גביע טוטו 08/09: מכבי ת"א מחזיקת גביע הטוטו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏31/7/08.

  1. burning soil Member

    הצטרף ב:
    ‏15/11/02
    הודעות:
    5,216
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כאוהד מכבי שהיה בהרבה דרבים(שלא מעט מהם לא היו קשורים לכדורגל), אני יכול להגיד שלפחות אצל
    מכבי, וזה לא תמיד הקומץ או ארגוני האוהדים, כן חשובים דרבים באיזה מסגרת שלא יהיו..


     
  2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/8/02
    הודעות:
    23,057
    לייקים שהתקבלו:
    1,969
    לכל אוהדי הפועל המלעיזים...כשניצחתם את מכבי בעונת הגלאקטיקוס 3:0 במשחק פתיחת העונה בגביע הטוטו שמחתם כאילו אין מחר. אז בבקשה ממכם, שחקני סגל, שחקני נוער, בסופו של דבר זה לא מעניין אף אחד, בשורה התחתונה מכבי ניצחה את הדרבי, וזה מה שיזכרו לא את זה שהפועל עלתה עם 8 שחקני ספסל. ולכל אלו שאומרים שהפועל "שלטה" לאיזה מצבים בדיק הפועל הגיעה פרט למשקוף ולהחטאה המדהימה של לאלה במחצית השניה? יפה, לא הגיעה למצב אחר. לא שמכבי שיחקה כזה גדול, אבל עדיין, להשוות את מכבי להפועל השנה זו בדיחה, מכבי קבוצה בלי הגנה, קישור והתקפה, לעומת זאת הפועל, שגם עם שחקני הנוער שלה מחוזקים בערן זהבי (יכול להתפתח לשחקן הרכב לגיטימי), בן לוז (עצוב שככה השחקן הזה נראה), לאלה (עדיין חושבים שהוא חלוץ?) טופוזאקוב (סמפדוריה מחכה), ורמוט (מחצית שניה), דה סילבה (ראה ערך ורמוט) ואני חושב ששכחתי מישה עדיין היתה צריכה לתת למכבי 4 חתיכות ובפועל הגיעה ל-2 מצבים ב-90 דקות.

    על מכבי אין הרבה מה להגיד, פרט ליבריץ', מאיוקה, בוזגלו, ז'אן ולוטטי, באמת שכל הקבוצה היא קבוצת תחתית שגם להפועל עם הנוער מחוזקת לא אמורות להיות הרבה בעיות לנצח אותה.

    לפחות עד עוד חודש וחצי-חודשיים ת"א צהובה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏30/1/09
  3. פרנקו בארזי Member

    הצטרף ב:
    ‏7/2/08
    הודעות:
    1,459
    לייקים שהתקבלו:
    0
    תשמחו, מישהו אמר לא לשמוח?
    לחגוג כאילו זכיתם באליפות זה פאתטי, אבל ככה זה מכבי של היום. זה קצת לא כיף כבר לצחוק עליכם, אבל זה מה יש...
    והיה להפועל עוד הזדמנות מצוינת של גורדנה
    2 משקופים
    נגיחה ממטר החוצה
    הפועל שלטו במשחק באופן כללי
    אבל למי אכפת?
    ומספר 8 שתדע שבאמת ההפסד כמעט ולא הזיז לי. גביע השוקו, פרופורציות.
    אני מבטיח לך שאם הייתם מנצחים ככה בליגה הייתי סותם את התפה ומשפיל את הראש.
     
  4. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏31/7/07
    הודעות:
    11,925
    לייקים שהתקבלו:
    3,577
    ושליטה זה לא רק מצבים(שלכם לא היה כלום חוץ מהבעיטה של מישאלוף והגול, זה מה שראיתי מהתציר ומ25 דקות), וב25 דקות שראיתי הכדור היה 90% מהזמן בחצי שלכם, ברגע שעברתם אותו חטפנו לכם אחרי 15 שניות מקסימום, זה לא שליטה?
     
  5. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,618
    לייקים שהתקבלו:
    3,517
    מין:
    זכר
    מכבי השנה נמצאת במצב קטסטרופלי, הקבוצה לא משחקת כדורגל הרבה זמן, המצב שלה בליגה רע, ובהחלט ניתן להבין את השמחה הגדולה של האוהדים אמש, הרי בכל-זאת מדובר בניצחון בדרבי, על היריבה השנואה שהגיעה בכושר טוב יותר וכפייבוריטית ברורה, היו כאלו שאפילו חשבו שלמרות ההרכב השני המסתמן של הפועל, האדומים יינצחו.
    קצת מעורר רחמים לראות את האוהדים חוגגים את הניצחון הזה כאילו הם זכו באליפות, אבל זו המציאות, וגם אנחנו בשנה שעברה, בשער 5, חגגנו כמו משוגעים ניצחונות בקרבות תחתית מול מכבי הרצליה ובני-יהודה.

