גביע המדינה 17/18: הפועל חיפה ובית"ר ירושלים הן העולות לגמר

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nigel de Jong, Nov 22, 2017.

1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

@Melikson24 המילה רוטציה היא מילה גסה בישראל.

2. עידן444 Member

אני חושב שבלי לשים לב אנשים כאן אומרים את זה כל שנה אחרי מחזור גביע ואוהד ר״ג(והוא מבין בגביע ומה זה להיות אנדרדוג בגביע ולהפתיע:)) תאר את זה הכי מדוייק- גביע לא יכול להצביע על פערי רמות.
    גביע הוא מקום להתעלות חד פעמית ותמיד, אבל תמיד הקבוצה הנחותה תצליח לצמצם פער איכותי בעזרת רצון והשקעה.
    למעשה אם כדורגל היה מורכב רק מרצון והשקעה ולא גם מכשרון, כושר גופני וניסיון- כל שנה היתה לנו מחזיקת גביע מפתיעה ורוב קבוצות ליגת העל היו עפות בסיבוב הראשון.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. עידן444 Member

לא אופתע אם ב״ש תעוף מחר.
    מי שחושב שהאיכות של ב״ש יכולה לבוא לידי ביטוי בעילוט לדעתי מחכה לו הפתעה.

אגב, אם נתניה היתה עפה זו היתה ההפתעה הכי צפויה בסיבוב הזה.

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אי אפשר לנהל דיון בפורום הזה, בושה שתמיד אוהדי באר שבע הופכים את היריבות של מכבי תל אביב לחלשות ואת מכבי תל אביב לכושר שיא.

אה אופס..

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ראה הודעה למעלה... רציתי גם לכתוב את זה, אבל שוב תגיע ההודעה הבכיינית התורנית שאנחנו מאדירים יריבות שלנו... לפחות מישהו אחר רשם את זה.

עידן444 likes this.
  6. עידן444 Member

מי מדבר ברמה של התחזקה נחלשה?
    זה לא שאם היה גביע הליגות האירופי ליגת העל היתה עוברת יותר שלבים...

יש טענה שהליגה יותר מהנה השנה.
    ואפשר להתווכח על הדברים האלה מהיום עד שנה הבאה.

אגב, יש טענה שהליגה הלאומית נחלשה ולזה גם יש הסבר יחסית הגיוני- הרבה מהשחקנים הבולטים בעונה שעברה ״עלו כיתה״ ועושים דברים יפים גם בליגת העל.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

זו לא טענה, זו עובדה. הליגה כרגע צפופה והרבה יותר מהנה ומעניינת. איכות זה מדד אחר שיעלה סימני שאלה רבים ובצדק.

מבחינת עניין, הליגה לוהטת.

8. עידן444 Member

מאיפה המסקנה שאלקסלסי לא בשל?
    ברור לך שכדור כמו הגול השני קשה עד בלתי אפשרי לעצור על המגרש הרטוב...
    שלא נדבר על הראשון שהדבר היחיד שיכול להציל את כבוד ההגנה זה שמישהו לא יצא לאופסייד אחרת באמת אין דרך להסביר איך שלושה שחקנים מוצאים עצמם מול השוער.

9. עידן444 Member

הלואי.
    באופן מסורתי נתניה כושלת בגביע.
    גם בשנים הכי גדולות נתניה תמיד כשלה מלבד פעם אחת וגם אז ניצחה בגמר בקושי רב את בני יהודה כשזו היתה בליגה השניה.
    חדרה עצמה הדיחה את נתניה בשתי הזדמנויות שונות, פעם אחת בפנדלים כאשר אשר בלולו(הבן של הנכד שלו משחק היום בנוער), שוער של נתניה שהושאל לחדרה מדיח אותנו.
    היום המושאל, ירושלמי, דווקא עזר לנו... מזל שבעט בקורה... על בעיטה לקורה אי אפשר לעשות ספיקולציות... :)

