרכו להתמודד עם שולר משחק שאפשר לבדוק בו את שולר, תיהיה לו עבודה קשה. נקווה שעם באדיר בהגנה ניראה יותר טוב. ההגנה שלנו איטית ומגושמת, אז אני מפנטז על משחק התקפי סביר.

Last edited: Jan 24, 2012
  11. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

סגל השחקנים לא רע, אבל גם לא מדהים. איגייבור לא מרשים יותר מדי, הוא אמנם בעל פוטנציאל גדול ואני מת לאכול את הכובע לגביו, אבל הוא לא הרשים אותי יותר מדי העונה. בשבת היה לו משחק לא רע אבל הוא מאוד לא יציב. "ריח של תואר באוויר" זו הצהרה גדולה מדי לדעתי, חבר. אנחנו לא ממש במצב של להגיד "זה שלנו" (במילים אחרות). הפועל קבוצה די שבורה, מנטלית בעיקר. קריית שמונה באמת קבוצה מאוד חזקה והפסד היום לא יפתיע אותי כלל וכלל. מנגד, ניצחון היום יהיה, כן, מפתיע אבל ניצחון היום הוא משמעותי מאוד מכמה סיבות:

1. קודם כל, החזרת הביטחון לשחקנים. נכון שזה רק גביע הטוטו, אבל עדיין בעונה כזאת, במצב כזה, כל תואר יכול לעשות רק טוב. החזרת השמחה לחדר ההלבשה יהיה כמו אוויר לנשימה.

2. עצירת מומנטום של הקרייה. הפסד שלה היום ופתאום היא לא קבוצה בלתי מנוצחת. פתאום מחר בבוקר ייכתב בעיתון שקריית שמונה הפסידה. וכמובן שזה יכול להשפיע גם על הליגה, כשעכשיו יש לה שני משחקים קשים מול מכבי בבלומפילד ומול מכבי חיפה בבית. זו ההזדמנות שלנו לנסות לפחות להתחיל לחזור לתמונה...

אבל שוב, הכל אם ואם ואם ואם. בוא נעבור את הערב הזה, ואז נתחיל להעלות השערות מה יהיה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

12. Raulito Madridista

הבהרה: המשפט על התואר היה בציניות. סיכויים שווים במקרה הורוד מידי. ריאלי - יתרון לק"ש. הרי זו קבוצה שמוליכה את הליגה כבר זמן רב, נמצאת בצמרת כבר שנה שנייה וזכתה במפעל. אנחנו לא משחקים נגד איזה רמת-השרון ויסלח לי שייע.

לטעמי איגבור הוא האכזבה הכי גדולה של קשטן שנתן לו קרדיט עצום וקיבל ממנו מעט. איפה השחקן שהתעלל במכבי פ"ת ואיפה היכולת שלו ברוב העונה. לטעמי איגבור צריך לשחק בקו כי יכולת הפריצה שלו פנטסטית, הרבה יותר ערמומי ומפחיד מאלרואי כהן אבל כל-כך פחות מחוייב. אני מקווה שאם הוא יקבל את 'הליטוף' נראה ממנו עוד כי הוא שחקן איכותי, בהחלט הבדל בין שורה של משחקים עם שער זכות במקרה הטוב - לבין קבוצה התקפית סבירה.
    הפועל מציגה את צמד החלוצים הכי טוב בליגה ועל כך אין עוררין. אם הקישור היה קצת פחות מביך בחלק מהמשחקים(בית"ר, באר-שבע, הפועל חיפה) ברור שתמוז או דמארי היו מביאים נקודות.
    אדל התברר כשוער לא רע בכלל וזאת בניגוד לתחזיות בפתיחת העונה אז ראינו מעין בטטה שלוקח לה שעה לזנק.
    גם בעמדת הקשר האחורי הפועל יחסית בסדר - הבעייה שמוציאים לאבוטבול את המיץ עם החוזה. גורדנה מחליף סבבה וגם עבאס שאולי יעזוב.
    בוא נגיד את זה ככה - לטעון שלהפועל יש את סגל השחקנים הטוב בליגה זו לא אמירה מופרכת גם אם אין את ורמוט, שכטר וזהבי. מכבי מציגה סגל לא רע ו...זהו. ק"ש זו הצלחה של איש אחד - בן-שמעון. רוצ'ט ואולי כמה חבר'ה מחוליית ההגנה היו יכולים לשחק בהרכב שלנו.

גם אם ק"ש תפסיד היום לא יווצר כדור שלג, לא נראה אותה עושה שלוש נקודות משישה מחזורים או משהו כזה - אבל אפשר להשיב חלק מכוח ההרתעה ולהעביר מסר לליגה, לקטוע את הרצף המטורף של ק"ש וניצחון תמיד מועיל לא משנה נגד מי. יאללה הפועל

13. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

סיכום מחצית: הפועל חלשה, חלשה, חלשה.

ההגנה שלנו בקנטים. אם מרקו שולר חשב לעצמו שהוא צריך להרשים הערב, הוא עושה בדיוק ההפך. זה בלם זה? טעות נוראית שלו כמעט הובילה לגול (ותודה לערנות של אדל). בכלל, קריית שמונה עושה מה שמתחשק לה בחלק המגרש שלנו. אני מאוד מאוד לא מרוצה מהמשחק של קנדה היום. לא התקפית, לא הגנתית. בהתקפה הוא מחזיק בכדור יותר מדי ומנסה להעביר עוד שחקן ועוד שחקן במקום לשחרר כבר את הכדור למי שצריך להחזיק אותו - שי.

מבחינת הקישור, בסך הכל שי עושה עבודה טובה אבל הפועל לא מחזיקה בכדור מספיק וזה מאכזב אותי. ידין עשה כמה פעולות הגנתיות טובות. אלרואי ונוסא מנסים לפרוץ אבל השמירה האישית שלהם עושה עבודה טובה מדי כי הם לא כל כך מורגשים, אולי אלרואי מורגש קצת יותר.

ההתקפה גם כן לא מרשימה כל כך, טוטו בכלל לא מורגש, דמארי פתח טוב את המשחק ובסך הכל יש לו משחק לא רע עד עכשיו, אחד הטובים שלנו הערב עד עתה.

ממש לא אהבתי ששתי קרנות רצופות של קריית שמונה מסתיימות בנגיחה מסוכנת לשער, כשבאחת מהן הכדור פוגע במשקוף. מה זו השמירה הזאת?

לסיכום: יש לנו לאן לשאוף. בעיקר התקפית, כי קריית שמונה שולטת במגרש והרבה יותר מסוכנת מאיתנו.
    יאללה הפועל!

14. skyday20 Member

Last edited: Jan 24, 2012
  15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אחרי פעם שנייה שאנחנו רואים 90 דקות בין 2 הקבוצות הללו, אפשר בפה מלא ובטוח לומר שקרית שמונה נמצאת איפה שהיא נמצאת כי היא קבוצה טובה יותר, אין להפועל ת"א שום יתרון עליה על המגרש (על הנייר כן, על המגרש לא), קרית שמונה בדקות לא מעטות מניעה את הכדור נפלא, מגיעה למצבים ומשחקת טוב.
    המשחק היום בגדול שקול מאוד, היו דקות לפה והיו דקות לפה.