    מה שכן, קצת מצחיק אותי לשמוע את האמירות 'תל-אביב צהובה'. הרי ברור שהדרבי שנערך במסגרת הליגה, היה הרבה יותר חשוב, והפועל ניצחה בו 2-0. מה גם שמכבי ניצחה את הפועל בדרבי אחד בלבד מתוך חמשת הדרבים האחרונים, והפועל לעומת זאת ניצחה שלוש פעמי.

    אני ממש לא חושב שהדרבי הוא מעל הכל. לפי דעתי ההיפך, צריכים להסתכל מעבר. זו הבעייה של הפועל - השאיפה היחידה של המועדון זה לנצח בדרבי ולסיים במקום אחד מעל מקום. השאיפה צריכה להיות אחרת - לזכות באליפות ולא לחתום מראש על סגנות או שהמצב שלנו יהיה פחות רע מזו של הקבוצה שמעבר לכביש.
    מה, אם למשל הפועל הייתה זוכה באליפות אבל לא מנצחת באף דרבי(אני לא אלך על מקרה קיצוני כדוגמת שלושה הפסדים, אבל אם היינו מפסידים בשני דרבים ואחד יוצאים בתיקו), מישהו היה מתלונן? כי אני ממש לא.

    עומר,
    הפועל אתמול שלטה במשחק באופן ברור למרות ההרכב החסר. אני ראיתי גם לא מעט הזדמנויות לשערים:
    לאלא החמיץ ממש לקראת סיום המחצית הראשונה מול יבריץ, יצאה לו בעיטה מזעזעת שבקושי הגיעה לשער. הזדמנות נוספת - המבצע היפה של רועי גורדנה שעבר שני שחקנים ובעט ליד החיבורים.
    הייתה נגיחה מסוכנת של בן-לוז, בעיטה חדה של טלקיסקי שנהדפה על ידי שחקן הגנה בפתיחה ממש, הבעיטה הייתה נראית נהדר - חדה ומסוכנת.
    אני יצאתי מאוד מרוצה בגלל העליונות הברורה שהראינו על פני מכבי, רק חוסר מזל מנע מאיתנו לנצח אתמול. היו דקות שעשינו משולשים, אבל זה לא הספיק.
    בן לוז אולי אתמול היה בינוני מאוד, אבל השנה הוא מספק את הסחורה בדרך-כלל כאשר הוא נכנס חצי שעה לסיום. משהו כמו שלום תקווה בעונת הדאבל. כנראה שלפתוח בהרכב זה גדול עליו וחבל.
     
  6. Number 8 Member

    הצטרף ב:
    ‏19/2/07
    הודעות:
    9,977
    לייקים שהתקבלו:
    1
    אגב, דרגו יבריץ' עם הצלת העונה אחרי שהציל גול של מיליון אחוז מערן זהבי. מי שלא ראה, ממליץ לראות(המהלך שהוביל להחמצה מול שער ריק של לאלה)!
    גם בעונה שעברה יבריץ' הציל גול בטוח מרגליי פאביו ג'וניור בדקה 93, בניצחון של מכבי ת"א 1:2 בדרבי.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏30/1/09
  7. Frank Serpico Member

    הצטרף ב:
    ‏11/5/08
    הודעות:
    225
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מצטער שאני נכנס לויכוח הזה הרבה אחרי שהוא כבר מוצה.

    והוא מוצה - פשוט כי אי אפשר לגשר בין הפרספקטיבות השונות של המתבוננים משני הצדדים - פרספקטיבה אחת של מי שרצים לאליפות, (אופס... אמרתי את זה), במלוא הכוח ובמלוא המרץ, ומאידך - פרספקטיבה של מי שכל מה שנשאר להם זה לנסות ולהתרפק על קטעי זכרונות מהמכביזם הדורסני והמפחיד של לפני עשור וחצי או שניים, שהלך כבר מזמן לעולמו, ובינתיים, לשאוף לריאות עמוק-עמוק כל בדל של שאריות, ולהתענג, שוב ושוב, על הטעם הישן שעולה שוב למעלה מהקיבה, במעלה הושט. טעם ישן נושן של ניצחון על היריבה העירונית.

    אין מה לעשות. אי אפשר לגשר על הפרספקטיבות.

    כי גם האג'נדה של שתי הקבוצות שונה - יש קבוצה (ומאמן) שרצים לאליפות, וזה מה שחשוב להם השנה, ולכן גם סדר העדיפויות שלהם (ושל האוהדים) משתנה מעט, ואי אפשר להתעלם מזה.