10. Butragueño מנהלים

היו כמה וכמה דיונים על כך שהליגה נחלשה, הפועל חיפה, מכבי נתניה ובני יהודה בסה"כ נשארו +/- ברמה, או השתפרו, ומכבי ת"א וב"ש ירדו ברמתן.
    מבחינת הנאה? אני רואה הרבה 0-0, אני רואה שוערים רעים, שיפוט גרוע. קשה לי לומר שאני נהנה מהצפייה של המשחקים העונה.
    מבחינת הליגה? לוהטת. אין לי מושג מי תהיה אלופה.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא אין הרבה תוצאות של 0-0 העונה. שוערים רעים ושיפוט רע היו גם בשנים קודמות ואולי אתה לא נהנה מהעונה הנוכחית כי אתה לא נהנה מהקבוצה שלך העונה? הגיוני מאוד כי אין באמת פרמטרים למדידת הרמה, זה רק ע"פ חוות דעת סובייקטיבית שמושפעת מההנאה האישית של המבקר לכן לא מפתיע שאוהדים של מכבי חיפה והפועל ת"א יותר מתלוננים העונה על הרמה מאשר אוהדים של מכבי נתניה או באר-שבע למשל.

12. Raulito Madridista

כן, הפועל ת"א מאוד חסרה בליגה הזו ברמת העניין, ובטח שלי כאוהד, אבל יכול להיות שמכבי חיפה תסיים את הקטסטרופה והעונה הזו מבחינה מתמטית תהיה גרועה רק בקצת מהאחרות(שם בצד את הציפיות). זה לא שייך לזה. כבר כתבו את זה פה לא פעם: הפועל חיפה, ככה בטעות - רצה לאליפות| בית"ר ירושלים עם מאמן מוקיון ובלי הגנה ועם ברדאק 24/7 - גם כן חזק באיזור| את מס' המשחקים הטובים של הפועל באר-שבע העונה אפשר לספור על כף יד אחת ואנחנו כבר באמצע העונה כמעט| ומכבי ת"א גם כן פחות טובה וממעטת לכבוש שערים. יש סינדרלות והפתעות אבל אין איכות והצמרת פחות חזקה. קבוצות כמו ק"ש או מכבי פ"ת שאני לא רואה אצלהן הבדל גדול הן בטח לא מרכיב שיפוטי לפחות לפי דעתי.

13. Butragueño מנהלים

@Nigel de Jong
    שתי העונות האחרונות בהן מכבי ת"א וב"ש היו בפוטו פיניש היו ברמה גבוהה, איך זה מסתדר עם התזה שלך שזה בגלל הקבוצה שלי?

קשר שמאלי likes this.
  14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ככה מרגיש לי, יכול להיות שאני טועה.
    והערה נוספת, זה שיש לך בליגה קבוצה אחת מאוד חזקה או שתי קבוצות חזקות זה לא בהכרח מעיד על רמת הליגה.
    למשל בעונת 09/10 למכבי חיפה והפועל ת"א היו קבוצות מאוד חזקות ברמה ישראלית אבל הליגה עצמה לא הייתה משהו בכלל לאחר ההגדלה מ-12 ל16 עם 6 עולות מהלאומית ולראיה הן ניצחו כמעט את כל המשחקים שלהן לאורך העונה ולרוב גם בתוצאות מאוד חד צדדיות. העונה למשל אין קבוצה אחת עוצמתית אבל רוב הקבוצות בסדר פלוס ולכן הליגה באמת צמודה ושיוויונית. מה עדיף זאת כבר שאלה של העדפה אישית, אני מעדיף ליגה פתוחה מאשר שתהיה לנו כאן גרסה ישראלית של דינאמו זאגרב או באטה בוריסוב שתקרע את הליגה עונה לאחר עונה.

15. Butragueño מנהלים

דווקא עונת הקיזוז הייתה מהעונות הטובות בליגה, שגם הוציאה באופן יחסי כמות ליגיונרים גבוהה מאוד, לקבוצות טובות.
    לא אמרתי שקבוצה אחת ששולטת הופכת את הליגה לרעה - העונה של סוזה הייתה לא רעה. היו משחקים ברמות גבוהות מאוד.

Raulito and קשר שמאלי like this.