גביע העולם U-20, טורקיה 2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏20/6/13.

1. Muurad Member

כדורגל זה לא אחוזי החזקה בכדור - והמצבים שמקסיקו הגיעה אליהם, בעיקר במחצית הראשונה שם לדעתי יכלו לסגור את המשחק בלא מעט הזדמנויות, היו הרבה יותר טובים ומסוכנים. המשחק הזה הוא PRIME EXAMPLE למה סטטיסטיקה לפעמים לא שווה כלום ולא מספרת את הסיפור של המשחק באמת.

ספרד היו במשחק, מקסיקו היו במשחק - לא חושב שהגיע לספרד לנצח ב-90 דקות ומרגיש לי חבל על מקסיקו סה"כ כי זה היה בידיים שלהם לטעמי במחצית הראשונה ואפילו עד דקה 70, והם נפלו על שטויות עם המצב הנייח שדיי הרג אותם מנטלית, ואז הכדור שפגע במגן ושינה כיוון קרוב לסיום.

נערך לאחרונה ב: ‏2/7/13
  2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מסכים לחלוטין עם אור. בחצי הראשון, עוד לפני שהספרדים התאוששו מהשער שספגו, למכסיקו היו עוד שני מצבים פנטסטיים של שער, שמספיק שאחד היה נכנס והסיפור של ספרד נגמר. בחצי השני ספרד כבר נראתה אחרת אבל לא הבקיעה, זה תסכל אותה והמכסיקנים במתפרצות היו מסוכנים. גם השער הספרדי הגיע משום מקום אחרי כדור קרן שערורייתי שהמכסיקנים משאירים שחקן חופשי לגמרי בתיבת ה-5 ושער הניצחון לא בדיוק הגיע ממהלך מבריק. אז כן, לטעמי לספרד לא הגיע לנצח ב-90 דקות, אבל זה הכדורגל.

3. riquelme1 Member

סטיסטיקה לא תמיד מספרת את סיפור המשחק, אבל בכוונה לא הבאתי רק את אחוזי השליטה בכדור של ספרד שהיו 70-30 שזה פער עצום, אלא גם בעיטות לשער, שספרד בעטה 21 בעיטות לשער לעומת 8 בלבד של המקסיקנים שזה בהחלט מספר את הסיפור, קבוצה שבועטת פי 2 לשער, וגם מחזיקה הרבה יותר בכדור, היא גם הקבוצה העדיפה.

זה שמקסיקו הגיעה ל2 מצבים מצויניים במחצית הראשונה, לא הופך אותם להרבה יותר טובים. ההגנה של ספרד הזאת היא החולייה החלשה, ולופטגי עוד הוסיף לזה שהוציא בלם(ישראל) והכניס קשר התקפי(סוסו) ושיחק עם 3 בהגנה בלבד.

וכמו שאמרתי, מחצית שנייה מקסיקו בקושי נגעו בכדור, ספרד רק תקפה ותקפה, הגיעה גם למצבים מצויניים של פאקו פעמיים, ושל דניס.

המצב של חסה היה מבריק, הכדור שהוא בעט אומנם פגע בשחקן מקסיקני אבל המהלך עצמו היה נפלא.

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא אמרתי שמכסיקו היו הרבה יותר טובים. אמרתי שמכסיקו יכלו לגמור את הסיפור בחצי הראשון, שספרד היתה עדיפה בשני (לא בהרבה) ושלמכסיקו לא הגיע להפסיד ב-90 דקות. אחזקה בכדור, בעיטות לשער, שום דבר לא מעניין. מכסיקו עמדה יפה מול הספרדים, הגיעה להזדמנויות טובות מול הספרדים וסבלה מסיומת לקויה. הספרדים ניצלו טעות של מכסיקו בגול הראשון ומאלילת המזל הם קיבלו את הגול השני. זה לא אומר שהם היו פחות טובים, אבל אתה גורם לזה להשמע כאילו ה-1-2 עוד עושה חסד עם מכסיקו וזה ממש לא ככה. ועם כל הכבוד לחסה, שהוא באמת שחקן מצויין, לקחת כדור מקצה הרחבה ולמשוך ימינה, זה לא בדיוק מהלך מבריק, אבל הכדור בסוף נכנס.

5. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

זה לא משנה, איך הובקע השער. הוא היה מוצדק לגמרי. ספרד לחצה, מקסיקה הסתגרה ושילמה על כך.
    לופטגי עם ההוצאה של דולופו הראה שהוא מאמן עם ביצים, לא כמו איזה טאבארס.

6. BvB Member

מחצית טורקיה-צרפת 2-0 לצרפתים שנראים טוב בהרבה קונדוגביה ובהבאק כבשו,חלוץ מצוין אם אני לא טועה שיחק העונה בטרואה,הצרפתים מוכשרים מאוד ואני מאמין שיגיעו עד לגמר ויכולים גם לזכות בטורניר.
    במשחק השני ניגריה אורוגוואי 0-0 וניגריה אם אדום,יהיה קשה לניגרים לעבור,הייתי רוצה לראות עוד קצת את אג'אגון משחק,אבל לא לזלזל בניגרים.

7. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן, יצא לי להצטרף למשחק רק בדקה ה-75 ככה שאני לא יכול להביע את דעתי בקשר למקסיקו, אבל בקשר לשער של חסה אי אפשר לטעון שהוא רק משך ימינה מהאגף עד שהוא הגיע למצב של בעיטה, הוא עבר בקלות שלושה שחקנים מקסיקנים כדי להגיע למצב בעיטה שגם בו אי אפשר לדעת מה היה קורה אם השחקן המקסיקני לא היה נוגע בכדור. כמו שניתן לראות בסרטון למטה (איכות בינונית אבל זה הכי טוב שמצאתי) הוא התכוון לבעוט לפינה השנייה ואם הכדור היה הולך למסגרת אני בכלל לא בטוח שהשוער היה מצליח לקחת את הכדור.

8. Muurad Member

כואב הלב על ניגריה שיש להם הגנה ובעיקר שוער כזה.

אם יש מגיע, אז מגיע להם לעלות על המחצית השנייה הנפלאה שהיא השכיחה את העובדה ששיחקה עם 10 שחקנים, חזרה מפיגור(שער אדיר של קאיודה, שכנראה לבית"ר כבר לא יגיע) ואם לא יציאה באמת מהאומללות והלא מובנות שראיתי בזמן האחרון - לדעתי גם הייתה משיגה את ה2-1 ועושה מהפך.

מחצית ראשונה חלשה עם הרבה גישושים כשאף קבוצה לא ממש הצליחה להכנס למשחק, אדום מצער אבל לפי החוקה מוצדק ישר לפני המחצית - ומאז הגול של אורוגוואי(גם כמובן טעות של השוער) התפתח יופי של משחק קצבי מצד לצד, כשניגריה סה"כ נראית בשליטה ויותר מסוכנת.

מייקל עם עוד יופי של משחק בשביל הניגרים, כיסה המון שטחים היום, זכה בכדור והשתמש בגוף שלו כמו שצריך, והיה סולידי מאוד במסירות וטיפול בכדור שלו. יופי של שחקן שאין לי ספק ימשיך להתקדם מאולימפיאקוס ככל שיגדל יותר לתפקיד הקשר המרכזי שממה שהבנתי לא היה העמדה המקורית שלו.

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

עזוב אורן, משך ימינה. והבעיטה היתה די חלשה, השוער המכסיקני לוקח את זה. אגב, גם אחרי שזה פגע בבלם, השוער היה צריך לקחת את זה, איכשהו שה עבר לו מתחת לידיים. שחקן מצויין חסה, אבל לא היה פה איזה מבצע של ניימאר. ספרד ניצחה אחרי 90 דקות שלא בצדק לדעתי.

10. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אתה מתעקש לקבוע את הצדק לפי כל 90 הדקות למרות שהסיומת החזקה של ספרד שווה יותר.
    ניגריה, למרות השער היפה, תיזכר בזכות השוטטות של השוער. ובמשחק הבא אורוגוואי תפגוש עוד שוער דפוק. הספרדי בכל משחק מוציא 2-3 מוסלרות.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא מתעקש לקבוע כלום. מחצית ראשונה המכסיקנים היו מסוכנים יותר, מחצית שניה ספרד לחצו יותר. המכסיקנים בחצי הראשון לא הגיעו למצב של חצי גול. הגיעו כמה פעמים למצבים של אחד על אחד או מצב נוח מאוד ורק סיומת גרועה מנעה מהספרדים ללכת כבר עכשיו הביתה. אחזקה בכדור לא מעניין אותי ויתרו ןבבעיטות מחוץ למסגרת גם לא עושה עלי רושם. לדעתי הארכה היתה יותר משקפת, אבל אלילת המזל היתה עם הספרדים.