    ויש קבוצה שעשויה עוד לסיים את העונה בפלייאוף שמוביל לליגה הלאומית בשנה הבאה (וכפי שזה נראה כרגע, עם כל החיזוקים שלכם בינואר, זו לא תחזית מופרכת, דרבי או לא דרבי), ושלפיכך, כל מה שנותר להם (ול"תראו מי עומד על הקוים" שלהם), זו רק התרפקות על שאריות מעופשות של כבוד ושל ניצחון קצת מוזר בדרבי קצת נידח.

    מזכיר לי מאוד (מאוד-מאוד) את הויכוח שהיה פה בשנה שעברה בין אוהדי ארסנל לאוהדי טוטנהאם, סביב ניצחונה של האחרונה בחצי גמר גביע השוקו שלהם שם, כשהראשונה (והחזקה הרבה יותר), שרצה אז עדיין במלוא הכוח לאליפות, עלתה עם הרכב משני שמורכב ברובו מנוער לכאילו דרבי הצפון לונדוני, ולכן גם הפסידה 5-1 (אני מפנה אתכם לאשכול של טוטנהאם מהעונה שעברה, סוף ינואר בערך).

    אבל לארסנל היו פשוט שאיפות גבוהות יותר.

    וגם לנו יש.


    (והאמינו לי, אני יודע - כי המצב היה הפוך אי אז בשנות התשעים העגומות שבהן שמחנו על כל ניצחון בדרבי, נידח ככל שיהיה, נגד מכבי הדורסנית של פעם, כאילו זכינו באליפות העולם. זה היה פאתטי אז , וזה עדיין פאתטי גם היום - רק הפוך ...)

    .
     
  8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/8/02
    הודעות:
    23,057
    לייקים שהתקבלו:
    1,969
    מלבד היוקרה של תואר ישנו גם סכום אומנם זעום בהשוואה לתקציב של 60 ומשהו מיליון שקל אבל עדיין עדיף להחזיר אותו של 1.2 מיליון שקל למנצחת. מכבי לא לקחה את התואר מאז עונת 98/9 בפעם האחרונה זה היה ניצחון 3:1 על בית"ר בהארכה, אז בר"ג היו כמעט 30 אלף צופים ולא כמו הכמות הזעומה שתהיה היום.
     
  9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

    הצטרף ב:
    ‏30/4/08
    הודעות:
    10,026
    לייקים שהתקבלו:
    1,389
    אז מכבי תל אביב בדרך לנצח את המשחק,
    אין יותר מדי מה להרחיב, פשוט הצגה מעולה של שוער מכבי ת"א, יבריץ',
    שנתן כמה עצירות מעולות ולמעשה מנע מספר שערים בטוחים מצד אשדוד.

    לדעתי טוב עשה נימני שהציב את מגרלשווילי בקישור השמאלי, הגרוזיני עושה צרות להגנת אשדוד,
    כל מיני נסיונות מחוץ לרחבת ה16, איומים על השער, בעמדה הזו הוא מביא יותר תועלת ובא לידי ביטוי וכך מכבי ת"א תרוויח מכך.

    אם הניצחון מוצדק או לא? לא יודע, אך אשדוד לא שיחקה את הכדורגל שהיא יודעת, הכדורגל השוטף והיפה לעין.
    שריקי יצא בגלל פציעה, מקרייב זה לא אותו מקרייב, מזרחי ניסה להכניס כלים התקפיים, לביא, דגו והולצמן הקשיש, אך זה לא עזר לאשדוד.
     
  10. חל יל Member

    הצטרף ב:
    ‏23/11/07
    הודעות:
    558
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מש חלש של שתי הקבוצות
    זאת שכבשה ראשונה גם ניצחה
    לא הגיע לאשדוד ע''פ משחקה היום, מכבי מעט יותר טובה וניצחה
    שתיהן ימשיכו לדשדש במקומות 5-8 עד סוף העונה
     
  11. Cup of Tea Liverpool, UK

    הצטרף ב:
    ‏29/9/07
    הודעות:
    6,699
    לייקים שהתקבלו:
    975
    מכבי ת"א (גוף שני מעכשיו).
    שיחקנו מאוד טוב היום, לדעתי נימני מצא את ההרכב שרץ ביחד עם הכי הרבה זרימה במשחק ובכלל הופעה מאוד טובה של הקבוצה וכמה שחקנים בפרט כמו שבחון, יבריץ', שפונגין(הצלה מהקו) ושטרית שעשה את העבודה היום, בוזגלו היה טוב, מאיוקה נתן כמה דפיקות לב עם הפריצות שלו במתפרצות שבסוף הסתיימו בכלום וכמובן מגרלשווילי שמאז שהגיע פשוט השתלב טוב מאוד בעמדת הקשר השמאלי ואני חושב שכולם במועדון כולל האוהדים מאוד מרוצים מההשאלה הזאת. ראוי לציין שגם טומאסיץ' נתן משחק טוב עד שלא יכל להמשיך עקב שריר מתוח ברגל, דולי ג'ונסון סוף סוף קצת כיוון את המשחק מהאמצע ונתן באמת משחק טוב ואין שחקן כולל המחליפים שאפשר לומר מילה רעה עליהם. כל הכבוד!
    אני באמת מקווה שהתצוגה היום תתן להם סטנדרטים חדשים למשחק שלהם ושההרכב הזה עוד ירוץ הרבה (למרות שאני מעדיף שישלבו את דור מלול איפהשהו, וסילי יתחיל לפתוח כשיגיע לכושר ל90 דקות.) נימני צריך להסביר להם שזו רק ההתחלה ואנחנו עוד יכולים לסיים במקום טוב בליגה (שבמצבנו זה יהיה 5-7).

