כי תמיד של אתלטיקו מתפרסם יום לפני או בבוקר המשחק אז חשבתי שאולי גם גווארדיולה במסיבת העיתונאים פירסם את ההרכב. אתה יכול לפחות לרשום את הסגל?
ירדן , תנסה לענות לפחות ברצינות הבן אדם לא ביקש יותר מדי. גוארדיולה יפרסם את הסגל הסופי שלו רק שעה לפני המשחק (ההרכב אני מניח רבע שעה לפני) , בינתיים הוא נתן זימון לכל 22 השחקנים הכשירים ושעה לפני המשחק כאמור ינפה 6 מהם.
רק אני לא אוהב את הפחדנות של גוארדיולה? הבן אדם בפסגת העולם עם איזה 8000 ניצחונות רצופים ועדיין הוא מדבר בחוסר ביטחון בקבוצה שלו.
זו לא פחדנות,הוא רק חושש שאחרי פתיחת עונה כל כך טובה וסיבוב מוצלח השחקנים יתעייפו והשעננות תגדל התוצאות הלא טובות יגיעו. לדעתי הוא צודק...
זו לא פחדנות , גוארדיולה יודע שהקבוצה שלו מצויינת מאוד ובין הטובות באירופה אם לא הטובה ביותר הוא פשוט מנסה לגרום לשחקנים שלו לא להסחף למה שהתקשורת ועושה ומוריד להם את הרגליים לקרקע. ולגבי ההרכב היום , משהו קצת לא הייתי אומר מזלזל אבל אמיץ מדי. בארסה פינטו; סילביניו, קאסרס, מארקס, דניאל אלבס בוסקטז , טורה, גודי; אינייסטה, בוז'אן, חלב. לא בסגל: הנרי,אטו,צ'אבי,ואלדז, פיקה ופדרו אתלטי קופה פרנייה,פראה,פאבלו,אנטוניו לופז קאמאצ'ו,ראול גארסיה,באנגה,סימאו סינמה פונגול ואגוארו תוצאות ביניים ממשחקים שמתקיימים כרגע אספניול מובילה על פולי אחיד 1-0 (3-2 לאחידו בראשון) דפורטיבו בפיגור 3-0 מול סביליה (2-1 לסבייה בראשון) סנטאנדר וולנסיה בתיקו אחת (1-1 בראשון) בטיס מובילה 1-0 על אוניון (1-0 לבטיס בראשון) אלמריה ומאיורקה בתיקו אחת (3-1 למאיורקה בראשון) ויאדוליד מובילה על גיחחון 1-0 (3-1 לגיחון בראשון)
אני דווקא מאוד מרוצה מהרכב. אחרי שלוש אחת במשחק הראשון, עדיף לשמור את התותחים הכבדים לליגה או מקסימום לעלות אותם מהספסל אם יהיה צורך בכך.
גם ברבע גמר גביע המלך נקבל משחק מצויין - סביליה מול וולנסיה. הפתיעה אותי הקלות בה סביליה דילגה לשלב הבא(במחצית זה כבר היה סגור עם יתרון מוחץ של 3-0), אני הערכתי דווקא שדפור תדיח אותה, הרי היא השיגה תוצאה טובה מאוד בפיחואן. סביליה בעצם מנצחת את לה קורוניה תוך שבוע וחצי שלוש פעמים - פעמיים בריאזור, וזה הספק לא רע בכלל. המערך שכולל שני חלוצים עובד טוב מאוד אצל סביליה(למרות שבמארקה רשום שדפור עשתה שגיאות גדולות בחלק האחורי ואני מקווה שחימנז ימשיך ככה. דייגו קאפל שיחק אתמול 90 דקות והיה לא רע, זה טוב מאוד עבור סביליה. גם פביאנו ממשיך להבקיע ואתמול כבש צמד. מבחינת דפור זו אכזבה, לא להבקיע אף שער להגנה בינונית כמו סביליה, כאשר ואלרון, לאפיטה ובודיפו שמשתפר פתחו בהרכב ואפילו למעט לסכן את השער? - חבל. גווארדאדו לא שיחק וכנראה זו הסיבה, אבל לא יכול להיות שדפור תיהיה תלויה עד כדי כך בשחקן אחד. וולנסיה התקשתה במאסטייה נגד סנטאנדר והמשחק אפילו נכנס להארכה, לפי המארקה רנאן הצטיין ועצר מספר כדורים טובים, כך שיש לו חלק גדול בהעפלתה של וולנסיה לחצי הגמר. ההגנה צריכה להדאיג את אמארי - ראסינג אחת הקבוצות היותר מוגבלות מבחינה התקפית בליגה, ובכל-זאת היא עשתה לוולנסיה בעיות. מה שכן, אמארי יכול להיות מבסוט מחואקין וויסנטה שממשיכים את הכושר הטוב שלהם וכבשו אתמול. תענוג לראות את השניים משחקים. גם הדרבי של קטלוניה אמור להיות משחק לא רע בכלל, למרות הכושר הרע שבו מצוייה אספניול שלא ניצחה בליגה יותר מידי זמן. ברצלונה אתמול עשתה מה שהיא רוצה על המגרש במחצית השנייה. אתלטיקו החמיצה ברשלנות לקראת סיום המחצית ושילמה על כך ביוקר. אם הבעיטה של ראול גארסיה למשל הייתה יותר מדוייקת ואחר-כך המצב שמארקז הציל, אולי המשחק היה הופך לדרמטי, אבל היה ברור שאתלטיקו באה לשחק על הכבוד ולא יותר. מבחינת בארסה - שער יפה של בוז'אן אתמול, אינייסטה מצויין וגם חלב לדעתי היה טוב. לעומת זאת - פינטו וקאסרס חלשים מאוד וחסרי ביטחון. פינטו בסלטה היה נראה אחרת לגמריי. אני מקווה עבור מאיורקה שהעובדה שהיא משקיעה יותר מידי בגביע, לא תגרום לה נזק גדול בכל הקשור להישארות בליגה.
