כל הכבוד לאשדוד שמשבוע לשבוע משתפרת ומשחקת טוב ועשתה לנתניה בית ספר בשני המשחקים כל הכבוד לה מקווה שאשדוד תזכה בגביע מגיע לה הייתה טובה לאורך כל שלב הבתים בגביע הטוטו ובצמד משחקים נגד נתניה אז מגיע לה לזכות.
בני סכנין ניצחה 2:1 את קריית שמונה והעפילה לחצי הגמר שתי הקבוצות הצפוניות, שהיו אמורות להתמודד כרגיל בשלב זה במפגש כפול, נאלצו להתספק במשחק אחד בודד, בעקבות דחיה שנגרמה עקב המצב בעזה וההתחממות בגזרה הצפונית בתקופה האחרונה. השער הראשון, בדקה 15, היה דווקא של הכחולים, כאשר כדור עומק של שלומי אביסדריס השאיר את יובל אבידור לבדו מול מאיר כהן, החלוץ לא התבלבל ובקור רוח כבש מקרוב. סכנין הצליחה להשוות לאחר 10 דקות, כאשר כדור עומק של חיים בנון מצא את אובודו אוקוצ'ה שהוכשל ע"י יניב לביא. שי שטרית, השופט, פסק פנדל והרחיק את יניב לביא, את הפנדל כבש בקלות יחיאל צגאי. המהפך של סכנין הגיע בדקה 77, כדור חופשי של יחיאל צגאי, כובש השער הראשון, הגיע לבסיט, הנבחן, על סף הרחבה, החלוץ הגנאי עצר על החזה, הסתובב ובעט חזק לפינה, 1:2 לסכנין.
מכבי תל אביב נגד הפועל תל אביב מ.ס. אשדוד נגד בני סכנין אלה הם משחקי חצי הגמר שיערכו בדיוק בעוד שבוע 28/01/2009.
זה פשוט היה ברור שנקבל את מכבי, זה פשוט המזל שלנו. עכשיו התוכנית לעלות עם הנוער מחוזק למשחק קצת השתבשה כי זה בכל זאת דרבי. ברבע חיפה, עכשיו בחצי מכבי, הגהרלה פשוט נהדרת.
ההרכב שלנו לקראת המשחק מחר - יניב מזרחי (וינסנט אניימה), ליאור בקשי, אלין טופוזאקוב, יהודה חוטה, גל שיש, אביחי ידין, רועי גורדנה, בן לוז, דימיטאר טלקיסקי, ערן זהבי, מהראן לאלה. אני מאוד מרוצה. ההרכב השני פלוס שני שחקני הרכב כמו לאלא וטלקיסקי שנענש על יכולת חלשה מאוד בזמן האחרון, ובנוסף יש גם כמה צעירים מבטיחים. זו ההזדמנות של טלקיסקי לחזור לחיים, אבל אני לא כל-כך אופטימי לגביו. אני באמת מאבד את הסבלנות. גם שאר המחליפים צריכים להראות שמגיע להם לפתוח בהרכב - טופוזאקוב למשל, וידין - אולי המפסיד הגדול ביותר מההרכב ההתקפי שאליו עבר גוטמן. חבל שבן בסט פצוע והוא בספק, הייתי רוצה לראות אותו משתלב כמחליף. יהודה חוטה למשל זה שחקן שמדברים עליו בנוער כבלם העתיד של הפועל, מעניין יהיה לבחון אותו. גל שיש לא הרשים אותי יותר מידי בפעמים שראיתי אותו. גם השם רועי גורדנה מוכר לי. עם כל הכבוד לכך שמדובר בדרבי, משחקי הליגה הקרובים הרבה יותר חשובים לנו. בני-יהודה נמצאת במומנטום מטורף ולכן השחקנים צריכים להגיע למשחק בשבת בשיא מבחינה הפיזית. אני מאמין שגוטמן יעשה חילוף אם משהו לא יעבוד בצורה דרסטית או אם הפועל תיקלע בפיגור, אבל הוא לא ישתגע. אני דיי מאמין בהרכב הזה מבחינה התקפית ואני באמת חושב שאפשר לנצח עם ההרכב הזה גם הרכב מלא של מכבי, שהם במומנטום רע. מה שכן, אני לא פוסל התאוששות שלהם מחר, זה אפשרי לגמריי, למרות שבוזגלו בספק. אני לא אהיה מאוכזב מידי אם נודח, בתנאי שננצח בליגה. וההתאחדות בושה וחרפה, איך אנחנו מקבלים לו"ז כל-כך צפוף...
