גביע המדינה 17/18: הפועל חיפה ובית"ר ירושלים הן העולות לגמר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏22/11/17.

1. DRORIKO Member

תגידו מאיזה שלב משדרים את הגביע בערוצים הפתוחים?

2. Raulito Madridista

יש הבדל גדול בין ניצחון מסריח ולהגיד 'ברוך שפטרנו מעונשו זה', גם אם הסנסצייה הייתה כבר מטר מהפינה, לבין להיות מודח, ובשורה התחתונה - באר-שבע עשתה את העבודה והאמת היא שבהתחשב בפורמה של אחי נצרת ובעובדה שראיתי את ברק בכר מעלה הרכב משני לחלוטין מעבר לפציעות - הייתה לי תחושה שמשהו השתבש, למזלה של באר-שבע היה לה את הגיבור התורן והפעם זה גיא מלמד. מה שכן, באר-שבע שבעה, לא זוכר אותה באה השנה בטירוף להוציא את טדי ומכבי וזה לא מספיק והמשחק הוא המשך ישיר לכדורגל החלש שלה העונה. לגבי מכבי - אז כנראה ששווה להחזיק את יצחקי כשחקן שש-בש, הוא גם מועיל מדי פעם. חבל שקבוצת הבמבה נפלה על כושר גופני בעיקר. ובלי מיכה על המגרש מכבי לא מחברת שתי מסירות.

לא אהבתי את הפלסף של אבוקסיס אחרי המשחק, בני-יהודה מחזיקת הגביע, הייתה צריכה לעבור שלב ואם לא אז להוריד את הראש, לא להתעסק בקקה, לפעמים זה מתפלק לו. היה צפוי מבחינתי שנראה את כפר-סבא ממשיכה הלאה ולדעתי היא קבוצת ליגת העל לגיטימית.

3. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

המשחק הערב דומה למשחק בין מכבי פ"ת להפועל כפ"ס, רק עם הרבה יותר קהל ביציעים.
    קבוצת "פלייאוף אמצעי" מליגת העל מול קבוצת צמרת מהלאומית.

מכבי חיפה, הפייבוריטית כביכול, שבורה מנטלית ולהפועל ת"א אין מה להפסיד.
    הימור שלי - הארכה אם לא פנדלים.

4. Butragueño מנהלים

גביע המדינה זה הפלטפורמה הנוחה לקבוצות בינוניות שמחפשות לסגור ולפרוץ, לכן אני חושב שחיפה כן יכולה להיות פאקטור, אם וכאשר תעבור בכלל את הפועל ת"א. העניין הוא שבשנים האחרונות נפלנו להגרלות קשות. גם כשזכינו, הוגרלנו מול בני יהודה, בית"ר, הפועל חיפה וב"ש (חצי גמר). שנה שעברה המשחק הראשון היה נגד מכבי פ"ת והשנה מול הפועל ת"א.

אם רפואה יבוא בגישה דומה, לסגור ולפרוץ קדימה, אנחנו נראה 120 דקות נוראיות. גלזר חלש בפנדלים, אז הייתי הולך על הפועל ת"א.

5. Telkiyski Member

לתחושתי הגביע הרבה פחות יוקרתי ב10-15 שנה האחרונות ממה שהיה עד תחילת המילניום.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  6. Butragueño מנהלים

לדעתי היום הגביע חשוב בעיקר לקבוצות שלא מתחרות על האליפות, ולאלו שרוצות להגיע לאירופה.
    הכושר בארץ על הפנים, וקבוצות רוצות להתחרות על תואר אחד, ובעיקר להשיג את הכרטיס לאירופה.
    לדעתי הגביע חשוב יותר להפועל חיפה, נתניה ובית"ר הרבה ממה שזה חשוב למכבי ת"א והפועל ב"ש.

* כמובן שלא לכל האוהדים (אני הייתי רוצה לזכות בכל התארים האפשריים).

7. Raulito Madridista

הפועל ת"א נגד מכבי חיפה זה אחד המשחקים הקלאסיים ביותר של הגביע ובכלל של הכדורגל, הפנים היפות של ליגת העל, הקבוצות המצליחות באירופה ואלו שרצו ראש-בראש בתחילת העשור הקודם בלי שנאה ועם הרבה ג'נטלמניות ורף אחר. היו ימים. רציתי לכתוב כאן על המשחק ב-1999/00 בחצי הגמר ובכלל על היריבות ההיסטורית, הייתי גם ברבע הגמר ב-2003/04 שהוכרע בפנדלים אחרי 2:2 אדיר, וכמובן גמר הגביע ב-2010/11. אבל נהיה לי עצוב לשקוע בנוסטלגיה הזו. בעוד הגביע ב-2011 היה רק פיצוי לא מספיק על עונה שהלכה לאיבוד כי היינו הקבוצה מס' 1 בארץ, למרות הגול המרגש של טועמה -

אני צופה בגול הזה של איגיבור - 4:28 ויורדת דמעה. מסירת העומק של טועמה, הסיומת הקלאסית של השחקן המעצבן הזה, גאל אותנו מייסורי ההארכה שבדרך. גביע מתוק בעונה קשה שעם קצת יותר שפיות ושכל וסבלנות אולי הייתה יכולה להסתיים באליפות כי ק"ש בסוף זכתה. מי האמין שזה יהיה המצב וזו תהיה הפרידה שלנו מצמרת הכדורגל. מאז הכל בלוף, הכל מת, אין לי קבוצה.