נהניתי לראות את אתלטי אתמול, מלחמה מלחמה מלחמה !!!! לא היה רחוק שנפתיע עד דקה 60 הגענו לכמה מצבים שבקלות יכלו השחקנים לכבוש אבל לצערי זה לא קרה... כל הכבוד לברצלונה שידעה לסגור את הסיפור במשחק הראשון...
אני לא מבין מימה אתה מופתע דור, כול העונה אניאומר שדפור קבוצה בינונית מינוס, שמנצלת עונה חלשה של הליגה כדאי להתברג למעלה. הסגל שלהם פשוט עלוב, ואחד החלשים בליגה, יש להם את המאמן הכי גרוע בליגה, לוטינה.
עמי, אתה עדיין מקווה שלה קורוניה תחזור להיות 'סופר דפור' ולכן קשה לך להחמיא לקבוצה הנוכחית גם כאשר זה מגיע. אין טעם לעשות השוואות בין הקבוצה מודל 2009 לבין הקבוצה האדירה של אירורטה. לה קורוניה סבלה מבעיות כלכליות קשות ולכן השחקנים המרכזיים הלכו ומחליפים טובים לא הגיעו(גווארדאדו, שגם הוא לא ברמה של לוקה בשיאו למשל, הוא יוצא מן הכלל), אירורטה עזב ואין מה להשוות בינו לבין קאפרוס או לוטינה, וגם מחלקת הנוער ירדה ברמה. לא מובן לי למה אתה מתעקש להוריד מערך הסגל של לה קורוניה. אני כל הזמן חוזר על זה שלדעתי הקישור הוא בסדר, לדפור כן יש שחקנים שיודעים להניע כדור או לעשות מהלכים אישיים, ואני מצביע על שלושה בעיקר - גווארדאדו, לאפיטה וואלרון. הבעייה שהאחרון רדום, הפציעות הרסו אותו, ולוטינה לא משחק מספיק עם השלושה בייחד. דפור לא שווה יותר ממקום שביעי. הסגל שלה הוא אולי השביעי בטיבו בליגה וזה לא רע. אני מסכים שהרמה בליגה ירדה, אבל זה לא אמור לעניין את דפור. היא עדיין טובה מאלו שמתחתיה. עם כל זה שלה קורוניה בהחלט בינונית, זו עדיין לא חוויה גדולה לצאת לריאזור, זה מגרש קצת מדכא, בעיקר את ריאל מדריד. לא פשוט לנצח שם. ואני מודע לכך שמאזן הבית שלה לא מדהים, ובכל-זאת אני מתעקש על כך.