מישהו פה נוסע למשחק היום? אני אהיה בשער 1 לבד, אף חבר שלי לא רצה לבוא לגביע הטוטו... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
אני הייתי בא את האמת, יש שם שחקנים שאני רוצה לראות(בעיקר חוטה את האמת, תקווה ענקית לעתיד), אבל אני לא יכול בגלל סיבות אישיות.
אני הולך למשחק עם חבר שלי, נישב בשער 4 מן הסתם. אבל לא יודע מה איתכם, אני לא מרגיש אווירה של דרבי, לא הייתה לי את ההתרגשות בבוקר כמו לפני כל דרבי. אולי כי זה גביע הטוטו, אולי כי מכבי והועל יכלו בהרכבים חסרים עם צעירים... לא יודע. אני מחכה שתהיה אוירה ברמת גן שתכניס אותי למשחק, אחרת זה יהיה כמו עוד משחק, ולא כמו דרבי.
כדורגל לא רע באיצטדיון רמת-גן, מכבי מובילה 1-0 במחצית משער של מאיוקה. מבחינתי - לא נעים, אבל גם לא נורא. יש דברים שאני מאוד מרוצה מהם במחצית הזאת כמו העובדה שהקבוצה מניעה את הכדור לא רע, מכבי משחקת בעיקר על מתפרצות, וגם הגענו למספר מצבים לא רעים בכלל. גורדנה למשל נראה טוב מאוד, הוא משחק עם הרבה חוכמה, נראה כאילו הוא כבר כמה שנים בהרכב. היה לו מהלך אחד מדהים כאשר הוא השתחרר משני שחקנים ובעט כדור שחלף ליד החיבורים. גם זהבי נראה טוב מאוד, הוא מאיים על השער ומנסה להוכיח שמגיע לו לפתוח בהרכב. מה שמעצבן אותי בעיקר זה הזלזול של טלקיסקי, הוא בקושי נגע בכדור, הוא ממשיך להיראות רע וחבל, כי בדקות הראשונות היה לו ניסיון לא רע להבקעה. טופוזאקוב טעה היום ויש לו חלק בשער הראשון. נקודה שלילית נוספת - בן לוז משוטט על המגרש ללא תכלית. אני בטוח שגוטמן ציפה ממנו ליותר, לקחת את המשחק על הכתפים שלו למשל. לאלא עם החמצה מזעזעת אבל לא נורא. ידין נראה קצת ברדקיסט. נקודה אחרונה רעה - הפסדנו בכל המאבקים על כדורי הגובה. אני לא אתפלא אם גוטמן יישלב את וורמוט לקראת הסוף. הכי חשוב לא להגיע להארכה שתעמיס מאוד על השחקנים. לדעתי אנחנו בהחלט שווים גול גם עם ההרכב הזה. אפשר עדיין לנצח. אבל תמיד שאני אומר את זה אז אנחנו מפסידים. אם נודח אני לא אתאכזב יותר מידי. במכבי אפשר לציין לטובה את מאיוקה שחותך כל הזמן מצד שמאל למרכז ואז מאיים על השער, הבעייה היא ששלוש בעיטות שלו היו גרועות והלכו לאמצע. בנוסף, הוא צריך לשחק עם קצת יותר מחשבה. גם דרור מלול נראה טוב, לא מפתיע.
איזו החמצה מזעזעת של לאלה, לפני שניות ספורות התקפה של הפועל ת"א, הגבהה מאגף ימין, נדמה לי מטלקייסקי, ישר לרגלו של ערן זהבי, האחרון בעט לאמצע השער ויבריץ' הדף, הכדור פגע במשקוף ומהארן לאלה מחצי מטר נוגח החוצה מהריבאונד, פשוט לראות ולא להאמין. אין לי את הערוץ בטלויזיה, אני לא מנוי, אז מי שרוצה - http://www.orange.co.il/sport/ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
אני חושב שאלי גוטמן עשה טוב כשעלה בהרכב טלאים למשחק הזה. עם כל הכבוד הגביע הזה באמת צחוק אחד גדול. במדינה קטנה כמו שלנו צריכים 3 תארים? מה קרה, עאלק אנגליה? אני חושב שדווקא הפועל ת"א תרוויח מההפסד הזה כי בליגה השניים עוד ייפגשו...