ובחזרה לימים אלה: מתרגש לקראת המשחק וזה לא קרה באף משחק העונה וגם לא בעונה שעברה אולי מאז המחזור הראשון-שני(נסעתי לחיפה ואחר-כך שיחקנו נגד באר-שבע). תהיה אווירה מחשמלת, שני הקהלים ירצו לנקות את הראש ולשכוח מהחרא למשך 90 דקר, למצוא נחמה. צריך לשים את הדברים בפרופורציות - כמה שמכבי חיפה חרא - אנחנו עוד יותר, אנחנו עם 4 הפסדים בליגה הלאומית אחרי חצי שנה וזו קטסטרופה, גם רפואה מתקשה מאוד בזמן האחרון והפועל כשהיא לא מנצחת פעם אחת זה ישר משבר. הם פייבוריטים ומצד שני יש לנו סיכוי, משחק בית, נניח, נוכל להיות אנדרדוג כמו שהפועל אוהבת ואם חיפה תוקפת ולא כובשת שער מהיר היא די נלחצת. זה יהיה מבחן להגנה שלנו מול שחקנים קצת יותר איכותיים ממה שיש בלאומית. סולליך מאוד מסוכן, גם ורמוט חכם אם ישותף. נצטרך לעמוד מאחורה ולעקוץ עם המהירות של ברשצקי. אני בונה על שחר הירש כי זה מה שיש לנו. רפואה הולך עם הרבה יותר הגנתי היום ובצדק, גם הקפטן אביחי ידין יהיה חשוב כדי שילחץ את אלברמן. חבל שלקס לא בריא. מקווה שיהיה כיף היום.

8. כינוי כי הכח זהו כח

אני זוכר שבתור ילד הייתי ממש מתרגש מההצגה הכפולה באצטדיון רמת גן. אני זוכר כשהכח העפילו לחצי הגמר התרגשתי ברמות מטורפות(הסוף היה טראגי xD) ואני זוכר שכל שנה הייתי מחכה לזה. זה היה מעין יום חג בכדורגל. מאז שהפרידו את המשחקים בחצי הגמר זה התחיל להרגיש לי מאוד סתמי.

9. DRORIKO Member

אני שמח שפתחת את הנושא כי חשוב לדבר עליו. ההתאחדות החריבה את מפעל הגביע. אם נשים רגע בצד את זה שהגביע לא כזה חשוב לגדולות(אגב לא רק בישראל) גם את מעט העניין שעוד נותר בו ההתאחדות דאגה למחוק. קודם כל בהפיכת רבע הגמר לבית-חוץ, דבר שביטל את הסיכויים של הסינדרלות להתקדם הלאה(והרי כל היופי במפעל זה הסינדרלות) דבר שני זה שידור של המשחקים בערוצים בתשלום שזאת שערורייה ממדרגה ראשונה. אני הייתי מצפה מההתאחדות, שמחזיקה במפעל הזה, לעמוד על 2 רגליים ולדרוש שהמשחקים ישודרו בערוצים פתוחים, לתחושתי זה לא ממש עניין אותה ומבחינתה מה שחשוב זה לקבל את הכסף על זכויות השידור. שני המהלכים האלה ביחד חירבו לגמרי את המפעל.
    המסקנה מכל מה שכתבתי היא שהכסף ניצח את החן של הגביע.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הזדמנות לנקום בגביע בהפועל רמת גן.

הימורים, דרבי תל אביבי או מכבי חיפה - מכבי תל אביב?

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הגרלת שמינית הגמר:

בית"ר ירושלים - הפועל מרמורק
    בית"ר כפר סבא - הפועל כפר סבא
    הפועל עכו - הפועל חיפה
    מ.ס. אשדוד - מכבי נתניה
    הפועל רעננה - סקציה נס ציונה
    הפועל רמת גן - הפועל באר שבע
    הפועל תל אביב / מכבי חיפה - מכבי תל אביב
    עירוני קרית שמונה / הפועל עפולה - הפועל שפרעם

הגרלה מעניינת.
    יש מצב גדול לדרבי בתל אביב ואם לא אז מכבי חיפה נגד מכבי ת"א זה תמיד משחק גדול, גם שחזור גמר 02/03 בין רמת גן לבאר-שבע וכמובן הדרבי הגדול של כפ"ס והדרבי הפרטי של אייל גולן וONE בין בית"ר למרמורק בזמן שאייל גולן עם גולסטאר בתאילנד.

12. DRORIKO Member

@רון עמיקם מתי היתה הפעם האחרונה שהיה דרבי כפר סבאי?

13. גלץ Member

מה שבטוח שתיהן די נדפקו בשלב הבא.
    אני מאמין שזו תהיה מכבי חיפה.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  14. קשר שמאלי Member

דרבי תל אביבי בשמינית הגמר. באר שבע כרגיל קיבלו הגרלה קלה

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא יכול לראות את הפועל רמת גן. שוב הגרלה מסריחה .לא מדבר על קל או קשה, פשוט מסריח.

Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk

Ajax Amsterdam ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.