ולנסיה - סביליה http://estaticos02.marca.com/imagenes/2009/01/20/futbol/copa_rey/1232470985_0.Xxx ההגרלה שנערכה בשמינית הגמר הסבה את עניינו לאפשרות אחת מעניינת, במידה שולנסיה וסביליה יעבור את שמינית הגמר (כפי שאכן עשו), שתי הקבוצות ייפגשו. שתי הקבוצות שמזוהות עם הגביע יותר מכולן בשנים האחרונות. ולנסיה כידוע היא מחזיקת התואר וסביליה זכתה בו עונה לפני כן. שתי הקבוצות שלא היינו מופתעים אם היו מגיעות לגמר זו נגד זו, ישחקן מחר במסטייה במשחק ראשון מבין שניים - כאשר בסיום צמד המשחקים רק אחת תמשיך לחצי הגמר. ולנסיה פתחה את הליגה בצורה מצויינת והוליכה את הטבלה במשך מספר מחזורים, אך לאחרונה הקבוצה איבדה קצת גבוה ולאחר תום הסיבוב הראשון היא ממוקמת במקום הרביעי עם פער של 16 נקודות מברצלונה (אותה עשויים לפגוש בגמר הגביע) שבמקום הראשון. הפער מסביליה שבמקום השלישי ומריאל מדריד שבמקום השני עומד על 3 נקודות. בגומלין שמינית הגמר שנערך לפני שבוע פגשה ולנסיה את ראסינג סאנטנדר עם תוצאה 1-1 מהמשחק הראשון, בסיום 90 דקות התוצאה הייתה 1-1 והמשחק עבר להארכה בה ויסנטה (שכבש גם את השער הראשון) וחואקין כבשו והעלו את ולנסיה לרבע הגמר. בליגה כמו שאמרנו, ולנסיה מאבדת גובה, בצמד המחזורים האחרונים - הקבוצה הובילה את המשחק אך לא שמרה על היתרון בסיומו. גם נגד ויאריאל וגם נגד אתלטיק בילבאו ספגה ולנסיה מפנדלים בדקות הסיום שהכריעו את המשחק, נגד הצוללת הצהובה המשחק הסתיים בשיוויון שלוש, נגד הבאסקים הפנדל של יורנטה סידר לאתלטיק ניצחון 3-2. מיגל ורובן בראחה חוזים מהרחקות כמו גם אדו, ראול אלביול ודויד סילבה ששבים מפציעות. השוער רנאן שנפצע במשחק נגד אתלטיק בילבאו בסוף השבוע יעדר, הקבוצה החתימה לאחרונה את סזאר אך מי שיעמוד בין הקורות הוא גואיטה. מיגל, אלביול, מרצ'אנה ומוראטי יפתחו בהגנה. אלבלדה ובראחה ששב כאמור מפציעה יפתחו במרכז המגרש כאשר באגפים יפתחו ויסנטה וחואקין שנמצאים בכושר מצוין. בחוד יש לאמארי עדיין התלבטות ובסופו של דבר הוא יאלץ לבחור צמד מבין הארבעה: דויד סילבה, מאטה, מוריינטס ודויד וויה. מנגד סביליה שנמצאת בתקופה טובה. האנדלוסים וריאל מדריד רצות ראש בראש בקרב על המקום השני כאשר בסביליה בונים על העובדה שניצחו 4-3 בסנטיאגו ברנבאו שתמקם אותם כנראה בסיום העונה מעל ריאל מדריד במקרה של שיוויון נקודות. למרות שהמצב נראה טוב, הרבה מאוד לחץ נמצא בפיחואן ומעמדו של מנולו חימנז שסיים את העונה שעברה עם שבחים רבים על כך שלקח את הקבוצה לאחר העזיבה של חואנדה ראמוס לסביליה נמצא מעורער מתמיד. סביליה מגיעה לאחר 4 ניצחונות רצופים כאשר שלושה מהם היו נגד דפורטיבו לה קורוניה (שניים מתוכם בשמינית הגמר). למרות שהסגל של הקבוצה חלש באופן משמעותי מהסגלים של ברצלונה, ריאל מדריד או ולנסיה - בקבוצה מאמינים ביכולתם להגיע רחוק העונה גם בליגה וגם בגביע. בסוף השבוע הקבוצה התקשתה במשחק הבית נגד נומנסיה ורק בדקות הסיום, לאחר שהאורחים נותרו ב-10 שחקנים, כבש רנאטו לזכות האנדלוסים את שער הניצחון היחיד במשחק. סביליה היא היחידה מבין קבוצות הצמרת שלא נמצאת באירופה ועקב הצפיפות בצמרת בקבוצה מעוניינים בגביע שיבטיח להם מקום בגביע אופ"א מאוד, למקרה שהקבוצה לא תסיים בטופ 4. חלוץ הקבוצה, פרדריק קאנוטה שנפצע בכתפו נגד נומנסיה והוחלף נמצא בספק רציני. שוער הקבוצה, אנדרס פאלופ שריצה עונש הרחקה ולא שיחק בסופ"ש יחזור לעמוד בין קורות הקבוצה. מוסקרה, סקילצ'י, אסקודה ופרננדו נבארו יפתחו בקו ההגנה. חסוס נבאס שנמצא בתקופה טובה ואדריאנו יעלו באגפים כאשר רומריק ומרסקה יפתחו במרז הקישור. בחוד יפתח לואיס פביאנו כאשר כובש השער משבת, רנאטו יפתח מאחוריו.
http://www.elmundodeportivo.es/Xxx/20090121/henryetoo2101092.Xxx שעה לפני המשחק גוארדיולה מחליט שהשלושה שבתמונה לא בסגל ובנוסף אליהם ואלדז,פדרו,פיקה וטורה. אספניול קאמני סרחיו סאנצ'ז,חארקה,פרחה,פראגנר מויסס,רומאן,ואלדו,ננה,לואיס גארסיה קאיחון ברצלונה פינטו סילביניו,קאסרס,מארקז,פויול בוסקטז,גודיונסן,קייטה חלב,אטו,אייניסטה