    אשדוד.
    רביבו במשחק מאוד חלש, אבל עדיין בלט באשדוד. מקרייב, צ'קול ואופיר השפיעו על המשחק והיו מאוד מאוד טובים ומסוכנים. די התרשמתי גם מהשוער סטוייקיץ' והבלם קוביצה (אבל אני עדיין מעדיף שמימון יפתח איתו ולא גונזאלס), חילופים לא משהו של יוסי מזרחי כי אתה לא יכול לנצח משחק בלי קישור, אלא אם אתה בPro Evolution Soccer. משחק לא כ"כ טוב של אשדוד אבל עדיין היו להם את הרגעים שלהם.

    הגיע לנו ועשינו זאת! גביע הטוטו זה גם גביע!
     
  12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏19/2/06
    הודעות:
    14,242
    לייקים שהתקבלו:
    2,433
    מין:
    זכר
    הגיע למכבי תל אביב לקחת את גביע הטוטו. מועדון ספורט אשדוד לא הראתה כלום, למעט יכולות גבוהות של דוד רביבו במצבים הנייחים. בכלל, הקבוצה של יוסי מזרחי פחות מלהיבה מכפי שנוטים לצייר אותה בתקשורת (כנראה על סמך הסטטיסטיקה).
    אבי נימני מתחיל למצוא את הנוסחא המתאימה. אגף שמאל שלו התייצב עם חיים מגרלשווילי. מזל טוב למכבי תל אביב. :aaa025:
     
  13. Igi Member

    הצטרף ב:
    ‏25/5/05
    הודעות:
    9,708
    לייקים שהתקבלו:
    58
    ביז'ו(רגילים לקרוא לו ככה מימי חיפה) שוב שיחק כקשר שמאלי ? האמת שלא אהבתי כ"כ את הניסוי הזה של נמני, לא מעריץ גדול של שינויי עמדות לשחקנים. שישים אותו כמגן שמאלי כמו שהוא אמור ואת ישראלביץ' אולי באגף...
     
  14. Giallorossi Member

    הצטרף ב:
    ‏3/12/06
    הודעות:
    2,364
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ובערך 3 דקות על הדשא ביום שני נגדכם הספיקו כדי שגם בשער 11 זה יהיה הכינוי שלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
     
  15. Mehmet Member

    הצטרף ב:
    ‏23/8/06
    הודעות:
    1,425
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ושוב הקבוצה שלי עושה במכנסיים כשהיא מגיעה לרגע האמת. לא היה שווה לבוא לרמת גן בשביל זה.

    למה מי זה מכבי ת"א? אין להם שום שחקן בהתקפה או בקישור שעולה בעמדה שלו על המקביל שלו באשדוד. אז למה אשדוד לא מנצלת את זה ואת העייפות של שחקני מכבי ת"א ששיחקו ביום שני? ודווקא במשחק שההגנה שלנו היתה סבירה (ובשביל אשדוד זה לא מובן מאליו), ההתקפה לא עבדה.

    ודבר שמאוד הפריע לי במשחק היום, ומפריע לי בכדורגל באופן כללי וממש הורס את ההנאה מהמשחק. הגול של מכבי ת"א הובקע בדקה ה-60. לאחר מכן שוחקו עוד 35 דקות כולל תוספת זמן, ומתוכן, בפועל, שוחקו אולי 20 במקרה הטוב. הסיבה היא בזבוזי הזמן של מכבי ת"א, והילדים המטומטמים שזורקים כדורים למגרש כשכבר יש אחד, ובכך מבזבזים עוד זמן. בוחבוט שפט בצורה סבירה, אבל הוא היה חייב להוציא כרטיס צהוב ראשון על בזבוזי הזמן פחות או יותר בדקה ה-70 כשזה התחיל כבר להיות מוגזם, ולא לחכות עם זה עד הדקה ה-93, שזה היה כבר לעג לרש. אם שופטים יתחילו להחמיר עם התופעה הבזויה הזאת שמוציאה את החשק לראות כדורגל, אולי נראה משחק יותר שוטף ואיכותי...