12. Muurad Member

זה פשוט איך שהלך המשחק עד דקה 70-65 בערך. מקסיקו הייתה הרבה יותר מסוכנת וההרגשה הייתה שהמשחק קרוב לגמור ואצלה ביד ברגע שתכבוש את השני, שאוטוטו מגיע בעוד מתפרצת שבסוף כאמור לא קרה.

הסיומת החזקה של ספרד כבודה במקומה מונח, אבל המשחק היה לגמרי בכיוון של מקסיקו ונראה שפשוט התהפך להם החל מהמצב הנייד והשער שדיי הוציא להם את הרוח מהמפרשים, ואז עוד את השער המזליקי בדקה 90.

אין צדק בכדורגל, אבל סה"כ אם היית שואל אותי הדקות של מקסיקו עד לשער השיוויון היו שוות יותר, ודיי אכזרי למקסיקו להפסיד את המשחק בצורה שהפסידו.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מקסיקו מאוד אכזבו אותי בטורניר הזה, גם המשחק היותר טוב שלהם באליפות, היום מול ספרד, לא היה מרשים באופן יוצא דופן אלא פשוט פחות או יותר מה שציפיתי מהנבחרת הזו לפני הטורניר. לא צר לי יותר מדי שהם ספגו גול בסיום ואין לי שום העדפה בין הנבחרת המשעממת של הטריקולור, לזו המשעממת של הגאז'גוס. מזל שכבר אי אפשר להחזיר כדור לשוער שיתפוס ביד, לא רוצה לחשוב איך היה נראה הכדורגל של נבחרות ספרד השונות ("והחקייניות" המשעממות לא פחות) במקרה שלא היו מעדכנים את הנושא...

נערך לאחרונה ב: ‏3/7/13
  14. riquelme1 Member

אליאס, באמת הנבחרת עד גיל 21 שזכתה בארץ והנבחרת הזאת של לופטגי משעממות אותך? אם כבר זה ממש לא חיקוי, זה המקורי, הנבחרת עד גיל 21 ועד גיל 20 משחקות הרבה יותר יפה וגם יותר התקפי מהנבחרת הבוגרת.

ומדהים לראות איך מוראד ועידן מתעלמים לחלוטין מהמצבים המצויניים שספרד הגיעה אליהם, ומהשליטה המוחלטת שלה הרבה לפני הגול של דריק והמתגוננות של מקסיקו. אבל זאת דעתם ואני מכבד.

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כן עמי, משעמם. עזוב אותי ממושגים של "התקפי" והגדרות אחרות כאלו, תקרא לסגנון שלהן איך שאתה רוצה אני כבר כתבתי את דעתי לשי בדיון אחר, גם סגנונות שנחשבים כהתקפיים לא תמיד עושים לי את זה. זה עניין של טעם, לא פרשנות של המשחק ודיון סביב האם זה התקפי או לא, מה גם שאין לנבחרת הזו שום צבע או משהו מעניין.

לגבי המשחק והדיון שלכם, שלא ברור לי בדיוק על מה הוא, אני חושב שמקסיקו יצאו פראיירים שלא סיימו את המשחק בחצי הראשון, אח"כ כבר היה ברור לי שהספרדים ינצחו. ברגע שספרד התחילה להיות מסוכנת יותר והפער היה רק גול אחד, מבחינתי זה היה די ברור שאחרי הראשון יגיעו עוד.

מקסיקו הציגה משחק לא רע, אבל כמו שכתבתי מבחינתי הטורניר הזה הוא אכזבה גדולה של הטריקולור ולא נורא שנבחרת כזו סתמית לא תמשיך הלאה. לא התרשמתי מאף אחד מהשמות שלהם לאורך הטורניר, גם אם פה ושם היו הבלחות ודקות טובות יותר לחלקם.